Vi leter nå etter din drømmereise

Den Dominikanske Republikk – landet med kritthvite sandstrender og meringue-rytmer

Dominican RepublicDen dominikanske republikk har mer geografisk mangfold enn noe annet sted i Karibia. Landet kan også by på fantastiske fjellandskap, krattskog, stemningsfull kolonialarkitektur og massevis av strender.

I tillegg kan du boltre deg på tropiske regnskoger, sumper fylt med mangrover, kultiverte savanner og store ørkenområder. Det er svimlende mange ting du kan gjøre i dette landet og du kan for eksempel kjøre terrengsykkel, surfe, gå opp et 3000 meter høyt fjell eller bli med en fiskerbåt ut i Samanábukten for å se pukkelhvaler. I dette karibiske paradiset er det sommer hele året, og kritthvite strender, susende palmetrær og krystallklart vann med regnbuefargede fisk er normalen her. Landet har også over 500 år med spansk kolonialhistorie, og dette kan du for eksempel merke på arkitekturen i hovedstaden Santa Domingo. Mens små fiskerlandsbyer er et samlepunkt for lokalbefolkningen og backpackere, finnes det også større feriesteder som appellerer til par og familier. Den nydelige krydrede maten, de raske merengue-rytmene og den avslappede livsstilen er kanskje en av mange grunner til at turister kommer tilbake hit år etter år.
Høydepunkter
 • Bahía de Las Águilas – detter er en drømmestrand av de sjeldne. Bahía de Las Águilas ligger i et noe øde område av Den dominikanske republikk, men bestemmer du deg først for å ta turen hit vil du bli belønnet med en 10 kilometer lang uberørt kystlinje. Du kan bare komme hit med båt fra Playa Les Cuevas og på veien vil du kjøre forbi vakre klipper og pelikaner.
 • Santo Domingo  dette er en livlig by og du vil høre lyden av bertende biler og bachata musikk i hvert gatehjørne. Denne urbane byen er ikke bare hjem til nydelig kolonialarkitektur, men også mange hippe klubber, dynamiske kulturelle institusjoner og elegante restauranter. Å være i Santo Domingo er nesten som å være i et levende museum. I hjertet av Zona Colonial vil du finne noen av landets eldste kirker og den eldste overlevende Europeisk-bygde festningen på hele det amerikanske kontinentet.
 • Constanza og ‘de dominikanske alpene' – det kjøligere høylandet i landets indre er knapt 80 kilometer fra den tropiske varmen i Santo Domingo. Denne fjellkjeden, som for det meste blir dominert av Karbias høyeste fjell Pico Duarte, er en naturelskers drøm med sine beskyttede nasjonalparker, bekker og daler. Her kan du ta en liten pause fra det varmere klimaet på resten av øya.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Den Dominikanske Republikk (Santo Domingo)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: septebember (28ºC) / Kaldeste måned: januar (26ºC) / Våteste måned: august (208.4 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation at Santo Domingo, Dominican Republic
Hvordan er været? Klimaet i Den dominikanske republikk er varmt og fuktig. Temperaturene holder seg mellom 20 og 30 grader året rundt. Du opplever årets laveste temperaturer mellom januar og februar og årets høyeste temperaturer i august. Regnsesongen er veldig distinkt og karakteriseres av kraftig nedbør. Den varer fra oktober til mai i nord og fra mai til oktober i sør, noe som ofte medfører flom. Det kan forekomme orkaner mellom juni og september.
Beste tid til å besøke landet? Det er best å besøke landet utenfor regnsesongen, fordi de kraftige regnskurene som forekommer i løpet av denne tidsperioden begrenser aktivitetstilbudet maksimalt. Det er best å besøke de nordlige områdene av landet mellom juni og september og de sørlige områdene mellom november og april.
Myntenhet: Det brukes Dominikanske peso (DOP) og 1 DOP = 100 centavos. Vi anbefaler at du bruker kontanter fremfor kort fordi kredittkortkloning og identitetstyveri er utbredt.
Tips: Tursimeindustrien i Den dominikanske republikk er ganske stor, så tips er forventet. Vi anbefaler at du tipser følgende beløp:
 • Guide: 1200 DOP
 • Rengjøringspersonell/piccolo: 50-100 DOP
 • Kelnere/spaansatte/frisører/taxisjåfører: 10% av regningen
Interessante fakta: Her er tre historiske og kulturelle fakta om Den Dominikanske republikk.
 1. Det sies at den raske og rytmiske musikkformen meringue ble skapt og utviklet i Den dominikanske republikk.
 2. Landets nasjonalrett heter La Bandera (flagg på spansk) og består av ris, bønner og kylling.
 3. Den dominikanske republikk var den første kolonien som ble grunnlagt av Kristoffer Columbus. I kolonialtiden var republikken sammenslått med Haiti og het La Hispaniola. 
Festivaler: Det er flere festivaler det er verdt å få med seg. Her er noen av våre favoritter.
 • Juan Pablo Duarte dagen (januar): Juan Pablo Duarte er en av de mest kjente frihetsforkjemperne i Den dominikanske republikk og denne festivalen blir holdt på bursdagen hans. Lokalbefolkningen legger ned kranser og blomster på gravsteinen hans ved Santo Domingos og barn marsjerer med militæret i parader rundt om i landet. De livligste feiringene finner sted foran statuen av Duarte i parken som også er oppkalt etter ham.
 • Merengue festivalen (juli/august): Strandpromenaden Malecón våkner til live når merenguemusikken blir skrudd på i Santo Domingo. Flere av verdens beste dansere og musikere opptrer live mens publikum kan besøke håndverksmesser og boltre seg på en rekke matboder.
 • Puerto Plata Festival (oktober): Denne festivalen finner sted på Fuerte San Felipe, som er på den nordlige kysten av Den dominikanske republikk. I løpet av denne festivalen opptrer landets mest begavede folk, blues, jazz og merengue musikerne og det arrangeres dansefremføringer i tillegg til en kostymeparade. 
Se vår destinasjons video fra Dominikanske Republikk;
Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.