Vi leter nå etter din drømmereise

Republikken Kongo | utemmet natur og gorillaer

Chimpanzee, Odzala National Park, Kongo-Brazzaill (Copyrigth Unknown).Endelig åpent for besøk fra omverdenen etter endeløse konflikter siden selvstendigheten. Selv med et relativt kort vindu for besøk hvert år har Republikken Kongo (Kongo-Brazzaville) startet å tiltrekke seg turister fra alle verdens hjørner takket være sine mange attraksjoner med bl.a. frodige skoger og utemmede jungler fylt med unike dyrearter. I tillegg til naturopplevelser har også landet spektakulære historiske høydepunkter som viser frem landets rike kulturarv og fargerike fortid.

Republikken Kongo (Kongo-Brazzaville) var omtrent fullstendig stengt for utenforstående og har derfor gått gjennom årtier med nesten ingen innflytelse utenfra og landets nasjonalparker har livet mer eller mindre gått uforstyrret. Kronjuvelen er uten tvil Odzala nasjonalpark, en park som i dag holder noen av verdens best bevarte dyrehemmeligheter. Republikken Kongo er primært et land dekket av tett vegetasjon og i tillegg svært rikt på olje, et land hvor turismenæringen fortsatt tar sine første babyskritt.
Landet er også kjent som Kongo-Brazzaville (for lettere å skilles fra sin enorme (og til tider ustabile nabo) øst, Den demokratiske republikken Kongo (også kjent som Kongo-Kinshasa). Landet har der siste årene forsøkt å følge den modellen som nabolandet Gabon har fått på plass ved å ta seriøse skritt mot å beskytte sine naturreserver og tropiske regnskog, en fantastisk ressurs som svært få mennesker har hatt muligheten til å utforske (ennå).

Noen høydepunkter du bør få med deg
Republikken Kongo er et land fylt med dampende jungler som skjuler halvparten av verdens lavlandet gorillaer, flokker av skogelefanter og bråkete, svingende sjimpanser. Det utrolige har skjedd, Republikken Kongo er på vei til å bli en av de fineste økoturisme destinasjoner i Afrika. Med tre utmerkede og lite besøkte nasjonalparker hvor alt fra luksuriøse safarier til bush camping er mulig, er hovedattraksjonen til denne (for mange urolige) delen av Vest-Afrika den rå og ville kallet til naturen det store trekkplasteret. Men landet har også en hyggelig avslappet hovedstad i Brazzaville, noen anstendige strender på Atlanterhavskysten. Dette sammen med en spennende og imøtekommende kongolesisk kultur er dette en «up-and-coming» destinasjon for de som ikke redde for eventyr. 
 • Odzala National Park – omtrent 80% av verdens sjimpanse bestand finnes i Republikken Kongo (Kongo-Brazzaville), noes om gjør at dette uten tvil er en av hovedgrunnene for å besøke landet. Odzala nasjonalpark er et paradis for økoturisme og dekker et område på 13500 km². Parken ble etablert i 1935 og er dermed et av Afrikas eldste beskyttede områder, og ble erklært et biosfæreservat i 1977. Parken har en lang sammenflettede turstier som leder til vakre savanner og dyrerike områder hvor det er store muligheter for å møte noen av parkens mer sjeldne arter. Nasjonalparken har bl.a. lavlands gorillaer, elefanter, aper, og sjimpanser, flekkete hyener, bongos (en antilopeart), løver, bøfler, leoparder og mange andre pattedyr og fugler. 
 • Ouesso distriktet – ligger I den nordlige delen av landet og er forbundet med hovedstaden Brazzaville med ferge og har en rekke krevende fottur muligheter i denne mer eller mindre underutviklede regionen av landet. Et besøk her krever bade stamina og erfaring, men belønningene til de som våger er deretter store og med gode muligheter til å få nærkontakt med den største stammen av lavlandsgorillaer i Afrika. Ouesso er også kjent for sine pygmestammer.
 • Pointe Noire regionen - er landets kystparadis og finner de beste strendene rundt Côte Sauvage og selve Pointe Noire stranden. Litt absurd med tanke på hvor du befinner deg, men her er det muligheter for en rekke vannsportsaktivitet som Surffiske til vindsurfing, havfiske og til og med hanggliding.  Pointe Noir er også populært for sitt livlige kveldsmarked og historiske landsbyer som f.eks. Loango og Diosso. Loango var den viktigste havnen som ble brukt i slavehandelen, mens Diosso er hjem for sine vakre klipper, naturlig dannet av vinden og havet, og kjent som Gorges of Diosso.
 • Nouabalé Ndoki nasjonalpark – er selve kronjuvelen av landets parker. Parken ligger avsides i den nordøstlige delen av landet og kombineres vanligvis sammen med Ouesso distriktet. Parken er muligens i dag det mest intakte og uberørte økosystem i Afrika. Men dette er ikke et reisemål for de som krever komfort og parken er fortsatt ubebodd og har det største biomangfoldet i Republikken Kongo (Kongo-Brazzaville). Parken har også en av de største ansamlingene av lavlandsgorillaer og skogselefanter i Afrika. Parken dekker et område på 3 922km² og ble opprettet så sent som i 1993. Nouabale Ndoki nasjonalpark er inngår i Sangha Tri-nasjonalparksystem og grenser sammen med Lobeke Nasjonalpark i Kamerun.
 • Brazzaville – bak den nedslitte infrastrukturen etter borgerkrigen i 1997, er faktisk hovedstaden Brazzaville en av de fineste stedene i landet. Den gamle franske hovedstaden har beholdt sin særegne stil og ærhverdigheten av sine kolonibygninser, inkludert Basilique Sainte-Anne, Palais du Peuple (presidentpalasset), Cathédrale Sacré-Coeur og Tempelmoskene. Brazzaville er livlig og det er skjer alltid noe på de mange markedene rundt om i byen, spesielt spesielt i Moungali og Oluendze. For de som ønsker et glimt av de kulturelle og historiske skattene kan ta en titt på de mange utstillingene i Nasjonalmuseet.
 • Kongo strykene – Disse mektige strykene ble en utfordring for Kong Leopold under byggingen av hans hasardiøse forsøk på å bygge en jernbane fra kysten til hovedstaden Leopoldville (dagens Kimshasa i Den demokratiske reoublikken Kongo) på midten av 1880-tallet. Idag er regionen et populært sted for whitewater rafting og fisketurisme.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Republikken Kongo (Brazzaville)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: april (28°C), Kaldeste måned: juli (24°C) & Våteste måned: november (133.8mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.


