Vi leter nå etter din drømmereise

Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell

Med sine 5 895 meter er Kilimanjaro Afrikas høyeste fjell og et av kontinentets mest ikoniske trekkplastre. Kilimanjaro har 3 ulike vulkanske topper; Kibo, Mawenzi og Shira. Navnet Kilimanjaro i seg selv er et mysterium og ingen vet egentlig hvor navnet stammer fra eller hva det betyr.

Det er rett og slett ingen ting som dette mektige fjellet noe sted i verden. Ikke bare er det Afrikas høyeste fjell men det er også verdens høyeste frittstående fjell og faktisk det eneste stedet i verden hvor du kan se jordklodens kurve. Ethvert forsøk på å erobre fjellet er krevende, men premien for de som kommer seg til topps er stort, fra det øyeblikket du kjenner solens varme stråler når du står på toppen eller de mange oppmuntrende ropene fra de lokale Chagga guidene og alle bærerne som har hjulpet deg til topps.
Over Tanzanias savanner, åser og platået I det nordlige Tanzania stiger Kilimanjaros snøkledde topper seg I horisonten og dominer synsbildet Stort sett alle fotturer starter fra byen Moshi og er et beskyttet område. Fjellets økosystem er intrikat og utrolig mangfoldig og i lavlandet finner du kultivert jordbruksområder med kaffe, bananer, cassave og korn produksjon for salg på lokale markeder. Det finnes fortsatt en del større kommersielle kaffeplantasjer utenfor parkområdet, men i langt mindre målestokk enn tidligere. Med en gang du kommer inn i nasjonalparken endrer landskapet seg til tykt skogsområde som dekker store deler av den nedre delen av parkområdet. Etter som du kommer opp I høyden endres dette til et mer åpent landskap etterhvert som luften blir tynnere. Nærmere toppen blr landskapet brutalt og øde med stein og is dominerende i landskapet.

