Oversikt

Polen, et krysningspunkt av kulturer og tidsaldre, byr på en opplevelsesrik palett som spenner fra eldgamle slott til hypermoderne bylandskaper. Oppdag et land hvor fortid møter fremtid, og hvor hver by og landsby har sin egen unike sjarm.

Polen, et land som klemt mellom Øst- og Vest-Europa, er en blanding av tidskapsler og moderne urbanitet. Det er lett å bli fanget av landets rike historie, som reflekteres i arkitektoniske perler, fra gotiske katedraler til kommunistiske monumenter. Men Polen er ikke bare en fortidens skattkiste; det er også en oase for de som søker avantgardistisk kunst, pulserende byliv og kulinariske oppdagelser.

Er du en tilhenger av historiske fortellinger? Gå i fotsporene til riddere og konger i Krakows gamle bydeler. Eller er du mer tiltrukket av fremtidens løfter? Utforsk den høyteknologiske og økonomiske dynamismen i Warszawa. Polen appellerer til en rekke smaker og interesser: de kunstneriske, de eventyrlystne, de matelskende, og de som er ute etter dypere kulturell forståelse.

Dra til landsbygda for å oppleve ekte polsk gjestfrihet, smake på hjertevarmende lokale retter og delta i tradisjonelle folkefester. Eller utforsk kystbyene ved Østersjøen for en litt annen sjøsideopplevelse enn den typiske middelhavsturen. Fra høyland til lavland, fra storby til småby—Polen lokker med en eklektisk bukett av opplevelser som venter på å bli utforsket.

Polen, et krysningspunkt av kulturer og tidsaldre, byr på en opplevelsesrik palett som spenner fra eldgamle slott til hypermoderne bylandskaper. Oppdag et land hvor fortid møter fremtid, og hvor hver by og landsby har sin egen unike sjarm.

Utforsk Polens Rike Landskap av Muligheter
Er du nysgjerrig på lokal folklore? Småbyer som Zakopane tilbyr en dypdykk i polske tradisjoner. Foretrekker du kystlivet? Gdańsk og Sopot byr på frisk havluft og unike maritime opplevelser. Uansett hva du søker, er Polen en mosaikk av opplevelser, klar til å fascinere enhver reisende.

 • Kulturell Rikdom i Hvert Hjørne
  Polen gir deg en unik mulighet til å utforske europeisk historie i en kompakt form. Med alt fra UNESCO-listede gamle byer som Kraków og Warszawa til de gripende minnesmerkene i Auschwitz og andre steder, gir Polen deg en kulturell rikdom som er både lærerik og tankevekkende.

 • Moderne Vitalitet
  Mens landets historie er tydelig, står Polen også som en modell for moderne europeisk dynamikk. Teknologiske innovasjoner, pulserende bylandskap og en fremadstormende økonomi gjør Polen til et banebrytende sentrum for business og kreativitet.

 • Kulinarisk Mangfold
  Glem forestillingen om at polsk mat kun består av pølser og surkål. Polens matkultur har opplevd en renessanse de siste årene, med en blanding av tradisjonelle retter og internasjonale smaker. Fra luksuriøse restauranter til sjarmerende gatekjøkken, finner du et bredt spekter av matopplevelser.

 • Natur i Overflod
  Polen har også mye å tilby for naturelskere. De sørlige Tatra-fjellene er ideelle for fjellturer, klatring og vintersport. De nordlige regionene tilbyr fantastiske innsjøer og skoger, perfekt for kano, sykling eller trekking.

 • Økonomisk Attraktivt
  Et annet pluss er at Polen ofte er rimeligere enn mange andre europeiske destinasjoner, uten at det går på bekostning av kvaliteten på overnatting, mat eller opplevelser.

 • Tilgjengelighet
  Med flere internasjonale flyplasser og godt utbygd infrastruktur er Polen lett tilgjengelig, enten du kommer fra Europa eller andre deler av verden.

I Polen finner du en harmonisk blanding av det gamle og det nye, fra århundregamle slott til moderne kunstinstallasjoner, fra stille landsbyer til pulserende byliv. Det er en mosaikk av opplevelser, klar til å fascinere deg på ditt neste eventyr.

