Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

Sandstrendene er kritthvite, havet skinnende krystallblått og solnedgangene rett og slett fenomenale – velkommen til De Britiske Jomfruøyer!
Øyene blir vanligvis assosierer med privilegerte moguler, modeller og millionærer, men disse små og frodige grønne øyene kan også by på bortgjemte bukter, uberørte korallrev og en avslappet kreolsk vibe. Før du vet ordet av det blir du revet med og finner deg selv liggende i en hengematte med en Painkiller cocktail i hånda.
Med sine turkise bukter, skjulte viker og spennende vrak er De britiske jomfruøyer blant noen av de vakreste øyene i Karibien. Øyene tiltrekker seg alt fra sjømenn til yachtentusiaster og det er lett å forstå hvorfor: de bortgjemte hvite sandstrendene og befolkningens uanstrengte vennlighet gjør dette til et øyparadis av de sjeldne.
Høydepunkter
 • Smugglers Cove – Når du kommer til Smugglers Cove kan du nesten forestille deg hvordan pirater satte anker ved Lower Belmont Bay og fraktet skatter i land her. Smuggler's Cove er en tilbaketrukket, skjermet og rolig perle på vestligste enden av Tortola. Kystlinjen er bortgjemt og privat, og her vil du ikke se noen av de mange strandbarene, høyhusene eller større veiene som du ofte finner andre steder på øya. Stedet har en idyllisk og uberørt atmosfære, og tar du med deg snorkelutstyr kan du beundre buktas undervannshage av koraller og eksotiske fisker.
 • The Baths National park – The Baths er en travel ankerplass og en av øyas mest kjente landemerker. Gigantiske granittblokker er strødd utover denne karakteristiske bukten, noe som har skapt flere sjøbasseng og grotter – perfekte forutsetninger for en herlig snorkling-opplevelse. På et sted danner kampesteinene en hule, og hit burde du absolutt ta med et kamera så du kan forevige dette magiske synet.
 • Road Town –  Øya Tortola er helt klart øygruppens kommersielle sentrum. Hovedstaden Road Town omringer havnen som et amfiteater, og byens mektige bygninger strekker seg opp i åsene. Den åpne, vakre havnen er et travelt knutepunkt for øyliv og marinerelaterte aktiviter, og det er enkelt å komme se hit fordi alle veiene på Tortola fører til Road Town. Litt utenfor hovedstaden venter også herlige strender og spennende vestindiske landsbyer på deg.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for de Britiske jomfruøyer (Road Town, Tortola)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (29ºC) / Kaldeste måned: mars (26ºC) & Våteste måned: oktober (87.8 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015

Hvordan er været? 
Klimaet på De britiske jomfruøyer er varmt hele året og blir sterkt påvirket av passatvinden. Mellom desember og mars er temperaturene vanligvis mellom 24-25 grader, og fra mai til oktober er det en varmere og trykkende periode med temperaturer rundt 28 grader. Når det kommer til regn, er det en relativ tørr periode mellom januar og april og en regnesesong mellom mai og desember. Vanligvis er det mest regn mellom september og november og minst regn mellom februar og mars. Det er orkansesong mellom juni og november, noe som kan føre til at du opplever sterk vind og voldsomme regnskurer.
Beste tid til å besøke landet? Den beste tiden å besøke De Britiske Jomfruøyer på er mellom desember og april, for da er det minst sannsynlighet for regn. Foretrekker du litt kjøligere temperaturer burde du dra mellom januar og mars. Juni og juli er generelt de aller beste månedene å reise hit, for da er det både varmt, lite regn og mindre sjanse for orkaner enn senere på året. Planlegger du å dykke, derimot, anbefaler vi at du drar i løpet av vinteren eller våren – for det er dårligst sikt om sommeren.
Myntenhet: På De Britiske Jomfruøyer brukes det amerikanske dollar (USD) og 1 USD = 100 cents. Det finnes minibanker i Tortola og Virgin Gorda, men ingen andre steder. Du kan bruke kredittkort på de fleste hotellene og restaurantene.
Tips: Det er veldig vanlig å tipse for god service på De Britiske jomfruøyer, og her er en liten oversikt over hvem du burde gi tips og hvor mye.
 • Taxisjåfør: 10-15% av prisen for turen
 • Turoperatører (båt/dykking): 15% av prisen for turen
 • Pikkolo på hotell: 1-2 USD per bag
 • Rengjøringspersonell på hotell: 2-5 USD per natt
 • Kelner: 15-20% av regningen
Interessante fakta:
Her er tre artige fakta om øygruppen.
 1. Salt Island, som er hjem til vraket RMS Rhone (som regnes som et av de beste dykkestedene i Karibia), har ikke hat mer enn 3 innbyggere siden 1980. Hvert år sender de 3 innbyggere en sekk med salt til dronningen av Storbritannia som betaling for at de får bo på øya.
 2. På den sørvestlige siden av Ginger Island finnes det et dykkested som heter Alice in Wonderland. Korallene i revet er formet som gigantisk sopp og ligner litt på de Alice støter på i det verdenskjente eventyret.
 3. Det finnes en fungerende britisk telefonboks på den lille øya Marina Clay, som befinner seg i nærheten av Beef Island.
Festivaler:
Festivaler på De Britiske Jomfruøyer er en spennende miks av dykking, musikk og kultur.
 • BVI Music Festival (mai) – dette er den største musikkfestivalen på De Britiske Jomfruøyer og her kan du få med deg noen av verdens største artister innenfor calypso, jazz, fungi, reggae og rock. Arrangementet finner sted på Cane Garden Bay Beach i Tortola. I tillegg til fabelaktig musikk kan du glede deg til utsøkt lokal mat og et glimrende, hvitt og sandete dansegulv.
 • Wreck Week (mai/juni) – er du interessert i dykking har du ikke lyst til å gå glipp av denne spennende uke-lange festivalen. I løpet av arrangementet samles dykkere i grupper for å utforske øygruppens mest slående dykkesteder, ta vraksertifiseringskurs, delta på skattejakt og til og med rydde opp på noen av de nydelige strendene. Etterpå blir det holdt forskjellige fester med utrolig my god grillmat på Cooper Island.
 • BVI Summer Festival (juli/august) – dette karnevalet feires tilfeldigvis  samtidig som jubileet for avskaffelsen av slaveriet i 1834. Det arrangeres en mengde parader og man kan godt si at dette er årets største festival. En unik begivenhet som du burde få med deg er hesteløpet på den lille racerbanen i Tortola. Det arrangeres også skjønnhetskonkurranser, live musikk, smakfull mat og gatefester tidlig på morgenen.
Se vår destinasons video fra de Britiske jomfruøyer:

Se våra resor till detta resmålet