Oversikt

Slovakia: Hvor kultur møter eventyr i hjertet av Europa
Kanskje ikke like berømt som sine naboer i Vest-Europa, men Slovakia byr på en rik blanding av kulturer, arkitektur og utendørsopplevelser som virkelig setter det på kartet for den eventyrlystne reisende.

Fra de majestetiske Tatrafjellene til de trange gatene i Bratislava, gir Slovakia en unik og minneverdig opplevelse. Med muligheter for alt fra skiturer til vinsmaking, er dette et land som inviterer deg til å utforske sine mange lag og hemmeligheter.

Slovakia, strategisk plassert i Sentral-Europa, er et land hvor kulturarv og naturopplevelser går hånd i hånd. Med en beliggenhet som gir enkelt tilgang fra omliggende land som Østerrike, Tsjekkia, og Ungarn, er Slovakia mer enn bare et stoppested — det er en destinasjon i seg selv. Mens landet kanskje ikke topper listen over de mest kjente europeiske feriesteder, gir det en unik blanding av urbant liv og villmark, gammelt og nytt.

I byer som Bratislava og Košice kan du vandre gjennom middelalderske sentrum, oppleve moderne kunst, og nyte gastronomiske høydepunkter som strekker seg fra lokal comfort food til internasjonal fine dining. Men urban kultur er bare en del av bildet. Slovakia er også hjem til noen av Europas mest imponerende fjellkjeder, som Høye Tatra, hvor du kan vandre, sykle eller skli ned bratte bakker, avhengig av årstiden. Vinregionene i sør tilbyr rikholdige smaker, og landets termiske bad gir avslapning for både kropp og sjel.
Det er denne bredden av opplevelser som gjør Slovakia til et interessant feriested. Enten du er en kulturinteressert storbyturist eller en eventyrer på jakt etter neste naturopplevelse, har Slovakia noe for alle og enhver.

Slovakia: En mosaikk av muligheter i Sentral-Europa
Hvorfor velge Slovakia som ditt neste reisemål? Svaret er enkelt, men likevel komplekst: Slovakia byr på et kaleidoskop av aktiviteter, kulturer og naturlandskaper som få andre europeiske land kan matche. Her er noen av grunnene til at Slovakia bør være høyt på listen din for fremtidige reiser.

 • Kulturell rikdom: Glemmer du ofte å utforske det historiske aspektet når du er på ferie? Slovakia gir deg ingen unnskyldning for å overse det. Her finner du slott som har stått imot tiden og museer som bærer vitnesbyrd om en rik, flerkulturell historie. Det er ikke bare om å se, men også om å delta: lokale festivaler, kunstutstillinger og musikkarrangementer er gode måter å dykke dypere inn i den slovakiske kulturen.
 • Utendørs eventyr: For de som ønsker å koble fra i naturen, tilbyr Slovakia en rekke landskaper å utforske. Fra de mektige Tatrafjellene, ideelle for fotturer og vintersport, til de rolige innsjøene og elvene hvor du kan fiske eller padle, gir landet en naturnær opplevelse av beste sort.
 • Gastronomiske skatter: Matelskere vil også finne Slovakia tiltalende. Landets kjøkken er en herlig blanding av sentral-europeiske tradisjoner, med et vell av hjemmelagde retter som vil tilfredsstille ethvert ganen. For ikke å glemme de lokale vinene, som i de senere år har begynt å vekke internasjonal oppmerksomhet for sin kvalitet.
 • Overkommelig luksus: En av de mest attraktive aspektene ved Slovakia er at det fortsatt er et rimelig reisemål sammenlignet med andre europeiske land. Dette betyr at du kan nyte luksuriøse opplevelser, fra førsteklasses overnatting til spa-behandlinger, uten å tømme lommeboken.
 • Lett tilgjengelig: Til sist, men ikke minst, er Slovakia lett tilgjengelig fra en rekke europeiske byer, noe som gjør det til et ideelt reisemål for både lange ferier og korte helgeturer.

Uansett hva du søker i en ferie, tilbyr Slovakia en blanding av elementer som vil gjøre reisen minneverdig, opplysende, og rett og slett behagelig. Det er et land som fortjener å bli utforsket, verdsatt, og selvfølgelig, opplevd.

Høydepunkter i Slovakia: Fra urbane skatter til naturlige underverker
Slovakia er et land som ofte blir oversett i skyggen av sine mer kjente naboer, men de som velger å utforske det, vil oppdage en skattkiste av severdigheter. Fra UNESCO-listede steder til unike naturlige underverker, serverer Slovakia en mengde visuelle og kulturelle godbiter som imponerer selv den mest bereiste globetrotteren. La oss ta en nærmere titt på noen av de mest imponerende stedene du kan besøke.

 • Bratislava gamleby: Hovedstaden i Slovakia, Bratislava, gir besøkende en smak av landets rike historie gjennom sin gamleby. Med smale brosteinsgater, fargerike bygninger og monumenter som Bratislava-slottet, gir dette området en sjarmerende atmosfære som er perfekt for avslappende spaserturer.
 • Tatrafjellene: Denne fjellkjeden er et mekka for utendørsentusiaster. Vinteren bringer snødekte landskap perfekt for ski og snowboard, mens sommeren forvandler regionen til en lekeplass for fjellturister og syklister. Tatras nasjonalpark er også hjem til unike dyrearter og planteliv, noe som gir ekstra insitament for naturelskere.
 • Spiš-slottet: Et av de største slottskompleksene i Sentral-Europa, Spiš-slottet er en mektig struktur som dominerer landskapet. Dette UNESCO-listede slottet gir deg muligheten til å fordype deg i middelalderhistorien og nyte panoramautsikten over det omliggende landskapet.
 • Devin slott: Plassert ved samløpet av Donau og Morava-elvene, tilbyr Devin slott en blanding av historiske ruiner og enestående naturskjønne omgivelser. Det er et yndet sted for både fotografering og refleksjon over regionens komplekse historie.
 • Bardejov: Denne lille byen er et annet av Slovakiets UNESCO-listede steder, kjent for sin godt bevarte middelalder arkitektur. Med sitt maleriske sentrale torg og tradisjonelle trehus, tar Bardejov deg med tilbake i tid.
 • Bojnice-slottet: Dette er et av de mest besøkte slottene i Slovakia og for god grunn. Med sin romantiske stil, imponerende kunstsamling, og den tilstøtende dyrehagen, gir Bojnice en variert og engasjerende opplevelse for hele familien.

Så, enten du er en historieentusiast, en naturfreak, eller en eventyrer på jakt etter det ukjente, har Slovakia en variert bukett av severdigheter som venter på å bli utforsket.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Bratislava, Slovakia
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (22ºC), Kaldeste måned: januar (0ºC) / Våteste måned: juni (28.6mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.

Average temperatures and rainfall in Bratislava, Slovakia

Hvordan er været?
Været i Slovakia kan variere betydelig avhengig av region og tid på året. Landet opplever et kontinentalt klima, som gir det varme somrer og kalde vintre, men det finnes også mikroklimaer, spesielt i fjellområdene.

 • Sommer: Somrene i Slovakia er generelt varme og tørre, spesielt i de lavere liggende områdene som hovedstaden Bratislava. Temperaturene kan ofte nå opp til 30 grader Celsius eller høyere. Dette er en utmerket tid for utendørsaktiviteter som fotturer, sykling og vannsport.
 • Høst: Høsten bringer med seg mildere temperaturer og landskap fylt med fargerike blader, spesielt i fjellregionene. Dette er en god tid for å utforske landets mange vinregioner, som ofte har vinfestivaler og andre arrangementer.
 • Vinter: Vinteren i Slovakia er kald, spesielt i fjellområdene som Tatrafjellene, hvor snøfall er rikelig og temperaturer kan falle godt under frysepunktet. Dette gjør vinteren til en ideell tid for vintersport som ski og snowboard.
 • Vår: Våren er en overgangsperiode med varierende temperaturer og økende mengder nedbør. Landskapet blir levende igjen med blomstrende blomster og trær, noe som gjør dette til en fin tid for å besøke de mange nasjonalparkene og naturreservatene i landet.

Hvis du planlegger en tur til Slovakia, er det derfor lurt å vurdere hvilken type aktiviteter du ønsker å gjøre for å bestemme den beste tiden å besøke. Fra solrike somre til snødekte vintre, gir Slovakia deg muligheten til å oppleve et bredt spekter av klimatiske forhold, hver med sin egen unike sjarm.

Beste tiden å besøke Slovakia
Det finnes ingen entydig "beste" tid å besøke Slovakia på, da det avhenger av hva du ønsker å oppleve. Her er noen overveielser basert på ulike aktiviteter og interesser:

 • For fjellentusiaster: Hvis målet ditt er å oppleve Tatrafjellene, er sent sommer til tidlig høst (juli til september) ideelt for fotturer og klatring, når stiene er mest tilgjengelige og naturen er i full blomst. For de som ønsker vintersport, er januar til mars de beste månedene for snøforhold.
 • For kulturinteresserte: Skal du fokusere på byer som Bratislava og Košice, for å utforske museer, gallerier og arkitektur, kan våren (april til juni) og høsten (september til november) være gunstige. Temperaturen er mild, og turiststrømmen er ikke på sitt høyeste.
 • For vinelskere: Er du interessert i vin, kan tidlig høst være den beste tiden for deg. September er spesielt kjent for vinhøsting og mange regioner har vinfestivaler og åpne vinkjellere.
 • Hvis pris er viktig: Hvis du leter etter rimeligere reisealternativer, kan det være lurt å vurdere lavsesongen. Våren og høsten tilbyr fortsatt mye å se og gjøre, men med færre turister og lavere priser på overnatting.
 • For kortere turer: For korte opphold eller helgeturer, er Slovakia tilgjengelig og verdt et besøk året rundt. Bratislava, som er nært knyttet til andre europeiske byer som Wien, Budapest og Praha, er et flott valg for en kort ferie uansett sesong.

I siste instans er "den beste tiden" subjektiv og avhenger av dine personlige preferanser. Men enten du er ute etter kulturell berikelse, naturskjønne eventyr, eller kulinariske oppdagelser, har Slovakia noe å tilby i løpet av hele året.

Slovakia, som er en del av Den europeiske union, adopterte euroen (€) som sin offisielle valuta i 2009.

FreeCurrencyRates.com

Banker og minibanker: Banker i Slovakia er generelt åpne fra mandag til fredag, og mange av dem tilbyr valutavekslingstjenester. Minibanker er tilgjengelige over hele landet, inkludert på flyplasser, togstasjoner og i sentrum av større byer. Det er lurt å være oppmerksom på eventuelle gebyrer ved bruk av minibanker, spesielt hvis du bruker et kort utstedt av en ikke-europeisk bank.
Kreditt- og debetkort: Majoriteten av butikker, hoteller og restauranter i Slovakia aksepterer kreditt- og debetkort som Visa og MasterCard. Men det kan være lurt å ha litt kontanter for hånden hvis du planlegger å besøke mindre byer eller landsbyer, hvor kort ikke alltid er akseptert.

Kostnadsnivået i Slovakia, få mer for mindre
Slovakia er ofte beskrevet som en økonomisk tilgjengelig destinasjon, spesielt når man sammenligner med nabolandene i Vest-Europa. Men ikke la det moderate prisnivået lure deg; kvaliteten på tjenester og opplevelser forblir høy. Her er en rask oversikt over hva du kan forvente når det kommer til utgifter i Slovakia.