Hvis du har du lyst til å oppleve et land som tilbyr noe for enhver interesse, fra kultur til eventyr? Polen kan være ditt neste ideelle reisemål.

En Reise Gjennom Polens Ikoniske Landemerker
Polen er et land med en rik kultur, dype historiske røtter, og en rekke fantastiske landemerker. Fra de sørlige fjellene til de nordlige innsjøene, fra eldgamle katedraler til moderne museer—landet byr på en mengde severdigheter som representerer en sammensmelting av tider, stiler og tradisjoner. La oss ta en nærmere titt på noen av de mest minneverdige stedene du kan besøke i Polen.

 • Wawel-slottet i Kraków: Dette majestetiske slottet har vært setet for polske konger i flere århundrer og er et ikon for nasjonal stolthet og historie. Med sin blanding av arkitektoniske stiler, fra romansk til renessanse, gir Wawel-slottet deg en tidsreise gjennom Polens rike fortid.
 • Gamlebyen i Warszawa: Etter å ha blitt fullstendig ødelagt under andre verdenskrig, er Gamlebyen i Warszawa et vitnesbyrd om byens ufattelige gjenfødelse. Den er nå en UNESCO-verdensarvliste og tilbyr en sjarmerende blanding av restaurerte bygninger, fargerike torg og en rekke små butikker og kafeer.
 • Malbork-slottet: Malbork er det største mursteinslottet i verden og var en gang hovedkvarteret for den tyske ridderordenen. Slottet tilbyr et innblikk i middelalderens militærarkitektur og er et must for historieentusiaster.
 • Białowieża-skogen: En av de siste og største gjenværende delene av den opprinnelige europeiske lavlandsskogen, Białowieża er hjemmet til den europeiske bisonen. For de som er glad i naturen, er det få steder i Europa som kan tilby en lignende villmarkserfaring.
 • Gdańsk og Østersjøkysten: Denne baltiske havnebyen er kjent for sin rike handelshistorie og sin vakre arkitektur. Gdańsk er også et springbrett til Polens strandlinje langs Østersjøen, hvor du kan finne flotte strender og frisk sjøluft.
 • Wrocław og de Hundre Broer: Wrocław, ofte referert til som "den polske Venezia", er kjent for sin intrikate nettverk av kanaler og over hundre broer. Byen er en fryd for fotografer og de som er ute etter romantiske skumringsturer langs vannet.
 • Auschwitz-Birkenau: Kjent for grusomhetene som pågikk under andre verdenskrig, er Auschwitz hjem til flere tidligere konsentrasjons- og utryddelsesleirer bare 65 km fra byen Krakow. Dette landemerket ble oppført som et verdensarvsted i 1979, og mottar tusenvis av besøkende hvert år for å vise respekt. Auschwitz 1 er hovedstedet med brakker og museer i hele området. Auschwitz-Birkenau er et annet viktig landemerke i Auschwitz. Tillat deg selv flere timer for å virkelig la opplevelsen synke inn.
 • Kalwaria Zebrzydowska: Den sørpolske byen Kalwaria Zebrzydowska er et fascinerende reisemål takket være klosteret. Byggverket ble bygget i 1602, men ble ikke et UNESCOs verdensarvsted før i 1999. Noen av hovedattraksjonene er St Maria Basilica, Ecce Homokappelet, Korsfestelse og hjerte av St Maria kappelet. Den nærmeste inngangsporten til Kalwaria Zebrzydowska er flyplassene i Krakow eller Katowice, hvor du kan fortsette med bil til Kalwaria Zebrzydowska.
 • Wieliczka Saltgruve: En annen av Polens verdensarvsteder, Wieliczkasaltgruven, ble først bygget på 1200-tallet, noe som gjør den til en av verdens eldste saltgruver. Selv om den sluttet å produsere salt i 1997, kommer det mer enn en million mennesker for å besøke tunnelene, katedralen, statuene og kapellene som er hugget ut av fjellveggene.

