Get expert help to tailor your journey now!

Overview

Bangladesh er stort sett uutforsket av utenlandske turister, men landet utstråler ekte skjønnhet og har en natur som vil trollbinde deg. Fra de frodige regnskogene og te plantasjene rundt Srimongal til UNESCO verdensarvstedene i Paharpur og Bagerhat bugner det landet av attraksjoner.
Bangladesh er satt sammen av over 700 elver, noe som har skapt et malerisk landskap med utenkelig mange nyanser av grønn. Har du lyst til å oppleve Bangladesh fra en annen synsvinkel kan du gå om bord en av robåtene som brukes som transportmiddel her og flyte harmonisk langs elvebredden. Setter du deg på en av de utsmykkede sykkelrickshawene derimot, vil du oppleve en litt mer eventyrlig tur med musikken av sykkelbjeller som bakgrunnsmusikk. Landet er rått, vilt og urørt samtidig som generøsiteten til lokalbefolkningen varmer. Befolkningen i Bangladesh blir ofte kalt for noen av de mest åpne og vennlige menneskene i Asia. Bangladesh er både en herlig og uforglemmelig opplevelse med mye sjel. Å reise hit er et ekte eventyr.
Høydepunkter 
  • Ratargul sumposkog (Sylhet)  her kan du glede deg til en båtekskursjon gjennom en mystisk og helt spesiell skog. Den krystallklare blå himmelen som kommer til syne over skogen reflekteres i vannet og får omgivelsene til å se nesten uvirkelige ut. Kort sagt er den intime måten du opplever natur –og dyrelivet helt enestående og det grønne landskapet vil få deg til å føle deg nærmere Moder jord enn du noen gang har gjort før.
  • Suburbans nasjonalpark – dette er verdens største mangroveskog og et UNESCO verdensarvsted. Skogen ligger i det enorme elvedeltaet ved Bengalbukta og her burde du holde utkikk etter den kjente Bangaltigeren. Det gjelder også å følge nøye med når du ser opp –  blant fuglekikkere er Bangladesh kjent som et fugleparadis og du kan få øye på flere spennende arter som for eksempel hvitbukhavørnen eller damhegre. Du kan også få et glimt av aksishjorter, så her er det bare å holde kameraet klart.
  • Cox’ Basar – området har over 120 kilometer med sandstrand (som er en av verdens lengste) og er for det meste helt tom, med unntak av noen fiskerbåter. Her vil du møte på lokale fiskere som kommer tilbake med dagens fangst, oppdage boblende tidevannbasseng og store turkise bølger som egner seg perfekt for surfing.
  • Dhaka – Bangladeshs hovedstad er et strålende startpunkt på en tur til landet. Vi anbefaler at du sjekker ut Lalbagh fortet og Ahsan Manzil, to utrolig praktfulle og imponerende bygg, eller leier en liten båt så du kan få med deg byens kjas og mas fra vannkanten.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Bangladesh (Dhaka)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (29ºC) / Kaldeste måned: oktober (27ºC) / Våteste måned: oktober (137.1mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.


Hvordan er været?
Bangladesh har et tropisk klima med en behagelig og tørr vinter mellom november og februar og en kort varm vår mellom mars og mai. Regnsesongen er lang og varer fra juni til oktober på grunn av sommermonsunen. Landet er veldig flatt og sterkt påvirket av Gangesdeltaet, noe som fører til at det ofte er utsatt for flommer, og du kan også oppleve stormfloer om tropiske sykloner rammer Bengalbukta. Tørkesesongen varer fra november til mars. Vanligvis forlater monsunen landet rundt oktober, men noen ganger kan det regne helt frem til november, spesielt sør-øst i landet eller når det kommer en sen tropisk syklon.  Vanligvis er november en varm måned med temperaturer rundt 30 grader og mye sol. Den ordentlige vinteren starter egentlig ikke før i desember og karakteriseres av varme, solfylte dager fulgt av kalde netter. I januar er det som regel ganske kaldt (mellom 11 og 23 grader) helt nord i landet.
Beste tid å besøke Bangladesh? Den beste tiden å dra til Bangladesh på er om vinteren, mellom desember og februar. Alt i alt pleier november å være denne beste måneden å reise til landet på, men du kan ikke utelukke helt at overskyede dager og noen sene tropiske sykloner kan forekomme. I mars og april er det også veldig deilig og varmt, men da må du forvente tordenvær på ettermiddagen og kvelden.
Myntenhet: I Bangladesh brukes det Taka (BDT) og 1 BDT= 100 poisha. Derimot er 1-taka mynten veldig sjelden og nesten aldri brukt, og du vil nok ikke se poisha i det hele tatt.
Tips: 
Det er ikke vanlig å gi tips i Bangladesh men det er selvsagt satt pris på (baksheesh). 
For guider er på en fulldags utflukt er 100-200 rupee ansett som meget bra. Hvis du er del av en større gruppe holder det med halvparten av dette (til sjåfør holder det med 50-100 rupee). På bedre restauranter vil 5-10% av regningen være godt nok. 
Alkohol: er begrenset i Bangladesh og kan kun kjøpes på større hoteller

Interessante fakta:
Bangladesh er et både enestående og imponerende, og det er mye interessant å lære om landet.
  1. Bengaltigeren er landets nasjonaldyr, og når dette majestetiske dyret brøler kan det høres 3 kilometer unna.
  2. Bangladesh ligger ved verdens største bukt, Bengalbukta, som er hele 2,172,000 kvadratkilometer.
  3. Alle de automatiske rickshawene i hovedstaden Dhaka går på flytende naturgass og ikke bensin, som hadde gjort byen ekstremt forurenset. 
Festivaler:
Det sies at det er like mange festiviteter i Bangladesh som det er dager i året. Her er våre yndlingsfestivaler.
  • Shakrain festivalen (januar)  denne festivalen blir feiret i gamlebyen til hovedstaden Dhaka. Om ettermiddagen observerer du gjerne at mennesker samles med drager på taktoppene av husene sine. Dragene flys veldig høyt og noen gang fører festivalen til såkalt 'drageslåssing,' hvor hver deltager prøver å nappe hverandres drager. Når det blir natt skytes det opp fyrverkeri som lyser opp himmelen over gamlebyen og du kan også få med deg noen av de spektakulære ildsluker-showene.
  • Uavhengighetsdagen (mars) – dette er den største statlige festivalen og den finner sted over hele landet. Alle byene blir pyntet og er du i Dhaka under feiringene våkner du opp til lyden av skudd som innvarsler starten på dagen. Regjeringstopper, forskjellige organisasjoner og alle andre innbyggere legger ned blomsterkranser ved martyrenes nasjonale minnesmerke i Savar. Det blir foranstaltet en rekke begivenheter, som et spennende båtkappløp i elven Buriganga, og om kvelden er alle de offentlige bygningene belyst.
  • Pahela Baishakh (april) – dette er feiringen av Bengalsk nyttår og det arrangeres flere  sammenkomster og kulturelle arrangementer. Du kan smake på den nydelige tradisjonelle retten Panta i parken Ramna og bevitne en rekke turneringer og båtkappløp. Det er spesielt fascinerende å se hvor raskt de tradisjonelle robåtene i tre fyker av gårde. Du kan også dra på flere titalls messer i Dhaka og byens omkringliggende landsbyer.
Se vår destinasjons video fra Bangladesh

See our travels to this destination