Vi leter nå etter din drømmereise

Russland Tsarenes rike

Strekker seg fra Baltikum til Stillehavet og fra Antarktisk til Sentral Asia og er verdens største land.
Landet har mange typer landskap, noe som gjør det perfekt for sykling, fotturer og oppdagelsesreiser.
I tillegg til mangfoldig natur kan Russland også tilby mange kulturelle severdigheter. Ikoniske byer som Moskva og St Petersburg har mange arkitektoniske bygninger som er verdt et besøk.
Øst for Uralfjellene finner man Sibir, et endeløst område med vilt landskap. Her ligger Baikal innsjøen, verdens eldste og dypeste innsjø. Hjemsted for mer enn 1.500 endemiske arter. Ennå lengre øst finner vi Kamchatka, et område som preges av vulkaner, dette området er et spennende område for trekking.

I et så stort land og med så mye å tilby både av historiske og arkitektoniske steder samt uanede muligheter for aktiviteter og opplevelser i naturen er det vanskelig å trekke frem noen få høydepunkter.     


Høydepunkter
 • Eremitasjen, St Petersburg- er et av de eldste museer for kunst og kulturhistorie i verden. Den enorme eremitasjesamlingen strekker seg over seks bygninger. Her finner man verk av Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo og andre berømte kunstnere og man kan utforske museets enorme samling av historiske gjenstander som spenner helt fra middelalderen til Neolittisk tid. Man bør kjøpe en 2-dagers billett og også besøke Vinterpalasset samt se de fantastiske samlingene i Museum of the Imperial Porcelain Factory.   
 • Vasilijkatedralen, Moskva- katedralen ligger mellom Den røde plass og Moskvaelven og rett ved Kreml og er lett å få øye på med sine fargerike kupler. Ivan den grusomme ga tillatelse til byggingen. Katedralen er et de mest kjente landemerkene i hele Russland. Katedralen er også annerledes innvendig med en labyrint av trange ganger og små kapeller. I 1990 kom den på UNESCOs verdens arv liste.
 • Arktiske Russland- dersom man ønsker en uforglemmelig natur opplevelse bør man legge turen til Kamchatka halvøyen, samt Kuril- & Sakhalin- Øyene. Her finner man brun bjørn, store kolonier av seler og sjøløver, hvaler og en utrolig mengde sjøfugl som man sjeldent ser ellers i verden. Landskapet er preget av høy vulkaner og fargerik tundra.    
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Russland (Moskva)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (20ºC), Kaldeste måned: januar (-8ºC) / Våteste måned: august (90.9mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.

Hvordan er været i Russland? Det enorme landet strekker seg over 4 klimasoner. Mot øst er det temperert fastlandsklima og aller lengst mot øst er det monsunklima. Langs Svartehavet er det subtropisk klima og i nord og nordøst er det polarklima med permafrost.
Best tid å besøke landet? Juli og august er de varmeste og fuktigste månedene i Russland, dette er også høysesong for turister. Månedene før og etter høysesongen er de beste tidspunktene å besøke landet. Hvis man kommer om vinteren må man være forberedt på veldig lave temperaturer.
Myntenhet: I Russland bruker man Rubel (RUB). Minibanker er svært vanlig i de større byene og de fleste butikker og restauranter aksepterer kredittkort, men på mindre steder bør man ha russiske kontanter.

Tips: Det har skjedd enormt mye når det gjelder tips i Russland i de siste årene. Det er ikke sikkert du vil se russere gi tips, men som turist er det forventet at du gir det. 
 • Hoteller – Du bør gi bagasjebærerne 60 rubbel pr koffert og de som ordner rommet bør få 90 rubbel pr natt, disse legger man i askebegeret ved sengen. 
 • Restauranter – Det er forventet at man gir 10-15% i kontanter, samme gjelder i barer hvor man blir servert ved bordet.
 • Taxi – Vanligvis blir man enig om prisen på forhånd, hvis ikke bør man runde prisen opp.
Interessante fakta:
 • Russland er verdens største land og grenser til 14 land, landet har 9 tidssoner.
 • Ca 20% av alt ferskvann i verden er i Bajkal innsjøen.
 • Den Transsibirske jernbanen er verdens lengste jernbane, den går gjennom 8 tidssoner, gjennom 87 byer og krysser 16 elver deri blant Volga.
 • Inntil 2011 var all drikke med mindre enn 10% alkohol regnet som matvare i Russland.
 • Barn lærer å ikke smile på skolen, kanskje derfor Russland tar første plass på listen over «Worlds Least Friendly Countries»
Festivaler:
 • Maslenitsa Festival (februar/mars) – Festivalen kalles også «pannekake festivalen» man feirer at vinteren er over og at våren er på vei. Det er karneval lignende feiringer over hele landet i en hel uke og det serveres pannekaker over alt.  
 • Reindeer Herders Festival (mars) – Dette er en av de mest populære festivalene å delta på. Den opplever man ikke i byene men man må ut på landsbygda og til områder hvor man fortsatt gjeter reinflokker. Under festivalen kan man oppleve reinsdyrløp, bli trukket på ski av reinsdyr, og det blir servert spesialiteter laget av reinsdyr.
 • St. Petersburg White Nights Festival (mai og juli) – Denne festivalen er en hyllest til musikk, kunst og dans og vil gi alle som opplever den et minne for livet. På Mariinsky Teateret er det hele 175 ballett og opera forestillinger, mange forestillinger kan også oppleves ut i gatene over hele byen. Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.