 • Overnatting: Hotellprisene i Slovakia varierer avhengig av beliggenhet og standard, men de er generelt rimelige. I Bratislava, kan du forvente å betale litt mer sammenlignet med andre byer. Vandrerhjem er en enda rimeligere alternativ, og for de som foretrekker mer naturskjønne omgivelser, finnes det også fjellhytter i Tatrafjellene som er prisgunstige.
 • Mat og drikke: Slovakisk mat er både velsmakende og rimelig. En fullverdig middag på en gjennomsnittlig restaurant kan koste mellom €10 til €20 per person, avhengig av hvor du er. Lokale markeder og gatekjøkken tilbyr også billig og deilig mat for de på budsjett.
 • Transport: Offentlig transport er effektiv og kostnadseffektiv. En enkeltbillett for lokal transport i Bratislava koster omtrent €1, og togbilletter mellom byer er også rimelig. Bilutleie er tilgjengelig og gir en fleksibel måte å utforske mer avsidesliggende områder.
 • Aktiviteter og severdigheter: Inngangsbilletter til museer, gallerier og historiske steder ligger ofte mellom €2 og €10. Utendørsaktiviteter som fotturer, sykling og ski er ofte gratis eller billig, spesielt hvis du har med deg eget utstyr.
 • Shopping: Hvis du er interessert i å handle, vil du finne at priser på klær, suvenirer og andre varer generelt er lavere enn i mange andre europeiske land. Lokale markeder er gode steder å finne håndverk og lokale produkter til gode priser.

Ved å forstå kostnadsnivået i Slovakia, kan du planlegge en mer budsjettvennlig tur uten å gå glipp av kvalitetsopplevelser. Fra de urbane områdene til de frodige landskapene, tilbyr Slovakia en rekke valg som passer både til luksusreisende og de som reiser på et stramt budsjett.

Tips
I Slovakia er det å gi tips selvsagt valgfritt, men det er alltid verdsatt som et tegn på god service. Her er noen retningslinjer for hva som er vanlig når det kommer til å gi tips for ulike tjenester i landet:

 • Restauranter og kafeer: På restauranter og kafeer er det vanlig å legge igjen mellom 5-10% av den totale regningen hvis du er fornøyd med servicen. Noen mennesker runder simpelthen opp til nærmeste hele eller halve euro. Det er viktig å merke seg at i noen etablissementer blir det automatisk lagt til en serviceavgift på regningen, så det kan være lurt å sjekke dette før du legger igjen tips.
 • Barer og puber: I barer og puber er det ikke alltid forventet å tipse, men det er vanlig å runde opp regningen eller la småmyntene ligge igjen som tips. Hvis du bestiller flere runder, kan du vurdere å legge igjen litt ekstra når du betaler den siste regningen.
 • Drosjer: For taxitjenester er det vanlig å runde opp til nærmeste hele tall. For eksempel, hvis turen koster €7,50, kan du betale €8. For lengre turer kan du vurdere å legge til 5-10% av turen som tips.
 • Hoteller: På hoteller er det vanlig å gi €1–€2 til bagasjeportører per bag og det samme til romservice. For hushjelp er en liten daglig sum også en fin gest.
 • Frisører og spa: For frisører, massasjeterapeuter og andre personlige tjenesteytere, er det vanlig å tipse rundt 10% av den totale kostnaden for tjenesten.
 • Turguider og sjåfører: For turguider og private sjåfører, varierer tipsene basert på kvaliteten og varigheten av tjenesten, men 10-15% er vanligvis et godt utgangspunkt.

Det er alltid en god idé å ha litt småpenger tilgjengelig for tipping, da det ikke alltid er mulig å legge igjen tips med kort. Og husk, mens tipping er valgfritt, er det en utmerket måte å vise takknemlighet for god service.

Interessante og morsomme fakta om Slovakia: Oppdag det uventede
Slovakia er kanskje ikke det mest omtalte landet i Europa, men det har mye å by på for dem som tar seg tid til å utforske det. Fra sin rike historie til unike kulturelle skikker og teknologiske bragder, byr Slovakia på en rekke overraskelser som gjør landet til en fascinerende destinasjon. Her er noen utvalgte fakta som garantert vil vekke nysgjerrigheten din og kanskje inspirere deg til å lære mer om dette varierte og innbydende landet.

