Oversikt

Det er rett og slett ingen måte å reise rundt i Europa og ikke la seg imponere av dens naturlige skjønnhet, episke historie og blendende kunstneriske og kulinariske mangfold. REISEbazaars mange rundreiser i Europa finner man noen for enhver smak.

Kulturarv - Europas nesten uhåndterbare rikdom av attraksjoner er dets største enkelttrekk; demokratiets fødested i Athen, renessansekunsten i Firenze, de grasiøse kanalene i Venezia, og det historiske og kulturelle lagene av London. Mindre åpenbare, men ikke mindre imponerende attraksjoner inkluderer mauriske palasser i Andalucía, det fascinerende øst-møter-vest-brygget i İstanbul i Tyrkia, til omhyggelig restaurerte keiserlige palasser i Russlands tidligere hovedstad St. Petersburg og det pågående prosjektet til Gaudís La Sagrada Família i Barcelona.

Fantastisk natur - Til tross for sin befolkningstetthet opprettholder Europa et spektakulært naturlandskap. Robuste skotske høylandet med dalene og innsjøer, Norges fabelaktige fjorder, de vinrankede dalene i Loire, og de steppelignende slettene i det sentrale Spania. For strender kan man ta en runde langs Middelhavets nordlige kyst hvor strandferien praktisk talt ble oppfunnet. Eller ta turen til mindre kjente, men vakre kystregioner som Østersjøen og Svartehavet. Fjellelskere bør ta turen til Alpene, som marsjerer gjennom Sentral-Europa og innom Frankrike, Sveits, Østerrike, Nord-Italia og lille Liechtenstein.

Hev et glass - Jubel! Salud! Prost! Sinn cin! À votre santé! Europa har noe av det beste nattelivet i verden. Verdenskjente DJer holder festen i gang i London, Berlin og Paris, som alle også tilbyr underholdning i toppklasse, spesielt teater og livemusikk. Andre viktige steder for energisk natteliv inkluderer Moskva, Beograd, Budapest og Madrid, mens de som ønsker noe koseligere kan legge til Dublins puber eller Wiens kafeer til reiseruten. Fortsett festen i kontinentets gater på en rekke festivaler, fra byparader besøkt av tusenvis til konserter i et eldgammelt amfiteater.

Fantastiske matopplevelser - Når du har krysset av for de flotte museene, panoramautsiktene og det energiske nattelivet, hva er det igjen? En sjanse til å hengi seg til et kulinarisk eventyr. Hvem vil vel ikke spise pizza i Napoli, souvlaki på Santorini eller til og med haggis i Skottland? Men visste du også at Storbritannia har noen av de beste indiske restaurantene i verden; at Tyrkias döner kebab er en sentral del av moderne tysk matkultur; og at man i Nederland kan fråtse i en indonesisk rijsttafel (risbord)?

Finner du ikke noe som frister blant REISEbazaars mange europeiske rundreisereiser, så er du alltids velkommen til å forhøre deg med en av våre eksperter.

Selv om Europa er en helsårsdestinasjon, er den beste tiden å besøke Europa i sommermånedene juni til september. Dette er tiden da solen står høyt, strendene er varme og været er bra.

Vennligst se landsbeskrivelsene da den beste tiden og værforhold varierer fra område til område.

Selv om flere og flere land i Europa er medlen av EU, så har ikke alle innført bruken av Euro som myntenhet.

Vennligst se landsbeskrivelsene da myntenheten og tipskotyme varierer fra område til område.

Noen festivaler som er verdt å få med seg.

  • Karnival, Venezia,  Italia, februar
  • St. Patrick’s Day, Irland 17. mars
  • Cannes Film Festival, Frankrike, mai
  • Oktoberfest, Munchen, September, oktober
  • Barbados Crop Over, Brigdetown, august

Flere tips, festivaler og høytider finnes i beskrivelsen for hvert land.

Vår europeiske selfieliste
Alle har en liste. Kall det en bucket list, eller en må-gjøre-liste. Vi har alle steder vi drømmer om å se. Og i disse dager ser "vi kommer, vi ser, vi selfier" ut til å være mottoet. Så, her er vår liste over selfiesteder i Europa, de beste "jeg har vært der"-bildene, fra den beste panoramautsikten til funky gatekunst. Vi har inkludert klassikere som Eiffeltårnet og det skjeve tårnet i Pisa, og de som er litt mer utenfor allfarvei for mer nysgjerrige oppdagere. Happy snapping!

Enhver bro, London
Themsen og dens mange broer gir det perfekte bakteppet i den britiske hovedstaden. Enten du har London Bridge i bakgrunnen, eller den vakre Chelsea Bridge, er bildet garantert en hit blant Instagramfølgerne dine.

Villa Borghese, Roma
Romas Villa Borgheseparken oser av romantikk og har et flott sted med utsikt over Den evige by (Pincio utsiktspunkt) som er perfekt for å fange byens panoramiske bakteppe. Når du har fått bildet ditt kan du leie en sykkeldrevet gocart eller en familiebil for å utforske resten av byen! Parken er også hjem til en dyrehage og Borghesemuseet.

Keukenhof, Nederland
Keukenhof (Kjøkkenhagen) er også kjent som Europas hage. Det ligger i Lisse, og huser 7 millioner blomsterløk spredt over hele 79 dekar. På grunn av populariteten til spirende fotografer som forsøker å iscenesette Vincent van Goghs berømte portrett, har hagen faktisk åpnet en ny "selfie-hage" komplett med speil og rammer for å hjelpe deg. Tulipanelskere bør planlegge å besøke blomstringen i midten av april.

The Giant's Causeway, Irland
Noen få kilometer fra byen Bushmills på den nordøstlige spissen av Nord-Irland, ligger et imponerende og vakkert verdensarvsted kalt Giant's Causeway. 40 000 sammenlåsende basaltsøyler, resultatet av et eldgammelt vulkanutbrudd, det blir ikke mer pittoresk enn dette.

Gatekunst, Berlin
Omfavn Berlins hippe og kreative gatekunst ved å ta med hjem et minne med ansiktet ditt og graffitien som har blitt et av byens mest populære medier. Foretrekker du å ta kulturveien? Checkpoint Charlie er en favoritt blant turister og historieinteresserte. Navnet gitt av de vestlige allierte til den velkjente Berlinmurkrysset under den kalde krigen, den virkelige kontrollpunktet ble offisielt stengt i 1990, men en kopi står på det ikoniske stedet.

Eiffeltårnet, Paris
Så cheesy som det kan høres ut, hvis du leter etter den ikoniske Parisselfien, vinner Eiffeltårnet hver gang.

Det skjeve tårnet i Pisa, Italia
Alle elsker litt kitsch, og man kan ikke slå Italias berømte tilt for en fotomulighet. Det 183 fot høye klokketårnet i katedralen har blitt kjent over hele verden og etterfulgt av en uendelig strøm av morsomme, kreative bilder!

Skyskrapere, Frankfurt
Frankfurts bybilde blir best beundret fra observasjonsdekket til Main Tower. For bare 6,50 euro kan du ta heisen opp til 56. etasje som kan skilte med byens beste utsiktspunkt. Mens du forbereder deg på bildet ditt, sørg for å ta hensyn til vinden siden det blir mye av det der oppe.

Se våre reiser til dette reisemålet