Vi leter nå etter din drømmereise

Kapp Verde øyene - Atlanterhavets perle

Cabo Verde IslandsKapp Verdes mange øyer stiger opp fra Atlanterhavet, omtrent 500 km vest for det Afrikanske fastlandet og Senegal. Denne vakre kjeden av øyer har en herlig blanding av mektige fjell og vulkaner, strender og søvnige små fiskerlandsbyer

Kapp Verde er så mye mer enn de 2 tradisjonelle charter øyene Boa Visa og Sal og bortenfor disse 2 stedene finner du raskt et mer ekte on intimt Kapp Verde. Av de mange øyene er nok kanskje Santo Antâo den som drar de fleste turister. Med sine spisse fjelltopper og grønne dalsøkk, i sesongen dekket av et teppe med fargerike villblomster, ideelt for episke fotturer. Sao Vicente er av mange regnet som øyanasjonens kulturelle hovedstad. Den største byen på Sao Vicente, Mindelo er da også full av barer og musikken strømmer ut til de sene nattetimer hele uken. På Ilha do Sal og Maio er landskapet tegnet av kuperte og vindblåste sanddyner som glir inn i et indigo blått hav og kilometervis av strender dekket av deilig puddersand. Øyene Fogo og Brava i sørvest kan tilby dramatiske vulkanske landskap og innbydende bukter, innrammet av tårnende fjelltopper. I tillegg kan du kaste inn musikken som Kapp Verde er kjent for samt beboernes "morabeza" (kreolsk for gjestfrihet) så ser d ufort hvorfor hvorfor så mange har kommet til Kapp Verde - og aldri reist derfra.

Høydepunkter:

Kapp Verde består av en rekke ulike øyer og det kan ikke alltid være like lett å velge hvilken øy man skal velge eller hvilken kombinasjon man skal få med seg. Men de fleste som besøker Kapp Verde ender enten Sal (Ilha do Sal) eller Boa Vista, begge øyene har da også fokusert på charter turisme og er kun 2 av 3 øyer som har strender. De øvrige øyene som utgjør Kapp Verde er mer rettet mot natur og aktivitetsferier. Her får du en liten oppsummering av de ulike (mest populære øyene)

