Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til De amerikanske Jomfruøyene

St John, US Virgin IslandsUS Virgin Island (De Amerikanske jomfruøyene) Hmm, hvilken av øyene skal velges for å finne strender perfekte til hengekøyen, fritert skalldyr og det latterlige blå vannet? Svaret er enkelt: hvilken som helst, selv om alle har en forskjellig personlighet.

St Thomas har flere resort og vannsport-muligheter enn du kan få med deg. Det er den mest utbygde av øyene og mest cruise-trafikk. St John kan skilte med at to tredjedeler av arealet er parkområde og enestående kystlinje, perfekt for fotturer og snorkling. Den leder an i å bevare miljøet. Den største av Jomfruene, St Croix, tilfredsstiller både dykkere og de litt mer tørste, med sine ekstraordinære dykkeplasser og rom-fabrikker. Det er den mest avsidesliggende av øyene og tilbyr de tilreisende det største dykket ned i det lokale liv og kultur. Uansett hvor du beveger deg så må du gjøre deg klar for rytmene av reggae, gryteretter og mikrobrygg søtet med mango. Dette er amerikanske territorier, men de føles som et annet univers, mon.

Noen interessante fakta om US Virgin Island
 • Med sine 346.36 km², er de amerikanske jomfruøyene dobbelt så store som Washington, DC.
 • De amerikanske jomfruøyene er også en populær shoppingdestinasjon, og det har de vært siden 1607. Shopping i sentrum ble populært da innbyggerne i Jamestown, den første engelske bosetningen på kontinentet, tok med seg varer på veien til Virginia. Faktisk har the Historic Preservation Office hengt opp en plakett på St. Thomas som anerkjenner dette historiske besøket.
 • De amerikanske jomfruøyene er det eneste stedet i USA hvor du kjører på venstre side av veien. Selv om øyene er den del av USA, så kan kjøringen bli datert tilbake til tiden de var under europeisk styre.
 • St. John har en nasjonal park under vann. I Trunk Bay finner du  Underwater Trail som tilfeldigvis er et av de beste stedene å snorke i Akribien. I tillegg er det mange skilt under vannet som forteller deg om det marine livet du måtte få øye på.
 • Christopher Columbus får kreditt for å ha "oppdaget" St. Thomas. Han ankom øya under hans andre ekspedisjon til den Nye Verden i  1493. Av en eller annen grunn ble han ikke så veldig imponert og ble ikke værende så veldig lenge, han dro heller videre til Puerto Rico.

St. John er den minste av de tre øyene og har frodige skoger og rolige vann. Faktisk er hele 75 % av øya nasjonalpark, Virgin Islands National Park. Men det er ikke alt! På St. John, de amerikanske jomfruøyene, finner du også Caneel Bay, Cruz Bay og Trunk Bay — noen av de mest kjente strendene i verden. Hvis du leter etter det beste overnattingsstedet på de amerikanske jomfruøyene, lei en privat villa på St. John eller bare slapp av på et av de mange all-inclusive resortene på øya.

St. Thomas - er den mest populære av de tre øyene. Siden den er den største i utstrekning, er også St. Thomas innehaver av hovedstaden i øygruppen, Charlotte Amalie. Som et tidligere handelssted, har sentrum i byen nå et yrende liv med restauranter, nattklubber, tax-free butikker, en rik historie og mere til. Store cruisebåter ankommer daglig, og energien på øya smitter over på alle og den er perfekt for alle typer turister.

St. Croix - er en populær destinasjon for alt som har med vann og natur å gjøre. St. Croix har noen av de beste og mest private stedene for dykking, snorkling og fisking på øyene. Pass på å få med deg de andre opplevelsene på øya også, som restaurantene, både de fineste og de litt mer lokale, casinoene, golfbanene og andre øy-aktiviteter. Uansett om du er på jakt etter romantikk, avsidesliggende strender eller familieutflukter, så finner du det på St. Croix.

Besøk de ulike øyene som utgjør US VIrgin Islands / De Amerikanske jomfruøyene

 St Croix St John 

   
  Gjennomsnittstemperatur og nedbør for US Virgin Islands (Charlotte Amalie)
  Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (29ºC), Kaldeste måned: januar (26ºC) & Våteste måned: november (72.2mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
  Average temperatures and precipitation in Charlotte Amalie, US Virgin Islands