Average temperatures and precipitation in Brazzaville, Kongo-Brazzaville
Hvordan er været i landet?  Republikken Kongo (Kongo-Brazzaville) har et ekvatorialsk klima (ikke overraskende tatt I betraktningen geografisk) og dagtemperaturen varier mellom 16-30°C gjennom hele året. Den lange regntiden er vanligvis I siste halvdel av januar og første halvdel av mai mens den tørre årstiden er mellom juni – oktober.
Beste tiden å besøke landet: er månedene juni, juli & september for å utforske de ulike regionene. Denne perioden buringer gjerne med seg litt kjøligere temperaturer og klare dager med lite nedbør, perfekt for å utforske den tykke regnskogen og uberørte skogene. Unngå for all del regntiden, som varer fra oktober til mai siden transport langs veiene og elvene kan være ekstremt vanskelig siden de fleste veier ikke er asfalterte og omgjøres til gjørmebad i løpet av minutter og elvene renner over sine bredder. 
Myntenhet & penger: Communauté Financière Africaine franc (CFA) er den offisielle myntenheten i Republikken Kongo; Sentralafrikansk CFA-franc (CFA/XAF) = 100 centimes
Kredittkort er kun akseptert på hoteller I Pointe Noire og Brazzaville. Det er mulig å ta ut kontanter på ATM/minibanker i Brazzaville, men ikke stol på at du alltid kan bruke internasjonale kort for uttak av kontanter. Det anbefales fortsatt at man tar med enten kontanter for å dekke oppholdet under oppholdet i landet,

