Oversikt

Oppdag Hellas - et tidløst reisemål som tar deg med på en uforglemmelig reise gjennom historie, kultur og naturskjønnhet. Beliggende i Sørøst-Europa, er Hellas en av de mest ettertraktede turistdestinasjonene i verden. Med sin rike arv fra antikken, legendariske mytologi, pittoreske øyer og fantastiske strender, tiltrekker Hellas besøkende fra alle verdenshjørner.

Gjennom et land som har eksistert i tusenvis av år, kan reisende utforske imponerende monumenter som Akropolis i Athen, Parthenon og det antikke teateret i Epidaurus, for å nevne noen. Disse historiske skattene forteller en fengslende historie om Hellas' innflytelse på vestlig sivilisasjon og er et utrolig vitnesbyrd om menneskelig kreativitet og prestasjoner.

Men Hellas er ikke bare et reisemål for historieentusiaster. Landets fantastiske landskap, som de pittoreske Kykladene med de hvite kubiske husene, de klare blå vannene i Det joniske hav, og de storslåtte fjellene i det nordlige Hellas, gir enestående muligheter for utendørsaktiviteter som fotturer, dykking, og båtturer.

Reis tilbake i tid i hovedstaden Athen, besøk de kjente bygningene og ruinene som Akropolis. Forelsk deg i de sjarmerende øyene med hvite hus og vinduer med blå kanter, de vakre strendene og de vennlige menneskene. Dra på øyhopping, finn steder hvor turismen er sjelden og føl på den avslappende stemningen.
Matkulturen i Hellas er en annen attraksjon i seg selv, og landet har en berømt middelhavsdiett, med ferske olivenoljer, friske grønnsaker, nydelige oster og deilige retter som moussaka og souvlaki. En reise til Hellas er en mulighet til å utforske en verden av autentiske smaker og tradisjoner.

For strandelskere er Hellas en drømmedestinasjon. Fra det berømte Mykonos og Santorini til de mer avslappede strendene på Kreta og Korfu, kan besøkende slappe av og nyte det glitrende Middelhavet i sitt beste.

I tillegg til alt dette byr gresk gjestfrihet på en varm velkomst og en følelse av å bli inkludert i landets kultur og tradisjoner. Enten du er ute etter en avslappende ferie på en øy, en kulturell utforskning av historiske steder, eller en eventyrferie i fjellene, har Hellas noe for enhver smak.

Så kom og opplev det legendariske Hellas, hvor en harmonisk blanding av fortid og nåtid skaper et reisemål som vil berike sjelen din og etterlate deg med minner for livet.

Høydepunkter:
Velkommen til vår topp 10-liste over de mest fantastiske severdighetene i Hellas og Hellas! Dette landet er en skattekiste av historie, kultur og naturskjønnhet, og det kan være en utfordring å begrense listen til bare ti steder. Men vi har nøye valgt disse severdighetene fordi de er ekstraordinære representanter for Hellas' rike arv og skjønnhet.

 1. Akropolis i Athen: er et ikonisk symbol på antikkens Hellas og er et av verdens mest berømte arkeologiske steder. Den majestetiske Parthenon-tempelet, bygget til ære for gudinnen Athena, dominerer denne høyden og gir en storslagen panoramautsikt over Athen.
 2. Santorini: Denne vulkanske øya i Kykladene er kjent for sine spektakulære solnedganger og vakre hvitkalkede bygninger som kaskader nedover klippene mot Egeerhavet. Santorini tilbyr også en unik mulighet til å besøke en aktiv vulkan og varme kilder.
 3. Delphi: Dette arkeologiske stedet var en gang ansett som det sentrale stedet for verden i antikkens tid. Delphi var hjemmet til et berømt orakel og var dedikert til guden Apollon. De godt bevarte ruiner og det imponerende teateret gjør Delphi til et must for historieinteresserte reisende.
 4. Meteora-klostrene: Disse utrolige klippeformasjonene i Thessalia-regionen er kronet med ortodokse klostre som dateres tilbake til det 14. århundre. Meteora gir en enestående blanding av natur og kultur, og klostrene gir panoramautsikt over det omkringliggende landskapet.
 5. Mykonos: Dette livlige reisemålet på Kykladene er kjent for sitt pulserende natteliv, sjarmerende gater og vakre strender. Mykonos tiltrekker seg reisende som ønsker å feste og nyte livet til fulle.
 6. Olympia: Som fødestedet til de olympiske lekene, har Olympia en spesiell betydning i sportens historie. De arkeologiske utgravningene her gir innblikk i den antikke olympiske ånd og er en fascinerende opplevelse for både idretts- og historieentusiaster.
 7. Korfu: Den grønne øya Korfu er berømt for sin vakre natur, pittoreske byer og fantastiske strender. Øya har en rik historie og en blanding av venetianske, franske og britiske arkitektoniske påvirkninger som gir den en unik sjarm.
 8. Rhodos' gamleby: Rhodos er den største av de dodekanesiske øyene, og dens gamleby står på UNESCOs verdensarvliste. De middelalderske bymurene, brosteinsgatene og palassene gjør det til et atmosfærisk sted å utforske.
 9. Kreta: Den største av de greske øyene, Kreta, er legendarisk i gresk mytologi og har en imponerende variasjon av landskap, fra fjellene i vest til de sjarmerende kystlandsbyene i øst.
 10. Nafplio: Den vakre kystbyen Nafplio i Peloponnes-regionen er kjent for sin arkitektur og sin fantastiske utsikt over Argolisbukten. Byen er et flott utgangspunkt for å utforske de nærliggende arkeologiske stedene Mykene og Epidaurus.

