Oversikt

Landet er det minste av de Baltiske stater.  I Estland får du en allsidig ferie med mange muligheter. Her er det byer med eventyraktig utseende og for uteliv, kafeer og shopping er det Tallinn som er stedet. Samtidig som landet har fantastiske nasjonalparker som inneholder strender, skyggefulle furuskoger og glitrende innsjøer. Sovjet fortiden og gammel mytologi gir Estland en fascinerende historisk og kulturell blanding.

Det er en glede å sykle på de svingete veiene i det lett kuperte terrenget og flott å gå fotturer i det varierte landskapet, utforske utrolig arkitektur og pittoreske slott som ligger oppe i åsene. Som vinter aktivitet er langrenn en stor attraksjon. For bade- og spalystne er Parnu stedet, her kryr det av spa-anlegg.     

Høydepunkter:
 • Tallinn – Utgangspunktet for de fleste er Tallinn med sin UNESCO listede gamleby. Innrammet av gamle bymurer og helt fri for moderne bygninger er den et «must» på reisen, her er brosteinsbelagte gater og hemmelige trapper. Ikke glem Toompea Castle, Alexander Nevsky Cathedral, Dome Church og St. Nicholas Church.    
 • Lahemaa National Park – Lahemaa betyr “land av bukter». Parken dekker et område på 725 kvadratkilometer, hvor av 251kvadratkilometer vann. Den kan består av uberørte sandstrender, fossefall, bekker og vann, og mose dekket furuskog. Den er et fristed for dyreliv, med 222 fuglearter og 50 pattedyr, inkludert brun bjørn, lynx og ulv. Parken byr også på en rekke kulturelle severdigheter som Palme Manor og den vakre 400 år gamle fiskerlandsbyen Altja.  
 • Tartu – Er hjembyen til det prestisjetunge 17. århundre Universitetet i Tartu. Byen har et rikt kulturtilbud og en ungdommelig buzz. Utforske byens svingete gater og beundre mangfoldig gatekunst. Ikke gå glipp av den ødelagte Tartukatedralen på bakketoppen i Toomemagi parken som har 2 restaurerte tårn med visningsplattformer.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Estland (Tallinn)

Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (18ºC), Kaldeste måned: februar (-5ºC) / Våteste måned: august (82.2mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015
 

Hvordan er været i Estland? Tallinn ligger bare cirka 700 kilometer rett øst for Oslo, så derfor er det ikke de store forskjeller hverken i årstider, temperaturer eller nedbør. Man kan besøke Estland året rundt men vintrene kan være svært kalde og snøfylte så derfor foretrekker de aller fleste å besøke landet i sommer månedene selv om disse har mest regn.  

Best tid å besøke landet? Fra mai til september er den beste tiden å reise.

Myntenhet: I Estland brukes det Euro. Kredit kort kan brukes de fleste stedene og nettverket av minibanker er godt utbygd.
 
Tips: Er en ny skikk i Estland, men det blir mer og mer vanlig. Man bør absolutt ikke gi mer enn 10%. 
 • Hoteller – Det er ikke vanlig å gi tips på hoteller, så det er ikke nødvendig.  
 • Restauranter – det er vanlig å gi 5-10% i tips forutsatt at servicen var bra. Det er ikke vanlig eller forventet å gi tips i barer, men det kan stå en tipsskål på bardisken.
 • Taxi – det er heller ikke vanlig eller forventet å gi tips i taxier, men man kan runde opp til nærmeste hele EUR for å gjøre ting lettere.
Interessante fakta:
 • Estland er hjemlandet til Skype, Hotmail og KaZaA.
 • Landet er det første i verden til å innføre nettbasert avstemming ved politiske valg.
 • Estland er det minst religiøse land i verden med bare 14% som sier de er religiøse.
 • Lake Peipus er Europas største fersk vanns innsjø.
 • Estland er oppkalt etter «Ests» folkeslaget som bodde i regionen i det første århundret.
Festivaler:
 • The Valley Festival – er en boutique festival med musikk av høy kvalitet og kunst. Festivalen finner sted flere steder i verden og i løpet av de 3 dagene den varer kan man oppleve mer enn 60 musikanter og DJs fra hele verden. 
 • Flere musikkfestivaler – det er mange musikkfestivaler i Estland. Alt fra opera, hard rock, elektronika, tradisjonell folkemusikk til Tchaikovsky festival som finner sted i løpet av året de fleste i løpet av sommer månedene.  

Se vår destinasjonsvideo fra Estland:

Copyright: Visit Estonia

Se våre reiser til dette reisemålet