Vi leter nå etter din drømmereise

De forente arabiske emirater – hvor silkemyke sanddyner møter skinnende skyskrapere

United Arab EmiratesHvor bakken i De forente arabiske emirater en gang var dekket med sand, speiler himmelen seg nå i dammer og innsjøer. Åsene er dekket med grønne plener, ambisiøs arkitektur og selv kunstige øyer skaper et dramatisk og fasinerende bylandskap.
Du vil også finne luksuriøse kjøpesentre på rekke og rad og toppmoderne bygninger som holder verdensrekorder. Denne moderne siden av landet lever side om side med arabiske souker og basarer fylt med tradisjonelle håndverk og eksotiske dufter. Dagdrømmer om solfylte paradis kommer til virkelighet når du drar til landets hvite, nesten silkelignende strender og ønsker du litt forandring kan du dra på oppdagelsesferd i ørkenen. Her vil du oppleve et helt annet landskap med ville kameler, antiloper og pent restaurerte landsbyer. Gjør deg klar for å oppleve et land hvor kameler og luksusbiler blir brukt side om side som transportmiddel.

Høydepunkter
  • Abu Dhabi – du vil raskt legge merke til at dette er en av de mest velstående byen i De forente arabiske emiratene. For eksempel er det nesten umulig å ikke bli lamslått av Sheikh Zayed Grand moskeen, en storslått orientalsk drøm av marmor og gull som det tok hele ti år å bygge. På samme måte minner Emirates Palace-hotellet nesten om et arabisk Versailles. Har du lyst til å fordype deg i landets kultur vil du finne tallrike museer, utstillinger og omvisninger. Du kan også ta en gåtur langs dhow havn, handle på noen av de livlige markedene eller bare ta innover deg atmosfæren på nærmeste shisha kafé. 
  • Sharjah – denne byen er kanskje ikke like kjent som Abu Dhabi eller Dubai, men kan by på flere kulturopplevelser. Sharjah er blitt et viktig kulturelt knutepunkt for den arabiske verdenen og her kan du finne nydelig restaurerte palasser, eksepsjonelle museer og gallerier. Byen ble til og med kåret til årets islamske hovedstad i 2014.
  • Dubai – dette er en by som først kan virke litt overveldende fordi den har så utrolig mye å by på, men du må i alle fall få med deg verdens høyeste bygning, Burj Khalifa. Den over 800 meter høye bygningen strekker seg rett opp mot skyene og herfra ser de nærliggende skyskraperne ut som sjarmerende leketøyhus. I tillegg burde du se arkipelet utenfor Dubais kyst som passende nok har blitt kalt ‘The world’ – øyene er formet som verdenskartet– eller Palm Islands, som man til og med kan se fra verdensrommet. Ønsker du en pause fra de mer moderne attraksjonene kan du dra til Al-Bahar souken.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for De forente arabiske emirater (Abu Dhabi)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (29ºC) / Kaldeste måned: oktober (27ºC) / Våteste måned: oktober (137.1mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015
Average temperatures and precipitation in Abu Dhabi, United Arab Emirates

Hvordan er været? 
Det er varmt meste parten av året i De forente arabiske emiratene. Året kan bli delt inn i en vintersesong og en sommersesong. Om vinteren, som er mellom oktober og april, er været relativt mildt. Temperaturene kan gå helt ned til 10 ° C på de kaldeste morningene, men de stiger til hele 28° C om ettermiddagen. Det kan til og med regne i løpet av denne sesongen, men dette er ingen grunn til bekymring, for det regner bare 10 dager i løpet av hele året! Sommersesongen varer fra juni til september og er veldig varm og tørr. Temperaturene er vanligvis mellom 30 og 40 ° C, og noen ganger ganger kan det til og med bli varmere enn 50 ° C. I tillegg må du forberede deg på høy luftfuktighet. 
Beste tiden å besøke landet? Den beste tiden å besøke De forente Arabiske emiratene på er om vinteren, helst mellom desember og februar, som er en veldig behagelig og solfylt del av året. Hvis du drar i løpet av disse månedene unngår du den trykkende varmen som landet opplever om sommeren. Skal du på strandferie er det best om du drar i november, for da er været perfekt og vannet varmt. Mars er også en bra tid å dra på strandferie til De forente arabiske emirater. 
Myntenhet: I De forente arabiske emirater brukes det dirham (AED) og 1 AED= 100 fils.
Tips: Det forventes ikke at du gir tips i De forente arabiske emirater, men om du gjør det blir det veldig verdsatt. Landet har en lov som sier at kun drikke –og spisesteder på hoteller kan legge til serviceavgift (vanligvis rundt 10%) på regningen. Dette er altså ulovlig for uavhengige restauranter, så her burde du tipse rundt 10-15%. Du kan også gi taxisjåfører og pikkoloer 5-10 AED om du er fornøyd.
Interessante fakta:
De forente arabiske emirater er ganske annerledes enn andre land. Her er 3 interessante fakta som viser at dette er et land litt utenom det vanlige.
  1. Det er nesten ingen gatenavn eller postsystem i Dubai. Hvis du vil sende en pakke til denne byen må du skrive en veibeskrivelse til stedet den skal leveres.
  2. Luksusbilmerkene Lamborghini, Ferrari og Bentley har levert offisielle biler til politistyrken i Dubai. Politiet trenger disse bilene for å greie å ta igjen fartssyndere som har så raske biler at de vanlige politibilene ikke greier å ta dem igjen.
  3. Det finnes minibanker i Dubai hvor du kan ta ut gullbarrer. 
Festivaler:
I Dubai kan du både finne festivaler med moderne og tradisjonelle elementer.
  • Dubai Shopping Festival (januar/februar) – Denne festivalen er en shopaholikers drøm og varer i en hel måned. Hvert eneste kjøpesenter reduserer prisene og folk fra hele verden kommer til Dubai for å handle. Det blir også arrangert konserter og mye annen underholdning.
  • Abu Dhabi International Jazz Festival (mai)  Tusenvis av jazz-elskere strømmer til Abu Dhabi i løpet av dette arrangementet hvert år for å se noen av verdens fremste jazzartister. Festivalen startet egentlig som en 2- dagers begivenhet, men nå har den blitt utvidet til over en uke. Vi skjønner godt hvorfor.
  • National Day Festival (desember)  denne festivalen feirer landets avhengighet fra Storbritannia og arrangeres over hele landet. Drar du til Dubai eller Abu Dhabi kan du få med deg tradisjonelle danseforestillinger, show, parader og konserter. Dette er en fest fylt av farger og fyrverkeri.
Se vår destinasjons video fra De forente arabiske emirater:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet