Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til De amerikanske Jomfruøyene

US Virgin Island (De Amerikanske jomfruøyene) Hmm, hvilken av øyene skal velges for å finne strender perfekte til hengekøyen, fritert skalldyr og det latterlige blå vannet? Svaret er enkelt: hvilken som helst, selv om alle har en forskjellig personlighet. St Thomas har flere resort og vannsport-muligheter enn du kan få med deg. Det er den mest utbygde av øyene og mest cruise-trafikk. St John kan skilte med at to tredjedeler av arealet er parkområde og enestående kystlinje, perfekt for fotturer og snorkling. Den leder an i å bevare miljøet. Den største av Jomfruene, St Croix, tilfredsstiller både dykkere og de litt mer tørste, med sine ekstraordinære dykkeplasser og rom-fabrikker. Det er den mest avsidesliggende av øyene og tilbyr de tilreisende det største dykket ned i det lokale liv og kultur. Uansett hvor du beveger deg så må du gjøre deg klar for rytmene av reggae, gryteretter og mikrobrygg søtet med mango. Dette er amerikanske territorier, men de føles som et annet univers, mon.

Noen interessante fakta om US Virgin Island
  • Med sine 346.36 km², er de amerikanske jomfruøyene dobbelt så store som Washington, DC.
  • De amerikanske jomfruøyene er også en populær shoppingdestinasjon, og det har de vært siden 1607. Shopping i sentrum ble populært da innbyggerne i Jamestown, den første engelske bosetningen på kontinentet, tok med seg varer på veien til Virginia. Faktisk har the Historic Preservation Office hengt opp en plakett på St. Thomas som anerkjenner dette historiske besøket.
  • De amerikanske jomfruøyene er det eneste stedet i USA hvor du kjører på venstre side av veien. Selv om øyene er den del av USA, så kan kjøringen bli datert tilbake til tiden de var under europeisk styre.
  • St. John har en nasjonal park under vann. I Trunk Bay finner du  Underwater Trail som tilfeldigvis er et av de beste stedene å snorke i Akribien. I tillegg er det mange skilt under vannet som forteller deg om det marine livet du måtte få øye på.
  • Christopher Columbus får kreditt for å ha "oppdaget" St. Thomas. Han ankom øya under hans andre ekspedisjon til den Nye Verden i  1493. Av en eller annen grunn ble han ikke så veldig imponert og ble ikke værende så veldig lenge, han dro heller videre til Puerto Rico.

St. John er den minste av de tre øyene og har frodige skoger og rolige vann. Faktisk er hele 75 % av øya nasjonalpark, Virgin Islands National Park. Men det er ikke alt! På St. John, de amerikanske jomfruøyene, finner du også Caneel Bay, Cruz Bay og Trunk Bay — noen av de mest kjente strendene i verden. Hvis du leter etter det beste overnattingsstedet på de amerikanske jomfruøyene, lei en privat villa på St. John eller bare slapp av på et av de mange all-inclusive resortene på øya.

St. Thomas - er den mest populære av de tre øyene. Siden den er den største i utstrekning, er også St. Thomas innehaver av hovedstaden i øygruppen, Charlotte Amalie. Som et tidligere handelssted, har sentrum i byen nå et yrende liv med restauranter, nattklubber, tax-free butikker, en rik historie og mere til. Store cruisebåter ankommer daglig, og energien på øya smitter over på alle og den er perfekt for alle typer turister.

St. Croix - er en populær destinasjon for alt som har med vann og natur å gjøre. St. Croix har noen av de beste og mest private stedene for dykking, snorkling og fisking på øyene. Pass på å få med deg de andre opplevelsene på øya også, som restaurantene, både de fineste og de litt mer lokale, casinoene, golfbanene og andre øy-aktiviteter. Uansett om du er på jakt etter romantikk, avsidesliggende strender eller familieutflukter, så finner du det på St. Croix.

Besøk de ulike øyene som utgjør US VIrgin Islands / De Amerikanske jomfruøyene

  St Croix  St John 

 
Hvordan er været?
Gjennomsnittstemperaturer (Charlotte Amalie)
Average min and max temperatures in Charlotte Amalie, US Virgin Islands

Gjennomsnittlig nedbør (Charlotte Amalie)
  Average precipitation (rain/snow) in Charlotte Amalie, US Virgin Islands

Nyttig informasjon om US Virgin Islands / De amerikanske jomfruøyene
:
Beste tiden å besøke destinasjonen:
Som resten av Karibia er den beste tiden normalt sett nov - ut mai. De amerikanske jomfruøyene har et tropisk klima. Gjennomsnittstemperaturen gjennom året er mellom 25-30C. Det kan frekomme orkaner i området rundt aug-sep.
Hva kan du gjøre på øyene? golf, snorkelling, seiling, dykking, fiske, besøke USAs eneste undervannspark, fotturer og shopping i Charlotte Amalie er bare noen av aktivitetene som du kan gjøre på disse øyene pluss da selvsagt nyte solen fra en eller annen strand.
Myntenhet: USD = 100 cent
Vår kommentar om destinasjonen:
St Thomas er et av de travleste cruisehavnene i Karibia (og det føles) og hele økonomien er basert rundt båtenes ankomst ag avreisetider. Hovedstaden Charlotte Amalie er en trivelig nok by men det er kun basert på shopping og stort sett annenhver butikk er enten gullsmed eller butikker som selger tobakk og alkohol. På kvelden er byen stort sett helt øde og alle restauranter og barer er stengt. Skal du bo på land syntes vi at området rundt Redhook Bay hvor det finnes noen utesteder. Mange av hotellene med strender tar imot besøkende fra cruisebåter på dagsbesøk og blir fort meget folksomme. Velg heller St John om du ønsker noe er autentisk og idyllisk evt St Croix.
Sist besøkt: Vi besøkte St Thomas julen 2014 og det var ikke helt topp da dette er en meget travel tid. Det som kanskje overrasket mest var at Charlotte Amalie hadde en nesten fullstendig "shut down" når de mange cruise skipene forlater havnen ved 17-tiden på ettermiddagen og alle barer, butikker og restauranter stengte. De strendene vi besøkte var stort sett overbefolket siden ,ange av cruisebåt passasjerene selvsagt la turen hit. Skal du bo på St Thomas anbefaler vi at du finner noe i nærheten av Red Hook Bay siden det der finnes noen restauranter og barer som er åpne på kveldstid. Det er god båtforbindelse til Tortola (De Britiske jomfruøyene) og St John. Det går også en shuttle buss rundt St Thomas slik at transport ikke er vanskelig.