Oversikt

Pittoreske middelalderbyer, vandringer langs den vakre kystlinjen, den irske gjestfriheten og ikke minst Dublin med sine tradisjonsrike puber og historiske arkitektur.

Det er mange grunner til å reise til Irland og den grønne øya i Atlanterhavet hvor det kosmopolitiske møter det urbane i en perfekt harmoni. Irland har vært bebodd i 10 000 år, og her kan du også utforske storslagne slott, neolittiske gravplasser og gamle ruiner fra Middelalderen. Det er ingen hemmelighet at irene elsker musikk – og i dette herlige landet kan du oppleve alt fra intim pubmusikk, stemningsfulle festivaler med tradisjonell irsk musikk til store stadionkonserter i Dublin.

Irland er et relativt lite land og dekker et området på rundt 70 000 km2, men du kan likevel få følelsen av å befinne deg ved verdens ende dersom du drar til den værbitte og dramatiske kystlinjen langs Atlanterhavet. Langs den røffe kystlinjen finner du bortgjemte bukter og noen av Europas høyeste klipper ved havet, og det er ikke rart at mange som reiser på ferie til Irland ønsker å oppleve dette unike landskapet.

Vandring til fots og sykkelturer – enten på egen hånd eller i organiserte gruppeturer – er populært i Irland. Avstanden i innlandet er kort mellom grønne enger med beitende sauer og koselige landsbyer med sjarmerende puber og gjestehus. Undervis på vandringen er det også mulighet for å overnatte i et av de mange ærverdige slottene som befinner seg på øya.

Det mangler heller ikke på spennende aktiviteter for den som besøker Irland. De mange førsteklasses golfbanene tiltrekker golfspillere fra hele verden. Klatring, paragliding og ridning er også populære aktiviteter på øya. Er du interessert i dykking, kan du utforske fantastiske undersjøiske fjellformasjoner i havet utenfor kysten.

Det er ikke uten grunn at hovedstaden Dublin har blitt en svært populær destinasjon for weekend-turer og kortidsferie. Byen er en smeltedigel av moderne kjøpesentre, gater med trendy butikker, pulserende markeder og spennende antikvitetsbutikker. Her kan du også utforske vakre kirker, interessante museer og nydelig arkitektur helt fra Middelalderen. Det er likevel pubkulturen som har gjort Dublin verdenskjent med sin gjestfrie atmosfære, livlige musikk og selvfølgelig nasjonaldrikken Guinness.

Høydepunkter
Utforsk Irlands rike kulturarv og naturskjønne vidundere - et land som er like sjarmfullt som det er variert. Irland er kjent for sine mangfoldige severdigheter, som spenner fra gamle slott og monumenter til majestetiske landskap og pulserende byer. La oss ta deg med på en reise gjennom noen av de mest bemerkelsesverdige stedene du kan oppleve i dette fascinerende landet.

 • Giant's Causeway: En av Nord-Irlands mest ikoniske naturattraksjoner, Giant's Causeway, består av over 40 000 polygonale steinsøyler som stiger opp fra sjøen. Ifølge legender ble denne unike formasjonen skapt av en kjempe, og stedet er nå oppført som verdensarv av UNESCO.
 • Cliffs of Moher: Dette imponerende naturlige underet finner du langs Atlanterhavskysten. De dramatiske klippene stiger over 200 meter opp fra havet og gir panoramautsikt over det ville Atlanterhavet. Cliffs of Moher er et av Irlands mest fotograferte steder.
 • Dublin Castle: Midt i Irlands pulserende hovedstad, Dublin, finner du Dublin Castle. Dette historiske slottet har fungert som kongelig residens, rettslokale og nå som sted for offisielle seremonier og arrangementer. Utforsk de vakre hagene og lær om Irlands komplekse politiske historie her.
 • Blarney Castle: Hvis du vil ha litt sjarm i livet ditt, besøk Blarney Castle i County Cork. Her finner du den berømte Blarney Stone, som, ifølge legender, gir den som kysser den, den gaven å kunne snakke med overbevisning og sjarm.
 • Galway City: Den livlige byen Galway har et pulserende kulturliv, med gatemusikanter, kunstnere og mange kulturelle festivaler gjennom året. Utforsk de brosteinsbelagte gatene, nyt fersk sjømat og opplev den varme gjestfriheten som Galway er kjent for.
 • Newgrange: Dette megalittiske monumentet i County Meath er eldre enn pyramidene i Giza og Stonehenge. Newgrange er en neolittisk gravhaug med et intrikat steinutskjært interiør som er spesielt tilrettelagt for vintersolverv.
 • Ring of Kerry: Den berømte Ring of Kerry-ruten ligger på den naturskjønne Iveragh-halvøya. Her kan du oppleve en dramatiske kystlinje med enestående utsikt, vakre innsjøer og spennende slottsruiner. Med bil tar det en dag å kjøre rundt halvøya, mens syklister gjerne bruker tre dager på turen.

