Vi leter nå etter din drømmereise

Cook Islands - forførende og eksotisk

Cook IslandsKia Orana! Femten dråper med land spredd ut over 2,2 millioner km² med blått hav, Cookøyene er samtidig avsidesliggende og tilgjengelige, moderne og tradisjonelle.  De 15 øyene i Cookøyene ligger i hjertet av Polynesia, halvveis mellom Hawaii og New Zealand. En oase av frihet med krystallklart blått hav, kritthvite strender, varmt vær hele året og en autentisk, vennlig lokalbefolkning. Kom og se hvorfor alle elsker dette Polynesiske paradiset. 
Folk fra hele verden reiser til Cookøyene for å oppleve det autentiske Stillehavslivet, og øyboerne mottar stolt alle besøkende med åpne armer. I utgangspunktet kommer du kanskje til landet for å slikke sol på noen av de turkise strendene, men det du vil huske når du drar hjem igjen er den varme og hyggelige lokalbefolkningen. 
Den åpne og utgående væremåten til øyboerne er dypt rotet i kulturen deres og den skjønne og maleriske naturen er det eneste som kan måle seg med vennligheten deres. Lokalbefolkningen har oftest ingenting imot å gi deg skyss, starte en samtale på stranden eller invitere deg på middag. Atmosfæren på Cookøyene viser virkelig hvor langt man kan komme med kun et varmt smil  og understreker også hvorfor disse øyene er så forlokkende for turister.
Kultur
Kulturen på Cookøyene er sterk preget av sin polynesiske arv og har også blitt påvirket av Europeisk kultur. Reiser du hit finner du en variert miks av magiske og mystiske øyer som har en rik historie fylt med legender om romantikk, pirater, eskapader og skjulte skatter. Alle disse elementene har ført til at øyboerne har skapt sin helt egne identitet basert på unike tradisjoner.
Hver øy har sine individuelle trekk og dette kjennetegner også generelt kulturen på Cookøyene. Variasjonen stammer fra de forskjellige kildene til migrasjon i området i tillegg til de enorme avstandene mellom de 15 øyene som er strødd over et område av Stillehavet som er like stort som det Indiske subkontinentet.
Få med deg noen av øyene i dette hjørnet av Polynesia
Selv om Cookøyene består av 15 små øyer og atoller er det kun et fåtall av disse som besøkes av turister. Noen av øyene i den nrodlige gruppen er eksotiske for selv lokalbefolkomgen og blir sjelden besøkt av andre enn seilbåter på en eller annen jordomseiling. Men har du tid og fleksibilitet anbefaler vi sterkt et besøk om du har muligheten til dette til øyer som Palmerston, Penrhyn, Pukapuka vil gi deg en opplevelse som vil være med deg livet ut.
 • Aiututaki betyr et lite paradis og er hjem til omtrent 1.800 mennesker og en av verdens vakreste laguner. Det er bare 220 km eller en 45-minutters flytur fra Rarotonga. Bortgjemt og romantisk, 15 motus (holmer) er spredd ut over denne store turkis fargede, solfylte lagunen. 
 • Rarotonga – Det bankende hjertet til vårt lille paradis vil gripe ditt. Rarotonga, midtpunktet på Cook Øyene, har så mye å tilby, se og gjøre, og allikevel er den fortsatt uberørt. Ingen trafikklys, ingen McDonald's eller bygninger som er høyere enn en kokosnøttpalme. Naturlig lekeplass - Episke jungelkledde fjell strømmer ned mot vår flunkende vannlekeplass i lagunen. Den laid-back livsstilen til de imøtekommende og fargerike lokale. Den spektakulære skjønnheten med å ha en hel strand for deg selv.  Som et eneste stort resort, det er lett å bevege seg rundt. Fra den fargerike lille byen Avarua til magien i Muri lagunen og videre utover, det er noe for alle. Bare 32 km i omkrets, oppdag en øy hvor du kan finne skatter rundt hvert et hjørne. 
 • Atiu Her bor omtrent 400 stolte krigere og det er få intakte steder som Atiui igjen i verden. Over 8 millioner år gammel, vår tredje største øy er en eneste stor lekegrin, gammel og uberørt. 
 • De ytre øyene for den som virkelig ønsker å dra på oppdagelsesreise, de uutbygde ytre øyene har en fjern litt mytisk draging på oppdageren, forfatteren og kunstneren i oss alle. Seks søsterøyer er i den sørlige gruppen og seks til ligger mot nord. Noen er tilgjengelig med lokalfly, alle er tilgjengelige med båt. Utenfor allfarvei og spredd ut over 2,2 millioner km² i det sørlige Stillehav, deres unikhet og tidløshet er den beste premien. 
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Cookøyene (Rarotonga)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: februar (27ºC) / Kaldeste måned: august (22ºC) / Våteste måned: januar (111,1 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Rarotonga, Cook Islands