  Beste tiden å besøke destinasjonen: Som resten av Karibia er den beste tiden normalt sett nov - ut mai. De amerikanske jomfruøyene har et tropisk klima. Gjennomsnittstemperaturen gjennom året er mellom 25-30C. Det kan forekomme orkaner i området rundt aug-sep.
  Hva kan du gjøre på øyene? golf, snorkelling, seiling, dykking, fiske, besøke USAs eneste undervannspark, fotturer og shopping i Charlotte Amalie er bare noen av aktivitetene som du kan gjøre på disse øyene pluss da selvsagt nyte solen fra en eller annen strand.
  Myntenhet: USD = 100 cent
  Tips: Det å gi tips på US Virgin Islands er det samme som er vanlig for fastlands USA og det er også forventet dette. Du kan følge disse retningslinje så skal du kunne komme deg godt ut av oppholdet, men pengene går raskt i denne regionen.
  • Restauranter: Det er vanlig å gi 15% på toppen av regningen i tips til betjeningen av totalsummen (men du behøver ikke gi tips på fastfood restauranter og enklere etablissementer). I tillegg vil de fleste restauranter også legge på 10% service charge (dett kommer i tillegg til de da 15% som det er forventet at du skal gi til kelnere)
  • Hoteller: Det er vanlig å gi de som evt hjelper deg med bagasjen USD1 per kolli. Hvis hotellet har assistert parkering er det også vanlig å gi denne personen noe tips. Det er også ikke uvanlig at priser som er oppgitt på nettsteder til hotellene ikke inkluderer de vanlige 5-15% service tilleggene (så vær oppmerksom på dette hvis du bestiller på nettet selv)
  • Taxi: en av de få unntakene over personer som ikke forventer noe tips
  Få  med deg noen av disse festivalene: som så mange andre av øystatene i Karibia har selvsagt også US Virgin Islands sine populære festivaler og her er det mye fargerike kostymer på stylter som preger de mange festivalene som finner sted ut gjennom året. På US Virgin Islands finner du f.eks kanskje en av verdens villeste Valentines feiringer og selvsagt det årlige karnevalet er noen av høydepunktene.
  1. Jump Up!  "Jump Up" er et begrep som brukes ofte i Karibia og betyr lett oversatt "å danse" Det villeste av disse festivalene finner sted på St Croix i gatene i Christiansted og holdes normalt 4 ganger i året og er en meget god unnskyldning for besøkende og lokale til å danse og feste i gatene. En annen favoritt er "Mocko Jumbies", en gammel kultur tradisjon med opphav fra det Afrikanske kontinentet og er en parade hvor deltagerne jager vekk dårlige krefter og dette gjøres dansende gjennom gatene på opptil 2 meter høye stylter. De fleste butikker og restauranter holder selvsagt åpent til de seneste nattetimer.

   Når? 
   Februar: på den fredagen som ligger nærmest Valentine's Day
   Mai: på den første fredagen i måneden
   Juli: på den fredagen som ligger nærmest Alexander Hamilton Day
   November: på fredagen etter Thanksgiving

  2. St Thomas International Rolex Regatta: for seileentusiaster er dette regner som kronjuvelen av regattaer i Kariibia og finner sted hi mars måned hvert år. Selve regattaen er av mange regnet som en av de mest konkurransepregede i verden og tiltrekker seg da også seilbåter fra hele verden.

  3. Transfer Day: for oss Skandinaver er dette en kanskje litt spesiell feiring! Selv om US Virgin Islands har tilhørt USA i over hundre år feires fortsatt øyenes danske kolonitid og det er fokus på danske matvarer og skikker gjennom denne dagen.

  Vår kommentar om destinasjonen: St Thomas er et av de travleste cruisehavnene i Karibia (og det føles) og hele økonomien er basert rundt båtenes ankomst ag avreisetider. Hovedstaden Charlotte Amalie er en trivelig nok by men det er kun basert på shopping og stort sett annenhver butikk er enten gullsmed eller butikker som selger tobakk og alkohol. På kvelden er byen stort sett helt øde og alle restauranter og barer er stengt. Skal du bo på land syntes vi at området rundt Redhook Bay hvor det finnes noen utesteder. Mange av hotellene med strender tar imot besøkende fra cruisebåter på dagsbesøk og blir fort meget folksomme. Velg heller St John om du ønsker noe er autentisk og idyllisk evt St Croix.
  Sist besøkt: Vi besøkte St Thomas julen 2014 og det var ikke helt topp da dette er en meget travel tid. Det som kanskje overrasket mest var at Charlotte Amalie hadde en nesten fullstendig "shut down" når de mange cruise skipene forlater havnen ved 17-tiden på ettermiddagen og alle barer, butikker og restauranter stengte. De strendene vi besøkte var stort sett overbefolket siden ,ange av cruisebåt passasjerene selvsagt la turen hit. Skal du bo på St Thomas anbefaler vi at du finner noe i nærheten av Red Hook Bay siden det der finnes noen restauranter og barer som er åpne på kveldstid. Det er god båtforbindelse til Tortola (De Britiske jomfruøyene) og St John. Det går også en shuttle buss rundt St Thomas slik at transport ikke er vanskelig.

  Se vår video fra US Virgin Islands:
  © St JohnVideos


  Søk etter reiser

  clear
  Velg Aktivitet
  Alle leverandører
  joyn

  Terms and Agreement

  1. INTRODUKSJON
   1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
   2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
   3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
    • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
    • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
   5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
   6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
  2. MEDLEMSKAP
   1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
   2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
   3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
   4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
  3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
   1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
   2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
   3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
   4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
  4. ANSVARSBEGRENSNING
   1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
  5. GJELDENDE LOVVERK
   1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
  6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
   1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
  betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
  betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.