Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

St Thomas er den mest kommersielle av US Virgin Islands og hovedstaden Charlotte Amalie har den travleste havnen i det Karibiske hav. For mange amerikanere er dette paradis, men for de fleste av våre kunder vil nok St Thomas kun være et transittsted til de mange andre vakre øyene i regionen, som f.eks St John eller Tortola.

Den tidligere danske kolonien og Charlotte Amalie gir et fint innblikk i hvordan det kunne ha vært og byen har fortsatt sin gamle sjarm, men er fullstendig overkjørt av taxfree butikker og når siste cruiseskip har forlatt havnen ved 17-tiden stenger stort sett hele byen ned og er forlatt, bortsett fra et par restauranter og noen gatekjøkken, noe som er trist.

Men utenfor Charlotte Amalie er kysten dekket av en rekke resorts og hoteller, alle stort sett med vakre strender og et innbydende hav. St Thomas er et greit sted å starte din karibiske reise, men vi ville nok ikke avsluttet reisen her!

Men selv om St Thomas er liten (faktisk kun rundt 50 km²) finnes det faktisk en god del å gjøre foruten shopping selvsagt. St Thomas er et ypperlig sted hvis du liker golf og det er faktisk hekt greie dykkeforhold her også (selv om vi ikke har prøvd dette på St Thomas). Du finner også den best eldste synagogen på den vestlige halvkule på St Thomas. Hvis du liker vannaktiviteter er det gode forhold for blant annet kajakkpadling i interessante mangrove laguner.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for St Thomas (Charlotte Amalie)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: august (29°C), Kaldeste måned: janur (26°C) & Våteste måned: november (72.2mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.


Hvordan er været? Været her er som resten av denne dele nav Karibia varmt hele året og ligger mellom 20-30°C og solfylte dager. I perioden april – august kan det ofte forekomme noen regnbyger. Perioden juli – oktober er den offisielle orkansesongen.
Beste tiden å besøke – Hvis du skal denne veien anbefaler vi faktisk april – juni, selv om det kan forekomme regnskurer er været fortsatt generelt bra og prisene faller en del og det er mindre turister. Høysesongen for regionen er normalt desember - mars
Penger og valuta – alle øyene I US Virgin Islands bruker US$ = 100 cents og det finnes minibanker over hele øygruppen.
Tips: som forventet er nok dette kanskje verstingen av alle øyene (sammen med Puerto Rico) når det gjelder «fanatisk» mas etter tips, dette er tross alt amerikanske øyer.
  • Restauranter – de fleste restauranter legger på 10% i service gebyr på regningen så sjekk regningen før du ev legger igjen noe tips utover dette, men det er vanlig å fortsatt legge igjen 5-10% på toppen av dette.
  • Hoteller – får du hjelp til bagasje er det vanlig å betale US per kolli til han som hjelper deg. Får du hjelp til å parkere leiebil er det også vanlig at du betaler denne personen US5. Alle hoteller på BVI legger vanligvis på 5-15% på alle regninger avhengig av standard på hotellet.
  • Taxi – her forventes det ikke noe tips siden prisen er avtalt på forhånd, men har du fått veldig god service er det vanlig å legge på 5% på den avtalte prisen.
Interessante fakta:
  1. Charlotte Amalie er faktisk den største historiske byen i USA og er hovedstaden i det som kalles US Virgin Islands. Det hersker litt uenighet om hvordan byen egentlig skal staves (eller ble stavet) og takket være feil historiske dokumenter ble endelsen endret fra «a» til «e», men det har senere vist seg at byens navn egentlig skulle vært Charlotte Amaly
  2. US Virgin Islands er det eneste stedet i USA hvor du kjører på venstre side av veien, dette takket være øyenes europeiske historie.
  3. Christopher Columbus har blitt kreditert med å «oppdage» St Thomas og han kom hit under sin andre ekspedisjon i 1493. Han ble ikke særlig imponert og ble ikke værende lenge på St Thomas før han seilte videre til Puerto Rico.
Festivaler
St Thomas har som sine karibiske naboer også sin andel av fargerike festivaler og lokale feiringer. Det litt spesielle her er kanskje fargerike dansere på stylter, kjent som «mocko jumbies» er vanlige innslag på en rekke festdager. US Virgin Islands har også kanskje en av verdens mest livlige Valentine’s feiringer, men hver enkel av de ulike øyene som utgjør US Virgin Islands har sine lokale høytidsdager og feiringer.
  • St Thomas International Rolex Regatta – er et meget prestisjefylt båtrace og er også da kalt «Crown Jewel of the Caribbean» og er arrangert av St Thomas Yacht Club mars hvert år. Denne regattaen tiltrekker seg seilere og båter fra hele Karibia, Europa og Nord Amerika og det er inndelt i en rekke ulike konkurranser.

  • Transfer Day – US Virgin Islands har vært et territorium av USA i over 100 år (de ble overgitt fra Danmark til USA I 1917) feires dagen for overtagelsen den 31 mars, også kalt «transfer day». Denne dagen har fokus på alt som er dansk og du finner da en rekke danske matvarer og danske produkter i butikkene i dagene rundt denne dagen.
Se vår destinasjons video fra St Thomas
Copyrigth - VI Hot Spot

Se våra resor till detta resmålet