Hvilken rute skal du velge?
Det finnes i dag 7 ulike kommersielle ruter til toppen av Kilimanjaro hvorav 5 av disse er de prefererte rutene (Shira & Northern Circuit) er ikke ofte benyttet.
 • Marangu – Er den mest populære av alle rutene opp Kilimanjaro og er ikke den mest severdige (siden den går opp og ned samme vei) og siden det er en rask rute er den også ikke den beste med å sikre seg muligheten til å nå toppen uten en ekstra akklimatiseringsdag. Denne ruten er da også ofte referert til som «Coca Cola» ruten. Marangu – også kjent som «whisky ruten» er nå den mest populære ruten opp Kilimanjaro. I sammenligning med Marangu er dagene lengre og stigningene hardere. Ruten er regnet som vanskelig og er best egnet for de med god fysikk og med erfaring. Ruten er severdig, vakker og variert, men det negative er at det til tider kan bli vel mye mennesker på denne ruten.
 • Umbwe – har rykte på seg for å kanskje være den tøffeste ruten opp Kilimanjaro. Mye av dette skyldes den raske oppstigningen og ruten gir ikke muligheten til en gradvis akklimatisering. Men på plussiden er det da selvsagt at det er lite folk som forsøker seg på denne ruten, men det negative er selvsagt at sjansen for å nå toppen er mindre uten akklimatisering. Denne ruten bør kun gjøres av de med god fysikk.
 • Lemosho – dette er en relativt nyere rute opp Kilimanjaro og begynner i vest og er mer variert enn de øvrige rutene. Lemosho krysser fra Shira Ridge til Shira Camp. Du vil mest sannsynlig oppleve langt mindre turister inntil du møter de som går Machame ruten. Lemosho er regnet som den mest severdige ruten og gir fantastiske panorama fra ulike sider av Kilimanjaro. Vi anbefale denne ruten som det beste alternativet opp Kilimanjaro.
 • Rongai – dette er den eneste ruten som starter fra den nordlige siden av Kilimanjaro (når grensen til Kenya). Ruten begynner å bli populær men har fortsatt lite turister som forsøker seg på denne oppstigningen. Dette er et meget godt alternativ og kan også gjøres under regntiden siden denne siden av Kilimanjaro er mindre utsatt for nedbør. Rongai er ikke så severdig som de øvrige rutene men passerer gjennom vilt terreng i dagene før den møter opp med Marangu ruten ved Kibo Hut. Rongai er en moderat vanskelig bestigning og er anbefalt for de som kanskje ikke har så mye erfaring.
 • Shira – dette er an annen rute som starter i vest og er nesten identisk med Lemosho (faktisk var Shira ruten den opprinnelige og Lemosho er i realiteten kun en forbedring av den opprinnelige ruten). I motsetning til Lemosho som starter via Londorossi Gate og går gjennom regnskog til Shira 1 Camp) går Shira ruten utenom dette området og bruker transport til startstedet ved Shira Ridge. Vi anbefaler ikke denne ruten siden Lemosho er etter vår mening den beste av de to.
 • Northern Circuit Route – er den nyeste, og kanskje de mest spennende ruten opp Kilimanjaro. Ruten følger i begynnelsen den samme ruten som Lemosho (fra vest). I stedet for å følge sen sørvestlige ruten som de øvrige rutene fra vest følger opp Kilimanjaro krysser denne ruten den mer rolige nordlige siden av Kilimanjaro. Dette er en lengre utgave på 9 dager og er derfor langt bedre med hensyn til akklimatisering og gir da også størst sjanse for å faktisk nå toppen. Få turister, vakker natur og meget severdig gjør dette til den beste ruten opp Kilimanjaro.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Tanzania (Arusha Airport)
(Arusha Airport er 87 kilometer fra Kilimanjaro, så målinger kan variere noe)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: mars (23°C), Kaldeste måned: juli (18°C) & Våteste måned: desember (84.8mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation at Kilimanjaro, Tanzania Hvordan er været? Kilimanjaro er en egen klimasone med vær & temperatur skiftende fra dag til dag og avhengig av høydemeterne du måtte befinne deg på. Regntiden er vanligvis i perioden april - mai og en kortere periode i november og det er ikke anbefalt å forsøke noen bestigning av fjellet i denne perioden. Planlegger du allikevel å reise i regntiden, vår obs på at en rekke lodger og hoteller stenger i denne perioden for renovering.
Beste tiden å bestige Kilimanjaro: Januar - mars og slutten av juni til oktober (Northern Circuit, kan også bestiges under regntiden)
Tips - ikke alltid like lett å vite hva som er normalt og sammen med vår partner i Tanzania har vi satt opp disse retningslinjene - klikk her

For øvrig tips om bestigning av Kilimanjaro, pakkelister etc kan dette fåes ved henvendelse til REISEbazaar. Sammen med Exodus Travels og en rekke lokale partnere tilbyr REISEbazaar det største utvalget av mulige toppturer til Kilimanjaro (og andre fjelltopper i verden).

Interessante fakta
 1. Kilimanjaro har 3 ulike vulkanske topper; Mawenzi, Shira & Kibo. De 2 første er døde vulkaner, men Kibo (den høyeste toppen) er en sovende vulkan og hadde sitt siste utbrudd på begynnelsen av 1800-tallet (men ikke la deg skremme, det siste store utbruddet var for 360 000 år siden!)
 2. Den eldste personen som noensinne kom til topps var franskmannen Valtree Daniel (87 år)
 3. Kilimanjaro Nasjonalpark har omtrent alle økosystemer som finnes; fra kultivert jordbruksland, regnskog, myrland og våtmarker, alpin ørken og arktiske forhold på toppen 
 4. Den raskeste toppturen av Kilimanjaro fant sted i 2001. Rekorden holdes av italieneren Bruno Brunod som stop på toppen ved Uhuru Peak etter 5 timer og 40 sekunder. Den raskeste tur/retur bestigningen ble gjort av den lokale guiden Simon Mtuy brukte kun 8 timer og 27 sekunder på opp og nedturen!
 5. Av de mellom 35-50 000 som forsøker seg på Kilimanjaro er snittet kun at 2/3 når toppen.
Se vår destinasjons video fra Exodus om Kilimanjaro;
Copyright - Exodus Travels


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.