Hver av disse stedene tilbyr en unik opplevelse og et innblikk i hva Polen har å by på—fra dype kulturelle skatter til naturskjønne utflukter. Utforsk landet, og la deg fortrylle av Polens mangfoldige attraksjoner.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Warszawa, Polen
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli/august (19ºC), Kaldeste måned: januar (-1ºC) & Våteste måned: juli (85 mm) - Alle verdier basert perioden 1991-2020

Average temperatures and rainfall in Warsaw, Poland

Hvordan er været?
Polen har en variert klimatype som spenner fra temperert kontinentalt til en maritim påvirkning i nord. Dette gir en rekke værforhold, fra kaldere vintre til varme og for det meste milde somre.

 • Vinter: Vintrene i Polen kan være strenge, spesielt i de innenlandske og østlige delene av landet. Temperaturene kan falle til så lavt som -20°C, selv om de ofte ligger mellom -6°C og 3°C. Snø er vanlig, og fjellregionene som Tatrafjellene er populære for vintersport som skigåing og snowboard.
 • Vår: Våren er en overgangsperiode som starter kaldt men gradvis blir mildere. Fra april begynner temperaturene vanligvis å stige, og det er en god tid for å utforske byer og landskap uten de store folkemengdene som sommeren kan bringe.
 • Sommer: Sommermånedene fra juni til august kan være overraskende varme, spesielt i de sørlige og østlige delene av landet. Temperaturene kan ofte nå 25-30°C. Dette er den beste tiden for å utforske Polens innsjøer, strender og utendørsattraksjoner.
 • Høst: Høsten er en annen overgangsperiode hvor temperaturene gradvis synker. September kan fortsatt være mild og behagelig, men oktober og november blir ofte kaldere og mer uforutsigbare. Dette er en utmerket tid for å nyte Polens fargerike løvverk, spesielt i de naturskjønne fjell- og skogområdene.

Hvis du planlegger en reise til Polen, er det viktig å huske på at været kan variere betydelig avhengig av region og tid på året. Men uansett årstid, tilbyr Polen et rikt utvalg av aktiviteter og opplevelser som kan tilpasses ethvert værforhold.

Optimal tid for en reise til Polen: Når årstidene spiller på lag med eventyret
Å velge den beste tiden å besøke Polen avhenger i stor grad av hva du ønsker å oppleve. Her er en oversikt som kan hjelpe deg med å planlegge reisen:

 • Sent vår til tidlig høst (mai til september): Dette er den mest populære tiden for turister, spesielt fra juni til august. Været er på sitt beste, med temperaturer som ofte ligger mellom 20 og 30°C. Dette er en utmerket tid for utendørsaktiviteter som fotturer, sykling og båtliv. Sommerfestivaler, utendørskonserter og markeder gir også en pulserende kulturell atmosfære.
 • Høst (september til november): Høstsesongen er kjent for sin visuelle appell. Skoger blir til flammer av rødt, oransje og gult, og været er for det meste behagelig, selv om det gradvis blir kaldere. Dette er en utmerket tid for å utforske Polens nasjonalparker og deltakelse i høstfestivaler.
 • Vinter (desember til februar): Hvis du er en entusiast for vintersport, er dette tiden for deg. Fjellregioner som Tatrafjellene blir til vintersportsparadis med muligheter for skigåing, snowboard og andre snøaktiviteter. Byene er også sjarmerende med julemarkeder, spesielt i desember.
 • Vår (mars til mai): En tid for fornyelse, våren er når Polen begynner å våkne fra sin vintersøvn. Blomstrende blomster og grønnere landskap gjør dette til en behagelig tid for byvandring og lettere turer. Turistsesongen er ikke fullt i gang, så du kan unngå de største folkemengdene.

I sammendrag, for å oppleve Polen på sitt mest livlige, velg de varme månedene fra mai til september. For en roligere og mer reflekterende tid, vurder høsten eller våren. For vinteraktiviteter, sikter du mot desember til februar. Uansett tidspunkt tilbyr Polen en rik palett av opplevelser som tilfredsstiller et mangfold av interesser og eventyrlyst.

Selv om Polen ble med i EU i 2004, bruker ikke landet euroen. I stedet fortsetter Polen å bruke sin egen nasjonale valuta, złoty, som dateres helt tilbake til 1300-tallet.

Forhandlingene om Polens inntreden i eurosonen har blitt utsatt (2023). Daværende statsminister Jarosław Kaczyński (stasminiter i perioden 2006-2007) hadde en enda mer skeptisk posisjon. Etter hans mening var euroen ufordelaktig for Polen, da det ville føre til en økning i prisene og złoty ville miste stabilitet.

FreeCurrencyRates.com

Kredittkort: Majoriteten av større butikker, restauranter og hoteller i Polen aksepterer kredittkort som Visa, MasterCard og i noen tilfeller American Express. Det er imidlertid smart å alltid ha litt kontanter på hånden for mindre utgifter eller i tilfelle kortmaskinene ikke fungerer.
Minibanker (ATM): Minibanker er lett tilgjengelige i byer og tettsteder. De er ofte flerspråklige og lar deg ta ut zloty.

Kostnadsnivået i Polen
Polen er ofte ansett som et prisgunstig reisemål, spesielt i forhold til vestlige europeiske land som Tyskland, Frankrike eller Storbritannia. Det betyr at du ofte får mer for pengene dine, fra overnatting og mat til transport og aktiviteter. Her er en oversikt over hva du kan forvente:

 • Overnatting: Hotell- og herbergeprisene i Polen er generelt lavere enn i Vest-Europa. Du kan finne komfortable hoteller i middelklassen for en brøkdel av hva det ville kostet i mer kostbare europeiske byer. Selvfølgelig varierer prisene avhengig av beliggenhet og sesong.
 • Mat og drikke: Det polske kjøkkenet er både smakfullt og økonomisk. En komplett måltid på en middelklasserestaurant vil sjelden koste deg mer enn det du ville betalt for en rask lunsj i dyrere europeiske byer. Gatekjøkken og mindre kafeer tilbyr også velsmakende alternativer for dem på budsjett.
 • Transport: Offentlig transport er bredt tilgjengelig og rimelig, med et enkelt billettsystem for busser, trikker og metro i større byer som Warszawa og Krakow. Taxi er også relativt billig, men det er lurt å bruke anerkjente selskaper eller apper for å unngå overprising.
 • Aktiviteter og attraksjoner: Inngangsbilletter til museer, kunstgallerier og historiske steder er vanligvis godt priset. Mange steder tilbyr også rabatterte priser for studenter og eldre. Utendørsaktiviteter som fotturer, sykling og båtliv er ofte gratis eller krever et minimalt gebyr.
 • Shopping: Prisene på varer varierer, men lokale produkter og suvenirer er ofte rimelige. Markeder og mindre butikker tilbyr gode kjøp, spesielt på tradisjonelle polske varer som keramikk, tekstiler og lokale matvarer.

Samlet sett tilbyr Polen en høy verdi for pengene, noe som gjør det til et tiltalende reisemål for de som ønsker å oppleve en rik kultur, historie og naturlige skjønnheter uten å tømme lommeboken.

Tips
Det å gi tips i Polen har blitt mer vanlig de siste årene, spesielt i byer og i områder med høy turisttrafikk. Men det er verdt å merke seg at praksisen ikke er så inngrodd som i eksempelvis USA. Her er en oversikt over hva du kan forvente:

 • Restauranter: I restauranter er det vanlig å legge igjen omtrent 10% av regningen hvis du er fornøyd med servicen. I noen etablissementer kan en serviceavgift på 10-15% allerede være inkludert i regningen, så det er lurt å sjekke dette først.
 • Kafeer og barer: I kafeer og barer er det ofte tilstrekkelig å runde opp regningen til nærmeste hele beløp. Hvis du betaler 27 zloty for en kaffe og en kake, kan du for eksempel runde opp til 30 zloty.
 • Drosjer: For taxitjenester er det også vanlig å runde opp til nærmeste hele beløp eller legge igjen noen få zloty ekstra.
 • Hoteller: Tipping er ikke alltid forventet i hoteller, men det er vanlig å gi en liten sum til bagasjebærere eller rengjøringspersonell hvis du er spesielt fornøyd med tjenesten.
 • Frisører og spa: I skjønnhetssalonger og frisører er en liten sum, rundt 10%, en fin gest hvis du er fornøyd med tjenesten.
 • Guidede turer og reiseledere: For guidede turer varierer tips basert på lengden og kvaliteten på turen, men 10-15% er generelt en god tommelfingerregel.

