Oversikt

Det er vanskelig å tro at Azorene er en del av Europa. Øygruppen kom til i det enorme, uoverskuelige Atlanterhavet for flere millioner år siden og med sine frodige, grønne og vulkanske øyer er dette en helt annen verden enn den du finner på fastlandet i Portugal.

Azorene, en skjult skatt midt ute i Atlanterhavet, består av ni vakre øyer som danner et unikt reisemål med et utrolig mangfold av naturlige underverker. De er et autonomt område i Portugal og ligger omtrent 1500 kilometer vest for det portugisiske fastlandet. Hver øy har sin egen sjarm og karakter, og sammen tilbyr de besøkende en uforglemmelig opplevelse.

Dette sjarmerende øyriket, som er en autonom region i Portugal, byr på en unik blanding av uberørt natur, spektakulære landskap, og en rik kulturarv. Med sine frodige grønne åser, krystallklare vulkanske innsjøer og vakre kystlinjer, er Azorene et paradis for naturelskere og eventyrlystne reisende. Utforsk de ulike øyene som utgjør dette fantastiske reisemålet og la deg fascinere av den avslappede atmosfæren og gjestfriheten til øyboerne.

Det er mange som ikke kjenner til Azorene, men dette imponerende arkipelet kan by på bratte krater, en oase av dyreliv og en spennende historie. Her kan du gå gjennom vingårder som står på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvesteder, eller oppdage lava platåer (kalt fajas) og sunkne vulkaner. Med sine lyseblå innsjøer er Azorene virkelig et paradis for naturelskere, og drar du opp i fjellene vil du oppleve landskap så nydelig at de vil ta pusten fra deg.

Hver av øyene i Azorene er hjem til utallige kulturer og tradisjoner som definitivt vil gjøre et varende inntrykk. Det siste årene har flere restriksjoner som tidligere har begrenset lufttrafikken til landet blitt opphevet, og det er nå mye enklere å besøke øyene og oppdage aktiviteter litt utenom det vanlige. Du kan for eksempel observere hvaler og delfiner utenfor kysten eller lære om prosjektene som den kunnskapsrike lokalbefolkningen gjennomfører for å verne den nydelige naturen i hjemmet deres. Dette øde øyriket er rett og slett fylt med eventyr, og det er ikke rart at det blir kalt for Atlanterhavets Hawaii.

De frodige landskapene på Azorene er et resultat av sin vulkanske opprinnelse. Bølgende grønne åser, brennende vulkaner, og fascinerende geotermiske felt skaper en imponerende bakgrunn for eventyr og utendørsaktiviteter. Populære aktiviteter inkluderer fotturer, sykling og hvalsafari. Det klare, blå vannet inviterer til dykking og snorkling, og man kan oppleve en undervannsverden med et rikt marint liv og sunkne skipsvrak.

De vulkanske innsjøene, som Sete Cidades og Lagoa do Fogo, er ekstraordinære naturlige mirakler med intense blå og grønne nyanser, omgitt av dramatiske klipper og frodige vegetasjoner. Det er også muligheter for avslappende bad i naturlige varme kilder og termiske bassenger.

Azorene er et paradis for dyre- og plantearter, og mange av dem er endemiske for øyene. Naturelskere vil glede seg over å observere sjeldne fuglearter og andre unike skapninger i deres naturlige habitat.

For de som ønsker å fordype seg i øyenes historie og kultur, byr Azorene på sjarmerende byer og landsbyer med brosteinsbelagte gater og vakre kirker. Den tradisjonelle azoriske musikken og dansen er også verdt å oppleve. Lokalbefolkningen er kjent for sin gjestfrihet og vil gjerne dele sin kultur og kulinariske tradisjoner med besøkende.

Azorene er et reisemål som passer for alle typer reisende - enten man er ute etter avslapning, eventyr eller en dyptgående kulturell opplevelse. Utforsk denne juvelen midt i Atlanterhavet, og opplev den enestående skjønnheten og sjarmen til Azorene.

