Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

Dette sommerfuglformede arkipelet befinner seg i Karibien og er et tropisk idyll av de sjeldne. Guadeloupe har mange av de samme ettertraktede egenskapene som andre øyparadis - hvite pulveraktige strender, panoramiske høyder og blendende korallrev - men Guadeloupes natur og Fransk-Karibiske kultur distanserer øyriket fra sine naboer. 
Fra de luftige høydene ved La Grande Soufrière-vulkanen til de nydelige korallhagen utenfor Réserve Cousteau er denne øya en fryd for øyet. Guadeloupe består av åtte øyer og et flertall mindre holmer, og er spesielt attraktivt for deg som er glad i eventyr, fart og spenning. Her kan du trekke gjennom det uberørte terrenget, ri de høye bølgene som herjer utenfor kysten eller sykle gjennom et lite stykke paradis. Øyriket kan derimot også by på late dager på stranden og avkjølende drinker til lyden av de lokale Biguine-rytmene. 
Guadeloupe består først og fremst av to øyer: Grand Terre og Basse-Terre. Grand Terre er den østlige av de to og her vil du finne strandlandsbyer langs øyas nydelige strender som perler på en snor. Basse-Terre, den vestlige delen av landet, er hjem til øyas fascinerende nasjonalpark, hvor du kan gå langs eventyrlige hengebroer omringet av jungel og se spektakulære fossefall. Her er det bare å bestemme seg for hva som frister mest!

Høydepunkter

  • Guadeloupe nasjonalpark – i hjertet av Basse-Terre kan du oppdage alt fra tåke-fylte regnskoger til endeløse stier av mangrover på rekke og rad langs kysten. Parken regnes som et av de mest biologisk mangfoldige områdene i hele Karibien, med horder av interessante og sjeldne pattedyr som gjemmer seg bak høye tretopper og fossefall. Her kan du for eksempel få øye på spennende kreaturer som mungoer eller pakaer og i havet bor det populasjoner av sjøskilpadder.  
  • Markedet i Pointe-à-Pitre – i over 400 år har landsbyen Pointe-à-Pitre vært det kommersielle senteret på øya Grand-Terre. I dag finner du boder, basarer og lokale butikker her som selger alt fra eksotiske typer fisk til sekker med aromatisk spisskummen, muskat og kanel. Det er her lokalbefolkningen møtes hver morgenen i helgene for å prate. Det finnes også mer kommersielle shoppingmuligheter her som butikkene og juvelerne langs handlegatene Frébault, Nozières and Schoelcher.
  • Plage La Grande-Anse – denne solfylte stranden er en av våre favorittstrender på Guadeloupe. Rett bak sandstranden finner du en tett og frodig jungel. Ved strandlinjen svaier palmer fra side til side og det er massevis av skygge, som er spesielt behagelig på de varmeste dagene på øya. Stranden strekker seg så langt øyet kan se (den er en hel kilometer lang), og det føles aldri trangt eller overfylt ut her. Bestemmer du deg for å tilbringe en hel dag på stranda må du heller ikke dra langt for å finne et godt lunsjsted. Bare noen få meter fra havet er det flere sjarmerende, lokale spisesteder som tilbyr en god matbit som kan nytes til en himmelsk utsikt.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Guadeloupe (Basse-Terre)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (28ºC), Kaldeste måned: februar (25ºC) / Våteste måned: oktober (108.3mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Hvordan er været? Guadeloupe har et tropisk klima med høy luftfuktighet og behagelige temperaturer på rundt 25 grader året rundt. Tørkesesongen varer fra desember til mai og i løpet av denne tidsperioden er temperaturer på rundt 22 grader vanlig. Regnsesongen varer fra juni til november og det er spesielt varmt i juli og august, men disse månedene blir også temperert av passatvinden. Regnskurer kommer plutselig og er relativt kraftige. Vanntemperaturene er mellom 24 og 29 grader året rundt. 
Beste tid til å besøke landet? Det er best å reise til Guadeloupe mellom januar og mars, for da er været tørrest og kjøligst. I april og desember er det ofte mye regn. I perioden mellom mai og oktober er det ofte fuktig og varmt, men det mangler ikke på solrike dager. Derimot er kraftige regnskurer og uvær ikke uvanlig i løpet av denne tidsperioden, spesielt mellom august og oktober er dette tilfellet, når sannsynligheten for orkaner også er større.
Myntenhet: Guadeloupe er et av Frankrikes oversjøiske departementer og det betales derfor med euro (EUR) her. Hoteller og større restauranter aksepterer Visa og MasterCard. Minibanker er ikke vanlig på øya. 
Tips: Tips er hverken vanlig eller forventet i Guadeloupe. 
Interessante fakta: De fleste vet relativt lite om Guadeloupe. Her er tre interessante fakta om denne lille karibiske øya:
  1. De innfødte i Guadeloupe kalte øya egentlig for Karukera, som betyr øya med de vakre farvannene. Når Kristofer Columbus ankom øya i 1493 ga han øya navnet det har i dag, som stammer fra et spansk kloster. 
  2. Det finnes en kjent tradisjonell dans på øya som heter Biguine. Dansen fremføres i fargerike kreolske antrekk. 
  3. En smal kanal deler Guadeloupe i to: den større, vestlige øya Basse-Terre og den mindre, østlige øya Grande-Terre. 
Festivaler: På tross av sine lille størrelse har Guadeloupe mange festivaler – noen er kulturelle og noen er litt utenom det vanlige. Her er våre favoritter.
  • Karneval (februar/mars) – hvis du bare får anledningen til å oppleve en festival i Guadeloupe syns vi at du absolutt burde velge den lokale karnevalsfeiringen. I løpet av festivalen kler øyboerne seg opp i fargerike kostymer og feirer i gatene. Det arrangeres to større parader som du burde få med deg: en i Pointe-à-Pitre, og den andre i Basse-Terre. Dagen før festivalen starter kler befolkningen seg ut som svarte og hvite djevler, danser i gatene og ‘kremerer’ en dukke som representerer festivalens mytiske konge, Vaval. 
  • La Désirade geitefestival (april) – hvis du er i Guadeloupe i april er dette en begivenhet du absolutt ikke vil gå glipp av. I løpet av denne festivalen arrangeres det nemlig et moteshow med geiter hvor dyrene går rundt med menneskeklær. Her har du også muligheten til å smake på forskjellige retter med geitekjøtt. 
  • Journée du Créole, den kreolske uka (oktober) – dette er en festival som bruker en uke på å hylle den kreolske kulturen i Guadeloupe. Feiringen er en strålende måte å lære om denne delen av øyas kultur på og den inkluderer teaterforestillinger, konserter og forelesninger av dikt. Det avholdes også utstillinger, skuespill og konkurranser i anledning av festivalen. 
Se vår destinasjons video fra Guadeloupe:
© Jonathann Magne

Se våra resor till detta resmålet