Oversikt

Landet er kjent for slott, slott og slott. Men det har også uten tvil sentral Europas mest spektakulære fjellandskap, alt fra de High Tatras fjellene til de lavere og massive Mala Fatra og The Low Tatras. Slovakia passer bra for frilufts opplevelser, med turstier i High Tatras som går gjennom uberørt natur med speilblanke isbre innsjøer og med fjell topper på opptil 2000 meter i horisonten. Bratislava har beholdt sin historiske sjarm likeledes har mindre byer som Levoca og Kezmarok.

Om man velger å utforske middelalderbyen Banska Stiavnica som ligger i et enormt krater, stå på toppen av Lomnicky og se utover over fjellandskapet fra nesten 3000 meters høyde, eller beundrere barokk bygninger i Bratislava - Slovakia har noe å tilby alle tilreisende.
 
Høydepunkter
 • Banska Stiavnica – Takket være sin rike historie og sine tidligere lønnsomme gruver står byen på UNESCOs verdensarvliste. Middelalderbyen er spredt utover en bratt dal og var i middelalderen hovedleverandør av gull og sølv til kongedømmet Ungarn. Her kan man se flere vakre og godt bevarte bygninger, som slottet fra 14 hundretallet, Church of St Catherine and flere små pittoreske torg.
 • Bratislava – er et «must» på reisen til Slovakia. Bratislava Castle er ikonisk der det ligger på en høyde over Danube elven. St Martins Cathedral, Batislavas største kirke, er verdt et besøk, også det jødiske kvarter og når man rusler i gamlebyen kan man besøke flere landemerker på sin vei.
 • Nasjonalparker - man bør også besøke en av de mange nasjonalparkene. Hvilken man skal velge avhenger av hvor strabasiøs man ønsker fotturen skal være. I Low Tatras kan man ta taubane til toppen og nyte utsikten. I High Tatras kan man kjøre bil til Strbske Pleso og en av de største fjellvannene i Slovakia, området er veldig populært i sommer halvåret for å se brunbjørn og et yndet skisted i vinterhalvåret. Men man kan også finne strabasiøse ruter og få med rafting og padling.       
   

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Slovakia (Bratislava)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (22ºC), Kaldeste måned: januar (0ºC) / Våteste måned: juni (28.6mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.

Hvordan er været i Slovakia? Klimaet er kontinentalt med fire adskilte årstider. Varme somrer og kalde, våte vintre. Bratislava ligger i et av de varmeste og tørreste områdene av Slovakia. Det blåser ofte i Slovakia og Bratislava.

Best tid å besøke landet? Er mai, juni og oktober, våren er også en god tid å reise hit. Den beste tiden for fjellturer er definitivt sen vår eller tidlig høst. Dersom man er interessert i ski aktiviteter er alle vinter månedene gode.

Myntenhet: I Slovakia brukes det EUR. Betalingskort kan normalt brukes i butikker og på spisesteder, men som regel ikke i drosjer. I sentrale strøk er det god tilgjengelighet på minibanker.

Tips: Det er bare vanlig å gi tips på restauranter, andre steder er det ikke forventet at man gir tips i Slovakia. 
 • Hoteller – Det er ikke vanlig å gi tips på hoteller, så det er ikke nødvendig.  
 • Restauranter – Det er vanlig å runde opp eller gi 10% i tips. Man bør gi tips direkte til servitøren ikke bare legge pengene på bordet.  
 • Taxi – Det er ikke vanlig eller forventet å gi tips.
Interessante fakta:
 • Slovakia er det landet i verden som har flest slott per innbygger.
 • Landet har mer enn 6000 huler.
 • Bratislava er den eneste hovedstaden i verden som ligger på grensen til 2 land, Østerrike og Ungarn.
 • I Middelalder byen Levoca finner man verdens høyeste tre alter.
Festivaler:
 • Sled Dog World Championships Sprint (februar) – I byen Donovaly I Low Tatras arrangeres et hundeløp med hundekjørere fra hele verden.
 • Junifest (juni) – I Bratislava arrangeres den 10 dager lange øl festivalen men det er ikke bare øl som serveres, her kan man høre musikk fra mer enn 300 musikanter, spise mat og vinne flotte premier. 
Se vår destinasjons video fra Slovakia:
Copyright - Slovakia.travel

Se våre reiser til dette reisemålet