Vi leter nå etter din drømmereise

Pohnpei - Mikronesias Edens hage

Pohnpei, MicronesiaLangt der ute, nesten i midten av det enorme Stillehavet finner du en liten (nesten) perfekt og sjarmerende øy, garantert et sted hvor ingen av dine venner noensinne har vært eller kanskje hørt om. Neste spørsmål blir da: hvorfor reise hit?

Pohnpei har i prinsippet nesten ingen strender, men nok av mangrove sumper og småsteinet kystlinje eller grå basalt klipper. Men dette betyr ikke at du ikke kan bade også her, det er nok av rolige bukter, fargerike tropiske fisker under deg hvis du hopper i havet. Men Pohnpei er ikke stedet du velger hvis du leter etter innbydende vakre strender (det er det forresten ingen av i øyene i Føderasjonen som har). Her finner du ingen suvenir butikker, fast-food sjapper eller internasjonale hotellkjeder. Hadde Gud på et tidspunkt valgt å la Pohnpei beholde sine strender hadde nok også dette stedet mistet sin tiltrekningskraft.
.
Pohnpei er verts “nasjon” og hovedsete for Mikronesia Føderasjonen og har faktisk mye spennende å utforske, spesielt for de som liker fotturer g naturopplevelser.
Pohnpei er den største (og høyeste» øyen innen Mikronesia Føderasjonen og siden det finnes mye fjell og topper er det mye nedbør og mer enn 40 elver danner en rekke fossefall, fra små til mektige og imponerende fosser.
Pohnpei er stort sett omkranset av rik mangroveskog og ingen strender. Kystripen rund Pohnpei er delt inn i en rekke kanaler som bringer næringsrikt vann inn i lagunen, noe som gjør farvannet rundt Pohnpei til noe av det mest varierte marinbiologiske farvannet i Mikronesia.

Til tross for dette har faktisk ikke Pohnpei all verdens dykking og er lite spennende, bortsett fra forholdsvis god sikt på utsiden av lagunen. Ikke lange båtturen fra fastlandet ligger de to nabo atollene Ant og Pakin, og her finner du ditt idylliske sydhavsparadis. Vi har dessverre ikke hatt muligheten til å dykke utenfor disse to atollene, en de skal da være annerledes enn kysten utenfor selve Pohnpei. Har du muligheten, og om du ikke dykker, legg inn en utflukt til disse 2 sjarmerende atollene for en uforglemmelig opplevelse. De siste 15 årene (2017) har Pohnpei raskt vokst frem som den mest vestlige av øynasjonene innenfor Føderasjonen, mye av dette skyldes selvsagt at hovedstanden ligger på nettopp Pohnpei. Men til tross for spiller fortsatt tradisjonelt lederskap en viktig rolle.