Hva kan Azorene tilby?
Azorene er et reisemål som byr på en overflod av høydepunkter på hver av sine ni øyer. Her er noen av de mest bemerkelsesverdige opplevelsene du kan nyte på Azorene:

  • Vulkanlandskap og kratersjøer: Azorene er av vulkansk opprinnelse, og øyene har et spektakulært landskap formet av tidligere vulkansk aktivitet. Besøkende kan utforske imponerende kratersjøer som Sete Cidades, Lagoa do Fogo, og Lagoa das Furnas, som alle er omgitt av naturskjønne stier og utsiktspunkter.
  • Hvalsafari: Azorene er kjent som en av de beste destinasjonene i verden for hvalsafari. I de varme farvannene rundt øyene kan du oppleve majestetiske hvaler, som blåhvaler, spekkhoggere og pukkelhvaler, samt delfiner, som spinner rundt båtene og skaper uforglemmelige øyeblikk.
  • Geotermiske bad: De geotermiske aktivitetene på Azorene gir en unik mulighet til å nyte naturlige varme kilder og termiske bassenger. I Furnas-området på São Miguel-øya kan du oppleve termiske bad som er kjent for sine avslappende og terapeutiske egenskaper.
  • Fotturer og naturvandring: Med sine varierte landskap og uberørte natur, er Azorene et ideelt sted for fotturer og naturvandringer. Utforsk de mangfoldige stiene som fører gjennom skoger, langs kystklipper og opp til fjelltopper for å oppleve noen av de beste panoramautsiktene over Atlanterhavet.
  • Golf: Azorene har også et rykte for å være en golfdestinasjon av høy kvalitet. Golfentusiaster kan glede seg over velutstyrte golfbaner som gir en spektakulær bakgrunn av øyas naturlige skjønnhet.
  • Dypvannsfiske: For de som elsker å fiske, er Azorene også en førsteklasses destinasjon for dypvannsfiske. De rike farvannene rundt øyene er hjem til mange fiskeslag, inkludert tunfisk og blå- og hvithai, noe som gir spennende fiskeopplevelser.
  • Kulturelle festivaler og arrangementer: Azorene har en rik kulturarv som blir feiret gjennom året med en rekke fargerike festivaler og arrangementer. Utforsk den lokale musikken, dansen, håndverket og den tradisjonelle maten under festivalene for å få et innblikk i øyboernes livsstil og tradisjoner.
  • Dyreliv og fuglekikking: Azorene er en oase for dyreliv, og mange arter er endemiske for øyene. Utforsk øyas varierte økosystemer og ta del i fuglekikking for å observere sjeldne fuglearter og andre dyreliv i deres naturlige habitater.
  • Sjarmerende byer og landsbyer: Utforsk de pittoreske byene og landsbyene på Azorene, med brosteinsbelagte gater, fargerike hus og vakre kirker. Ta deg tid til å mingle med de lokale og oppdage den vennlige atmosfæren som preger øyas samfunn.

Uansett hva som lokker deg til Azorene, vil du oppdage en uendelig mengde opplevelser og høydepunkter som gjør at du ønsker å komme tilbake for mer. Denne skjulte perlen midt ute i Atlanterhavet vil fascinere og fortrylle deg med sin naturlige skjønnhet, kultur og gjestfrihet.

Hvilke øyer skal du besøke?
Azorene består av ni forskjellige øyer: Santa Maria, São Jorge, Terceira, Graciosa, São Miguel, Pico, Faial, Flores og Corvo. Hver av øyene er unike på sin egen måte og uansett hvilken øy du besøker vil du nok raskt forstå hvorfor det verdenskjente reisebokforlaget Lonely Planet har kalt Azorene for 'Europas hemmelig eventyrøyer'. Vi anbefaler å oppleve Azorene til fots og under har vi listet øyene vi syns er mest verdt å besøke om du ikke for tid til å ta turen innom alle de ni øyene.