 1. Verdens hovedstad for grotter: Slovakia er kjent for å ha over 6 000 grotter, mange av dem åpne for publikum. Den berømte Demänovská Cave of Liberty er en av Europas mest besøkte dryppsteinsgrotter.
 2. En stolt hockeylegende: Slovakia er hjemlandet til flere ishockeyspillere som har gjort det stort internasjonalt, inkludert Zdeno Chára, som er en av de høyeste spillerne i NHL-historien.
 3. Kjærlighet for tradisjonell dans: Slovakia har en rik folkedanstradisjon. Den mest kjente er kanskje "Kroj," som ikke bare er en dans, men også inkluderer tradisjonelle drakter som er svært detaljerte og fargerike.
 4. "Bryndzové Halušky" - Nasjonalretten: Slovakias nasjonalrett er "Bryndzové Halušky," små potetklumper med sauerost og bacon. Det finnes til og med en årlig konkurranse hvor deltakerne konkurrerer om å lage den beste versjonen av denne retten.
 5. Spor av Andy Warhol: Kunstneren Andy Warhol har røtter fra Slovakia, nærmere bestemt fra byen Miková i det nordøstlige Slovakia. Det finnes et museum i byen Medzilaborce som er dedikert til ham.
 6. Egen UFO-bro: Bratislava har sin egen "UFO" bro, offisielt kjent som Most SNP. Broen har en futuristisk restaurant øverst i tårnet, og det tilbyr panoramautsikt over hovedstaden.
 7. En kirke dekorert med menneskebein: I byen Cachtice finnes det en kirke hvor interiøret er delvis dekorert med menneskebein og hodeskaller. Dette skumle, men fascinerende stedet er en sjelden attraksjon.
 8. Hjem til Europas geografiske midtpunkt: Selv om det er litt omdiskutert, hevder byen Kremnické Bane i Slovakia at de er det geografiske midtpunktet i Europa. En stein og plakett markerer dette unike stedet.
 9. En egen "Slovakisk versjon" av Loch Ness monster: I Tatrafjellene finnes en innsjø kalt Štrbské Pleso, som ifølge lokal folklore er hjemmet til en slags "vannmann" som ligner på Loch Ness-monsteret.

Fra unike kulturelle skikker til fascinerende historiske hendelser og landskap som kan ta pusten fra deg, har Slovakia en overraskende dybde som venter på å bli utforsket. De morsomme og interessante faktaene vi har belyst her gir bare en smakebit av landets rike og varierte tilbud.

Slovakias festivalflora: En reise gjennom musikk, kunst og tradisjon
Slovakia er et land rikt på kultur og tradisjon, og dette kommer særlig til uttrykk gjennom de mange festivalene som finner sted i løpet av året. Fra levende musikkarrangementer til folkefester som feirer landets kulturelle arv, gir disse festivalene både lokalbefolkningen og besøkende en mulighet til å dykke dypere inn i det som gjør Slovakia unikt. Her er noen av de mest populære festivalene, når de vanligvis finner sted, og hva de handler om:

 • Pohoda Festival (Juli): En av de mest kjente musikkfestivalene i Slovakia, Pohoda Festival tilbyr et variert utvalg av musikkgenrer, fra rock og elektronisk til klassisk og jazz. Festivalen er kjent for sin avslappede atmosfære og høye kvalitet på både musikk og ytterligere aktiviteter som kunstinstallasjoner og litterære samtaler.
 • Bratislava Jazz Days (Oktober): Denne tre-dagers festivalen er et must for alle jazzentusiaster. Den tiltrekker seg internasjonale stjerner så vel som lokale talenter, og gir en scene for innovasjon og musikalsk mesterskap i jazzverdenen.
 • Východná Folklore Festival (Juni): Dette er den eldste og en av de mest betydningsfulle folklore festivalene i Slovakia. Festivalen feirer slovakisk kultur, tradisjoner og dans, og tiltrekker seg deltakere og tilskuere fra hele landet.
 • Košice Peace Marathon (Oktober): Dette er den eldste maratonløpet i Europa og det nest eldste i verden, kun overgått av Boston Marathon. Det er mer enn bare en sportsbegivenhet; det er også en feiring av utholdenhet, samhold og internasjonal godvilje.
 • Divadelná Nitra (September): En internasjonal teaterfestival som holdes i byen Nitra, og som viser det beste av samtidsdramatikk fra Slovakia og resten av verden. Festivalen tar også opp sosiale og politiske temaer gjennom sine forestillinger.
 • Trencin Castle Festivities (Juli): Held i det imponerende Trencin-slottet, denne festivalen tar deg tilbake til middelalderen med ridderturneringer, historiske håndverksdemonstrasjoner og tradisjonell mat og musikk.

