Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

St. Croix, den største av de amerikanske jomfruøyene, tilbyr et vakkert og tropisk reisemål for bryllupsreiser, dykkere og de som søker etter sol & badeferie. I tillegg er faktisk St Croix også rikt på kultur og har en fortid fylt med en fascinerende historie.

St Croix er de amerikanske jomfruøyenes “Big Boy”, og er faktisk over dobbelt så stor som St Thomas og landskapet spenner over fjellområder, spøkefull regnskog og en fruktbar kystslette, noe som gav St Croix tilnavnet ¤Garden of the Antilles» og da med referanse til de store sukkerrørsplantasjene som engang fantes på St Croix. I dag er St Croix mer kjent for dykking, rom produksjon og sine festninger fra 1800-tallet.
Det er muligens fordi at St Croix flyter litt ensomt ca 35 nautiske mil sør for de øvrige jomfruøyene at atmosfæren her er annerledes. St Croix er definitivt mindre preget av turister og føles overhodet ikke overbefolket og kjennes også mer autentisk enn de andre øyene. St Croix har 2 hovedbosetninger; Christiansted, den største av de to ligger nordøst. Fredriksted er langt mer rolig og ligger på vestenden, hvor det eneste som bryter stillheten er når et og annet cruiseskip ankommer havnen og lager litt liv i byen.

St. Croix historie strekker seg okkupasjon av syv nasjoner, som hver påvirket skikker, karakter, språk og arkitektur. Selv i dag, med moderne bekvemmeligheter, beholder St. Croix den gamle sjarmen som har forsvunnet på mange andre øyer. Tempoet er tregere, og alle tar tid å leve livet og ta en prat med kjente & besøkende.

Om St Croix
St Croix ligger ca 2700 km sør for New York og 1700 km sørøst for Miami, og nær den østlige enden av den karibiske øykjeden. St Croix er 37 km lang og på det bredeste kun 12 km, Klimaet er forholdsvis tørt det er akkurat nok regn for å holde liv i hibiskus og bougainvillea blomstene. Men landskapet varierer fra ende til ende og mens den østlige delen er tørr med planter som yucca og kaktus, Midten av St Croix er forbehold store sukkerrørplantasjer mens i den vestlige delen stiger Blue Mountains opp til 500 moh og ender i en tropisk regnskog med massive mahogni trær og tett vegetasjon.
Strendene er unike, noen bare små bukter, mens noen som Cane Bay er et verdenskjent dykkested. Liker du å snorkle er dette paradis og livet under vannoverflaten er fargerikt og imponerende.

Christiansted - en av de 2 bosetningene på St Croix er et historisk minnesmerke og var en gang hovedstaden i Danske Vestindia og ble grunnlagt i 1734. Mye av arkitekturen står fortsatt, med brosteinsbelagte gater og pastellfargede bygninger. Trange gater ble anlagt med tanke på datidens transport med esler og er derfor akkurat brede nok for dette forholdet. I disse trange gatene finner du i dag et bredt utvalg av små butikker og restauranter.

Fredriksted – Viktoriansk arkitektur, brede gater og et meget fotogent havneområde som går fra den ene enden av byen til den andre gjør Fredriksted til kanskje den vakreste av alle byene i Karibien. Fredriksted, også kjent som “Freedom City” har en meget rik og fargerik historie. Smuglere og pirater gjorde at man på midten av 1700-tallet forstod at man kanskje trengte et fort for beskyttelse og man startet da byggingen av det som senere skulle blir Fort Frederik i 1752. Men kort tid etter, i 1758 ble byen rasert i en brann og senere gjenoppbygd i Viktoriansk stil, slik du ser byen i dag.Gjennomsnittstemperatur og nedbør for St Croix (Christiansted)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: august (29°C), Kaldeste måned: februar (26°C) & Våteste måned: november (68.7mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Hvordan er været? Som alle andre øyer I regionen er været tropisk og varmt hele året med en relativt kjøligere periode mellom desember o gen varmere og mer fuktig værtype i perioden mai til November, men du har alltid en sval bris som hjelper på temperaturen (dette er da også det som kalles regntid på US Virgin Islands). Orkansesongen starter offisielt i juni og varer ut til midten av november og bringer med seg massive mengder med nedbør og kraftig vind.
Beste tiden å besøke St Croix – vil være mellom april til juni hvor du kan forvente bra vær og lite nedbør