Beste øyene for å være på stranden og oppleve kolonialhistorie

 • Santa Maria: var den første av øyene i Azorene som dukket opp for ca. 10 millioner år siden. I dag er Santa Maria best kjent som øya med de beste strendene, med hvitere sand og varmere vann enn de øvrige øyene. Vår favoritt er São Lourenço bukten med sin vakre beliggenhet og Praia Formosa. Her har du muligheten til å drive vannsports aktiviteter som jet-skiing, surfing og padling med kajakk. Rett bak stranden ligger små landsbyer som kan minne om Algarvekysten. Santa Maria er også hjem til N. Sr.ª dos anjos kapellet, som regnes som den første religiøse bygningen i Azorene. Kristoffer Columbus besøkte kapellet etter han kom tilbake fra Amerika og du kan også se gjenstander som man tror tilhørte den første innbyggeren i Santa Maria.
 • São Miguel:  São Miguel blir også kalt den ‘grønne øya’ og her kan du både få sett spennende natur og fascinerende krater. Drar du til Lagoa do Fogo (lagunen av ild), kan du også sitte i et krater på toppen av det vulkanske komplekset Agua de Pau. Man kan tilbringe en hel dag ved denne bratte skråningen og beundre det klare vannet eller bade i det, siden det også er en nydelig strand i dette området. Hit kan du ta med en piknik kurv og spise lunsj i eventyrlige omgivelser. São Miguel byr ikke bare på ekstraordinær natur, og du kan også besøke flere bygninger fra kolonialtiden her. St. Blaise slottet ble for eksempel bygget i det 16. århundre for å forsvare øya mot angrep fra pirater.
 • Terceira: er kjent som ‘Syrinøya’ fordi de fengslende solnedgangene du kan observere her ofte har nydelige pastellfarger. Dette et livlig sted fullt av forskjellige mennesker, kulturer og farger, men øya huser også UNESCO-verdensarvlandsbyen Angra do Heroismo, som er synonymt med sine brosteinsbelagte og rolige gater. Lenger inn i øya finner du et spektakulært nettverk av grotter og uberørte områder med fargerik, azorisk flora. Ved kysten vil du finne utallige vingårder, naturlige svømmebasseng og rette veier som egner seg strålende til gåturer, svømming og sykling.

Beste øyene for å oppleve natur- og dyreliv

 • Pico: er den nest største øya i Azorene og er også den øya som virker mest vulkansk sammenlignet med de andre. Her vil du oppleve et landskap som byr på dramatiske kontraster, og innsjøene Capitão, Caiado og Paúl, som befinner seg i en myr ved øyas sentrum, er absolutt verdt å få med seg. I den vestlige delen av øya kan du observere massene med det som en gang var strømmer med flytende svart lava. I dag er den svarte lavaen for lengst forsteinet og brutt opp til lave steinvegger som beskytter øyas mange vinstokker, et fascinerende syn.
 • Flores: Øya Flores betyr blomst på portugisisk og har fått navnet sitt fordi den har et utrolig mangfoldig og omfattende utvalg av blomsterarter, spesielt hortensia planter. Flores har også mange andre mindre botaniske perler, hvorav de fleste er en del av det naturlige økosystemet og den originale floraen til øya. Omringet av disse suverene naturlige omgivelsene finner du også Sete Lagoas, som inkluderer syv innsjøer som alle er oppkalt etter sine unike egenskaper og landskap: Lagoa Funda (dyp innsjø), Lagoa Branca (hvit innsjø), Lagoa Seca (tørr innsjø), Lagoa Comprida (lang innsjø), Lagoa Rasa (grunn innsjø), Lagoa da Lomba (innsjø på et toppunkt) og Lagoa Negra (svart innsjø). Du burde også ta turen til Fajãzinha, hvor det finnes en liten fajã som nesten fungerer som et utsiktspunkt. Herfra kan du se rundt tjue fossefall, og den største faller hele 300 meter.
 • Corvo: Den minste øya i Azorene har et fascinerende 300 meter dypt krater med en diameter på hele 2.3 kilometer. Størrelsen er overveldende og det sies til og med at man kan se omrissene til de ni øyene i Azorene inni krateret. Dette er et landskap det definitivt er verd å få med seg. Du kan også ta turen innom senteret for kultur – og miljøforskning, hvor du kan lære om geologien og forskningen bak det nydelige naturen på øya.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Azorene (Ponta Delgada)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (23ºC), Kaldeste måned: februar (14ºC) / Våteste måned: desember (58.6mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Average temperatures and rainfall in Ponta Delgada, Azores

Hvordan er været?
Været på Azorene er mildt og fuktig hele året takket være øyenes beliggenhet midt i Atlanterhavet. Det maritimt klimaet bidrar til milde vintre og kjølige somre uten de store temperatursvingningene. Her er en generell oversikt over været på Azorene gjennom året:

 • Vinter (desember - februar): Vintrene på Azorene er milde, med gjennomsnittstemperaturer på rundt 14-16 °C. Det er vanlig med regn og merkbart høyere luftfuktighet på denne tiden av året, spesielt i desember og januar. Det kan også være ganske vindfullt på øyene.
 • Vår (mars - mai): Våren er en flott tid å besøke Azorene på, da naturen begynner å våkne til liv, og blomstringen skaper vakre landskap. Gjennomsnittstemperaturene stiger gradvis, og ligger vanligvis mellom 15-18 °C i mars og april og 18-20 °C i mai.
 • Sommer (juni - august): Sommeren er en populær tid for turister å besøke Azorene. Gjennomsnittstemperaturene ligger rundt 22-25 °C, noe som gjør det behagelig for utendørsaktiviteter. Selv om sommeren er den tørreste tiden på året, kan det fortsatt være periodiske regnbyger.
 • Høst (september - november): Høsten på Azorene er mild og behagelig, med gjennomsnittstemperaturer som varierer fra 20-23 °C i september til 17-20 °C i november. Regn blir mer vanlig igjen, spesielt mot slutten av høsten, men det er fortsatt mange fine dager å nyte.

Det er viktig å merke seg at været på Azorene kan være uforutsigbart, spesielt i de høyere områdene, og det kan være forskjellige klimaforhold fra øy til øy. Uansett når du planlegger å besøke Azorene, vil du oppdage det behagelige klimaet som gjør øyene til en attraktiv destinasjon året rundt.

Den beste tiden å besøke Azorene
Den beste tiden å besøke Azorene avhenger av hva slags opplevelser og aktiviteter du ønsker å ha på øyene. Azorene har et mildt klima året rundt, og hver sesong har sine unike fordeler. Her er en oversikt over de ulike årstidene og hva de har å tilby:

 • Vår (mars - mai): Våren er en flott tid å besøke Azorene på. Naturen våkner til liv, og øyene er dekket av vakre blomster. Været er behagelig med gjennomsnittstemperaturer som ligger mellom 15-20 °C. Dette er også en god tid for fuglekikking, da mange trekkfugler passerer gjennom øyene.
 • Sommer (juni - august): Sommeren er høysesong på Azorene, spesielt i juli og august. Været er varmt og behagelig med gjennomsnittstemperaturer rundt 22-25 °C. Dette er den beste tiden for strandaktiviteter, hvalsafari, og å utforske øyene til fots. Det er også mange festivaler og arrangementer som finner sted på denne tiden av året.
 • Høst (september - november): Høsten er en annen flott tid å besøke Azorene på. Temperaturene er fortsatt behagelige, vanligvis rundt 20-23 °C i september og gradvis avkjøles til 17-20 °C i november. Høsten er ideell for fotturer, da landskapet blir fargerikt med høstfarger. Det er også en fin tid for å oppleve hvalsafari, da mange hvalarter migrerer gjennom området på vei til varmere farvann.
 • Vinter (desember - februar): Vinteren er den mildeste i hele Portugal, og det gjelder også for Azorene. Gjennomsnittstemperaturer ligger vanligvis rundt 14-16 °C. Dette er en rolig tid på øyene med færre turister, og det er muligheter for å oppleve den lokale kulturen og atmosfæren utenfor høysesongen. Vinteren er også en god tid for termiske bad og spa-opplevelser.

Så, den beste tiden å besøke Azorene vil avhenge av dine personlige preferanser og hva du ønsker å oppleve. Hvis du foretrekker varmt vær og aktiviteter som hvalsafari og strandliv, er sommeren ideell. Hvis du foretrekker mildt vær, blomstrende natur og fotturer, er våren og høsten gode alternativer.

Myntenhet: På Azorene brukes det Euro (EUR). 1 EUR = 100 cents.
Som en autonom region i Portugal deler Azorene den samme valutaen som fastlands-Portugal og andre EU-land som har innført euroen som sin valuta.
FreeCurrencyRates.com

Kredittkort: Det er enkelt å bruke kredittkort som Visa, MasterCard, og American Express på de større turiststedene, hoteller, restauranter og butikker. Imidlertid er det alltid lurt å ha litt kontanter med seg, spesielt hvis du skal besøke mindre landsbyer eller avsidesliggende områder, da noen mindre butikker og familiedrevne virksomheter kan foretrekke kontanter.

Det er mange minibanker (ATM-er) spredt rundt på øyene, spesielt i byene og turistområdene, der du enkelt kan ta ut kontanter med ditt internasjonale kredittkort. Noen butikker og restauranter godtar også betaling med kort, men det er alltid lurt å ha kontanter som backup.

Tips
På Azorene er det ikke vanlig å gi tips i samme grad som i noen andre land, som for eksempel i USA, der tips er en viktig del av tjenestebransjens inntekt. Imidlertid blir små tips sett på som en gest av takknemlighet for god service. Her er noen tips om tipping på Azorene:

 • Restauranter: På restauranter er det vanlig å runde opp beløpet hvis du er fornøyd med servicen. Runding opp til nærmeste euro eller å legge igjen noen ekstra euro er en akseptabel måte å vise takknemlighet på. Det er ikke nødvendig å gi 15-20 % i tips som i noen andre land, men en liten gest vil bli satt pris på.
 • Taxi: For taxitjenester er det vanlig å runde opp beløpet til nærmeste euro eller la sjåføren beholde vekslepengene som tips.
 • Hotell: På hoteller er det vanlig å gi en liten tips til portieren som hjelper deg med bagasjen, eller til romservice hvis du har mottatt ekstra spesiell oppmerksomhet.
 • Turistguider og dykkere: Hvis du har hatt en flott opplevelse med en turistguide eller dykkerinstruktør, blir det satt pris på å gi et lite tips som en gest av takknemlighet.

Merk at tipping på Azorene ikke er forventet, men det blir alltid verdsatt når du viser takknemlighet for god service. Det er viktig å huske at de fleste tjenesteytere på Azorene får en stabil lønn, og tips utgjør ikke en vesentlig del av deres inntekt. Derfor er det viktigste å være høflig, respektfull og vise takknemlighet for den service du mottar.

 

Interessante fakta
Velkommen til en verden av morsomme og interessante fakta om Azorene! Denne uhike øygruppen midt i Atlanterhavet skjuler mange overraskelser og fascinerende historier, fra unike geologiske formasjoner og sjeldne dyrearter til spennende kulturelle tradisjoner.

 1. Endemiske dyrearter: Azorene er hjem til flere unike dyrearter som bare finnes på øyene. Blant de mest bemerkelsesverdige er Azorene gnager (Azorean shrew), en liten art av sjeldne pattedyr som lever på øyene.
 2. Vulkanen Ponta di Pico er rundt 2351 meter høy og er det høyeste punktet i Azorene og i hele Portugal.
 3. Capelinhos vulkanutbrudd: På øya Faial brøt vulkanen Capelinhos ut i 1957, og skapte en dramatisk forandring i landskapet. Utbruddet endret kystlinjen og skapte nye land- og undervannsformer, og området er nå en populær turistattraksjon.
 4. Vulkansk opprinnelse: Azorene er dannet av vulkansk aktivitet og består av ni hovedøyer, som strekker seg over et område på omtrent 640 km i Atlanterhavet. Denne unike geologien gjør øyene til et paradis for geologer og naturelskere.
 5. Tilflukt for hvaler: Azorene har vært et viktig tilfluktssted for hvaler i århundrer. På 1980-tallet ble øyene et foregangseksempel for hvalbeskyttelse ved å innføre en av de første hvalreservatene i verden, noe som førte til en markant økning i antallet hval og delfiner i området.
 6. Azorisk vin: Azorene har sin egen vinproduksjon, spesielt på øya Pico. Vinrankene på Pico er plantet i vulkansk jordsmonn, og tradisjonen med vinproduksjon her strekker seg tilbake til 1400-tallet. Pico er også oppført som en UNESCO-verdensarvsted på grunn av sin unike vinproduksjon.

Azorene har en dyptgående historie, spennende naturfenomener og en kultur som har utviklet seg gjennom århundrene. Utforsk øyenes unike aspekter og oppdag de mange overraskelsene som gjør Azorene til et ekstraordinært og fascinerende reisemål.

Festivaler
Azorene feirer en rekke fargerike og livlige festivaler gjennom året, som gir en unik innsikt i øyenes rike kultur og tradisjoner. Her er de fem viktigste festivalene på Azorene, sammen med datoene de vanligvis finner sted:

 • Festas do Senhor Santo Cristo dos Milagres: Dette er en av de mest kjente festivalene på Azorene, spesielt på øya São Miguel. Festivalen finner sted på den femte søndagen etter påske. Tusenvis av pilegrimer og besøkende fra hele verden samles for å delta i religiøse seremonier, prosesjoner og feiringer i ære av Senhor Santo Cristo.
 • Festas Sanjoaninas: Denne festivalen feirer Sankt Johannes Døperens dag, og er en av de største festivalene på øya Terceira. Den finner sted i juni, vanligvis rundt 24. juni, og varer i flere dager. Festivalen inkluderer fargerike paradeopptog, musikkfremføringer, danseforestillinger og tradisjonelle kulturelle arrangementer.
 • Festas da Praia: er en populær sommerfestival som finner sted på øya Terceira i begynnelsen av august. Festivalen er kjent for sine konsertopptredener, utstillinger, karneval og det berømte "Bullfighting à Corda" - en unik form for folkloristisk oksekamp som involverer tau rundt oksens horn.
 • Semana do Mar: Denne maritime festivalen feirer havet og havets kultur på øya Faial. Den finner vanligvis sted i august og inkluderer seilregattaer, båtshow, fiskekonkurranser, konserter og andre sjørelaterte aktiviteter.
 • Semana Cultural das Velas: Dette er en viktig kulturell begivenhet på øya São Jorge og finner sted i juli. Festivalen inkluderer kunstutstillinger, musikkopptredener, danseshow og teaterforestillinger som feirer den rike kulturarven til øya.

Disse festivalene er bare noen få eksempler på de mange fargerike og livlige arrangementene som finner sted på Azorene gjennom året. Enten du er interessert i religiøse tradisjoner, kulturelle begivenheter eller maritime feiringer, vil festivalene på Azorene definitivt gi deg en minneverdig og autentisk opplevelse av øyenes rike kultur.

Matkultur
Matkulturen på Azorene er en blanding av portugisisk tradisjon og lokale ingredienser, som har utviklet seg gjennom århundrene på grunn av øyenes isolerte beliggenhet i Atlanterhavet. Azorene er kjent for sin sjømat, saftige kjøttretter og tradisjonelle desserter. Her er noen av de mest populære og kjente rettene fra Azorene:

 • Cozido das Furnas: Dette er en tradisjonell gryterett som er unik for Azorene, spesielt på øya São Miguel. Råvarer som kjøtt, pølser og grønnsaker blir pakket inn i spesielle kurver og kokt i naturlige varmekilder og dampende jordgrop, noe som gir en unik og velsmakende smak.
 • Alcatra: Dette er en deilig kjøttrett, vanligvis tilberedt med storfekjøtt, løk, hvitløk, og krydder. Kjøttet blir marinert i vin og grillet eller stekt til det blir mørt og saftig. Retten serveres ofte med poteter eller ris.
 • Bolo Lêvedo: Dette er en typisk Azoreisk søt bolle, som ligner på en liten pannekake, men med en mykere tekstur. Bolo Lêvedo blir vanligvis spist med smør og syltetøy, og er en populær frokostrett på øyene.
 • Queijadas da Vila Franca do Campo: Dette er små søte kaker laget med ost, egg, sukker og krydder. De er kjent for sin unike smak og blir ofte sett som en dessert eller en godbit å nyte med en kopp te eller kaffe.
 • Caldeirada de Peixe: Dette er en tradisjonell fiskesuppe, laget med en blanding av fersk fisk, poteter, løk, tomater, og krydder. Retten er kjent for sin rike smak og blir ofte servert som en hjertelig hovedrett.
 • Espetada: Dette er en deilig kjøttrett som består av marinerte biter av storfekjøtt som blir tredd på spidd og grillet over åpen flamme. Det er en populær rett som serveres på grillfester og spesielle anledninger.
 • Polvo Guisado: Dette er en velsmakende blekksprutgryte, tilberedt med løk, tomater, vin, og krydder. Retten er kjent for å være saftig og smaksrik, og serveres ofte med poteter eller ris.
 • Cavacas: Dette er små søte bakverk, ofte pyntet med sukker eller glasur. Cavacas er populære som et dessertalternativ eller en deilig godbit å nyte når som helst på dagen.

Maten på Azorene er kjent for å være enkel, autentisk og laget med kjærlighet. Det er et utvalg av gode restauranter, lokale vertshus og matmarkeder over hele øyene der besøkende kan smake på den unike og velsmakende matkulturen på Azorene.

Dykking på Azorene
Dykking på Azorene er en utrolig opplevelse takket være øyenes unike geologi og marine liv. Her er noen av de fantastiske tingene du kan se under dykking på Azorene, den beste tiden å dykke og hvilke øyer som er best for dykking:

Dykkeattraksjoner:

  • Marint liv: Azorene er hjem til en rekke marine arter, inkludert haier, delfiner, hvaler, mantarokker, blekksprut, sjøstjerner, skilpadder, og mye mer. Dette gjør øyene til et paradis for undervannsdyrker og naturinteresserte.
  • Vrakdykk: Det er flere skipsvrak rundt Azorene som gir spennende dykkemuligheter for avanserte dykkere.
  • Blå huler: På noen av øyene, som Terceira og São Miguel, finner du blå huler som er naturlige grotter under vann med fantastiske blå fargetoner, som gir en unik og magisk opplevelse.
  • Princess Alice Bank: Dette er et kjent dykkested på Azorene, kjent for sitt rike undervannsliv med store pelagiske arter som tunfisk, haier, og mantarokker.

Beste tiden å dykke:
Den beste tiden å dykke på Azorene er fra mai til oktober. Sommermånedene gir de beste værforholdene og mest sikt under vann. Vanntemperaturen ligger normalt mellom 18°C og 24°C i denne perioden, og det er mindre sannsynlig med regn og dårlig vær.

Beste øyer for dykking:

  • Santa Maria: Denne øya er kjent for sitt krystallklare vann og varierte marine liv. Her finner du flotte dykkesteder, som Baixa da Maia.
  • São Miguel: Azorenes største øy har også fantastiske dykkemuligheter, spesielt rundt Ilhéu da Vila Franca og Dori-vraket.
  • Terceira: Monte Brasil-halvøya utenfor Terceira og vrakdykking rundt øya er populære blant dykkere.
  • Pico: Her finner du spennende dykkesteder rundt øya, inkludert Princess Alice Bank.
  • Faial: Denne øya tilbyr dykkemuligheter rundt vulkanske formasjoner, inkludert vulkanutbruddet Capelinhos.

Det er viktig å merke seg at noen dykkemuligheter på Azorene kan være avanserte på grunn av dybden og strømforholdene. Det er verdt å nevne at de som driver med dykking på Azorene er opptatt av å bevare det marine miljøet, og bærekraftig dykking er sterkt oppfordret. Uansett hvilken øy du velger, vil dykking på Azorene garantert gi deg gode undervannsopplevelser og muligheter for å dykke med noen av havets giganter.

Se våre reiser til dette reisemålet