Disse ti severdighetene representerer bare en brøkdel av det Hellas og Hellas har å tilby. Hver av dem har sin egen unike sjarm og historiske betydning, noe som gjør dem til uforglemmelige destinasjoner for enhver reisende som ønsker å oppleve det beste av Hellas' rike kulturarv og naturlige skjønnhet.

Hva er det som gjør Hellas og Grekenland til et så populært reisemål?
Hellas og Grekenland har i årevis vært et drømmereisemål for nordmenn, svensker, dansker og andre skandinaviske reisende. Dette fortryllende landet i Sørøst-Europa har en tidløs appell som har holdt sin tiltrekningskraft gjennom generasjoner. Fra de glitrende Egeiske øyene til de majestetiske fjellene i nord, har Hellas en magisk tiltrekningskraft som lokker reisende til sine kyster og steder av historisk betydning. Men hva er det som gjør Hellas til en så ettertraktet turistdestinasjon for folk fra Skandinavia? La oss utforske de ulike faktorene som gjør dette landet så unikt og attraktivt.

 • Fabelaktige strender og øyer: Hellas er kjent for sine vakre øyer og idylliske strender som tilbyr en fantastisk mulighet til å slappe av og nyte solen. De mest berømte øyene, som Mykonos og Santorini, er ikoniske for sine hvitkalkede bygninger, klare turkise vann og fantastiske solnedganger. Reisende fra Skandinavia søker ofte etter steder å unnslippe den lange, kalde vinteren, og Hellas' øyer tilbyr en perfekt flykt fra nordisk kulde og mørke.
 • Rik historie og kulturarv: Som vugge for vestlig sivilisasjon har Hellas en stolt historie og en overflod av historiske skatter. Fra det majestetiske Parthenon i Athen til de godt bevarte ruiner i gamle Olympia, gir disse historiske stedene en mulighet til å reise tilbake i tid og fordype seg i den gamle greske kulturen og sivilisasjon. Skandinavere som er interessert i historie og kultur, finner i Hellas en endeløs kilde til fascinerende oppdagelser.
 • En smakfull reise: Gresk matkultur er en annen magnet for skandinaviske reisende. Med deilig mat og velsmakende retter som moussaka, tzatziki, souvlaki og fersk sjømat, tilbyr Hellas en fest for smaksløkene. Skandinaver som setter pris på sunn og velsmakende mat, finner i Hellas en ideell destinasjon for kulinarisk oppdagelse.
 • Fantastiske utendørsopplevelser: For de som søker aktiviteter i naturen, skuffer ikke Hellas. Fra fjellene i Nord-Hellas som er perfekte for fotturer, til det krystallklare vannet som er ideelt for snorkling og dykking, tilbyr Hellas en rekke utendørsaktiviteter som appellerer til eventyrlystne reisende fra Skandinavia.
 • Vennlige lokalbefolkningen: Greske mennesker er kjent for sin gjestfrihet og varme velkomst. De er stolte av sin kultur og er ivrige etter å dele den med besøkende. Skandinaver føler seg ofte hjemme i det vennlige og avslappede miljøet i Hellas, og dette skaper en ekstra dimensjon til reiseopplevelsen.
 • Enkelt tilgjengelighet: Med direktefly og hyppige flyavganger fra Skandinavia, er Hellas lett tilgjengelig som reisemål. Dette gjør det praktisk og enkelt for skandinaviske reisende å planlegge ferien sin uten mye besvær.

