Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til St Maarten - St Martin

St MaartenSint Maarten, den nederlandske siden er som forventet komplett annerledes enn sin franske motpart (hovedflyplassen ligger på denne siden). Her finner du stort sett restauranter og uteliv rettet mot turister, taxfree butikker og shopping sentre, lett slibrige kasinoer og leilighetskomplekser og kan til tider virke overveldende og utrolig kommersielt. Men også her finner du små rolige enklaver som f.eks. området og strendene rundt Simpson Bay og Little Bay

Sint Martin, den franske enklaven dekker stort sett 2/3 av landområdet og er teknisk sett en del av EU (den nederlandske siden er faktisk et eget land siden 10. oktober 2010, men fortsatt en del av det nederlandske kongehuset). Den franske siden er langt mindre utbygd og du får mer følelsen av å være på en karibisk øy enn i en betong jungel som det fort kan føles ut på den nederlandske siden.

Concordia avtalen av 23. mars 1648 var det som gjorde at St Maarten / Sint Martin ble delt mellom Frankrike og Nederland. Siden avtalens signering har de aldri vært noen form for grensekontroll mellom de (teknisk sett) 2 nasjonene og denne avtalen er faktisk nå den lengste avtalen som fortsatt er gyldig og har aldri vært offer for noen konflikter. 

En god blanding av kulturer
St Maarten / Sint Martin gir besøkende faktisk muligheten til å oppleve 3 meget ulike kulturer på et relativt lite område på denne lille flekken i det Karibiske hav. Du har på den ene siden den litt herlige og edruelige hollandske siden, den litt mer løsslupne og livsglade franske delen og blander dette sammen med de lokale røttene fra de opprinnelige innbyggerne til en deilig atmosfære.

I tillegg kan du legge til dusinvis av strender og bukter, en fjellkjede og en lang rekke luksushoteller, elegante villaer og over 300 restauranter og du forstår fort hvorfor denne destinasjonen tiltrekker seg store mengder av besøkende fra Nord Amerika og spesielt fra sine tidligere hjemland, Frankrike og Nederland. St Maarten / Sint Martin tiltrekker seg gjerne noen av de beste kokkene i Europa, Asia og Nord Amerika de vil alle konkurrere om å lage den beste maten i det som har blitt kalt Karibias gourmet hovedstad

Medaljens bakside
Med så mye penger i omløp, nærhet til narkoreirene i Colombia og et trafikknutepunkt har gjort St Maarten / Sint Martin til en litt småkriminell destinasjon. Tyveri er vanlig og spesielt turister er utsatt og vi følte vel oss ikke akkurat trygge og velkomne når vi ruslet gatelangs i de noe slitte tettstedene som ikke var gjenoppbygd etter forrige orkan. Overfall og vold er ikke uvanlig så dette re nok ikke en destinasjon vi ville trekke frem som et av våre utvalgte øyer i regionen, spesielt når det finnes så mange perler som f.eks. Anguilla, 25 minutter med speedbåt fra St Maarten / Sint Martin.

Orkanen Irma
Den 6. September 2017 ble St Maarten truffet av orkanen Irma. Resultatet etter disse herjingene var enorme og store deler av infrastrukturen ble komplett rasert. Befolkningen har taklet stort sett alle problemer og holdt motet oppe i den tunge tiden etter katastrofen og har jobbet sammen for å få alt tilbake på plass. Til tross for optimismen vil det ta langt tid før det «gamle» St Maarten er tilbake nok en gang.

Før du belager deg på å reise og tilbringe tid på St Maarten bør du derfor sjekke med landets turistkontor eller ditt reisebyrå om situasjonen. 