Hva bør du få med deg på Pohnpei:
 1. Nan Madol - For mange reisende til Mikronesia er Nan Modul et av høydepunktene på ferden. Det er fortsatt mye vi ikke vet om mystiske Nan Modul ruinene også kjent som Stillehavets Venezia. Denne menneskelagde byen med kanaler huset en gang en vibrerende og kongelig sivilisasjon. Enorme søyler er alt som står igjen etter denne mystiske sivilisasjonen fra Pohnpei og mye gjenstår i arbeidet med å finne ut hvordan og hvorfor denne byen døde og forsvant.
  Nan Modul er bygd over 92 kunstige øyer blant lavtliggende tidevannssletter og revet. Det vi i dag kan se i Nan Modul er ruiner etter gravkammer, bade- og ritual områder og oppbevaringssteder for fisk og bl.a. skilpadder.
 2. Surfing – er en populær aktivitet og Pohnpei tiltrekker seg da også en rekke surfere fra hele verden takket være sine konstante bølger på utkanten av barriererevet ved P-Pass. Sesongen for surfing er mellom oktober – april.
 3. Dykking – Pohnpei er også et anerkjent dykkested (vi dykket der i 2017), men selve revet er stort sett hard koraller og skuffende lite med fisk egentlig. Du har også gode mantadykk, men sikten kan variere en god del siden dette er i passasjer nærmere mangrovesumpene. 
 4. Prøv den lokale drikken Saku - Pohnpei er kjent for sin lokale alkoholholdige drikk Saku, noe likt kava som drikkes heftig i alle sammenhenger på bl.a. på Fiji og Vanuatu. Forsøk å få med deg hvordan drikken lages, noe som er en unik opplevelse for Pohnpei. Pepper planten som brukes vokser vilt og blir presentert i en særskilt seremoni, men den selge også stort sett i de fleste barer på Pohnpei.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Pohnpei (Kolonia)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: mars (27°C), Kaldeste måned: juli (27°C) & Våteste måned: mai (342.5mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Kolonia, Pohnpei
Hvordan er været på Pohnpei? Pohnpei har rykte på seg for å være et av verdens våteste steder, hvor deler av innlandet mottar nærmere 8380 mm med regn hvert år. Perioden mellom desember og mars kan ofte være vindfulle.
Beste tiden å besøke Pohnpei: Den beste tiden å besøke Pohnpei er mellom januar - mars (den tørre årstiden). Februar er normalt den måneden med minst regn
Penger og valuta: Alle øyene i Mikronesiaføderasjonen bruker US$ = 100 cents. Du finner minibanker på alle hovedøyene, men skal du ut på ytreliggende atoller eller øyer må du ha med deg nok kontanter.
Tips: er ikke vanlig eller anbefalt i Mikronesia

Interessante fakta om Pohnpei
 1. Mikronesia Føderasjonen var etter 2. Verdenskrig ble satt under administrasjon av USA og ble først selvstendig i 1986
 2. 45 000 besøkende finner veien til Mikronesia Føderasjonens 4 øynasjoner hvert år, hvorav de fleste er dykkere som primært besøker Chuuk, noe som gjør dette til noen av de minst besøkte land i verden.
 3. Mikronesia Føderasjonen har +/- 100 000 innbyggere og hovedstaden Palikir på Pohnpei har kun 7 000 innbyggere, noe som gjør den til en av verdens minste hovedsteder.
 4. Røder merker overalt! Som mange av landene i Stillehavet betelnøtt tygging svært utbredt og hvor en du ser finner du røde merker etter spytting, men å stanse bruken er umulig.
 5. Innbyggertallet i hele Føderasjonen var I 2015 hele 104 590 personer. Med sitt totale landområde på 702 km² gjør dette Føderasjonen til den 177. største (landet i verden). Men på den annen siden dekker hele området 2,6 mill km² (eller omtrent det samme som Argentina) – så det er mye vann!
Festivaler
Alle øyene i Føderasjonen har sine egne og felles høytidsdager og feiringer avhengig av lokale tradisjoner. Øyene deltar også i mange internasjonale festivaler og kulturarrangement som f.eks. «Festival of Arts». Lokale musikk festivaler avholdes ofte for å hedre lokale talenter så følg med på lokale oppslag hvoren du måtte befinne deg i regionen, jungeltelegrafen fungerer utmerket på disse små utpostene.
 • Micronesian Culture and Traditions Day – Denne ble etablert for å hedre Mikronesias kulturelle historie og observeres den 31.mars hvert eneste år.
 • Constitution Day – er til minne om grunnleggingen av den demokratiske regjeringen og Føderasjonen av Mikronesiske Stater og feires den 10. mai på alle øyene i Føderasjonen.
 • Independence Day – denne feires den 3. November og er til minne om dagen da Føderasjonen ble opprettet og hva man har oppnådd siden den gang. Dagen er markert med musikk og kulturelle innslag samt felles fester.
Se vår destinasjons video fra Pohnpei:
Copyright - Sebastian Höpfner

Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.