Samlet sett er Hellas og Hellas et reisemål som tiltrekker seg skandinaviske reisende med sin unike kombinasjon av vakre strender, historiske skatter, deilig mat, utendørsaktiviteter og gjestfrie kultur. Det er en destinasjon som appellerer til alle sanser og gir en dypt berikende opplevelse for de som utforsker dette magiske hjørnet av verden.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Athen, Hellas
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: august (29°C), Kaldeste måned: januar (10°C) & Våteste måned: desember (60.3 mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015

Average temperatures and rainfall in Athens, Greece

Hvordan er været?
Været i Hellas varierer avhengig av region og årstid, men generelt har landet et typisk middelhavsklima. Her er en oversikt over været i de forskjellige årstidene:

 • Våren (mars til mai): Våren i Hellas er mild og behagelig, med stigende temperaturer og blomstrende natur. På denne tiden av året kan du forvente solrike dager, spesielt mot slutten av våren, med gjennomsnittlige temperaturer rundt 15-25°C. Det kan være litt regn, spesielt i mars, men været blir gradvis tørrere mot slutten av våren.
 • Sommeren (juni til august): Sommeren i Hellas kan være ganske varm, spesielt i juli og august. Temperaturene kan stige godt over 30°C, spesielt i de sørlige og innlandsområdene. Kystområdene og øyene får ofte de mest behagelige temperaturer, med sjøbriser som bidrar til å avkjøle luften. Dette er høysesongen for turister som søker sol og strandferier.
 • Høsten (september til november): Høsten i Hellas er igjen en herlig tid med milde temperaturer og mindre folksomme strender. Gjennomsnittlig temperatur i september og oktober ligger rundt 20-25°C, mens november blir litt kjøligere med temperaturer rundt 15-20°C. Høsten kan også være regnfull, spesielt i oktober og november.
 • Vinteren (desember til februar): Vinteren i Hellas er generelt mildere enn i mange nordlige europeiske land, men klimaet kan variere avhengig av region. Kystområdene og øyene har relativt milde vintre med gjennomsnittlige temperaturer rundt 10-15°C, mens innlandsområdene kan bli kaldere og oppleve snøfall i høyereliggende områder.

Det er viktig å merke seg at været i Hellas kan være uforutsigbart, spesielt i overgangsperiodene mellom årstidene. Det er alltid lurt å sjekke værmeldingen før du reiser og pakke passende klær for å være forberedt på ulike værforhold.

Beste tiden å besøke Hellas
Den beste tiden å besøke Hellas avhenger av dine preferanser for vær, folkemengder og aktiviteter. Her er en oversikt over de ulike årstidene og hva de har å tilby:

 • Våren (mars til mai): er en flott tid å besøke Hellas, spesielt for de som ønsker å unngå de store sommermengdene. Temperaturene begynner å stige, naturen blomstrer, og du kan nyte solrike og milde dager. Dette er en ideell tid for sightseeing, utforske arkeologiske steder og fotturer i de vakre landskapene. Våren er også en god tid for å oppleve de tradisjonelle greske påskefeiringene.
 • Sommeren (juni til august): er høysesongen i Hellas, spesielt på de populære øyene og kystbyene. Temperaturene kan være høye, spesielt i juli og august, men du får også nyte solrike og varme dager, perfekte for strandferier og bading i det krystallklare Middelhavet. Sommeren er også festsesongen, med mange musikkfestivaler og lokale feiringer.
 • Høsten (september til november): er en flott tid å besøke Hellas, spesielt i september og oktober, når været fortsatt er varmt og behagelig, men folkemengdene har begynt å avta. Dette er en ideell tid for å nyte de vakre strendene utenfor høysesongen og utforske de berømte stedene utenfor de store turistmengdene. Høsten er også olivenhøstsesongen, og du kan oppleve olivenplukking og produksjon av ferske olivenoljer.
 • Vinteren (desember til februar): er den lavsesongen i Hellas, spesielt på øyene. Kystområdene og de sørlige øyene har fortsatt relativt milde vintre, men innlandsområdene kan bli kaldere, spesielt i høyereliggende områder. Dette er en god tid for å oppleve det autentiske greske livet og utforske de historiske byene utenfor turistsesongen. Vinteren er også ideell for de som ønsker å unngå folkemengdene og oppleve landet på en roligere måte.

