Vi leter nå etter din drømmereise

Ukraina - Stort, Delt og Uoppdaget.

KievUkraina har et variert landskap med både fjell og skogområder. Fjellene finner man i vest, midten av landet er preget av flate områder, og den nordlige del er dekket av skogområder og store stepper. Dessuten er landet praktisk talt delt i to av floden Dnieper, som renner ut i Svartehavet. Landet har mange byer med flott og variert arkitektur, mest kjent er Kiev, Lviv og Odessa men det finnes også mange små og mellom store byer som er vel verdt et besøk. 

Fjellkjeden Karpatene i øst er et bra sted å gå fjelltur med mange turløyper som er lett tilgjengelige.

Høydepunkter:
 • Lviv – er kultur hovedstad i Ukraina. Byen er mer influert av Polske og Tyske tradisjoner enn av Ukrainske. Gamlebyen står UNESCOs verdensarvliste og er full av fargerike småhus, brosteinsbelagte gater og fine kirker og er et perfekt sted å rusle rundt og nyte det pittoreske kafelivet. I toppen av klokketårnet på rådhuset får man en fantastisk utsikt over gamlebyen, utsikten er vel verdt klatre turen opp dit.    
 • Kiev – har en annen rytme og er kjent for sitt natteliv og ikke minst de vakkert restaurerte kirkene og klostrene. Man bør besøke Maiden Square der revolusjonen i 2004 og 2013 fant sted. Pechersk Lavra Monastery er også verdt et besøk med sine mange huler med mumifiserte nonner.
 • Odessa – ligger ved Svartehavskysten og har en turbulent historie. Russiske Catherine den Store inviterte immigranter til byen og den ble en multikulturell by. Revolusjonen i 2014 skapte også problemer men nå er byen på fremmarsj igjen. Det utsmykkede operahuset og Potemkin Steps er «must sees» men byen er også kjent for sine strender.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Ukraina (Kiev)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (21ºC), Kaldeste måned: januar (-3ºC) / Våteste måned: juni (47.1mm)- Alle verdier basert perioden 1985-2015.
 Kiev
Hvordan er været i Ukraina? Ukraina har de samme årstidene som oss. Sommeren er varm og solfylt, temperaturene holder seg behagelige til langt utpå høsten. Våren er en flott tid med milde temperaturer.
Beste tid å besøke landet? april-mai og september-oktober er den beste tiden å besøke landet. Vær oppmerksom på at flere av Kievs attraksjoner holder stengt i vinter halvåret når gradestokken kryper langt under null.
Myntenhet: I Ukraina brukes det Ukrainsk hryvnja (UAH). Bruk av kredit kort er vanlig i de større byene i Ukraina både på hoteller, butikker og spisesteder. Minibanker for uttak av lokal valuta er vanlig i alle byer.

Tips: det begynner å bli mer vanlig å gi tips i Ukraina etterhvert som det kommer flere turister. Men ukrainerne er ikke opptatt av det så ikke føl deg forpliktet dersom servicen ikke er god.
 • Taxi – det er ikke vanlig å gi tips men vanlig å runde opp til nærmeste hele beløp. Og det vil bli satt pris på.
 • Hoteller – service tillegg er ofte inkludert i regningen. Hvis ikke kan du gi et mindre beløp dersom servicen er eksepsjonell.  
 • Restauranter – på de finere restaurantene er det vanlig å gi tips, hvis det ikke er inkludert i regningen er det vanlig å gi 10-15%.
Interessante fakta:
 • Ukraina er nesten dobbelt så stort som Norge og etter Russland det største landet i Europa.
 • I Ukraina finnes det cirka 100 pattedyr arter, mer enn 350 fuglearter, 21 krypdyrarter, 17 amfibiearter og mer 200 fiskearter.
 • Landet har 7 steder som står på UNESCOs verdensarvliste.
Festivaler:
 • Leopolis Jazz Festival (juni/juli) – denne festivalen er kjent langt utenfor landets grenser og regnes som en av de 10 beste jazz begivenhetene i Europa. Hvert år strømmer 40.000 tilskuere til de 3 scenene for å oppleve verdens kjente jazz artister. I tillegg til konserter kan man oppleve «jam sessions» og delta i forskjellig workshops.
 • Ukraina har også mange andre festivaler med forskjellig musikk.Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.