Vi leter nå etter din drømmereise

Curaçao – Karibias skjulte skatt

CuracaoMed sin herlige nederlandske kolonialarkitektur, travle kommersielle hovedstad og utmerkede museer føles Curaçao som et lite stykke Europa, bare at det befinner seg på utsiden av Karibia. Selv om øya kanskje har et europeisk preg vil du også finne nydelige bortgjemte strender, fantastiske snorkling –og dykkemuligheter og et malerisk bylandskap. 
I likhet med naboøya Aruba har Curaçao en varm, vennlig og flerspråklig befolkning. Øya kan også friste med en spennende historie og et livlig kunstnermiljø. Du vil oppdage et samfunn som er både mangfoldig og flerkulturelt: Curaçaos befolkning har røtter til over 50 forskjellige etnisiteter og nasjonalspråket, Papiamentu, er en kreolsk miks av nederlandsk, portugisisk, spansk, engelsk, fransk, afrikansk, og arawakindiansk.
Landet er kun rundt 10 kilometer bredt og 60 kilometer langt, men dette halvtørre landskapet er fylt med spennende vegetasjon som taggete aloe vera planter, mesquite –og divi divi trær. Øya er også kjent for sin fine likør, som blir laget av det søtede skallet til bitre appelsiner. Du kan prøve ut denne spesialiteten på en av Curaçaos 38 forskjellige strender. Du må bare greie å bestemme deg for hvilken type strand du har lyst til å gå på –noen er skjermet av bratte klipper, andre av dype grotter og noen har en roligere sjø perfekt for avslapning. Valget er ditt.


 Høydepunkter

 • Willemstad – Curaçaos hovedstad ligger på den sørlige kysten av landet og har utsikt over St. Anna bukten. Du må ta en gåtur over den nydelige broen Queen Emma Bridge, men byen er kanskje mest kjent for sin fargerike, nederlandske arkitektur og mange pastellfargede gavlhus. Det sies at de tidligste nederlandske guvernørene gjorde det ulovlig å male hus hvite fordi de de ble så blendet at de fikk hodepine. Uansett om legenden er sann eller er ei er den fargeglade gamlebyen i dag et UNESCO verdensarvsted som du absolutt ikke kan gå glipp av.
 • Playa Portomari Det er mye å elske ved Playa Portomari, spesielt den hvite sanden og det klare vannet som gir strålende god sikt til et nydelig korallrev perfekt for deg som er interessert i snorkling og dykking. Bestemmer du deg for å utforske livet under vann burde du prøve å se etter de kunstige korallrevballene som ble konstruert for å hjelpe til med korallveksten. På land vil du også finne tre turstier som egner seg strålende til mountain biking.
 • Shete Boka nasjonalpark – Nasjonalparken består av en over 10 kilometer lang steinete og bølgebrytende kystlinje som er et paradis for turgåere og naturelskere. Du kan gå langs to forskjellige turstier, Boka Pistol og Boka Wandomi. Boka Pistol stien fører gjennom Boka Brown, hvor du kan få øye på sjøskilpadder. Denne panoramiske strekningen har fått navnet sitt fordi bølgene du vil se på turen slår inn over kysten som pilotskudd. Boka Wandomi stien er også en herlig gåtur og du kan se flotte kalksteinformasjoner og en naturlig bro her.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Curaçao, Willemstadt
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (30ºC) / Kaldeste måned: januar (27ºC) / Våteste måned: november (53.3 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation near Bobo Willemstadt, Curacao
Hvordan er været? Det er varmt året rundt i Curaçao og dagtemperaturene varier litt med tiden på året. I desember er det rundt 28 grader og mellom mai og oktober kan du forvente litt varmere temperaturer, rundt 31 grader. Du vil oppleve mest trykkende vær mellom mai og oktober, men passatvinden modererer varmen litt. Fordi klimaet er så tørt og varmt er det for det meste solfylt året rundt, men det regner noe mellom oktober og desember. Fra november til januar (noen ganger midten av februar) bringer passatvinden av og til regnskurer og mellom juni og november er det fare for tropiske sykloner, men dette er svært sjeldent. Vannet er varmt nok til å bades i året rundt, og vanntemperaturen er ca. 26 grader mellom februar og mars, mens i september og oktober er den rundt 29 grader.
Beste tid til å besøke landet? Den beste tiden å besøke Curaçao på er mellom februar og mai. Perioden fra oktober til desember (og noen ganger til og med januar og første halvdelen av februar) er ofte preget av regnvær. 
Myntenhet: I Curaçao brukes det Antillanske guilder (ANG) og 1 ANG= 100 cents. Valutaen blir også kalt for florin, og du kan også bruke amerikanske dollar (USD) på øya.
Tips: I Curaçao burde du tipse for å vise at du er fornøyd med servicen. Vi anbefaler at du gir pikkoloer 1 USD per bag og taxisjåfører rundt 20% av regningen. Restauranter legger vanligvis til rundt 8-15% serviceavgift på regningen og hoteller 12%. Hoteller kan i tillegg belaste deg med 7% statlig skatt. Ikke alle restauranter legger til serviceavgift, så du burde sjekke regningen før du bestemmer deg for hva du skal gi i tips. Er du fornøyd med personalet på restauranter eller hoteller kan du tipse 5-10% i tillegg til serviceavgiften.

Interessante fakta:
Curaçao er en av de mest eventyrlige øyene i Karibia. Her er tre spennende fakta om øya:
 1. Tradisjonelle hus i Curaçao har helt unike kjøkkner: veggene er malt røde med hvite polkadotter. Dette er fordi fluer og mygg hater dette mønsteret og blir svimle, så de holder seg ute av kjøkkenet.
 2. Landet har sin egne lille ørkenøy, Klein Curaçao, som er en 2-timers kjøretur med båt fra Curaçao. Det bor ingen her, men du kan finne et forlatt fyrtårn og et skipsvrak her.
 3. Hvordan øya har fått navnet sitt er veldig omdiskutert. Den mest populære teorien er at navnet Curaçao stammer fra det portugisiske ordet for hjerte, coração.
Festivaler: Siden Curaçao har et enormt kulturelt mangfold finnes det en rekke livfulle festivaler. Her er våre favoritter.
 • Curaçao karnevalet (januar)  karnevalet i Curaçao er årets største festival og varer en hel måned. Du vil oppleve musikk i gatene, parader og massevis av fester som er inspirert av kulturer og tradisjoner fra hele verden. På fetetirsdag hvert år avholdes Festival di Tumba paraden, et av feiringens desiderte høydepunkter. Det arrangeres også en rekke skjønnhetskonkurranser og konserter om du er interessert i det. 
 • Seú innhøstingsfestival (mars)  etter karnevalet i januar er innhøstingfesten den største kulturelle paraden i Curaçao. I løpet av feiringen forvandles gatene i Willemstad til et underholdende show av folkloristiske uttrykk. Både unge og gamle kler seg i nydelige drakter for å feire denne store, fargerike begivenheten med musikk. Her kan du også få med deg konserter hvor det spilles på tradisjonelle instrumenter.
 • Tumbafestivalen (mars)  hvert år samles lokale komponister, musikere og Tumba-elskere for å feire denne fire dager lange begivenheten. Du vi finne mengder med mat, musikk og drikke. Det er også en Tumba konkurranse for ungdommer i løpet av festivalen.
Se vår destinasjons video fra Curaçao;Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.