Vi leter nå etter din drømmereise

Galápagosøyene – øyene med fortryllende biologisk mangfold

Galápagos islandsGalápagosøyene inspirer deg til å se annerledes på verden. For dyrene som regner disse verdenskjente øyene som sitt hjem er mennesker ikke noe annet enn en gruppe litt irriterende paparazzi. Dette er ikke et sted overfylt med hoteller og feriesteder, fordi Galápagosøyene slett ikke er ditt typiske tropiske paradis. Faktisk har de fleste øyene lite vegetasjon og du får mer inntrykk av at du har landet på månen enn et øyparadis i Sør-Amerika.  
Det er ikke rart at mange drømmer om å dra til Galápagosøyene: Takket være den naturlige mangelen på rovdyr lar de lekne sjøløvene og gigantiske skilpaddene deg komme overraskende nærme –og du får oppleve dyrelivet på en helt unik måte. Øygruppen består av rundt 19 øyer og et flertall holmer som er spredt rundt 600 mil utenfor Ecuadors kyst, og dette er stedet som inspirerte Charles Darwins verdenskjente evolusjonsteori. Denne isolerte gruppen av vulkanske øyer og dets skjøre økosystem har et nesten myteomspunnet rykte, men du trenger ikke å være en evolusjonsbiolog eller ornitolog for å observere, nyte synet av og oppleve et av de mest uberørte områdene på planeten. 

Høydepunkter
 • Los Túneles – dette stedet befinner seg på Isla Isabela. Her finner du enestående lavaformasjoner mellom mangrovene og det åpne hav, noe som har skapt fabelaktige snorklingmuligheter. Se opp for hvitfinnet hai, sjøløver, skilpadder, rokker og sjøhester.
 • Isla Seymour Norte er du interessert i fugler er dette absolutt stedet for deg, for her vil du finne en av de største fuglekoloniene på hele Galápagosøyene. Fuglene bruker øya som hekkeområde og de bor her året rundt.  Blåfotsuler og fregattfugler er et must-see, og selv om du ikke vet mye om fugler vil du helt sikkert bli fascinert av disse skapningene, for de har noen helt unike egenskaper: Blåfotsulen har oppsiktsvekkende lyseblå føtter og fregattfuglen har en knallrødhals som ligner en ballong!
 • Charles Darwin Forskningsstasjon – like nordøst for Puerto Ayora finner du denne ikoniske nasjonalparken, hvor mer enn 200 forskere og frivillige er involvert i forskning –og bevaringsarbeid. Et stort fokus som du nok vil lære mye om er konserveringsprogrammet for gigantskilpadder, og stasjonen har til og med et eget hus for skilpaddebabyer. I tillegg kan du se flere typer landfugler her, som for eksempel de verdenskjente Darwinfinkene. 

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Galapagosøyene (Ecuador)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (25ºC), Kaldeste måned: oktober (23ºC) / Våteste måned: september (201.1mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Galapagos Islands, Ecuador
Hvordan er været? Galápagosøyene har et tropisk klima, som til tider er noe tørt. Det er en relativt varm sesong mellom januar og mai med temperaturer på rundt 30 grader. Dette er også den mest regnfulle delen av året, men det er som regel bare uvær og regn om ettermiddagene. Det er en kald sesong mellom juli og november. I løpet Garúa, som denne sesongen også blir kalt, er det vanligvis tåkete og overskyet med dagtemperaturer på rundt 25 grader og nattetemperaturer på rundt 19 grader. Det er mest regn på høylandet. Været på Galapagosøyene varierer fra år til år og er vanskelig å forutse fordi havstrømmene i nærheten av øya ofte endrer retning. 
Beste tid å besøke landet? Den beste tiden å besøke Galápagosøyene på er mellom januar og mai, for da vil du stort sett oppleve varme og solrike dager. Været om kveldene er litt mer uforutsigbart, men klimaet er fortsatt bedre enn tåken og det tykke skydekket du kan oppleve i løpet av Garúa (juli til november). På en annen side, hvis du vil være helt sikker på å unngå regn og ikke har noe imot tåke, kan du reise i løpet av juli og august, for temperaturene er fortsatt behagelige da. 
Myntenhet: På Galápagosøyene brukes det amerikanske dollar (USD) og 1 USD = 100 cents. Husk å ta med deg kontanter, for det er nesten ingen minibanker på øyene. Det er ikke flere enn en eller to minibanker på Isla Santa Cruz og en på Isla de San Cristóbal. 
Tips: Det er veldig vanlig å tipse på Galápagosøyene. Vi anbefaler at du tipser slik om du er fornøyd med servicen:
 • Rengjøringspersonell ved hoteller: Her anbefaler vi at du gir rundt 1 USD per dag
 • Pikkoloer: Her burde du tipse rundt 1 USD per bag
 • Servitører på restaurant: På finere restauranter er en serviceavgift på rundt 10% og skatter på 12% som regel allerede lagt til på regningen din. Du burde alltid å sjekke hva som har blitt lagt til på regningen før du bestemmer deg hvor mye du skal gi i tips. På finere restauranter anbefaler vi 3-5% og på billigere restauranter kan du tipse mellom 5 og 10%. 
 • Guider: Er du fornøyd med turen din burde du tipse rundt 2-3 USD
 • Taxisjåfører: Det er ikke vanlig å gi tips til taxisjåfører men heller å runde opp prisen på turen. 
Interessante fakta: Galápagosøyene er kanskje best kjente for sine helt unike arter, men her er tre ting du kanskje ikke visste om øygruppen. 
 1. Forskere har estimert at den eldste øya på Galápagos, Española, er rundt 3.5 millioner år gammel, mens den yngste øya, Fernandina, er bare 1 million år «ung»!
 2. Det offisielle navnet til Galápagosøyene er egentlig Archipelago de Colón, til ære for Kristoffer Columbus (etternavnet hans på spansk er nemlig Colón). Ordet Galápagos betyr egentlig sal på spansk og ble brukt av en biskop og mannskapet hans for å beskrive de gigantiske skilpaddene på øyene, men har siden forblitt.
 3. Mange tror det ikke bor mennesker på Galápagosøyene, men øygruppen har en befolkning på over 25,000. 
Festivaler: Selv om det ikke arrangeres noen store festivaler på Galápagosøyene, er det nok av spennende begivenheter her. De fleste besøkende kommer hit for å se de unike dyrene som bor på øyene og under har vi listet 3 av de viktigste månedene innen dyreliv på Galápagosøyene. 
 • Mai – i løpet av denne måneden begynner suppeskilpaddene å lage reder og legge egg. Fregattfuglen legger også egg og du har en ekstra stor sannsynlighet for å få øye på albatrosser og iguaner. 
 • Juli – tiden på året når du har størst sannsynlighet for å se hvaler på vestkysten av Isla Isabela.  Lavaøgler begynner parringsritualet sitt, som varer helt til november. 
 • September – høyden av kuldesesongen når pingviner, sjøløver og sjøfugler er spesielt aktive på strendene og godt synlige. 
Se vår destinasjons video fra Galapagos:
Copyright: Ayngelina Brogan


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.