Samlet sett er det å gi tips i Polen mer diskresjonært enn obligatorisk. Det er en måte å vise din takknemlighet for god service, men det er sjelden noe press om å gi tips. Likevel er det en praksis som blir stadig mer vanlig, spesielt i områder som ofte besøkes av turister.

Spennende fakta om Polen: Gårsdagens historie møter dagens dynamikk

Polen, landet som har gitt verden Frederic Chopin, Marie Curie og pierogi, er en fascinerende blanding av historie, kultur og innovasjon. Det er en nasjon som har overlevd århundrer av konflikt og forandringer, bare for å reise seg som et av Europas mest pulserende og mangfoldige reisemål. Her er noen overraskende og morsomme fakta som vil gjøre ditt neste besøk til Polen enda mer engasjerende.

 1. Enigma-koden: Polen spilte en viktig rolle i å dekryptere den tyske Enigma-koden under andre verdenskrig. Polske matematikere var blant de første som klarte å knekke koden.
 2. Skog av krokete trær: I den lille landsbyen Gryfino finner du "Den Krokete Skogen" ("Krzywy Las"), et merkelig fenomen der om lag 400 furutrær vokser med en 90-graders bøy i stammen.
 3. Papal tilslutning: Karol Wojtyła fra Polen ble valgt til pave i 1978 og tok navnet Johannes Paul II. Han var den første ikke-italienske paven på 455 år.
 4. Den polske baguette: "Zapiekanka", en form for fransk brød med sopp, ost og ketchup, er en populær gate-mat i Polen, spesielt i Krakow.
 5. Lech, Czech, og Rus: Ifølge legenden, var Polen grunnlagt av Lech, som var broren til Czech, grunnleggeren av Tsjekkia, og Rus, grunnleggeren av Russland.
 6. Verdens høyeste slott: Malbork-slottet i Polen er verdens største slott målt i landareal, og det er en UNESCO World Heritage Site.
 7. Ingen “a”, “b”, “c”: Det polske alfabetet har ni ekstra bokstaver som ikke finnes i det engelske alfabetet, men det mangler også noen bokstaver som "q", "v" og "x".
 8. Pierogi-dagen: 8. oktober er den offisielle dagen for å feire pierogi, den populære polske retten.
 9. Flodovergang for dyr: Polen er hjem til verdens lengste øko-bro, som hjelper dyr med å krysse en farlig motorvei.
 10. Polske Astronauter: Bare én polakk har reist til rommet: Miroslaw Hermaszewski, i 1978.

Disse faktaene gir et lite innblikk i Polens rike og varierte historie, kultur og merkelig natur!

Polske Festivaler: Musikalske ekstravaganser, kulturelle begivenheter og matfest

Polen har en pulserende festival-kultur som tiltrekker seg både lokale og internasjonale deltakere. Diverse festivaler finner sted gjennom hele året, og tilbyr en blanding av musikk, kunst, film og gastronomi. Dette gir deg en unik mulighet til å dykke dypere inn i landets rike kulturelle landskap. Her er noen av de mest kjente og tidfestede festivalene i Polen.

 • Open'er Festival (Slutten av juni eller begynnelsen av juli): Dette er Polens svar på Glastonbury eller Coachella, og det regnes som en av de mest ettertraktede musikkfestivalene i Europa. Holdt i den baltiske byen Gdynia, samler Open'er Festival internasjonale headlinere og kjente polske artister i en feiring av musikalsk mangfold. Fra indie-rock til hip-hop og elektronisk musikk, gir denne festivalen deg en kulturell prøvetur gjennom musikkens verden.
 • Krakow Film Festival (Slutten av mai til begynnelsen av juni): Dette er en av de eldste og mest anerkjente filmfestivalene i Europa. Med fokus på dokumentar-, animasjons- og kortfilmer, tilbyr Krakow Film Festival en plattform for både etablerte filmskapere og nye talenter. Festivalen er kjent for sin intime atmosfære og høykvalitetsfilmvisninger.
 • Woodstock Festival Poland (Vanligvis i august): Ligger i Kostrzyn nad Odrą, nær den tyske grensen, og er kjent for å være en av de største gratis utendørsfestivalene i Europa. Med en visjon om å fremme fred og forståelse gjennom musikk, tiltrekker Woodstock Festival Poland en mengde internasjonale og lokale band og artister, og tilbyr også aktiviteter som workshops, kunstinstallasjoner og foredrag.
 • Warsaw International Film Festival (Midten av oktober): Startet i 1985, er denne festivalen en av de fremste i Sentral-Europa. Den har blitt et viktig forum for internasjonale premièrer og har en egen konkurranse del som anerkjenner de mest innovative filmene. Med en rekke visninger spredt over ti dager, tilbyr festivalen en bred palett av filmer fra hele verden.

Disse festivalene gir et glimt av Polens kulturelle rikdom og mangfold, og gir deg muligheten til å oppleve landet fra en ny og underholdende vinkel

Mat & drikkekultur i Polen: En gastronomisk reise gjennom smak og tradisjon

Polens mat- og drikkekultur er en spektakulær symfoni av smaker, farger og teksturer. Landets kulinariske arv er både variert og rik, med innflytelse fra slavisk, tysk, østerriksk og ungarsk matkultur. Fra hjertevarmende supper til robuste hovedretter og styrkende drikkevarer, tilbyr polsk mat noe for enhver gane. Her er en oversikt over noen av de mest populære og kjente rettene og drikkene i Polen.

 • Pierogi: Disse deilige dumplingsene kan fylles med alt fra potet og ost til kjøtt, sopp eller frukt. Pierogi er en universell favoritt og kan tilberedes på ulike måter: kokt, stekt eller dampet.
 • Bigos: Også kjent som "jegergryte", er Bigos en saftig blanding av surkål, fersk kål, ulike typer kjøtt og pølser. Det er en robust rett som ofte blir bedre etter et par dager i kjøleskapet.
 • Żurek: Dette er en unik sur rugbrødsuppe, ofte servert med pølse og hardkokt egg. Den har en distinkt og tiltalende smak og er spesielt populær som en påskefavoritt.
 • Kielbasa: Den polske pølsen, kielbasa, kommer i mange varianter, fra røkt til fersk, og fra mild til krydret. Den er en fast bestanddel i mange polske retter og spises også ofte alene.
 • Sernik: En polsk ostekake laget av en spesiell type ferskost. Det er en av de mest elskede dessertene i landet, og kommer ofte med frukt eller sjokoladetopping.
 • Vodka: Polen er en av de ledende produsentene og konsumentene av vodka i verden. Det finnes flere kvalitetsmerker å velge mellom, og det er også mange fruktsmak tilsatte varianter.
 • Piwo (Øl): Polen har en økende interesse for mikrobrygging, og du vil finne et bredt utvalg av lokale øl.
 • Kompot: En ikke-alkoholisk drikke laget av frukt kokt i vann med sukker. Den er spesielt populær under høytider.

Polsk mat og drikke tilbyr en fortryllende blanding av tradisjonelle smaker og moderne påvirkning, noe som gjør det til en uunnværlig del av opplevelsen når man besøker landet.

7-Dagers reiseforslag til Polen: Historiske byer og severdigheter

Polen er som et levende museum hvor hvert hjørne forteller en historie. Fra gamle byer til praktfulle slott, tilbyr dette landet en unik blanding av historie, kultur og naturskjønne landskap. Her er et 7-dagers reiseforslag fokusert på Polens historiske byer og severdigheter.