Tips: Det er forventet å gi tips i mange situasjoner for en «mzungu» (hvit person) så det anbefales å ha en stabel med små sedler til rådighet til enhver tid.
 • Restauranter: Det er ikke vanlig for vestlige restauranter å legge til noe service gebyr så har mat og service vært bra er det anbefalt at man legger på 10% tips til servitør(ene) 
Språk: Fransk er det offisielle språket i Republikken Kongo. Men over 60 lokale dialekter snakkes også over hele landet, hvorav de vanligste er Kikongo, Bateke og Sangha. Monokutuba og Lingala brukes også som handelsspråk. En liten kuriositet er at noen landsbyer fortsatt bruke "trommespråk" for kommunikasjon over større distanser. Avhengig av hva som skal formidles brukes det spesifikke rytmer for å kringkaste fødsler, dødsfall eller ekteskap. Engelsk er ikke allment kjent.
Transport: Landets hovedfartsåre er utvilsomt Kongofloden, en av verdens mest episke elvesystem. Landets
veinett er I en meget dårlig forfatning etter flere års borgerkrig og politisk ustabilitet. I teorien er det 58 358 km nasjonale veier (men kun +/- 5% av dette er asfaltert). De fleste av disse befinner seg på aksen mellom Matadi og Kinshasa, Lubumbashi og grensen mot Zambia samt noen deler i den østlige delen av landet. I tillegg finnes det til sammen rundt 95 000 regionale og urbane veier. Det finnes til sammen +/- 25 flyplasser I landet, men flysikkerheten er heller tvilsom og de fleste regionale flyselskap står på EUs svarteliste.
 • Taxi og leiebil – store byer som Brazzaville og Pointe Noire er dekket av en flåte av grønne drosjer og er et rimelig og bra alternativ for transport mellom disse 2 byene. Fellestaxier er også et alternativ, men er ofte fullstappede av lokale pendlere, landsbyboere og husdyr. Leiebil er selvsagt et lett og fleksibelt alternativ og du finner de vanlige internasjonale utleiefirmaene. Men husk at veiene i landet er stort sett uasfalterte og blir ufremkommelige etter mye regn. For å leie bil trenger du å anskaffe deg et lokalt førerkort. Vær obs på militære kontrollposter og respekter alle lokale lover og regler.
 • Vanntaxi & båter– elver spiler en viktig rolle i landet og båter seiler mellom hovedstaden Brazzaville og bosetninger langs Ubangi og Kongofloden. Ferger går mellom Kinshasa (Den demokratiske republikken Kongo) og Brazzaville.
 • Tog – Jernbaneforbindelsen mellom Pointe Noire og Brazzaville er gjenåpnet. Ruten er kjent som «fredstoget» og strekningen var midlertidig stengt grunnet den lange borgerkrigen, men er nå i full operasjon (og troverdig), med unntak av obligatoriske afrikanske forsinkelser som ofte oppstår i Afrika). Utvidelse av rutenettet mellom Pointe Noire og Mbinda er under planlegging (2020). 
 • Minibusser – har ad hoc ruter mellom landsbyer og byene. Minibusser og felles taxier (taxi-brousse) er ikke like komfortable som private taxier, men er en viktig del av transportnettverket i landet.
Interessante fakta:  
Som så mange andre land i Afrika har også Republikken Kongo (Kongo-Brazzaville) en fargerik historie med mange interessante fakta og her er et lite utvalg,
 1. Republikken Kongo (Midtre Kongo) fikk sin uavhengighet 12. Juli 1960 fra Frankrike og den 15. august samme år ble Republikken Kongo et selvstendig land. Tidligere Belgisk Kongo fikk også sin selvstendighet på same tid under navne Republikken Kongo, men ble senere omdøpt til Den demokratiske republikken Kongo (deretter Zaire, for nok en gang gå tilbake til Den demokratiske republikken Kongo). Landene er idag kjent som Kongo-Brazzaville og Kongo-Kinshasa.
 2. Mellom 1970 og 1992 var Republikken Kongo kjent som Folkerepublikken Kongo
 3. Midtre Kongo (Republikken Kongo) var medlem av «Afrique Equatoriale Francaise», også kjent som (AEF) og i 1910 ble Brazzaville hovedsete for AEF.
 4. Kongofloden er den dypeste elven i verden (220m på det dypeste). Den er også den nest største floden i verden i vannføring (41 000 m³ per sekund). Elven renner mellom landene Kongo-Brazzaville og Kongo-Kinshasa og er 4 370 km lang
 5. Regnskogen i Kongo-bassenget er den nest største regnskogen i verden. Omkring 70% landet er dekket av regnskog og strekker seg til landene Gabon, Ekvatorial-Guinea, Kamerun og Den sentralafrikanske republikk. Som enhver annen regnskog finner de en rik flora og fauna. Området er hjem til over 10.000 arter av planter og er bebodd av flere truede arter, som skogelefanter, sjimpanser og gorillaer.
 6. Republikken Kongo er det eneste stedet i verden hor du kan finne den truede sjimpansarten Bonobo, av mange regnet som det pattedyret som er nærmest mennesket genmessig.
 7. Nasjonalparken Nouabale-Ndoki er et av de siste naturlige habitatet på planeten hvor det ikke finnes noen menneskelig innflytelse og et sted som er upåvirket av globale endringer. Dette har gitt denne parken kallenavnet «Verdens siste paradis eller «Last Eden on Earth»
Festivaler
Vi har dessverre ingen nærmere beskrivelse av helligdager, festivaler og feiringer i Republikken Kongo siden det ikke finnes noen beskrivelse. Kongo-Brazzaville avholder en rekke ulike religiøse og sekulære feiringer. Mange av disse inneholder tradisjonelle ritualer, parader, synging, dans og lokale delikatesser.

Nasjonale feriedager til minne om viktige epoker i Republikken Kongos historie
 - Markeringen av martyrene av uavhengighet, 4. januar
- Årsdagen for den nye grunnloven, 24, juni
- Uavhengighetsdagen, 30. juni
- Forsvarets dag, 17. november
Sekulære feiringer
- Nyttårsdagen, 1. januar
- Arbeidernes dag, 1. mai
- Foreldrenes dag, 1. august
- Ungdommens dag, 17. oktober
- Julaften. Både den 24 og 25. desember avhengig av religion

Se vår destinasjons video fra Republikken Kongo
Copyright - Min. du Tourisme et de L'environnement du Congo Brazzaville 


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.