Hver av disse festivalene tilbyr sin egen unike smak av slovakisk kultur, kunst og tradisjon, og gir en enestående mulighet for å oppleve landets sjel. Enten du er en musikkfan, en kulturhungrig reisende, eller simpelthen nysgjerrig, har Slovakia en festival som vil begeistre og inspirere deg.

Mat & drikkekultur i Slovakia: En kulinarisk reise gjennom smaker og tradisjon
I skyggen av sine mer kjente naboer, ligger Slovakia som en uoppdaget juvel i det sentrale Europas gastronomiske kart. Med sine idylliske landskap som strekker seg fra de robuste Tatra-fjellene til de fruktbare slettene i Donau, gir Slovakia en rekke smakfulle ingredienser som reflekterer denne mangfoldige topografien. Dette er et land hvor mat og drikke er tett knyttet til tradisjon, samhørighet og sesongens rytmer. Oppdag en verden av smaker hvor hver rett og hver dråke forteller en historie — en kulinarisk reise som kombinerer det kjente med det uventede, og som utfordrer smaksløkene på den mest fortryllende måten.

Matretter

 • Bryndzové Halušky: Dette er Slovakias nasjonalrett, bestående av potetklumper blandet med en spesiell type sauerost og toppet med stekt bacon.
 • Kapustnica: En robust surkålsuppe vanligvis laget med pølser og sopp, ofte servert som et must-ha rett under julefeiringen.
 • Živánska: En kjøtt- og potetrett der kjøttet ofte er marinert i en krydret paprikasaus før det blir stekt sammen med poteter.
 • Lokše: En slags potetpannekake som kan serveres med både søte og salte fyll, som frukt eller sauerkraut.
 • Rezeň: Dette er den slovakiske versjonen av en schnitzel, vanligvis laget av svinekjøtt og servert med potet- eller grønnsakssider.

Drikke

 • Borovička: En gin-lignende brennevin laget av einerbær. Denne drikken er spesielt populær i de kalde månedene.
 • Kofola: En slovakisk brus som er en lokal konkurrent til Coca-Cola og Pepsi, med en unik smak som kombinerer frukt og urter.
 • Slivovica: Et plommebrennevin som er veldig populært, spesielt i landsbyene. Det er også ofte hjemmelaget.
 • Dobrý Čaj: Te-drikking er også populært, med en rekke lokale urteteer tilgjengelige for de som foretrekker en alkoholfri drikke.
 • Slovakiske viner: Slovakia har en voksende vinindustri, spesielt i de sørlige regionene som Tokaj, hvor søte hvitviner er spesialiteten.

Slovakias mat og drikke tilbyr en dyptgående titt inn i landets kultur og tradisjon, og det finnes noe for enhver smak. Enten du er en eventyrlysten foodie eller noen som holder seg til det kjente, vil du finne mye å elske i Slovakias kulinariske verden.

Utforsk Slovakias mange severdigheter: 10-dagers anbefalte reiserute til landets viktigste høydepunkter
Er du klar for en reise som tar deg gjennom tid og rom, fra middelalderens slott til moderne byer, fra majestetiske fjell til frodige vinmarker? Slovakia, ofte oversett til fordel for sine mer kjente naboer, er en gullgruve av unike opplevelser og høydepunkter. Denne 10-dagers reiseruten gir deg et grundig innblikk i landets mest ikoniske attraksjoner, komplett med detaljerte forslag for hva du kan se og hvordan du kan komme deg rundt. Spenn deg fast, for dette blir en reise du ikke vil glemme.

