Vi leter nå etter din drømmereise

Uberørte Kirgisistan

YurtInneklemt mellom mektige Kina & Kasakhstan, og omringet av de spektakulære Tien Shan fjellene, ligger vakre og uberørte Kirgisistan. Landet var sentralt for karavanene og den trafikkerte Silkeveien for hundrevis av år siden. Hvis du har lyst å oppleve vakre fjellandskap, bo hos noen av nomadene som det fortsatt finnes mange av, høre spennende historier om Silkeveien og samtidig ikke gå i kø, er Kirgisistan stedet du skal dra til.

Landet er kjent for sin vakre natur, lange fjell kjeder med høye topper, slettelandskap og selv om Kirgisistan ikke har noen kystlinje kan man ta en svømmetur i verdens nest største saltinnsjø Issyk-Kul med det klare blå vannet.
Naturopplevelser bør stå høyt på listen når man velger å reise til Kirgisistan.

Høydepunkter
 • Issyk Kul & Djety Oguyz – 2-3 dager bør man minst bruke på å oppleve fjellkjeden Tien Shan og innsjøen Issyk Kul. Issyk Kul ligger på 1.600m over havet men likevel fryser den aldri, så betyr også navnet «Hot Lake». Fra Bisjkek tar kjøreturen en hel dag men utsikten er fantastisk. Vel fremme kan man overnatte i jurter. Neste dag kan man ta en fottur i juvet kalt Jety Oguz, oppkalt etter de 7 røde fjell formasjonene som omkranser juvet. Her går man gjennom skog, jurt bosettinger og beiteområder og kan også i tørrvær gå til et fossefall.
 • Bisjkek – Er hovedstaden i landet. Her bør man besøke Alatoo plassen, historisk museum, Fine Art Museum.  Vandre i en av de mange parkene eller handle i en av de mange basarene eller butikkene. Byen er i stadig forandring med flere cafeer og trendy barer som åpner.    
 • Osh – Er Kirgisistans nest største by og en av de eldste byene i området. Jayma Basaren er Sentral Asias største marked her får du alt fra frisk frukt til rare suvenirer. Den muslimske helligdommen Sulayman Mountain var et sentralt sted på Silkeveien, det kan være slitsomt å gå til toppen av fjellet men utsikten man får over byen, dalen, det lille museet og kirken fra det 15 århundre er vel verdt turen.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kirgisistan (Bisjkek)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (25ºC), Kaldeste måned: januar (-2ºC) / Våteste måned: april (17.0mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.

Hvordan er været i Kirgisistan? Klimaet varierer veldig fra område til område. Fjellområdene har typisk fastlandsklima med kalde vintre og varme somre. I Nord-Kirgisistan er klimaet temperert med temperaturer på omkring 3 grader i januar og 25-20 grader i juli. Vest i landet er det subtropisk klima med opp mot 40 grader om sommeren.     
Best tid å besøke landet? Kirgisistan er et stort land og klimaet varierer. Generelt kan man si at midten av juni til september er den beste tiden. I vest kan temperaturene bli veldig høye så her er det anbefalt at man reiser enten på våren eller høsten.
Myntenhet: I Kirgisistan brukes det Kirgisiske som (KGS). Visa og i noen grad MasterCard kan brukes i de store byene, Kredit kort kan brukes på de fleste større hotellene. Bankautomater er vanlig i alle større og mellomstore byer. Utenfor de store byene kan man ofte kun betale med kontanter.

Tips: Det er ikke vanlig å gi tips i Kirgisistan. 
 • Hoteller – Det er ikke forventet at man gir tips men det er hyggelig å legge litt igjen til de som ordner rommet. Eller har gjort noe ekstra.
 • Restauranter – På restauranter hvor man blir servert kan man gi litt tips men flere restauranter legger 10% inn i regningen.
 • Taxi – ikke vanlig å tipse, siden man blir enig om prisen i forkant.
Interessante fakta:
 • Lykketallet i Kirgisistan er 40, det kommer av Manas sine 40 stammer, Manas var en lokal helt som samlet Kirgisistan, lykketallet er også å se i landets flagg med de 40 solstråler.
 • Fjellkjeden Tian Shan dekker 80% av landet, landet er også kalt «Cetral Asias Sveits»
 • 3 steder i landet er på UNESCOs verdensarvliste og i tillegg har landet 11 nasjonalparker.
Festivaler:

Kirgisistan har ingen festivaler som er kjent for oss. Det betyr absolutt ikke at landet ikke har noe spennende å tilby sine tilreisende. Her finner du fantastiske fotturer og ikke minst rideturer på snille, rolige hester som trygt vil bære deg opp og ned bratte fjell og over strie elver. Her kan du oppleve storslått natur og overnatte i jurter. 

Se vår destinasjons video fra Kirgisistan:
Copyright - SpiceRoads CyclingSøk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.