Vi leter nå etter din drømmereise

Slovakia – med sine mange slott og fantastiske fjellandskap

High TatrasLandet er kjent for slott, slott og slott. Men det har også uten tvil sentral Europas mest spektakulære fjellandskap, alt fra de High Tatras fjellene til de lavere og massive Mala Fatra og The Low Tatras. Slovakia passer bra for frilufts opplevelser, med turstier i High Tatras som går gjennom uberørt natur med speilblanke isbre innsjøer og med fjell topper på opptil 2000 meter i horisonten. Bratislava har beholdt sin historiske sjarm likeledes har mindre byer som Levoca og Kezmarok.

Om man velger å utforske middelalderbyen Banska Stiavnica som ligger i et enormt krater, stå på toppen av Lomnicky og se utover over fjellandskapet fra nesten 3000 meters høyde, eller beundrere barokk bygninger i Bratislava - Slovakia har noe å tilby alle tilreisende.

Høydepunkter
 • Banska Stiavnica – Takket være sin rike historie og sine tidligere lønnsomme gruver står byen på UNESCOs verdensarvliste. Middelalderbyen er spredt utover en bratt dal og var i middelalderen hovedleverandør av gull og sølv til kongedømmet Ungarn. Her kan man se flere vakre og godt bevarte bygninger, som slottet fra 14 hundretallet, Church of St Catherine and flere små pittoreske torg.
 • Bratislava – er et «must» på reisen til Slovakia. Bratislava Castle er ikonisk der det ligger på en høyde over Danube elven. St Martins Cathedral, Batislavas største kirke, er verdt et besøk, også det jødiske kvarter og når man rusler i gamlebyen kan man besøke flere landemerker på sin vei.
 • Nasjonalparker - man bør også besøke en av de mange nasjonalparkene. Hvilken man skal velge avhenger av hvor strabasiøs man ønsker fotturen skal være. I Low Tatras kan man ta taubane til toppen og nyte utsikten. I High Tatras kan man kjøre bil til Strbske Pleso og en av de største fjellvannene i Slovakia, området er veldig populært i sommer halvåret for å se brunbjørn og et yndet skisted i vinterhalvåret. Men man kan også finne strabasiøse ruter og få med rafting og padling.       
   

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Slovakia (Bratislava)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (22ºC), Kaldeste måned: januar (0ºC) / Våteste måned: juni (28.6mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.
Bratislava
Hvordan er været i Slovakia? Klimaet er kontinentalt med fire adskilte årstider. Varme somrer og kalde, våte vintre. Bratislava ligger i et av de varmeste og tørreste områdene av Slovakia. Det blåser ofte i Slovakia og Bratislava.
Best tid å besøke landet? Er mai, juni og oktober, våren er også en god tid å reise hit. Den beste tiden for fjellturer er definitivt sen vår eller tidlig høst. Dersom man er interessert i ski aktiviteter er alle vinter månedene gode.
Myntenhet: I Slovakia brukes det EUR. Betalingskort kan normalt brukes i butikker og på spisesteder, men som regel ikke i drosjer. I sentrale strøk er det god tilgjengelighet på minibanker.

Tips: Det er bare vanlig å gi tips på restauranter, andre steder er det ikke forventet at man gir tips i Slovakia. 
 • Hoteller – Det er ikke vanlig å gi tips på hoteller, så det er ikke nødvendig.  
 • Restauranter – Det er vanlig å runde opp eller gi 10% i tips. Man bør gi tips direkte til servitøren ikke bare legge pengene på bordet.  
 • Taxi – Det er ikke vanlig eller forventet å gi tips.
Interessante fakta:
 • Slovakia er det landet i verden som har flest slott per innbygger.
 • Landet har mer enn 6000 huler.
 • Bratislava er den eneste hovedstaden i verden som ligger på grensen til 2 land, Østerrike og Ungarn.
 • I Middelalder byen Levoca finner man verdens høyeste tre alter.
Festivaler:
 • Sled Dog World Championships Sprint (februar) – I byen Donovaly I Low Tatras arrangeres et hundeløp med hundekjørere fra hele verden.
 • Junifest (juni) – I Bratislava arrangeres den 10 dager lange øl festivalen men det er ikke bare øl som serveres, her kan man høre musikk fra mer enn 300 musikanter, spise mat og vinne flotte premier. 

Se vår destinasjons video fra Slovakia:
Copyright - Slovakia.travel


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.