Samlet sett er våren og høsten ideelle tidspunkter å besøke Hellas for å nyte behagelige temperaturer og unngå de største folkemengdene. Hvis du foretrekker varmt vær og strandliv, er sommeren den beste tiden, mens vinteren er flott for de som ønsker en roligere og mer autentisk opplevelse. Uansett når du besøker Hellas, vil du bli møtt med gjestfrihet, vakker natur og en rik kulturarv som vil gjøre reisen uforglemmelig.

I Hellas er den offisielle valutaen euro (EUR). Euro er delt inn i 100 cent. Som medlem av Eurosonen har Hellas adoptert euroen som sin nasjonale valuta, og den brukes over hele landet i alle offisielle transaksjoner.

FreeCurrencyRates.com

Når du besøker Hellas, er det enkelt å få tilgang til euro. Du kan veksle kontanter eller bruke internasjonale debet- og kredittkort på de fleste steder, som hoteller, restauranter, butikker og turistattraksjoner. De fleste minibanker i Hellas aksepterer internasjonale kort, slik at du enkelt kan ta ut kontanter når du trenger det.
Det er imidlertid alltid lurt å ha litt kontanter med deg, spesielt hvis du planlegger å besøke mindre byer eller øyer hvor kortbetaling kanskje ikke er like utbredt. De fleste steder i turistområder vil imidlertid akseptere kort.

Vær oppmerksom på at noen mindre butikker og lokale tavernaer kan foretrekke kontanter, så det er alltid bra å ha noen euro på deg for småkjøp.

Sammenfattende er euroen den eneste valutaen som brukes i Hellas, og du vil finne det enkelt å få tilgang til penger enten ved å bruke kort eller ta ut kontanter fra minibanker. Sørg for å ha litt kontanter tilgjengelig, spesielt for mindre kjøp. NB! Du vil ofte oppleve at "terminalene ikke fungerer", dette er rett og slett for stedene å slippe å rapportere salget!

Tips:
I Hellas er tipping ikke like vanlig som i noen andre land, spesielt i forhold til USA, der det er forventet å gi tips for nesten alle tjenester. Likevel er det vanlig å gi tips i visse situasjoner, og det er ansett som en gest av takknemlighet for god service. Her er noen generelle retningslinjer for tipping i Hellas:

 • Restauranter: Mens det ikke er påkrevd å gi tips på restauranter, er det vanlig å runde opp beløpet eller legge igjen noen ekstra euro som takk for god service. Et typisk tips på restauranter kan være rundt 5-10% av regningen, avhengig av hvor fornøyd du er med tjenesten.
 • Kaféer og barer: På kaféer og barer er det vanlig å gi små tips hvis du er fornøyd med servicen. Runding av beløpet eller legge igjen noen ekstra mynter er vanlig praksis.
 • Taxi: Rundt opp til nærmeste euro eller gi et par ekstra euro som tips for taxitjenester. Så hvis turen koster 7,50 euro, kan du runde opp til 8 euro som tips.
 • Hotell: Selv om det ikke er påkrevd å gi tips på hotell, kan det være en fin gest å legge igjen litt tips for rengjøringspersonalet eller concierge-tjenester. Vanligvis er noen få euro per dag tilstrekkelig.
 • Reiseledere & guider: Hvis du deltar i guidede turer, er det vanlig å gi tips til turlederen hvis du er fornøyd med opplevelsen. 5-10 euro per person kan være passende avhengig av lengden og typen tur.
 • Portører: Hvis du bruker portørtjenester på hoteller eller ved ferge- og flyplasser, er det vanlig å gi noen euro som tips per bagasje.

Det er viktig å huske at tipping i Hellas ikke er forventet på samme måte som i noen andre land, og det er opp til den enkelte å avgjøre om og hvor mye de ønsker å gi i tips. Det er alltid best å følge din egen komfort og hvor fornøyd du er med servicen du har mottatt.

