Vi leter nå etter din drømmereise

Tradisjonelle Makedonia

SkopjeMakedonia ligger inneklemt i hjertet av Balkan og blir dessverre ofte glemt.
Her kan man oppleve hovedstaden Skopje med alle sine statuer fra kommunist tiden og byen Ohrid som er på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg har Makedonia 3 nasjonalparker med et mangfoldig dyreliv, flere innsjøer som er så speil blanke og rene at man kan ta en svømmetur, uberørte fjell og fjellandsbyer hvor tiden har stått stille.

Dersom man er glad i sykling eller fotturer er landet veldig spennende men også utfordrende på grunn av det kuperte terrenget, men man får lønn for strevet med en av de mange fantastiske utsiktene. Når det kommer til mat er Makedonia også helt fantastisk, mye god mat spesielt grønnsaker og landet produserer egen vin som er veldig god.
 
Høydepunkter
 • Ohrid – Er en UNESCO beskyttet by som ligger langs bredden av innsjøen Ohrid. Byen er kjent for sine 365 kirker, en for hver dag i året. Byen har nydelige brosteinsbelagte gater og tradisjonell Makedonsk arkitektur. 
 • Skopje – Er også vel verdt et besøk. Man kan besøke byens gamle basar, den kjente Stone Bridge og ikke minst det omdiskuterte «Skopje 2014 Prosjekt». Byen har vært okkupert flere ganger og man kan se både Romersk, Bysantinsk og Ottomanske bevis på det.  
 • Mount Vodno & Canyon Matka – På toppen av Mount Vodno får man et helt annet bilde av Skopje. Man kan enten ta seg til toppen med gondolbane eller hvis man er litt sprek kan man gå på merkede stier til toppen. Herfra ser man også verdens største kors Millennium Cross som er 66 meter høyt.  15 kilometer sydvest for Skopje finner man Canyon Matka, her er flere bygninger fra middelalderen inkludert både kirker og klostre og flere planter og dyr som er typiske for dette området.   
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Makedonia (Skopje)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (24ºC), Kaldeste måned: januar (1ºC) / Våteste måned: juni (19.6mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.

Hvordan er været i Makedonia? Været varier fra varmt og tørt om sommeren til kjølige vintrer. Men landet har store interne klima forskjeller. Områdene som Valandovo, Strumica og Radovish har klima som ligner mest på Middelhavsområdene.
Best tid å besøke landet? Mai, juni, juli og september er de beste månedene å reise temperatur messig.  Men dersom man ønsker å reise litt rundt bør man kanskje unngå juni, juli og august da disse månedene er spesielt varme. 
Myntenhet: I Makedonia brukes det Makedonsk Denar. Kredit kort kan brukes de fleste stedene og nettverket av minibanker er godt utbygd.

Tips: Det er kun vanlig å gi tips på restauranter, andre steder er det ikke forventet at man gir tips i Makedonia.  
 • Hoteller – Det er ikke vanlig å gi tips på hoteller, så det er ikke nødvendig. 
 • Restauranter – Hvis ikke tips er inkludert og servicen er god bør man gi 10% i tips på større restauranter, på mindre restauranter lar man bare veksle pengene ligge.
 • Taxi – I taxier kan man legge igjen 10% eller runde opp.
Interessante fakta:
 • Cave Vrelo i Makedonia er verdens dypeste undervannsgrotte.
 • Makedonia var det første landet i verden som fikk full tilgang til trådløst nettverk.
 • Byen Ohrid er en av de eldste bosettinger i Europa.
Festivaler:
 • Ohrid Summer Festival – Den finner sted i en av sommer månedene og er en av de største festivalene med besøkene fra hele verden. Det er en musikk, teater og danse festival som varer i en måned.
 • The Balkan Folklore Festival (juli) – Denne internasjonale folklore festivalen. Et besøk her er en unik mulighet til å lære om landets historie, gjennom musikk, dans, sang, dikt og rim.   Her kan man også se nasjonaldrakter og instrumenter. 


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.