Vi leter nå etter din drømmereise

Sør-Korea - Naturlig vakker!

South KoreaAsias tredje største land ønsker reisende velkommen med brede smil, åpne armer og tilbyr et blendende spekter av opplevelser, vakkert landskap og 5000 år med kultur og historie.

Vandre det fjellrike landskapet med alle sine naturlige severdigheter, nyt munkenes stillferdige sang fra de buddhistiske templenene og lytt til lyden av de moderne byene som aldri sover. Legg til et par gastronomiske utflukter og en litt uvanlig festival og du har en perfekt reise.
Sør-Koreas tette bysentre, parker og rekreasjonsanlegg, høyteknologiske infrastruktur og ny moderne offentlige transportsystemer er bare noen av tingen som har gjort landet til et hotspot for internasjonale bedrifter og reise.

Høydepunkter
 • Gyeongju:  byen som refereres til som «museet uten vegger», fylt med templer, relikvier og massive gravkammer fra det gamle Silla-dynastiet. Gyeongju er Sør-Koreas første oppføring på UNESCOS verdensarvliste og huser totalt 122 templer og 64 pagoder. For å bevare den tradisjonelle karakteren av byen har regjeringen fastslått at alle bygninger i området skal beholde sin tradisjonelle koreanske struktur og siden skyskrapere ikke er tillatt føles det som du blir tatt med på en reise tilbake i tid når du besøker Gyeongju.
 • Namhae Darangyi Village: ligger i harmoni med havet, fjellet og kulturarven. Det er takket være de som kom før oss at Namhae Darangyi Village eksisterer. jordbruksmarkene med over 100 trinn opp en 45º skråning på Mt. Sulhul står som et bevis på deres utholdenhet og deres sterke arbeidsmoral. Ikke glem å smak på den lokale (og berømte) steinbit suppen når du er i området.
 • Boseong Green Tea Field: Daehan Dawon I Boseong regnes av mange som en av de vakreste stedene i Sør-Korea, Jeollanam-provinsen er en oase av naturligskjønnhet og ro. Dekket av bølgende åser og te hekker så langt lyet kan se, er gården en av de største produsentene av landets green tea produkter.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Sør-Korea (Seoul):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (26ºC), Kaldeste måned: januar (-2ºC) / Våteste måned: juli (180,5mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
Seoul
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Sør-Korea (Busan):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (27ºC), Kaldeste måned: januar (2ºC) / Våteste måned: juli (112,0mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
Busan
Hvordan er været? Klimaet i Sør-Korea er delt inn i fire karakteristiske sesonger. Om sommeren er det monsoon sesong og om vinteren (november til mars) synker temperaturen i fjellområdene betraktelig og det kan bli opptil -15 ºC, vinteren er kald og hard. Høsten er utvilsomt den vakreste tiden å besøke landet, da vil du oppleve solskinn og flott natur. Våren er også en fin sesong men det er mange turister som besøker Sør-Korea i denne perioden.
Beste tiden å besøke landet: er vårmånedene april, mai og juni og høstmånedene september, oktober og november. På våren er gjennomsnittstemperaturen på 15-18 ºC og naturen blomstrer, spesielt de fantastiske kirsebærtrærne. Det er også en tid med mange eventer og festivaler som tiltrekker seg mange turister. Under høstens røde og oransje farger er gjennomsnittstemperaturen 19-21 ºC med lite regn, noe som gjør dette til en perfekt tid å besøke Sør-Korea. Nasjonalparkene Songnisan, Jirisan og Seoraksan er på sitt beste og er absolutt verdt et besøk.
Myntenhet: Sørkoreanske won (KRW). Utenlandsk valuta kan veksles i de fleste banker og på kasinoer. Koreanere foretrekker kontanter men store fortetninger godtar bankkort. Ønsker du å ta ut kontanter i en minibank må du være obs på at minibanker ofte stenger likt som bakene og instruksjonene er som oftest på koreansk. De fleste offentlige minibanker (disse finner du i dagligvarebutikker og undergrunnsstasjoner) er åpne hele døgnet. Amerikanske dollar godtas på et begrenset antall større fortetninger og hoteller.

Tips: det er ikke å vanlig å gi tips i Sør-Korea men om du skulle ønske å gi noe, se vår guide for informasjon.
 • Taxi – er ikke nødvendig men om du ønsker er det hyggelig å runde opp sluttsummen.
 • Hoteller – 10% service tillegg er lagt til i hotell prisen så det er ikke nødvendig å gi tips.
 • Restauranter – normalt sett er det inkludert service tillegg i regningen din og dette kan variere fra 3-10%.
 • Guider etc. – da det ikke er vanlig å gi tips i Sør-Korea gir man kun tips om noen gir eksepsjonell service, dette burde ikke være mer enn 10% av totalsummen. 
Interessante fakta:
 • Mikrochips for Apples IPhone er laget av det Sør koreanske selskapet Samsung
 • Sørkoreaner elsker shopping og landet har noen av verdens største kjøpesentre. Butikkene holder oppe til kl. 04.00 om morgenen mens de fleste restauranter, barer og kafeer stenger kl. 23.00
 • Sør-Koreas høyeste fjell er på øya Jeju (som også er landets største øy) og er 1950 meter høyt.
 • I 1999 ble det laget en lov som sier at all online shopping og bankvirksomhets må gjøres gjennom internett Explorer. Denne loven eksisterer den dag i dag.
Festivaler:
 • Jinju Lantern Festival (oktober) – fargerike og opplyste lanterner i ulike former, størrelser og nyanser stråler langs Nam-elven og lager et flott fargespill på vannoverflaten. På elvebredden er det også over ti tusen røde lanterner som bærer personlige ønsker fra lokalbefolkningen. Festivalens historie dateres tilbake til 1592, da lanternene ble brukt for å hindre japanske styrker i å krysse Namgang-elven. Under den japanske invasjonen. Festivalen har også lanterner til minne om Jinjuseong Fortrss Battle veteranene.
 • Jinhae Cherry Blossom Festival (april) – våren ønskes velkommen med kjølig luft og tepper av de vakre pastellblomstene som sprer seg over hele landet. En av de mest populære vårfestivalene er Jinhae Cherry Blossom Festival, de mest populære stedene å besøke under festivalen er Yeojwacheon (Romance Bridge) og Gyeonghwa Station. Det vil også være kulturelle- og militær forstillinger samt utallige boder med lokal street food.
 • Busan Fireworks Festival (oktober) – flere millioner mennesker besøker Busan fyrverkerifestival hvert år, og det er litt av et syn! Et fargespekket lysshow eksploderer over himmelen ved Gawangalli Beach og er laget av utdannede pyroteknikere. Før fyrverkeriet starter burde man ta turne til det kulturelle gateshowet med mimer, magi og bobler!
 • Jeju Fire Festival (februar/mars) - Som en del av en 3 dagers festival i månedsskifte februar/mars setter man fyr på en bakke i byen Jeju (Saebyeol Oreum), dette gjør man som et ønske om god helse og god avling for året som kommer.   Festivalen symboliserer den gamle tradisjonen hvor de brant gammelt gress for å kvitte seg med skadedyr før den nye plantesesongen. Festivalen består ikke kun av brenning av gresset, det vil også være folkespill, fakkel marsj, forestillinger, et spektakulært fyrverkeri og selvfølgelig landskapet og naturen som omgir Jeju Island.


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.