Kostnadsnivå
Kostnadsnivået i Hellas kan variere avhengig av hvilken region du besøker og hvilken type opplevelse du ønsker. Generelt sett er Hellas ansett som et relativt rimelig reisemål sammenlignet med mange andre europeiske land. Her er noen typiske kostnadsnivåer for ulike aspekter av reisen:

 • Overnatting: Prisene for overnatting varierer, men det er et bredt utvalg av hoteller, hosteller, leiligheter og feriehus som kan passe til ulike budsjett. I de større byene og turistområdene kan prisene være høyere, mens du kan finne rimeligere alternativer i mindre byer og landsbyer.
 • Mat og drikke: Måltider på lokale tavernaer og restauranter kan være rimelige, spesielt utenfor de mest populære turistområdene. Du kan også nyte deilig gresk mat til en god pris på kafeer og gatematselgere.
 • Transport: Offentlig transport i Hellas er generelt rimelig, spesielt buss og ferge. Taxi kan være litt dyrere, spesielt i byene.
 • Turistattraksjoner: Inngangsbilletter til de fleste turistattraksjoner, som museer, arkeologiske steder og monumenter, er rimelige.
 • Shopping: Prisene på suvenirer, klær og andre varer kan variere, men du kan finne gode tilbud på markeder og lokale butikker.

Som alltid kan kostnadsnivået påvirkes av sesongen du reiser i. Høysesongen, som vanligvis er i sommermånedene, kan være dyrere enn lavsesongen. Uansett budsjett, gir Hellas et bredt spekter av alternativer som passer til alle reisendes behov og preferanser.

Interessante fakta
Hellas er et land fylt med en rik historie, en fascinerende kultur og enestående naturlig skjønnhet. Bortenfor de ikoniske monumentene og de pittoreske øyene skjuler Hellas mange interessante og morsomme fakta som vil forbløffe og underholde deg. La oss dykke inn i denne spennende verden og oppdage noen av de mest bemerkelsesverdige og unike sidene ved Hellas.

 1. Gresk språk og alfabet: Gresk er et av verdens eldste språk som fortsatt blir brukt i dag. Det greske alfabetet, som er basisen for mange moderne alfabet, har vært i bruk i over 3 000 år. Å lære noen grunnleggende greske bokstaver før du besøker Hellas kan være en morsom måte å koble deg til landets kulturelle arv.
 2. Opprinnelsen til olympiske leker: De første dokumenterte olympiske leker ble arrangert i den gamle greske byen Olympia i 776 f.Kr. Disse konkurransene ble dedikert til guden Zeus og ble holdt hvert fjerde år. De moderne olympiske leker ble gjenopplivet i Athen i 1896, noe som gjør Hellas til fødestedet for disse internasjonale lekene.
 3. Over 2 000 øyer: Hellas er kjent for sine vakre øyer, og det er over 2 000 av dem spredt over Egeerhavet og Det joniske hav. Av disse er rundt 227 bebodde, og hvert år tiltrekker de millioner av besøkende som søker sol, sjø og unike kulturelle opplevelser.
 4. Drikke alene er ulovlig: I henhold til gresk lovgivning er det ulovlig å drikke alene på offentlige steder. Hellas har en kultur der sosialt samvær rundt mat og drikke er svært viktig, og det å drikke alene anses som uakseptabelt.
 5. Fødestedet til teater: Det antikke teateret ble født i Hellas, og det er mange godt bevarte teatre som fremdeles står rundt om i landet. Epidaurus teater, bygget på 300-tallet f.Kr., er kjent for sin bemerkelsesverdige akustikk og er fortsatt i bruk i dag for forestillinger og konserter.
 6. Olivenolje-produksjon: Hellas er en av verdens største produsenter av olivenolje, og den ekstra jomfruoljen som er produsert her er kjent for sin høye kvalitet og delikate smak. Olivenolje er en essensiell ingrediens i den greske matkulturen og brukes i en rekke retter.
 7. Unik øyarkitektur: De hvitkalkede bygningene med blå kupler som er karakteristiske for øyene i Kykladene, er ikke bare dekorative, men har også en funksjonell hensikt. De blå kuppelformene er designet for å samle regnvann og lagre det for bruk i tørre perioder.
 8. Nei med hodebevegelse: I Hellas betyr en hodebevegelse fra side til side det samme som et nikk i mange andre kulturer - det er et ja. Hvis noen rister hodet sideveis, betyr det at de er enige eller godtar noe.
 9. Kattenes land: Hellas er kjent som et "kattenes land" på grunn av sin store bestand av gatekatter. Katter er høyt verdsatt i gresk kultur og er ofte et vanlig syn i byene og landsbyene.
 10. Filosofiens fødested: Filosofiens far, Sokrates, sammen med mange andre store filosofer som Platon og Aristoteles, var greske. Hellas har en rik filosofisk arv som har påvirket tenkning og kunnskap i mange århundrer.

