Vi leter nå etter din drømmereise

St Helena - en liten bit av et imperium

St Helena IslandMed sitt unike og rike mangfold av kulturarv baserte attraksjoner, både konstruerte og naturlig, tilbyr St Helena mange ting å både oppleve og mye å gjøre - fra å besøke den Georgianske byen til den røffe kysten, og de bølgende åsene til den sterke, og de unike steinformasjonene ved Sandy Bay. Dette er noe av hva som gjør denne destinasjonen så mye mer enn bare en øy.

St Helena er hjem til vanvittig natur og historie, storslagne utsikter fra øyas høye topper, innbydende vann og 100% pittoresk, om og bli med på en meget enestående opplevelse. St Helena har vært et av de mest isolerte britiske territoriene, og dens rundt 4.200 innbyggere har tidligere bare hatt en forbindelse til omverdenen via en fem-dagers tur med skip til Cape Town i Sør-Afrika. St Helena ble overtatt av britene i 1815 og har siden vært en del av Storbritannia. Med åpningen av den nye flyplassen er imidlertid St Helena endelig åpen for å bli utforsket på en noe lettere måte med ukentlige flyvninger fra Sør Afrika. 

St Helena er en blomstrende grønn flekk på det store blå lerretet som er Atlanterhavet. St Helena er regnet som det 7. mest avsidesliggende sted i verden og er jordklodens garanterte mest ensomme sted, men dette er for de fleste den del av den eksentriske sjarmen som er St Helenas store trekkplaster nå som man lett kan komme til destinasjonen. St Helena er selvsagt viden kjent som stedet hvor Napoleon Bonaparte tilbrakte sine siste dager i eksil. 

Det er ikke for ingenting at St Helena ofte blir kalt Atlanterhavets Galapagos! Etter 14 millioner i isolasjon kan St Helena skryte av 500 endemiske arter og en kystlinje som regelmessig blir besøkt av både hval og delfiner. St Helena er en destinasjon for den aktive og det finnes en rekke turstier som vil ta deg opp vulkanske åser, historiske festninger og gravsteder, enorme hvaler og gin-klart vann og selvsagt spektakulær dykking.

Hvorfor reise til St Helena?
For mange er vil nok kanskje St Helena bare være en kuriositet og et trekkplaster for de som kanskje samler på land og territorier, men St Helena har faktisk en del attraksjoner som det kan være interessant på få med seg. Her finner du en vakker natur både over og under vann, historiske minnesmerker og tradisjoner fra et isolert samfunn som kun i fikk lett tilgang til omverdenen for et par pr seiden med åpningen av flyplassen i 2017.

Dykking
Kanskje uten tvil det største potensialet for turisme til St Helena er dykking. St Helenas vulkanske historie har skapt en kystlinje som tilbyr mange varierte dykkesteder inkludert grotter, buer, undervannsfjell og revstruktur som støtter opp et enormt mangfold av arter, inkludert opptil 50 arter som er unike til St Helena. I tillegg til overfloden av arter du kan se på revet er St Helena også tilholdssted for en rekke arter med rovfisk som f.eks makrell (wahoo & dorado), tunfisk, chilenske djevelrokker som ofte er ganske nysgjerrige.

Det finnes 8 lett tilgjengelige vrak på lesiden av St Helena, fra «Wittre Leeuw» som sank i 1613 til det nyeste vraket «The Portzic» som sank i 2008. Vrakene er ikke bare historisk interessante, de er etterhvert blitt hjemsted og beskyttelse foir en rekke arter. Vrakene ligger mellom 10 – 35 meters dyp og er dermed lett tilgjengelige og passer for de fleste med min PADI advanced eller lignende (30m). Men St Helena har også en hel rekke arter som kun finnes i farvannet rundt øya, noe som er vel verdt å forsøke å få med seg på undervannsjakt med kamera.

Fotturisme
St Helena måler 77 km lang og er på det bredeste 10 km med det høyeste punktet på Diana Peak (820 moh). Terrenget er variert med dype kløfter, klipper og raviner og det eneste stedet for båter å komme i land er i Jamestown. Dessverre ble mye av den opprinnelige vegetasjonen etterhvert ødelagt av invaderende arter, men det er fortsatt muligheter for å kunne oppdage noen av de få gjenlevende arter rundt om på øya.


 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for St Helena Island (Jamestown)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: mars (22°C), Kaldeste måned: september (16°C) & Våteste måned: juni (71.5mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Jamestown, St Helena
Hvordan er været? Været på St Helena er kontrollert av et semipermanent høytrykksfront og et kvasi kontinuerlig belte med lavtrykk mellom den nordlige og sørlige halvkule. Til tross for at St Helena ligger nær tropene er temperaturen vanligvis mild takket være sørøstlige vinder og været kan derfor skifte ofte. Det er ikke noe særlig variasjon på været gjennom året.Hvis vi skal snakke om en regntid på St Helena er dette perioden mellom mars – tidlig mai, med April som den våteste måneden.
Beste tiden å besøke St Helena: Du kan besøke St Helena hele året men unngå kanskje April som er den våteste måneden.
Penger og valuta – dette er britisk territorium og det brukes britisk pund (GBP) = 100 pence. Det er pr dd ingen minibanker på St Helena (mars 2019), men det er mulig å få ut kontanter med kort lokalt. Det anbefales å ha med nok kontanter, men du kan også bruke kort i noen få butikker og restauranter.,
Tips – ikke så utbredt og følger britisk tradisjon

Festivaler
 • St Helena Day – feires den 21. Mai og er offentlig høytidsdag og alle som kan krype å gå deltar. Det var på denne dagen i 1502 at St Helena ble oppdager og kalt St Helena siden dette var bursdagen til Saint Helena, moren til Konstantin den Store. Markeringen av dagen tar mange ulike former og er vanligvis avholdt på et sted og er en fin måte å oppleve noe av den lokale kulturen.
 • Jule og påskeferingen – markeres på en veldig unik måte. Christmas Eve (24. des) feires med dans I gatene fra toppen av Jamestown ned til Market Street og den tradisjonelle middag/lunsj på juleaften (25. des) er en runde rundt til familie og venner som besøker hverandre og spiser sammen, har et par glass og en liten felles sing-a-long og er mer en offentlig feiring enn det vi er vant til her hjemme.
Interessante fakta
 • Britene brukte St Helena som straffekoloni og fengsel både for Napoleon og over 5000 fanger fra Boer krigen.
 • St Helena (hun som var moren til Konstantin den Store) skal etter sigende ha funnet korset som Jesus etterhvert ble korsfestet på.
 • St Helena er det nest eldste britiske oversjøiske territoriet (bare slått av Bermuda)
 • St Helena er det eneste stedet i verden hvor vi mennesker har observert parringen til hvalhai
Se vår destinasjons video fra St Helena:
Copyright - St Helena Tourism


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.