Vi leter nå etter din drømmereise

Usbekistan – Landet av Myter & Legender

SamarkandUsbekistan har en unik historie, fantastisk arkitektur og vakre natur reservater. Her reiser man i fotsporene til Alexander den Store, Djengis Khan og Marco Polo. Usbekistan er en del av Silkeveien, resultatet er at kulturen her er inspirert av Europa, Midt Østen, Kina, Russland og India. Man kan se 2000 år gamle gater i Bukhara, det sagnomsuste Samarkand og Tasjkent. Praktfulle moskeer, palass, mosaikker, fargerike markeder, basarområder og overnatte i en tradisjonell yurt som har vært brukt av nomader på reise gjennom Central Asia.

Mange har ikke Usbekistan på sin «to visitlist» men flere burde har det, landet er fantastisk med veldig mye å tilby og ikke minst veldig hyggelige mennesker.

Høydepunkter
 • Poi Kalyan komplekset i Bukhara – er en skattkiste av arkitektoniske godsaker og en fest for øyet, over 2000 år gammelt og beliggende midt på Silkeveien. Stedet kom på UNESCOs verdensarvliste i 1993 og er i realiteten et gigantisk utendørs museum.  Poi Kalyan betyr «ved foten av Den store», den ligger ved enden av Kalyan minareten. Et besøk hit garanterer timevis med vandring i eventyrlige omgivelser. Poi Kalyan, sammen med de andre historiske monumentene i Bukhara er verdt noen dagers utforsking.
 • Samarkand – Byen er juvelen på Silkeveien. Her finner man er utsøkt jade mausoleum av Gur-i-Emir, hvilestedet til Tamerlane. Kanskje den største skatten er Registan Square, et stort kompleks av kupler og minareter, moskeer og medrassas. Man bør også få med seg den vakre nekropolen til Shah-i-Zinda og ikke å glemme et besøk i basaren.
 • Nurata – byen bla grunnlagt av Alexander den Store, byen ble en gang ansett som grensen mellom de kultiverte landene og steppene. Den var også et viktig pilgrimsted og man bør se moskeen fra det 10 århundre samt de andre hellige stedene som har tiltrukket seg pilegrimer fra hele Sentral-Asia.   
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Usbekistan (Tasjkent)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (28ºC), Kaldeste måned: januar (3ºC) / Våteste måned: februar (40.2mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Tasjkent
Hvordan er været i Usbekistan? Deler av Usbekistan har ørkenklima med lange, varme somre (ofte over 40 °C) og milde vintre. Hovedsakelig nedbør om vinteren og våren. Gjennomsnittstemperaturen i landet er 27°C om sommeren og -2°C om vinteren (men kan falle til -40°C).
Best tid å besøke landet? April, mai og juni er perfekte måneder for reiser til Usbekistan. Vær forberedt på varme somrer og kalde vintre. Mellom juli og september er himmelen klar og svært lite nedbør forekommer.
Myntenhet: I Usbekistan brukes det Usbekisk sum (UZS). På de større hotellene i Tasjkent finnes det minibanker som aksepterer kredittkort og hvor man får tatt ut Usbekiske sum og USD. Ellers kan man veksle penger på offisielle vekslingskontorer. Enkelte restauranter og butikker i Tasjkent aksepterer kredittkort, men det kan medføre er gebyr på opptil ti prosent. Til tross for at priser ofte oppgis i USD, er det ulovlig å betale med USD i Usbekistan.

Tips: Er ikke vanlig eller forventet i Usbekistan. 
 • Hoteller – er ikke vanlig eller forventet.  
 • Restauranter – på finere restauranter kan man oppleve at 10% er inkludert på regningen. Og dersom du syns du har fått spesiell god service kan du legge på 5% tips.
 • Taxi – er ikke vanlig eller forventet. 
Interessante fakta:
 • Tasjkents metro har lysekroner, marmor påler og tak, og metall med inngraveringer.
 • I Usbekistan er håndtrykk bare akseptert når det er mellom 2 menn.
 • Usbekistan er verdens nest største eksportør av bomull og den femte største produsent av bomull. 
Festivaler:
 • Shark Taronalder (sommer) – er Usbekistans internasjonale musikk festival. Sangere og musikanter fra Usbekistan og artister fra Europa og Asia underholder med tradisjonell folkemusikk og sang.


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.