 • Dag 1: Ankomst i Warszawa
  Høydepunkter: Det Kongelige Slott, Lazienki-parken, og Wilanow-palasset.
  Overnatting: Warszawa
  Ankom Warszawa, hovedstaden og hjertet av Polen. Begynn dagen med et besøk til Det Kongelige Slott og deretter ta en tur til Lazienki-parken for å se på den ikoniske Chopin-statuen. Avslutt dagen med et besøk til Wilanow-palasset.

 • Dag 2: Warszawa til Kraków
  Høydepunkter: Wawel-slottet, Gamlebyen
  Overnatting: Kraków
  Reis sørover til Kraków med tog eller buss. Utforsk Gamlebyen og gjør et besøk til Wawel-slottet, en viktig kulturell skatt

 • Dag 3: Kraków og Auschwitz
  Høydepunkter: Auschwitz-Birkenau
  Overnatting: Kraków
  Ta en dagstur til Auschwitz-Birkenau, for å besøke et av de mest hjerteskjærende kapitlene i menneskets historie.

 • Dag 4: Kraków til Wrocław
  Høydepunkter: Markedsplassen, Katedraløya
  Overnatting: Wrocław
  Reis vest til Wrocław. Utforsk markedsplassen og Katedraløya, begge glimrende eksempler på gotisk arkitektur.

 • Dag 5: Wrocław til Poznań
  Høydepunkter: Gamlebyen, St. Peters og St. Pauls Katedral
  Overnatting: Poznań
  Reis videre til Poznań, kjent for sin renessansestil Gamleby og St. Peters og St. Pauls Katedral.'

 • Dag 6: Poznań til Gdańsk
  Høydepunkter: Mariakirken, Gdańsk Krans
  Overnatting: Gdańsk
  Reis nordover til Gdańsk, kjent for sin maritime historie og arkitektur. Utforsk Mariakirken og Gdańsk Krans, et av de mest kjente turistmålene.

 • Dag 7: Gdańsk og Avreise
  Høydepunkter: Westerplatte, Solidaritetsmuseet
  Start dagen med et besøk til Westerplatte, hvor den andre verdenskrigen begynte. Deretter dra til Solidaritetsmuseet før du reiser tilbake til Warszawa for avreise.

Denne reiseplanen gir deg en komplett opplevelse av Polens historiske byer og severdigheter, og den kan selvfølgelig tilpasses etter dine interesser og behov.

Julemarkeder i Polen: Tradisjon møter moderne feiring

Polen, med sin rike kulturarv og tradisjoner, tilbyr en av de mest stemningsfulle opplevelsene av julemarkeder i Europa. Her er en oversikt over noen av de mest bemerkelsesverdige julemarkedene i Polen.

 • Kraków - Rynek Główny (Desember): Kraków er kjent for sitt pulserende julemarked som finner sted i hjertet av Gamlebyen, Rynek Główny. Her kan du finne tradisjonelle polske julepynt, hjemmelagde godsaker og unike suvenirer.
 • Warszawa - Slottsplassen (Desember): Slottsplassen i Warszawa blir omgjort til et vinterparadis med et stort utvalg av håndlagde gjenstander, deilige bakverk og varme drikker. Det er også en skøytebane for de som vil prøve seg på isen.
 • Wrocław (November til Desember): Wrocław Julemarked er et av de eldste i Polen og er kjent for sin magiske atmosfære. Markedet strekker seg over flere gater og torg, med et spesielt fokus på kunsthåndverk og lokale spesialiteter.
 • Gdańsk (Desember): Gdańsk tilbyr en unik blanding av tradisjonelle og moderne elementer i sitt julemarked. Her kan du finne alt fra håndlagede smykker til deilige lokale retter som pierogi og kielbasa.
 • Poznań Betlehems Marked (Desember): Poznańs Betlehems marked er spesielt kjent for sin julekrybbe-konkurranse. Markedet gir en tradisjonell opplevelse med et stort utvalg av lokal mat, kunst og musikk.

Disse julemarkedene gir en autentisk og varm innføring i Polens juletradisjoner, samtidig som de byr på en rekke moderne fasiliteter og aktiviteter. Det er en utmerket måte å oppleve Polens kultur på sitt mest festlige.

Se våre reiser til dette reisemålet