Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

Et land med bemerkelsesverdig mangfold - fra gamle tradisjoner og kunstnerisk arv til storslåtte landskaper og kulinariske kreasjoner. India vil tenne din nysgjerrighet, vekke sansene dine og varme din sjel.

Folkemengder i gatene og støy er det mange forbinder med dette landet, men i disse folkemengdene er det mye gjestfrihet og vennlig nysgjerrighet. Ta turen til de fargerike markedene, hvor silke, tepper, skinn og krydder er populært å ta med hjem.  På din reise kan du se storslåtte, gamle byggverk og fortryllende landsbyer, men også enorme skyskrapere i glass og betong. Med hinduismen blir dagliglivet preget av deres levemåte og utallige høytider til gudenes og gudinnenes ære. Hvis storbyene blir mye kan du besøke idylliske Goa som har strender som paradis, de finkornete strandlinjene er flere kilometer lange. Let etter skjell i strandlinjen som glitrer i solen og la skuldrene senke seg i skyggen av palmene. Prøv bananpannekaker og en iskald smoothie eller den kullsvarte kaffen. Når heten blir for sterk kan du smake på Goa’s populære drikke for å unngå å bli dehydrert, nemlig sukker og salt, limonade med lime og sodavann.

Høydepunkter
 • Taj Mahal - ble bygget av Shah Jahan til minne om sin tredje kone Mumtaz Mahal, som døde når hun fødte deres 13. barn i 1631. Taj er betegnet som det vakreste eksemplet på Mughal-arkitektur i verden, stilen er en blanding av indisk, persisk og islamsk. Komplekset er en av verdens mest ikoniske monumenter og ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1983. Majestetiske Taj Mahal er absolutt verdt er besøk men husk at det er stengt hver fredag for alle som ikke er der for å gå i moskeen.
 • Amber Fort - også kjent som Amber Palace et praktfullt og omfattende kompleks bygget av lys gul og rosa sandstein og hvit marmor og er delt inn i fire hoveddeler, alle med sin egen gårdsplass. Byggingen av fortet startet i 1592 og ble modifisert med jevne mellomrom på grunn av de forskjellige herskerne som holdt til der helt frem til sent på 1600 tallet. Fortet er bygget i Mughal og Rajput stil og fikk sin plass på UNESCOs verdensarvliste i 2013
 • Meenakshi Amman Temple (Meenakshi-Sundareshwara Temple) - er et av de eldste og viktigste templene i India og har en stor mytologisk og historisk betydning. Det antas at Lord Shiva antok formen av Sundareswarar (The handsome one) og giftet seg med Parvati (Meenakshi) på stedet hvor tempelet står i dag.  Tempelet okkuperer et stort område i hjertet av Madurai og sprer seg over 14 dekar.
Gjennomsnittstemperatur og nedbør i India (New Delhi):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: Juni (33 ºC)/ Kaldeste måned: Januar (14 ºC) / Våteste måned: August (142.8 mm avg)

Hvordan er været i India: Klimaet i India er mere komplisert og større enn det vi i Norge er vant til, vi som har fire årstider. Det Indiske klima deles inn i tre: den varme, den våte og den tørre tiden. Selvfølgelig med store variasjoner fra nord til sør og fra øst til vest. Allerede i februar begynner varmen å spre seg fra Indias nordlige sletter. I juni er været på sitt varmeste, og 45 °C er ikke uvanlig i det sentrale og sørlige India. Deretter begynner monsunregnet å omdanne tørr, støvete hede til fuktig, gjørmete hede. Monsunperioden flytter seg over India fra vest mot øst fra begynnelsen av juni. I september begynner monsunen å stilne av de fleste steder, og i oktober er regntiden slutt overalt. Frem til februar spenner temperaturene fra å være behagelig kjølig til uutholdelig kaldt i de nordlige fjellregionene. Indias "tre årstider" varierer litt fra år til år, og de oppgitte periodene er bare veiledende. Spesielt monsunperioden har det med å veksle fra år til år, og som sagt faller den ikke på samme tid i hele India. For en full oversikt klikk her.
Beste tiden å besøke: er på vinteren og våren (desember-mars) som generelt er den beste tiden å besøke landet. Himmelen er som vanlig blå og temperaturen er bedre. Sommeren og mai er tiden hvor man vil unngå å reise på grunn av enorm hete og monsunen som setter inn fra sør og trekker nordover.
Myntenhet: Indisk rupi (INR) 9 rupi = 1 NOK.
Bankkort som Visa, MasterCard, Diners eller American Express kan brukes som betalingsmiddel på de fleste store hoteller og i visse større forretninger. Det du burde være oppmerksom på at det er svært begrenset mulighet til å ta ut kontanter på bankkort, for det er langt mellom minibankene.

Tips: Tipps i India kan bli komplisert, fordi landet har ikke noe tradisjon for å gi tips. Men som turist er det forventet av deg å gi tips. Som regel er det faktisk sterkt mislikt å ikke gjøre det på de største turist områdene.  Med det sagt så kan du under finne noen retningslinjer som vil hjelpe.                                                                                                                                   
 • Taxi - Det er ikke forventet, men du kan runde opp for å gjøre det enklere.                                  
 • Hotell - Du burde gi 20-30 rupees per bag til pikkoloen eller hvem det er som hjelper deg med kofferten på reisen.                                                                                                                        
 • Restaurant - Noen steder kan du se at det har blitt lagt inn i regningen en 10% andel i tips, hvem hvis det allerede ikke er lagt på så kan du gi 5-10% som burde gis direkte til servitøren.
 • Andre - Du bør også tippe guider og sjåfører når du tar en omvisning. En 200 rupee tips for en guide og omtrent halvparten det for sjåføren er et godt tips for en dag lang tur. Som en gruppe vil være omtrent en fjerdedel av det beløpet.
Interessante fakta:
 • India har 22 offisielle språk og ca. 454 som blir brukt aktivt
 • 70% av verdens krydder kommer fra India
 • Verdens største familie bor i India, 1 mann med 39 koner og 94 barn
Festivaler:
 • Holi-festivalen (mars) - er en hinduistisk festival som markerer starten på våren. Festivalen feires over hele India og er en eldgammel tradisjon som kan dateres tilbake til det 4. århundre. Fargenes festival feires med størst glede i staten Uttar Pradesh, under Holi er staten fylt med farger, glede, lykke og latter. Hvem er vel ikke lykkelig når man får sprute vann og kaster verdens flotteste farger på hverandre?
 • Navratri (oktober) - varer i 9 dager og er en av de største festivalene i India, til ære for Gudinnen Durga. I løpet av disse 9 dagene faster folket for å glede gudinnen og man ber for velstand for familie og virksomhet. Templene dedikert til gudinnen er vakkert dekorert over hele landet. Dette er en festival for tilbedelse og dans, på den tiende dagen avsluttes festivalen med Dussehra – seieren for det gode over det onde.
 • Onam festivalen (August) - markerer slutten av monsunsesongen og gleden for høstsesongen og er en Hindu festival som feires hvert år over hele India. Festivalen har sin opprinnelse i Kerala og er en av de største feiringene i staten. Festivalen er fylt med blant annet, tradisjonell musikk og dans, fantastisk mat, båt race på Pampa elven, blomsterdekorasjoner og tiger dans. Tiger dansen inneholder ingen dyr men derimot mennesker utkledd som tigere som danser i gatene.
Se vår destinasjons video fra India:
Copyright: Incredible India

Se våra resor till detta resmålet