Vi leter nå etter din drømmereise

Falklandsøyene – øygruppen med de endeløse horisontene

Falkland IslandsFalklandsøyene er et vanlig stopp på reiser mellom Sør-Amerika og Antarktika, men det er også verdt å dra hit kun får å se denne helt spesielle øygruppen.
Her kan du se både pingviner, albatrosser og seler, og dette øyriket er mest sannsynlig ulikt alt annet du noen gang har sett før. 
En tur hit er et paradis for enhver naturelsker: med sin krystallklare luft, fosforescerende nattehimmel og rike dyreliv kan det nesten konkurrere med Galapagosøyene.
På øyas steinete strender og bratte klipper bugner det over av forskjellige fugler som lever et tilsynelatende fredelig liv fulstendig uforstyrret av de nysgjerrige folkemengdene som kommer for å se dem. I dette isolerte landskapet kan du lære å kjenne natur og dyreliv på en helt unik måte som kun få mennesker får oppleve. 
Høydepunkter
  • Stanley – hovedstaden til Falklandsøyene vil mest sannsynlig få deg til å føle deg som du akkurat har satt foten inn i en engelsk landsby, for her vil du finne britisk arkitektur, røde telefonbokser og britiske flagg. Du burde også besøke det lokale museet og dra til havnen, hvor du kan få øye på et skipsvrak eller to stikkende opp fra vannet. Vi anbefaler også at du drar til Christ Church Catherdral og ser den kjente hvalbenbuen. Hvis du har lyst til å bli kjent med lokalbefolkingen burde du gå på en av byens puber, for da er det nesten garrantert at du blir kjent med noen. Dette er den eneste byen på hele Falklandsøyene og den er absolutt verdt å se.
  • Steeple Jason – mer enn 70% av verdens svartbrynalbatrosspopulasjon bor på Falklandsøyene og selv for Falklandsøyene å være er denne lille øya øde.  Det er ikke enkelt å komme seg hit, men om du først gjør det får du opplevd noe helt unikt: fordi det kommer så få besøkende til øya lar fuglene deg komme utrolig nærme redene sine. 
  • Sea Lion island – denne øya er hjem til fantastisk dyreliv som inkluderer flere spennende arter som sjøelefanter, kongepingviner og sjøløver. I tillegg finnes det spekkhoggere rett utenfor kysten. Du kan også oppdage spektakulære landskap og øde hvite sandstrender her. Dette er den sørligste bebodde delen av øygruppen og for å få med deg mest mulig av hva denne nydelige naturen har å by på kan du leie et terrengkjøretøy for å komme deg rundt.  
 
Hvordan er været? Falklandsøyene har et kjølig, maritimt klima: om vinteren er det kaldt, vindfullt og mye snø, mens om sommeren er det veldig kaldt med mye regn og vind. Luftfuktigheten er relativt høy og det er overskyet året rundt. Spesielt om høsten og vinteren kan vinden være veldig sterk. Siden øygruppen befinner seg sør i Atlanterhavet er årstidene motsatte enn de vi opplever i den nordlige halvkulen. Det er varmest på Falklandsøyene mellom januar og februar, og gjennomsnittstemperaturen er da på rundt 10 grader. Den kaldere perioden av året er mellom juni og august, med en gjennomsnittstemperatur på rundt 2 grader. Sjøklimaet og de resulterende konstante vindpustene reduserer temperaturvariasjonene på Falklandsøyene betydelig, og det blir nesten aldri varmt her. I løpet av den kaldeste perioden av året, som er mellom april og oktober, er det vanlig med snø. Vinden og luftfuktigheten får det som regel til å føles enda kaldere enn det egentlig er. 
Beste tid å besøke landet? Den beste tiden å besøke landet på er mellom desember og februar, for da er været mildest. Selv om dette regnes som sommer på Falklandsøyene er det fortsatt mye vind og regn i løpet av denne perioden og vi anbefaler sterkt at du tar med deg regntette og varme klær. 
Myntenhet: Her brukes det Falklandspund (FKP) og 1 FKP= 100 pence. Det blir også brukt mye britiske pund (GBP)her. Du kan også ta med deg amerikanske dollar (USD) å veksle dem når du ankommer. Det finnes ingen minibanker på Falklandsøyene, men du kan bruke Visa eller MasterCard de fleste steder. 
Tips: Å gi tips er ikke vanlig på Falklandsøyene. Til og med på restauranter forventes det ikke at du legger igjen tips. Hvis du er veldig fornøyd med maten kan du runde opp prisen eller legge igjen vekslepengene. Hvis du er på en guidet tur eller et cruise burde du sjekke om serviceavgiften allerede er inkludert i prisen. Hvis dette ikke er tilfellet, kan du gi rundt 5% om du er tilfreds med turen din. I andre situasjoner er det ikke vanlig å tipse.
Interessante fakta: Selv om Falklandsøyene ikke har spesielt mange innbyggere er det mye spennende å lære om denne øygruppen og dens befolkning. 
  1. Det utgis en avis på Falklandsøyene, The Penguin News, og det kommer en ny utgave av den hver fredag. 
  2. Det bor hele 500,000 sauer men under 4000 mennesker i dette øyriket. 
  3. Det er veldig få trær på Falklandsøyene, og de få som er der har blitt importert. 


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet