Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til St Thomas

St Thomas, US Virgin IslandsSt Thomas er den mest kommersielle av US Virgin Islands og hovedstaden Charlotte Amalie har den travleste havnen i det Karibiske hav. For mange amerikanere er dette paradis, men for de fleste av våre kunder vil nok St Thomas kun være et transittsted til de mange andre vakre øyene i regionen, som f.eks St John eller Tortola.

Den tidligere danske kolonien og Charlotte Amalie gir et fint innblikk i hvordan det kunne ha vært og byen har fortsatt sin gamle sjarm, men er fullstendig overkjørt av taxfree butikker og når siste cruiseskip har forlatt havnen ved 17-tiden stenger stort sett hele byen ned og er forlatt, bortsett fra et par restauranter og noen gatekjøkken, noe som er trist.

Men utenfor Charlotte Amalie er kysten dekket av en rekke resorts og hoteller, alle stort sett med vakre strender og et innbydende hav. St Thomas er et greit sted å starte din karibiske reise, men vi ville nok ikke avsluttet reisen her!

Men selv om St Thomas er liten (faktisk kun rundt 50 km²) finnes det faktisk en god del å gjøre foruten shopping selvsagt. St Thomas er et ypperlig sted hvis du liker golf og det er faktisk hekt greie dykkeforhold her også (selv om vi ikke har prøvd dette på St Thomas). Du finner også den best eldste synagogen på den vestlige halvkule på St Thomas. Hvis du liker vannaktiviteter er det gode forhold for blant annet kajakkpadling i interessante mangrove laguner.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for St Thomas (Charlotte Amalie)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: august (29°C), Kaldeste måned: janur (26°C) & Våteste måned: november (72.2mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Charlotte Amalie, St Thomas

Hvordan er været? Været her er som resten av denne dele nav Karibia varmt hele året og ligger mellom 20-30°C og solfylte dager. I perioden april – august kan det ofte forekomme noen regnbyger. Perioden juli – oktober er den offisielle orkansesongen.
Beste tiden å besøke – Hvis du skal denne veien anbefaler vi faktisk april – juni, selv om det kan forekomme regnskurer er været fortsatt generelt bra og prisene faller en del og det er mindre turister. Høysesongen for regionen er normalt desember - mars
Penger og valuta – alle øyene I US Virgin Islands bruker US$ = 100 cents og det finnes minibanker over hele øygruppen.
Tips: som forventet er nok dette kanskje verstingen av alle øyene (sammen med Puerto Rico) når det gjelder «fanatisk» mas etter tips, dette er tross alt amerikanske øyer.
 • Restauranter – de fleste restauranter legger på 10% i service gebyr på regningen så sjekk regningen før du ev legger igjen noe tips utover dette, men det er vanlig å fortsatt legge igjen 5-10% på toppen av dette.
 • Hoteller – får du hjelp til bagasje er det vanlig å betale US per kolli til han som hjelper deg. Får du hjelp til å parkere leiebil er det også vanlig at du betaler denne personen US5. Alle hoteller på BVI legger vanligvis på 5-15% på alle regninger avhengig av standard på hotellet.
 • Taxi – her forventes det ikke noe tips siden prisen er avtalt på forhånd, men har du fått veldig god service er det vanlig å legge på 5% på den avtalte prisen.
Interessante fakta:
 1. Charlotte Amalie er faktisk den største historiske byen i USA og er hovedstaden i det som kalles US Virgin Islands. Det hersker litt uenighet om hvordan byen egentlig skal staves (eller ble stavet) og takket være feil historiske dokumenter ble endelsen endret fra «a» til «e», men det har senere vist seg at byens navn egentlig skulle vært Charlotte Amaly
 2. US Virgin Islands er det eneste stedet i USA hvor du kjører på venstre side av veien, dette takket være øyenes europeiske historie.
 3. Christopher Columbus har blitt kreditert med å «oppdage» St Thomas og han kom hit under sin andre ekspedisjon i 1493. Han ble ikke særlig imponert og ble ikke værende lenge på St Thomas før han seilte videre til Puerto Rico.
Festivaler
St Thomas har som sine karibiske naboer også sin andel av fargerike festivaler og lokale feiringer. Det litt spesielle her er kanskje fargerike dansere på stylter, kjent som «mocko jumbies» er vanlige innslag på en rekke festdager. US Virgin Islands har også kanskje en av verdens mest livlige Valentine’s feiringer, men hver enkel av de ulike øyene som utgjør US Virgin Islands har sine lokale høytidsdager og feiringer.
 • St Thomas International Rolex Regatta – er et meget prestisjefylt båtrace og er også da kalt «Crown Jewel of the Caribbean» og er arrangert av St Thomas Yacht Club mars hvert år. Denne regattaen tiltrekker seg seilere og båter fra hele Karibia, Europa og Nord Amerika og det er inndelt i en rekke ulike konkurranser.

 • Transfer Day – US Virgin Islands har vært et territorium av USA i over 100 år (de ble overgitt fra Danmark til USA I 1917) feires dagen for overtagelsen den 31 mars, også kalt «transfer day». Denne dagen har fokus på alt som er dansk og du finner da en rekke danske matvarer og danske produkter i butikkene i dagene rundt denne dagen.
Se vår destinasjons video fra St Thomas
Copyrigth - VI Hot Spot



Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.