 • Sao Antâo - For mange er dette den viktigste grunnen til å besøke Kapp Verde spektakulære Sao Antâ0. Denne svimlende vertikale øya, oppdelt i dype kløfter, juv og daler har noen av de mest fantastiske fottur mulighetene i Afrika. Sao Antâo er den nest største øya i Kapp Verde og er vel også den eneste "grønne" øya i arkipelaget. Eneste måten å komme til denne utposten er med ferge fra Sao Vicente.
 • Santiago - er den største øya i Kapp Verde og også den første som ble bosatt og har litt av alle de øvrige øyene i nasjonen. Santiago er nok idag mest kjent for sin merkbare afrikanske innflytelse, og da spesielt i musikken. Men du finner noen få sandstrender, ørkenlandskap, grønne daler og fjellandskap i innlandet. Santiago er også en innfallsport til og fra Europa via hovedstaden Praia.
 • Boa Vista - er strand destinasjon 1 på Kapp Verde og det merkes godt med lange rekker av charter hoteller langs de mest populære strendene rundt den største byen Sal Rei. Boa Vista er som et postkort med rosa fargede sanddyner og er mer ut som om et stykke av Sahara hadde landet ute i Atlanterhavet. Boa Vista er verdenskjent for utrolig bra windsurfing og kiting muligheter. Vi anbefaler at du styrer unna de mange tradisjonelle turisthyttene og heller finner mindre lokale overnattingssteder. Etter vår mening får du mye mer ut av oppholdet her om du har en leiebil slik at du kan komme deg til de mange uberørte strendene som finnes på Boa Vista.
 • Fogo - som navnet tilsier betyr "ild" og du forstår raskt hvorfor den fikk dette navnet. Pico de Fogo dominerer landskapet der det reiser seg 2 829 moh (og er også det høyeste punktet i Kapp Verde). Du kan besøke vulkanen og krateret (som også har en lokal vin industri). Det er mulig å overnatte i krateret og bestige vulkanen (tar ca 6 rimer opp og ned). Selve krateret er enormt med en diameter på nesten 9 km. Hovedkrateret i vulkanen derimot har en diameter på ca 500m og en dybde på 180m
 • Sal - er en meget flat og egentlig uinteressant destinasjon, men er faktisk Kapp Verdes turistmagnet #1., takket være strendene som strekker seg fra hovedstaden på Sal, Santa Maria. Sal er også en populær destinasjon for windsurfing og kiting og selv om Sal tiltrekker seg store horder av tyskere, engelskmenn og italienere er de fleste heldigvis på sine charter hoteller og ikke i Santa Maria. Vårt råd er å velge overnatting enten i leiligheter eller mindre hoteller nær Santa Maria. Sal er også den ensete øya hvor det er mulig å dykke.
 • Sao Vicente - liten og egentlig lite attraktiv hadde nok ikke Sao Vicente ikke vært noe annet en et stoppested på vei til Sao Antâo om det ikke hadde vært for den idylliske byen Mindelo med et snev av Middelhavs sjarm og dets fargerike festivaler.
 • Maio - har vakre bortgjemte strender og strekker seg stort sett langs hele vestkysten fra Vila do Maio til det lille tettstedet  Morro. Maio er for de som liker strender som ikke er overbefolket og på Maio vil du fortsatt kunne finne litt mer av det "gamle" Kapp Verde.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Cape Verde Islands (Santa Maria, Ilha do Sal)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (28°C), Kaldeste måned: februar (22°C) / Våteste måned: september (4.7mm) - Alle verdier basert på innhentet data i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Santa Maria (Ilha do Sal), Cape Verde Islands
Hvordan er været på Kapp Verde?  Regntiden på Kapp Verde faller normalt mellom august og otober og kjennetegner av lange regnperioder med høy lufttemperatur (opp mot 30°C). Den tørre årstiden er mellom november til juli og bringer ofte med seg sterk vind og temperaturer rundt 20°C mellom desember og mars. Vanntemperaturen holder seg konstant gjennom hele året på mellom 23 og 26°C.
Beste tiden å besøke denne destinasjonen: er etter vår mening mellom oktober og desember hvor været er på sitt beste.
Myntenhet: Kappverdisk escudo (CVE) = 100 centavos
Tips: Kapp Verdeøyene består av mange ulike øygrupper og selv om det er meget vanlig å gi tips på hoteller, restauranter på de tungt besøkte øyene som Ilha do Sal og Boa Vista er det ganske uvanlig på de øvrige øyene på Kapp Verde.

Interessante fakta:
 • Kapp Verde kan skryte av å ha Vest Afrikas høyeste levestandard, takket være en stabil økonomi og politisk styresett.
 • Når øyene løsrev seg fra Portugal 5. juli 1975 var de et samlet land sammen med Guinea-Bissau på det afrikanske fastlandet. Denne unionen varte frem til 1980
 • Kapp Verde er den tredje største hekkested for Glattkarett havskilpadder og det er da også ulovlig å fange disse dyrene, dette finner sted mellom juni og februar
 • Kun 10% av tilgjengelig landområde kan brukes til jordbruk. Jordsmonnet er bra men matproduksjonen er hindret av vannmangel og et lite effektivt eierskapssystem system.
Festivaler: Festivaler er viktig for folk fra Kapp Verde og er vel verdt å få med seg. Det finnes en rekke lokale festivaler men noen av de mest spektakulære kan du se mer om her:
 • São Vicente Carnival (februar) - er et av de største festivalene på Kapp Verde og inspirert av karnevalsfeiringen i Brasil blandet med deres felles portugisiske historie. Gateparadene er da også meget åpopulære blamt lokalbefolkningen og de største paradene finner sted i hovedstaden på Sao Vincente, Mindelo.
 • Santiago (Gamboa Festival - 17/18/19 mai) - avholdes i San Franscico bukten og er den største musikkfestivalen i Kapp Verde og tiltrekker ser musikere fra mange land.
 • Boa Vista (Santa Isabel 4 juli) - er en feiring av Santa Isabel, Boa Visas beskytter. Dagen feires med prosesjoner, svømming, hesteløp og et offentlig ball.

Se vår utvalgte destinasjons video fra Kapp Verdeøyene:Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.