Disse morsomme og interessante fakta er bare noen få glimt av hva Hellas har å tilby. Landet er fullt av overraskelser, skatter og oppdagelser som venter på å bli utforsket. Enten du er en historieentusiast, matelsker, naturelsker eller bare søker eventyr, har Hellas noe spesielt å tilby for enhver reisende.

Festivaler
Velkommen til Hellas - et land som ikke bare er kjent for sin vakre natur, historiske skatter og deilige mat, men også for sine livlige og fargerike festivaler som feires med lidenskap og glede. Gresk kultur er dypt forankret i tradisjoner, og festivalene gir en unik mulighet til å oppleve den autentiske sjelen og hjertevarmen i dette fascinerende landet. La oss ta en titt på noen av de mest populære festivalene som finner sted i Hellas og når de feires.

 • Påske (Paskha)(april): er en av de mest betydningsfulle religiøse feiringene i Hellas, og den blir markert med en ekstraordinær intensitet og hengivenhet. Fra den hellige uken med alle dens seremonier til midnattsmessen på påskeaften og det spektakulære fyrverkeriet som markerer oppstandelsen, gir den greske påsken en unik opplevelse for besøkende. Øya Korfu er spesielt kjent for sin unike påsketradisjon, hvor spesielle orkestre spiller på gatene i den gamle byen.
 • Karnevalet (Apokries)(februar/mars): Karnevalet i Hellas er en glede for både lokalbefolkningen og besøkende. Det er spesielt livlig i byer som Patras og Naousa. Karnevalet markerer starten på fastetiden før påske og er kjent for sine fargerike parader, kostymer, musikk og dans.
 • Ochi-dagen (Ochi Day)(28. oktober): er en viktig nasjonal helligdag i Hellas som feirer landets motstand mot okkupasjonen under andre verdenskrig. Det markerer den dagen da den greske statsministeren Ioannis Metaxas svarte "nei" (ochi) til Italias ultimatum om å tillate italienske styrker å okkupere Hellas. Dagen feires med militærparader og nasjonale arrangementer.
 • Thessaloniki International Film Festival (TIFF)(november): er en av de mest anerkjente filmfestivalene i Sørøst-Europa. Den tiltrekker seg filmelskere, regissører, skuespillere og industrieksperter fra hele verden. Festivalen viser et variert utvalg av filmer fra forskjellige land og kulturer.
 • Athens Epidaurus Festival (juni til august): er en kulturell begivenhet som feires i både Athen og den antikke teaterbyen Epidaurus. Festivalen presenterer et bredt spekter av forestillinger, inkludert teaterstykker, dans, musikk, opera og kunstutstillinger. Den antikke teaterforestillingen i Epidaurus er et høydepunkt, og det er en fantastisk måte å oppleve gresk kultur på.
 • Apollonia Festival (juli/august): feires på øya Syros og er en av de mest kjente kulturfestivalene i Egeerhavet. Festivalen er dedikert til musikk og scenekunst, og den tiltrekker seg kunstnere og publikum fra hele Hellas og utover.

Disse festivalene er bare noen få eksempler på det mangfoldet av kulturelle, religiøse og kunstneriske feiringer som finner sted i Hellas gjennom året. Festivalene gir en unik mulighet til å fordype seg i den greske kulturen, møte lokale folk og oppleve landets levende og hjertevarme atmosfære. Enten du er interessert i historie, kunst, musikk eller folkelig tradisjon, vil Hellas' festivaler garantert gi deg uforglemmelige opplevelser.

Matkulturen i Hellas
Hellas er et gastronomisk paradis der mat og drikkekultur har en dyp forankring i landets historie og kultur. Gresk mat er kjent for å være sunn, deilig og full av ferske ingredienser som olivenolje, ferske grønnsaker, urter og sjømat. Den greske matkulturen er også preget av sosialt samvær, hvor måltider ofte blir delt med venner og familie, og hvor maten blir feiret som en viktig del av den daglige livsstilen. La oss utforske noen av de mest kjente og populære rettene og drikkene i Hellas som vil garantert tilfredsstille dine smaksløker.

Oversikt over populære retter:

 • Moussaka: Dette er en klassisk gresk rett, laget med lag av auberginer, poteter, kjøttsaus og bechamelsaus. Den blir deretter bakt til den er gyllen og deilig.
 • Souvlaki: Dette er en favoritt blant grekere og turister. Souvlaki er grillet kjøtt (vanligvis svin, kylling eller lam) som serveres i pitabrød sammen med grønnsaker og tzatziki (en kald yoghurtsaus med agurk og hvitløk).
 • Tzatziki: Dette er en av de mest kjente sausene i det greske kjøkkenet, laget med yoghurt, revet agurk, hvitløk, olivenolje og sitronsaft. Den brukes ofte som tilbehør til kjøttretter og som dipp til brød.
 • Gresk salat (Horiatiki): Denne salaten er enkel og deilig, laget med tomater, agurk, oliven, rødløk, grønn paprika, fetaost og olivenolje. Det er en forfriskende rett som er perfekt på varme sommerdager.
 • Dolmades: Dette er risfylte vinblader, ofte servert som forrett. De kan være vegetariske eller fylt med kjøtt, og de har en unik smak.
 • Fetaost: er en stolt gresk eksport, og den brukes i mange retter. Den er laget av sauemelk og har en karakteristisk smuldrete konsistens og en salt smak.

Oversikt over populære drikker:

 • Ouzo: Dette er en anissmakende alkoholholdig drikke som ofte blir servert som en aperitiff før måltider. Det er en populær drikk blant grekere, spesielt på varme sommerdager.
 • Retsina: Dette er en unik gresk vin som er aromatisert med harpiks. Denne tradisjonelle vinen har en karakteristisk smak og er et spennende valg for de som ønsker å oppleve autentisk gresk vin.
 • Frappé: Dette er en iskald kaffedrikk, populær i Hellas, spesielt om sommeren. Den er laget med løselig kaffe, vann, sukker og isbiter, og blir ofte servert med melk.
 • Mavrodaphne: Dette er en søt rødvin fra regionen Patras, og den er ideell for de som foretrekker søtere viner.

Gresk mat og drikkekultur er rik og variert, og den har en spesiell evne til å bringe folk sammen og skape uforglemmelige opplevelser. Enten du er en matentusiast, vinelsker eller bare nysgjerrig på å utforske nye smaker, vil Hellas definitivt imponere deg med sin fantastiske mat og drikkekultur.

Hellas har mer enn 200 øyer - hva skal du velge?
Øyhopping i Hellas er en fantastisk måte å oppleve mangfoldet og skjønnheten til de greske øyene. Med over 2 000 øyer å velge mellom, er det en øy for enhver smak - enten du er ute etter hvite sandstrender, kulturelle opplevelser eller en blanding av begge deler. Her er noen øyer som er kjent for sine strender og noen som tilbyr en rik kulturell opplevelse i tillegg til strandferie:

 • Øyer kjent for strendene
  • Mykonos: Denne øya er kjent for sitt livlige natteliv, vakre strender og pittoreske bygninger med blå kupler. Mykonos har noen av de mest berømte strendene i Hellas, inkludert Paradise Beach, Super Paradise Beach og Psarou Beach, som er populære for festing og bading.
  • Santorini: er kjent for sin spektakulære solnedgang, fantastiske klippeutsikt og unike arkitektur. Selv om strendene her ikke er like sandrike som andre øyer, tilbyr de en unik opplevelse med sin vulkanske opprinnelse og krystallklare vann.
  • Naxos: er den største øya i Kykladene, og den har noen av de vakreste strendene i Hellas. Agios Prokopios og Plaka Beach er spesielt populære blant reisende som søker sol og sjø.
  • Milos: er en vulkansk øy i Kykladene, og den er berømt for sin unike geologi og fargerike strender. Øya har et utrolig utvalg av strender, inkludert Sarakiniko med sin hvite, månelignende landskap, Kleftiko med sine huler og grotter, og Tsigrado med sin isolerte beliggenhet.
  • Kefalonia: er den største øya i Ioniske øyer, og den har en rekke vakre strender med krystallklart vann. Myrtos Beach er kanskje den mest kjente, med sin dramatiske klippeomramming og blågrønne vann. Antisamos Beach og Xi Beach er også verdt et besøk.
  • Ios: er kjent for sine utrolige fester og levende natteliv, men øya har også noen fantastiske strender. Mylopotas Beach er den mest populære, med sitt lange, gyldne sandstrekning og vannsportmuligheter. Manganari Beach, en avsidesliggende strand, er også verdt å utforske.
  • Corfu: også kjent som Kerkyra, er en av de grønneste øyene i Hellas og tilbyr vakre strender med turkisfarget vann. Paleokastritsa Beach, Glyfada Beach og Sidari Beach er blant de mest kjente på øya.
  • Zakynthos: også kjent som Zante, er kjent for sin fantastiske landskap og fantastiske strender. Navagio Beach, også kalt Shipwreck Beach, er en av de mest berømte i Hellas med sitt ikoniske skipsvrak og turkise vann.
  • Kreta: som den største øya i Hellas, tilbyr Kreta også en rekke vakre strender. Elafonissi Beach, med sin rosa sand, og Balos Beach, med sitt lagune-lignende vann, er noen av høydepunktene.

 • Øyer med kultur i tillegg til strender:
  • Kreta: er den største øya i Hellas og har en rik historie og kultur. Øya er kjent for sitt mangfoldige landskap, fantastiske strender og arkeologiske steder som Knossos-palasset, den gamle havnen i Chania og den vakre byen Rethymno.
  • Rhodos: er en øy med en unik blanding av gammel og middelaldersk kultur. Øya er kjent for sin imponerende gamleby, som står på UNESCOs verdensarvliste, og sine vakre strender langs den lange kystlinjen.
  • Lesvos: også kjent som Mytilene, er en øy kjent for sin kultur, natur og varme gjestfrihet. Øya er berømt for sin tradisjonelle mat og de vakre strendene rundt kysten.
  • Paros: er en av de mest varierte øyene i Kykladene og tilbyr både vakre strender og interessante kulturelle severdigheter. Den pittoreske hovedstaden Parikia har en sjarmerende havn og en rekke tradisjonelle bygninger og smale gater. Øya har også mange flotte strender, som Kolymbithres og Golden Beach.
  • Sifnos: er en rolig øy kjent for sin autentiske greske atmosfære og gode mat. Øya har et nettverk av turstier som fører til små landsbyer og kirker, og den har også vakre strender som Platis Gialos og Kamares.

Dette er bare noen få eksempler på øyene du kan oppleve under øyhopping i Hellas. Hver øy har sin egen unike sjarm og skjønnhet, og uansett hvilken du velger, vil du få muligheten til å nyte deilige strender og oppleve den rike kulturen og historien som Hellas har å tilby.

Transport mellom øyene
Det er flere transportalternativer for øyhopping i Hellas, avhengig av avstand og tilgjengelighet:

 • Ferge: er den mest vanlige transportmetoden for å komme seg mellom de greske øyene. Det er mange fergeruter som forbinder de store øyene og øygruppene. Ferger er tilgjengelige i forskjellige størrelser og kategorier, fra hurtigferger som tar kort tid mellom de nærmeste øyene, til større ferger som tar lengre tid, men gir mer komfort.
 • Hurtigferger (Flying Dolphin/Flying Cat): Disse er raske passasjerferger som knytter sammen øyene på kortere tid enn vanlige ferger. Hurtigferger er spesielt praktiske for øyhopping mellom øyene i nærheten av hverandre.
 • Fly: For lengre avstander mellom øyene kan det være mer praktisk å ta et innenlandsfly. Noen av de større øyene har flyplasser og tilbyr flyvninger til og fra fastlandet eller andre større byer.
 • Yacht- og båtturer: Hvis du vil ha en luksuriøs opplevelse, kan du også vurdere å leie en yacht eller delta på organiserte båtturer som tar deg rundt de forskjellige øyene.

Når du planlegger øyhopping, er det viktig å sjekke ferge- og flytidtabeller på forhånd, da tidene kan variere avhengig av sesong og etterspørsel. Øyhopping i Hellas gir deg muligheten til å oppdage de unike skattene og mangfoldet av greske øyer, og det er en uforglemmelig måte å utforske landets kultur, historie og naturlige skjønnhet.

Visste du at du kan bestille de fleste ferger hos REISEbazaar. Mange av de finner du på vår online portal, men hvis du ikke finner din avgang, send oss en e-post til felles@reisebazaar.no med hvilken strekning du trenger og oppgi antall billeter og dato for et uforpliktende tilbud.

 

Se våre reiser til dette reisemålet