 • Dag 1: Ankomst i Bratislava
  Hva du bør se: Bratislavský Hrad (Bratislava Castle) dominerer byens skyline og tilbyr en panoramautsikt over Donau. Gamlebyen er en labyrint av sjarmerende plasser og middelaldergater, beriket av et vell av museer og gallerier. Most SNP, bedre kjent som UFO-broen, er en ingeniørkunst som er like fascinerende som den er funksjonell.
  Ankomst: Bratislava er tilgjengelig via direktefly fra mange europeiske byer. Fra flyplassen er det enkel tilgang til sentrum via taxi eller offentlig transport.

 • Dag 2: Devin Castle & Bratislava
  Hva du bør se: Devin Castle er et symbol på slovakisk motstand og stolthet. Det ligger ved sammenløpet av Donau og Morava-elvene og tilbyr historiske utstillinger i tillegg til en fantastisk utsikt over elvene.
  Transport: Offentlig buss eller leiebil fra Bratislava.

 • Dag 3: Bojnice
  Hva du bør se: Bojnice Castle kunne lett vært tatt ut av en Disney-film, med sine tårn og skulpturerte hager. Bojnice Zoo er en av de eldste dyreparkene i Slovakia og har en rekke arter i naturlige habitat.
  Transport: En leiebil gir deg fleksibilitet og tid til å utforske, med en kjøretid på omtrent 2 timer fra Bratislava.

 • Dag 4-5: High Tatras
  Hva du bør se: Poprad-sjøen ligger omkranset av majestetiske fjell og tilbyr en rekke vandreruter for de eventyrlystne. Lomnicky Peak er en av de høyeste fjellene, og en taubane kan ta deg til toppen for en uforglemmelig utsikt.
  Transport: Et tog tar deg fra Bojnice til Poprad, og derfra er det lokal transport til High Tatras.

 • Dag 6: Spiš Castle og Levoča
  Hva du bør se: Spiš Castle er et av de største slottskompleksene i Sentral-Europa og gir deg en glimrende innsikt i middelalderens militære arkitektur. Levoča er kjent for sin vakre gamleby og den imponerende St. Jakobskirken med en av de høyeste altrene av tre i verden.
  Transport: En leiebil er det beste alternativet. Det tar omtrent en time å kjøre fra High Tatras.

 • Dag 7: Košice
  Hva du bør se: St. Elisabeth-katedralen er et mesterverk i gotisk arkitektur. Hlavná ulica er byens hovedgate og vert for en syngende fontene som skaper et poetisk sentrumspunkt.
  Transport: Tog eller leiebil fra Levoča. Reisetiden varierer mellom 1 og 2 timer.

 • Dag 8: Tokaj vinregion
  Hva du bør se: Tokaj er berømt for sin søte vin, og en tur til vinkjellerne gir deg en dyptgående forståelse av vinproduksjonsprosessen.
  Transport: En leiebil gir den beste fleksibiliteten, med en kjøretid på omtrent 1,5 timer fra Košice.

 • Dag 9: Banska Bystrica og Banska Stiavnica
  Hva du bør se: Begge byene tilbyr sjarmerende gamlebyer, og de står på UNESCOs verdensarvliste. De gir et innblikk i regionens rike gruvehistorie.
  Transport: Leiebil anbefales for å få mest ut av besøket. Kjøretid er omtrent 2-3 timer fra Tokaj.

 • Dag 10: Retur til Bratislava
  Hva du bør se: Bruk din siste dag til å fange opp alt du måtte ha gått glipp av i Bratislava eller til å kjøpe suvenirer.
  Transport: Retur til Bratislava med leiebil, med en kjøretid på 2-3 timer.

Anbefaling: En leiebil vil gi den mest fleksible og praktiske måten å utforske Slovakia på, spesielt for steder som er mindre tilgjengelig.

Se våre reiser til dette reisemålet