Valuta & Myntenhet: US$ = 100 cent
Tips: Det å gi tips på US Virgin Islands er det samme som er vanlig for fastlands USA og det er også forventet dette. Du kan følge disse retningslinje så skal du kunne komme deg godt ut av oppholdet, men pengene går raskt i denne regionen.
  • Restauranter: Det er vanlig å gi 15% på toppen av regningen i tips til betjeningen av totalsummen (men du behøver ikke gi tips på fastfood restauranter og enklere etablissementer). I tillegg vil de fleste restauranter også legge på 10% service charge (dett kommer i tillegg til de da 15% som det er forventet at du skal gi til kelnere)
  • Hoteller: Det er vanlig å gi de som evt hjelper deg med bagasjen USD1 per kolli. Hvis hotellet har assistert parkering er det også vanlig å gi denne personen noe tips. Det er også ikke uvanlig at priser som er oppgitt på nettsteder til hotellene ikke inkluderer de vanlige 5-15% service tilleggene (så vær oppmerksom på dette hvis du bestiller på nettet selv)
  • Taxi: en av de få unntakene over personer som ikke forventer noe tips
Festivaler
  • St. Croix Blue Bay Jazz Festival – liker du jazz er dette tiden for deg å besøke St Croix. Festivalen finner ned i november på Fort Frederik stranden og Caribbean Museum Center. Noen av de beste lokale artistene kommer sammen med jazz legender for a lage den ultimate musikk opplevelsen. 
  • Chili Cook-Off: liker du sterk mat bør du legge turen til St Croix i mars når denne festivalen finner sted. Besøkende fra alle naboøyene legger turen til St Croix for å delta med sterk mat og musikk.
  • Crucian Christmas Carnival: dette er den største begivenheten i året for innbyggerne på St Croix og gjennom hele desember og langt inn i januar er den en rekke ulike arrangement med fokus på familien. Dette inkluderer bl.a parader. Skjønnhetskonkurranser, båtrace, konserter, fyrverkeri og gjerne litt mat og kunst iblandet musikk er en selvfølge. Dette karnevalet ble startet på 60-tallet og er fortsatt en interessant tid å besøke St Croix.
Interessante fakta
  1. Sukker og rom produksjon flyttet hovedstaden – etter at Danmark tok kontroll over øyene i 1754, ble hovedstaden flyttet fra Charlotte Amalie til Christiansted på St Croix. St Croix var på den tiden det økonomiske midtpunkt med en livlig rom og sukker produksjon drevet av slavearbeidere. Etter av slavearbeid ble forbudt i 1848 gikk produksjonen kraftig ned og hovedstaden ble flyttet tilbake til Charlotte Amalie.
  2. Det var Christopher Columbus som gav øygruppen navnet det har i dag da an kom til St Croix 14. november 1493 (hvoretter han raskt ble jaget på sjøen av lokale Caribs). Etter å ha bli kastet ut av St Croix seilte han nordover til det som i dag er St Thomas og St John. Den gode kapteinen var mektig imponert over hvor vakre øyene var og gav den da navnet «Las Once Mil Virgines», etter de 11 000 følgerne av St Ursula, og ble raskt forkortet til «Las Virgines», Jomfruene.
  3. Den 31 mars 1917 betalte USA US$25 million i gull til Danmark for 
Se vår destinasjons video fra St Croix
Copyright- Hybrid Media Consulting

Se våra resor till detta resmålet