Vi leter nå etter din drømmereise

Curaçao – Karibias skjulte skatt

CuracaoMed sin herlige nederlandske kolonialarkitektur, travle kommersielle hovedstad og utmerkede museer føles Curaçao som et lite stykke Europa, bare at det befinner seg på utsiden av Karibia. Selv om øya kanskje har et europeisk preg vil du også finne nydelige bortgjemte strender, fantastiske snorkling –og dykkemuligheter og et malerisk bylandskap. 
I likhet med naboøya Aruba har Curaçao en varm, vennlig og flerspråklig befolkning. Øya kan også friste med en spennende historie og et livlig kunstnermiljø. Du vil oppdage et samfunn som er både mangfoldig og flerkulturelt: Curaçaos befolkning har røtter til over 50 forskjellige etnisiteter og nasjonalspråket, Papiamentu, er en kreolsk miks av nederlandsk, portugisisk, spansk, engelsk, fransk, afrikansk, og arawakindiansk.
Landet er kun rundt 10 kilometer bredt og 60 kilometer langt, men dette halvtørre landskapet er fylt med spennende vegetasjon som taggete aloe vera planter, mesquite –og divi divi trær. Øya er også kjent for sin fine likør, som blir laget av det søtede skallet til bitre appelsiner. Du kan prøve ut denne spesialiteten på en av Curaçaos 38 forskjellige strender. Du må bare greie å bestemme deg for hvilken type strand du har lyst til å gå på –noen er skjermet av bratte klipper, andre av dype grotter og noen har en roligere sjø perfekt for avslapning. Valget er ditt.


 Høydepunkter

  • Willemstad – Curaçaos hovedstad ligger på den sørlige kysten av landet og har utsikt over St. Anna bukten. Du må ta en gåtur over den nydelige broen Queen Emma Bridge, men byen er kanskje mest kjent for sin fargerike, nederlandske arkitektur og mange pastellfargede gavlhus. Det sies at de tidligste nederlandske guvernørene gjorde det ulovlig å male hus hvite fordi de de ble så blendet at de fikk hodepine. Uansett om legenden er sann eller er ei er den fargeglade gamlebyen i dag et UNESCO verdensarvsted som du absolutt ikke kan gå glipp av.
  • Playa Portomari Det er mye å elske ved Playa Portomari, spesielt den hvite sanden og det klare vannet som gir strålende god sikt til et nydelig korallrev perfekt for deg som er interessert i snorkling og dykking. Bestemmer du deg for å utforske livet under vann burde du prøve å se etter de kunstige korallrevballene som ble konstruert for å hjelpe til med korallveksten. På land vil du også finne tre turstier som egner seg strålende til mountain biking.
  • Shete Boka nasjonalpark – Nasjonalparken består av en over 10 kilometer lang steinete og bølgebrytende kystlinje som er et paradis for turgåere og naturelskere. Du kan gå langs to forskjellige turstier, Boka Pistol og Boka Wandomi. Boka Pistol stien fører gjennom Boka Brown, hvor du kan få øye på sjøskilpadder. Denne panoramiske strekningen har fått navnet sitt fordi bølgene du vil se på turen slår inn over kysten som pilotskudd. Boka Wandomi stien er også en herlig gåtur og du kan se flotte kalksteinformasjoner og en naturlig bro her.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Curaçao, Willemstadt
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (30ºC) / Kaldeste måned: januar (27ºC) / Våteste måned: november (53.3 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation near Bobo Willemstadt, Curacao

Hvordan er været? Det er varmt året rundt i Curaçao og dagtemperaturene varier litt med tiden på året. I desember er det rundt 28 grader og mellom mai og oktober kan du forvente litt varmere temperaturer, rundt 31 grader. Du vil oppleve mest trykkende vær mellom mai og oktober, men passatvinden modererer varmen litt. Fordi klimaet er så tørt og varmt er det for det meste solfylt året rundt, men det regner noe mellom oktober og desember. Fra november til januar (noen ganger midten av februar) bringer passatvinden av og til regnskurer og mellom juni og november er det fare for tropiske sykloner, men dette er svært sjeldent. Vannet er varmt nok til å bades i året rundt, og vanntemperaturen er ca. 26 grader mellom februar og mars, mens i september og oktober er den rundt 29 grader.
Beste tid til å besøke landet? Den beste tiden å besøke Curaçao på er mellom februar og mai. Perioden fra oktober til desember (og noen ganger til og med januar og første halvdelen av februar) er ofte preget av regnvær. 
Myntenhet: I Curaçao brukes det Antillanske guilder (ANG) og 1 ANG= 100 cents. Valutaen blir også kalt for florin, og du kan også bruke amerikanske dollar (USD) på øya.
Tips: I Curaçao burde du tipse for å vise at du er fornøyd med servicen. Vi anbefaler at du gir pikkoloer 1 USD per bag og taxisjåfører rundt 20% av regningen. Restauranter legger vanligvis til rundt 8-15% serviceavgift på regningen og hoteller 12%. Hoteller kan i tillegg belaste deg med 7% statlig skatt. Ikke alle restauranter legger til serviceavgift, så du burde sjekke regningen før du bestemmer deg for hva du skal gi i tips. Er du fornøyd med personalet på restauranter eller hoteller kan du tipse 5-10% i tillegg til serviceavgiften.
Interessante fakta: Curaçao er en av de mest eventyrlige øyene i Karibia. Her er tre spennende fakta om øya:
  1. Tradisjonelle hus i Curaçao har helt unike kjøkkner: veggene er malt røde med hvite polkadotter. Dette er fordi fluer og mygg hater dette mønsteret og blir svimle, så de holder seg ute av kjøkkenet.
  2. Landet har sin egne lille ørkenøy, Klein Curaçao, som er en 2-timers kjøretur med båt fra Curaçao. Det bor ingen her, men du kan finne et forlatt fyrtårn og et skipsvrak her.
  3. Hvordan øya har fått navnet sitt er veldig omdiskutert. Den mest populære teorien er at navnet Curaçao stammer fra det portugisiske ordet for hjerte, coração.
Festivaler: Siden Curaçao har et enormt kulturelt mangfold finnes det en rekke livfulle festivaler. Her er våre favoritter.
  • Curaçao karnevalet (januar)  karnevalet i Curaçao er årets største festival og varer en hel måned. Du vil oppleve musikk i gatene, parader og massevis av fester som er inspirert av kulturer og tradisjoner fra hele verden. På fetetirsdag hvert år avholdes Festival di Tumba paraden, et av feiringens desiderte høydepunkter. Det arrangeres også en rekke skjønnhetskonkurranser og konserter om du er interessert i det. 
  • Seú innhøstingsfestival (mars)  etter karnevalet i januar er innhøstingfesten den største kulturelle paraden i Curaçao. I løpet av feiringen forvandles gatene i Willemstad til et underholdende show av folkloristiske uttrykk. Både unge og gamle kler seg i nydelige drakter for å feire denne store, fargerike begivenheten med musikk. Her kan du også få med deg konserter hvor det spilles på tradisjonelle instrumenter.
  • Tumbafestivalen (mars)  hvert år samles lokale komponister, musikere og Tumba-elskere for å feire denne fire dager lange begivenheten. Du vi finne mengder med mat, musikk og drikke. Det er også en Tumba konkurranse for ungdommer i løpet av festivalen.
Se vår destinasjons video fra Curaçao;Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet