Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Øst-Timor - utforsk det uoppdagede

Timor-Leste (East Timor)Hvis du er på utkikk etter et reisemål som din nabo desidert ikke har hørt om begynner det å bli lite å velge mellom! Men Timor-Leste / Øst-Timor er et slikt sted. Den første nye nasjonen i det 21.århundre så dagens lys etter en lang og brutal frigjøringskrig etter at indonesiske styrker invaderte området i 1975. Timor-Leste / Øst-Timor er en god skjult perle med ypperlig og urørt naturlig skjønnhet.

Hvis du reiser til Timor-Leste / Øst-Timor er det store muligheter for at du blir forelsket i destinasjonen. Timor-Leste / Øst-Timor er en vakker ny turistdestinasjon som har et bredt spekter av inntrykk og opplevelser ventende på den som orker å legge reisen hit. Her har du et land med utrolig naturlig skjønnhet, en rik historie og unike kulturelle opplevelser. Slapp av på noen av Asias beste strender, fortsatt uoppdagede av de fleste og fri for solparasoller og solsenger, la deg inspirere av hvor vakkert og mangfoldig dyrelivet er under havoverflaten, eller utforsk de ville og frodige fjellområdene i innlandet. Landets meget vennlige befolkning er legendariske for sin gjestfrihet så kom og besøkt en fantastisk destinasjon.

Landet er kun 270 km langt og 75 km bredt men kan vis frem overdådig natur, fantastiske strender, tropiske skoger og massive fjellområder. Men de beste er at fortsatt ligger dette reisemålet langt utenfor de flestes reiseplaner, ideelt for de som søker etter noe annet enn luksushoteller og vestlig innflytelse, et sted som er perfekt for de som liker natur og levende tradisjoner. Timor-Leste / Øst-Timor er også den mystiske sjelen til folket, med en unik historie og en kulturarv som bare venter på å bli gjenoppdaget. Dette landet ble til takket være en av dette århundrets store frigjøringshelter, Xanana Gusmao


Et magisk sted
Med noen av verdens mest artsvarierte flora & fauna under vann, fjelltopper å bestige, endeløse uberørte strender å besøke og ta del i gamle tradisjoner som har overlevd kriger og undertrykkelse, Asias nyeste land kan tilby noen av kanskje verdens beste «off-the-beaten-track» eventyr. Besøk Dilis museum og få innblikk i Timor-Leste / Øst-Timors mørke og tragiske historie, dra deretter ut av hovedstaden, kom deg ut og utforsk hemmelige grotter i jungelen eller drikk en kopp lokal brygget kaffe på verandaen til et gammelt portugisisk herskapshus, kjør på humpete og djevelske veier langs den dramatiske kysten, stopp for å ta bilder av innbydende strender og vakre kystlandskap og avslutt dagen med en vakker solnedgang. Og det beste med det hele er at du mest sannsynlig vil være den eneste turisten i mils omkrets.

Et sted hvor masseturismen ikke fant (ennå)
Takket være litt vanskelig tilgang til fly, har gjort at du mest sannsynlig vil ha de fleste av strendene i landet for deg selv. Så lenge du ikke har dårlig tid og ikke har noe imot dårlige veier utenfor hovedstaden Dili, vil du bli premiert med postkort strender omtrent rundt hver eneste sving.

En annen viktig attraksjon under ethvert besøk til Timor-Leste / Øst-Timor er de mange lokale markedene. På de fleste markedene vil du finne «produto nascidos da terra» (noe som kan oversettes med produkter av jorden). Markedene er også den perfekte møteplassen hvis du vil treffe lokalbefolkningen. Om du ikke er ute etter suvenirer er det alltid interessant å besøke lokale matmarkeder og hovedstaden Dilis matmarked er intet unntak og er vel verdt et besøk.

Høydepunkt
 • Tutuala & Jaco Island - Landsbyen Tutala ligger på en klippekant med storslagen utsikt utover havet. Her kan du skue ut over den imponerende naturen fra en nyrenovert portugisisk pousada. I nærheten finnes det også grotter med eldgamle grottemalerier, eller du kan slappe av på noen av de mange hvite sandstrendene i nærheten av Valu. Jaco Island er et beskyttet område og det er ikke tillatt å overnatte og du finner heller ingen bosetning, men du kan fritt besøke denne vakre og sjarmerende paradis øyen og ha den for deg selv en hel dag.
 • Mundo Perdido - Krasj gjennom løvverk med lyden av flaggermus og papegøyer i forsøket på å karre deg opp til Mundo Perdido (1775m) - som kan oversettes til "den fortapte verden" – Dette er kanskje et av Timor-Leste / Øst-Timors høydepunkt (i bokstavelig mening). Utsikten fra platået på ca 1380m er vel verdt den tidlige starten kl 4 om morgenen.
 • Dykking - Timor-Leste / Øst-Timor ligger i det berømte korall triangelet og har noen av best bevarte og levekraftige korallrevene i verden. Dette sammen med at store deler av kysten er erklært å ha det største arts mangfoldet i verden, gjør dette til en dykkedestinasjon i toppklassen. Det beste ved det hele er at svært få har oppdaget området og du vil for det meste ha stedet for deg selv eller med et fåtall utvalgte dykkere,

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Tior-Leste (Øst-Timor)(Dili)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: november (29°C), Kaldeste måned: august (25°C) & Våteste måned: januar (194.9mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Dili, Timor-Leste (East-Timor)
Hvordan er været I Timor-Leste / Øst-Timor – Som de fleste landene i regionen er Timor-Leste / Øst-Timor delt inn i en tørr og en våt periode. Regntiden faller normalt inn mellom november – mai og de gjenværende månedene juni – oktober er da den tørre perioden. Under regntiden kan enorme mengder nedbør føre til jordras og det kan være vanskelig å besøke litt mer avsidesliggende områder. I den tørre årstiden kan det fort bli veldig tørt og september er derfor ikke en god måned hvis du skal holde deg kun på nordkysten av landet.
Beste tiden å besøke landet – Du kan egentlig besøke landet når som helst (temperaturmessig, med unntak kanskje av september), men mai til august er nok kanskje den optimale perioden med et meget komfortabelt klima og da også midt i den tørre årstiden.
Valuta / Myntenhet – Timor-Leste / Øst-Timor bruker US$ = 100 centavos (som siden 2011 blir preget i Portugal), men amerikanske mynter er også akseptert sammen med indonesiske rupiah (IDR) i grenseområdene. 
Kredittkort er sjelden akseptert utenfor hovedstaden Dili så sørg for å ha med nok kontanter om du skal ferdes utenfor Dili.

Tips: er ikke forventet men er høflig om du er fornøyd med servicen

Interessante fakta:
 • Timor-Leste / Øst-Timor er et av meget få land som er delt i 2! Øya deles mellom Indonesia og Timor-Leste / Øst-Timor, 2 øyer utenfor kysten (Atauro og Jaco) samt enklaven Oecusse (som er omringet av Indonesia, og adskilt fra resten av landet)
 • Etter Indonesia er Australia nærmeste nabo, 650 km lengre sør
 • Hvis du skal sende brev i posten til Timor-Leste / Øst-Timor bør du inkludere teksten «via Darwin, Australia» på adressen, hvis ikke er det meget store muligheter for at forsendelsen noensinne kommer frem
 • Det total landområdet av Timor-Leste / Øst-Timor er på 14 610 km², det er omtrent 2x større en Kreta), og innbyggertallet var i 2015 på 1,2 millioner, det også omtrent 2x større en Kreta.
Festivaler: Selv om Timor-Leste / Øst-Timor er en forholdsvis ny nasjon og fortsatt i en startfase er det en rekke festivaler og helligdager som holdes gjennom året. Mange av festivalene og høytider i landet er til ære for martyrer og helter fra frigjøringskampene i landets historie.
 • Festival of Culture and Food of Timor-Leste – avholdes i mars og har til hensikt å fremme landets kultur, tradisjoner, musikk og mat til resten av verden.
 • Independence Restoration Day – observeres den 20. Mai og er en offentlig helligdag og markerer overgivelsen av territoriet av det som i dag er Timor-Leste / Øst-Timor i 2002 fra FN. Det arrangeres gudstjenester over hele landet til ære for de som ofret livet i kampen om selvstendighet.
 • Ramelau Cultural Festival – oppkalt etter landets høyeste fjell, Ramelau. Dette er den største festivalen som finner sted utenfor hovedstaden Dili og finner sted i Ainaro distriktet, normalt sent i oktober. Denne 3-dagers festivalen er en kulturelt treff og er et symbol av stolthet for landets innbyggere.
 • National Youth Day – markeres den 12. November, og er til minne om dagen for massakren ved Santa Cruz i Dili av fredfulle demonstranter som viste sin avsky for okkupasjonen av Indonesia og som ble skutt av indonesiske styrker denne dagen.
 • National Heroes’ Day – observers den 7. Desember hvert år og er til ære for de mange helter som mistet sitt liv i kampen om selvstendighet og samt som minne om den samme dagen i 1975, dagen da Indonesia annekterte landet.
Se vår destinasjons video fra Timor-Leste (Øst-Timor):
Copyrigth - CarolinePemberton


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.