 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for St Maarten (Philipsburg)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: august (29°C), Kaldeste måned: februar (26°C) & Våteste måned: november (66.1mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Philipsburg, St Maarten
Hvordan er været? St Maarten / Sint Martin har en tropisk monsun klima med en tørr årstid mellom januar – april og en regnsesong fra august – desember. Med stort sett stabile vindforhold, stort sett fra øst eller nordøst har du stort sett en jevn temperatur hele året og det er svært sjelden at man ser gradestokken stige over 34°C eller under 20°C. St Maarten / Sint Martin har i snitt rundt 142 regndager og 18 dager med torden & lyn i løpet av året
Beste tiden å besøke St Maarten / Sint Martin: den beste tiden å besøke denne destinasjonen er etter vår mai og juni og mellom november til midten av desember. Disse utvalgte ulene er når det er minst turister, været er på sitt beste og prisene er lave. Været er stort sett bra hele året, men i perioden juni til oktober kan landet treffes av kraftige orkaner (som med Irma i 2017)
Penger og valuta: for å gjøre det litt komplisert brukes et 3 ulike valutaer på St Maarten / Sint Martin (men èn av de har vi aldri sett i omløp)
St-Martin: euro (€); Sint Maarten: Netherlands Antillean guilder (ANG) og US dollar (US$) som de fleste ber om og som er foretrukket (den gode nyheten er at de fleste priser er i euro, men du betaler det samme i US$.
Tips:  om de fleste andre øyene er det å gi tips for tjenester også en utbredt regel på St Maarten / Sint Martin. Vi har satt sammen en liten oppsummering over hva som er vanlig å gi slik at det skal være lettere for deg som besøkende å ha enidè om hva som er forventet.
 • Hoteller: det er et service gebyr på begge sider når du besøker restauranter eller bor på hoteller. På St Maarten legges det på 15% service gebyr pluss et 5% statlig gebyr på sluttregningen (om du betaler lokalt). På den franske siden ligger service gebyret mellom 10-15% samt en romavgift per rom som kan variere fra hotell til hotell, men ligger på rundt 5%. For du hjelp til bagasje på hotellet eller på flyplass/havn eller lignende er det forventet at du betaler US$1 per kolli.
 • Taxi:  – det er ikke forventet at du betaler noe tips, men det er vanlig å runde opp beløpet til nærmeste hele US$ eller €
Festivaler
St Maarten er som alle sine naboer glade i en fest og en parade og innbyggerne er stolte over sin lille flekk i havet. Årlige båtrace og seileregattaer er populære og de 2 største finner sted i mars og november. Det årlige karnevalet om våren er selvsagt også et stort internasjonalt trekkplaster og feires samtidig på begge sider, og det kan være lurt å få med seg begge sider siden de begge feirer dette annerledes.
 1. Regatta – denne regattaen går over 3 dager og avholdes I mars hvert eneste år. På dag 1 er det å seile raskest rundt hele St Maarten / Sint Martin, mens det på dag 2 og 3 legges opp ulike løyper som skal følges. Hver dag avsluttes med en stor fet og arrangementet tiltrekker seg seilere fra hele verden som kommer hit for å konkurrere.
 2. Karneval – på St Maarten / Sint Martin holder på I hele 3 uker og begynner i midten av april og avsluttes normalt i den første uken i mai. Karnevalet feires på begge sider og på den nederlandske siden foregår den store paraden i hovedstaden Philipsburg. Deltagerne i denne paraden er stort sett kledd i praktfulle karibiske kostymer og daner gjennom gatene til rytmene av soca og calypso musikk.
 3. Grand Case Festival – denne festivalen finner sted 21. Juli hvert år og er en familiefest for å feire avskaffingen av slaveriet som ble offisielt avsluttet I 1833.
 4. St Maarten Day – også kjent som “Martinmas”. Denne festivalen er til ære for Christopher Columbus om oppdaget dette landet den 11. november 1493. Dette er en nasjonal helligdag og alle offentlige kontorer og butikker vil mest sannsynlig være stengt.
Interessante fakta
Det er faktisk svært lite med interessante fakta om St Maarten / Sint Martin. Kanskje fordi ½-parten er nederlandsk, et land som ikke kanskje er kjent for sin humor? Men vi har funnet 3 litt morsomme fakta uansett.
 • St Maarten & Sint Martin er den minste landmassen i verden som er delt mellom 2 land. Hele landmassen består kun av 95 km² og deles da mellom Frankrike og Nederland. Den franske siden er faktisk en del av EU, mens den nederlandske delen er et eget land siden 2010, men en del av det nederlandske kongehuset.
 • St Maarten har kanskje en av verdens mest fotograferte flyplasser takket være Maho Bay Beach i enden av rullebanen på Princess Juliana flyplass. Det populære her er å stå på stranden omtrent rett bak en Boeng 777, mens den starter og ha følelsen av å bli blåst på havet, eller se understellet på samme fly ca 5 meter iver nesen din hvis du ser innflyvingen.
Har du noe tid til overs mellom avganger på St Maarten anbefaler vi deg til å ta turen opp til Maho Bay, tar deg ca 15 minutter å gå fra flyplassen. Her finner du en rekke morsomme strandbarer som kan korte ned ventetiden mellom fly avgangene

Se vår destinasjons video fra St Maarten
Copyrigth - Office de Tourisme de Saint-Martin


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.