Vi leter nå etter din drømmereise

Sao Tomè og Principe

Principe IslandFlytende i Guineabukten ligger denne 2 øyers nasjonen, Afrikas nest minste land og er en blanding av naturlig skjønnhet og en fengslende historie. En gang et enormt nettverk av plantasjer og et senter for den globale produksjonen av kakao. Siden storhetstiden har landet blitt offer for økonomisk kollaps etter frigjøringen fra Portugal i 197. Idag er de engang så staselige plantasje eiendommene i forfall og er for det meste overtatt av fattige husokkupanter. I hovedstaden forfaller storlagene kolonibygninger sakte men sikkert i ødelagte gater. Men til tross for den tilsynelatende store fattigdommen er Sao Tome & Principe et herlig land å besøke og folket er fullt av optimisme og landets tiltrekning er nettopp at det enn så lenge seiler under radaren for de fleste. 

Sao Tome e Principe er da også en naturelskers drømme destinasjon! Her finner du dramatiske fjellformasjoner, en nesten ugjennomtrengelig vegetasjon, de mest vanvittige muligheter for fotturer, episke strender, krystallklart vann og et stoprt potensiale for dykking i årene som kommer når man for utforsket revene rundt Sao Tome e Principe.


Høydepunkter
Sao Tomè è Principe er natur og for de som ikke krever vestlig standard. Men de landet mangler av infrastruktur tar de igjen med utrolig god mat, et utrolig vennlig folk, en håndfull lekre hoteller og strender som er i verdensklasse. Vi har falt pladask for dette landet og kan ikke skryte nok av destinasjonen, sterkt undervurdert som reisemål.
 • Principè Island - forestill deg karibisk idyll, men uten spa avdelinger, golfbaner og jetski, bare strender, tett regnskog og en og annen fiskerlandsby. Dette er hvorfor du velger Principè som reisemål. Å kalle det avslappende er å gjøre Principe en stor feilbedømming. Det stikker mye dypere og etter en uke vil det føles som om din egen DNA har blitt reprogrammert og livet har blitt tilbakestilt til det bare minimum. Det er ikke mange steder å overnatte på Principè og inntil nylig var det i realiteten kun Bom Bom Island Resort som tilbød overnatting, men selskapet bak dette stedet åpnet i 2016 den tidligere plantasjen Sundy som et billigere alternativ for de som vil oppleve denne unike destinasjonen. Det er ikke lett (eller billig) å komme til Princiè, men REISEbazaar sammen med HBD selskapet kan tilby egne priser på STP Airways som flyr mellom Sao Tomè og Principe
 • Ilheu das Rolas - ligger på den sørlige delen av Sao Tomè og her finner du Pestana Ecuador Resort. Ekvatorlinjen går rett gjennom Ilheu das Rolas som har lekre strender (men dessverre er det mye fattigdom og forsøpling fra den lokale landsbyen på øya). Ifølge hotellet er det gjort mange forsøk på å rydde opp, men det lar seg rett ig slett ikke gjøre. Få fastlandet kan vi tilby enklere overnatting på Praia Inhame, meget lekker strand som du må dele med store havskilpadder.
 • Fotturer i innlandet - har du nok tid så anbefaler vi at du får med deg noe av den flotte naturen og noen av de mange fossefallene som dekker innlandet av Sao Tome. Den magiske fjelltoppen Pico de Sao Tome strekker seg omtrent rett opp 2 024 meter ut av regnskogen og er selve kjennetegnet på Sao Tome

 
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Sao Tome è Principe (Sao Tome)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mars (28ºC) / Kaldeste måned: juli (24ºC) / Våteste måned: november (164,3mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Sao Tome
Beste tiden å besøke Sao Tomè e Principe? Sao Tome è Principe er generelt et meget fuktig sted og nedbør kan forekomme ofte. Men allikevel har øyene faktisk 4 sesonger (2 våte og 2 tørre årstider). Mellom mai-september er normalt sett den lengste perioden med lite nedbør (Gravan) etterfulgt av en kort regnperiode mellom oktober og desember. I perioden mellom januar & februar er det så en kort oppholdperiode (Gravanito)  før syndefloden setter inn i månedene mars og april og da også med høye dagtemperaturer.
Myntenhet & penger:  Saotomesiske Dobra (STD) = 100 centimos.
Det er ingen muligheter for uttak av lokal valuta eller andre valutaer på Sao Tome (kun for lokalt utstedte kort). Kredittkort kan benyttes på noen av hotellene på Sao Tome og et par steder på Principe. Ta med nok EURO eller USD for hele oppholdet. Det erikke mye å handle med unntak av mat & drikke.
Visum: EU borgere og norske passholdere slipper visum til Sao Tomè è Principe
Tips: Det er ikke vanlig å gi tips i Sao Tome e Principe og er ikke forventet. Det er svært lite å bruke penger på i landet generelt med unntak av god sjokolade fra fabrikken i Sao Tomè. Vi pleier selv å gi f.eks EUR5 per person til guider per dag for utflukterog lignende. Siden det nesten ikke finnes restauranter utenfor hotellene er det ikke vanlig å gi tips. Men har du hatt god service legg igjen noe i tips om du føler for dette.
Festivaler Sao Tomè è Principe er natur og for de som ikke krever vestlig standard. Men de landet mangler av infrastruktur tar de igjen med utrolig god mat, et utrolig vennlig folk, en håndfull lekre hoteller og strender som er i verdensklasse. Vi har falt pladask for dette landet og kan ikke skryte nok av destinasjonen, sterkt undervurdert som reisemål.
Sist besøkt av REISEbazaar: Vi besøkte landet sist i februar 2018 og har landet på vår topp 10 liste over våre destinasjoner som imponerer. Vi besøkte opprinnelig landet for første gang i september 2016 for å se på mulighetene for å utvikle et program rettet mot dykkere, men fant for ut at pr dd er det for lite utviklet til å være en ren dykke destinasjon. Men det vi fant ut istedet er at det er en perfekt reise for naturelskere og de som foretrekker naturlige strender og trangen til å utforske nye steder. Spesielt imponert var vi over standard på mat og det sammen med meget hyggelig prisnivå gjør at dette er en meget attraktiv destinasjon.

For litt ekstra inspirasjon, les disse flotte intervjuene om reiser til Sao Tomè è Principe:

Se vår video fra Principè Island


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.