Hvordan er været på Cookøyene? Cookøyene har et behagelig og varmt klima med mye sol året rundt. Den kjøligste sesongen er mellom juni og august, og den varmeste sesongen er mellom november og mars. I løpet av den varmeste sesongen kan du oppleve noen regnskurer. På den tørreste delen av året, mellom april og november, er gjennomsnittstemperaturen på rundt 26°C.  Drar du til Cookøyene i løpet av den varmere og fuktigere delen av året, som er mellom desember og mars, kan du forvente å oppleve temperaturer mellom 22°C (min) og 30°C (max).
Beste tiden å besøke Cookøyene: Værmessig er det kort sagt egentlig ikke noen dårlig tid å besøke Cookøyene på, men skuldersesongen i april, mai, september og oktober har som oftest den beste kombinasjonen av solskinn og varme.
Myntenhet: Newzealandsk dollar (NZD) = 100 cents. Det trykkes også opp Cook Islands dollar, men disse kan kun brukes på Cookøyene. Skal du utenfor Rarotonga & Aitutaki er det kun kontanter som gjelder.
Tips: Det er ikke vanlig å tipse for service på Cookøyene. På en del bedre hoteller vil det gjerne finnes en tips eske som deles mellom alle de ansatte.
Interessante fakta: Noen morsomme fakta om denne lille øynasjonen:
 1. De 15 øyene som utgjør Cookøyene har en kombinert landmasse på bare 237 kvadratkilometer – noe som er mindre enn en femtedel av byen Los Angeles. Derimot er øyene fordelt over et enormt område i Stillehavet som er omtrent like stort som Libya.
 2. Det bor flere Cookøyboere på New Zealand enn på selve Cookøyene– kanskje det er muligheten til å kjøre uavbrutt i mer enn time som lokker øyboerne til New Zealand. I en newzealandsk spørreundersøkelse som ble gjort i 2006 identifiserte rundt 60 000 av de spurte i New Zealand seg selv som etterkommende av Maoristammen på Cookøyene mens bare 18,000 av de spurte på Cookøyene gjorde det samme.
 3. Overraskende få mennesker besøker dette paradiset hvert år. I det skyhøye rekordåret 2015 hadde øygruppen 125 000 besøkende. Dette er mindre enn 2% av de 9 millioner turistene som drar til Hawaii hvert år. Hvis du reiser til Cookøyene kan du derfor forvente å ha en lite stykke paradis helt for deg selv. Du vil møte på lokale mennesker som er ivrige etter å vise frem sin kulturarv og hjelpe deg å finne nøkkelen til et lykkelig liv.
Festivaler: Her er noen festivaler det er verdt å få med seg:
 • Dansefestivalen Te Mire Ure (april)  Denne energifylte og fargerike festivalen gir deg muligheten til å få en førstehåndstitt på noen av øyas tradisjonelle danser. Her er det bare å ta seg en drink, finne seg et sted å sitte og følge med på hvordan mennene tramper og kvinnene svinger seg til lyden av tre trommer. Danserne har på seg drakter laget av planter og skjell og bruker kroppsbevegelser for å fortelle tradisjonelle polynesiske historier. Denne festivalen er utrolig gøy for publikum, men danserne tar det veldig seriøst og trener fra de er veldig unge.
 • Te Maeva Nui festivalen (juli/august) – Den største feiringen på Cookøyene er formelt sett kjent som grunnlovsfestivalen og feirer øynasjonens uavhengighetserklæring, som fant sted i 1965. Feiringen er en slags måte å vise frem øyas legendariske kultur gjennom dans, mat og musikk. Du kan finne festivalen i øygruppens nasjonale auditorium, men på slutten av feiringen burde du absolutt ha kameraet ditt klart – for da går det et tog med fargerike paradevogner gjennom landsbyen Avarua.
 • Tiare festivalen (november)  En blomsterfestival på en paradisøy, kan det bli bedre? Blomster er en stor del av polynesisk kultur og besøkende blir ofte ønsket velkommen med hibiskus og gardenia. I løpet av Tiare festivalen blir hele øya fylt med nydelige blomsterdekorasjoner, og du kan finne blomster inne hos folk og utenfor på bygninger. I tillegg arrangeres det et tog med paradevogner dekorert med blomster. Dette er definitivt ikke en festival for noen med pollenallergi. En annen stor del av festivalen er kroningen av Miss Tiare og den nye Unge krigeren-konkurransen, hvor kvinner velger en blomst som best representerer dem og mannen plukker en plante eller et tre. Det arrangeres også kurs i blomsterdekorering.

Se vår destinasjons video fra Cookøyene:
Copyright: Cook Islands Tourism Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.