Irland byr på en opplevelsesrik reise gjennom sin rike historie, vakre natur og livlige kultur. Disse severdighetene er bare et glimt av hva du kan forvente på din reise til "den grønne øya." Gled deg til å oppdage mer av Irlands magi og sjarm under ditt besøk.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Dublin, Irland
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (15ºC), Kaldeste måned: februar (5ºC) & Våteste måned: oktober (52.3 mm)

Average temperatures and rainfall in Dublin, Ireland

Hvordan er været?
Været i Irland kan være ganske variabelt og uforutsigbart, noe som ofte blir referert til som "fire sesonger på en dag." Den irske klimaet påvirkes hovedsakelig av Golfstrømmen, som gir et mildt, fuktig og temperert klima. Her er noen generelle kjennetegn ved været i Irland:

 • Milde vintre: Vintrene er generelt milde i Irland, selv om det kan være fuktig og blåse mye. Snøfall er vanligvis begrenset til fjellområdene i nord og vest, mens lavlandet sjelden opplever mye snø.
 • Kjølige somre: Sommermånedene fra juni til august er kjølige, med gjennomsnittlige dagtemperaturer som vanligvis ligger mellom 15-20°C. Imidlertid kan det føles varmere eller kjøligere avhengig av værforholdene.
 • Mye regn: Irland er kjent for sine hyppige regnbyger, spesielt i de vestlige og nordlige regionene. Regn er vanlig året rundt, men de våteste månedene er vanligvis fra oktober til februar. Paraply og vanntett bekledning er essensielt for enhver reisende til Irland.
 • Vind: Vind er også vanlig, spesielt langs kystområdene. Irland er et flott reisemål for vind- og vannsportaktiviteter som surfing og seiling.
 • Uforutsigbart: Selv om været i Irland følger noen generelle mønstre, kan det fortsatt være uforutsigbart. Det kan være sol og blå himmel den ene timen, og neste time kan det høljregne. Derfor er det alltid lurt å være forberedt på variasjoner i været og kle seg lagvis for å tilpasse seg skiftende forhold.

Selv om været kan være uforutsigbart, er det viktig å huske at Irland er vakkert i all slags vær. De frodige grønne landskapene og dramatiske kystområdene får ekstra sjarm under regn eller sol, og uansett vær vil du kunne oppleve landets rike kulturarv og gjestfrihet.

Beste tiden å besøke Irland
Den beste tiden å besøke Irland avhenger av hva slags opplevelser du ønsker å ha og hva slags vær du foretrekker. Irland har en variabelt klima, så det er viktig å vurdere hvilken årstid som passer best for dine preferanser. Her er noen betraktninger for de forskjellige årstidene:

 • Sommer (juni til august): Sommeren er den mest populære tiden å besøke Irland, spesielt for turister. Været er relativt mildt, selv om det kan være uforutsigbart med regnbyger og solskinn i løpet av samme dag. Dette er høysesongen, så forvent at turiststeder og attraksjoner vil være mer overfylte, og prisene kan være høyere.
 • Vår (mars til mai) og høst (september til oktober): Våren og høsten kan være en flott tid å besøke Irland, spesielt for de som ønsker å unngå folkemengdene. Været er fortsatt relativt mildt, og landskapet er vakkert med blomstrende blomster om våren og fargerike høstblader om høsten. Du kan også finne mer overkommelige priser på overnatting og turistaktiviteter.
 • Vinter (november til februar): Vinteren kan være den minst travle tiden å besøke Irland, og det kan være en flott tid for de som søker en mer avslappende ferie. Været er kjøligere, og regn er vanlig, men det er også sjarmen med koselige puber, varm drikke og vakre julemarkeder i byene.

Uansett når du besøker Irland, vil du finne en unik sjarm og gjestfrihet. Hvis du vil oppleve mindre turister, er våren og høsten ideelle, men hvis du vil nyte mer stabilt vær og lengre dager, kan sommeren være det beste valget. Ta hensyn til hva du vil oppleve og dine personlige preferanser når du bestemmer deg for den beste tiden å besøke dette vakre landet.

Penger & valuta: Irland brukes euro (€) som offisiell valuta. Euro er delt inn i 100 cent.
I Nord-Irland bruker de britiske pund (GBP) som offisiell valuta.

FreeCurrencyRates.com

Det er viktig å merke seg forskjellen hvis du planlegger å reise mellom de to regionene, da du må veksle penger fra euro til pund hvis du krysser grensen mellom Republikken Irland og Nord-Irland. De fleste større byer og turistområder i Nord-Irland vil ha minibanker og muligheter for valutaveksling for å få tak i britiske pund.

Det er enkelt å finne minibanker (ATM-er) i byer og større byer, og de fleste butikker, restauranter og hoteller aksepterer kreditt- og debetkort. Visa og MasterCard er de mest vanlige kortene som blir godtatt. Imidlertid kan det være lurt å ha litt kontanter tilgjengelig, spesielt hvis du planlegger å besøke mindre byer eller landsbyer, hvor noen steder kanskje ikke aksepterer kort.

Kostnadsnivå: Kostnadsnivået i Irland kan variere avhengig av hvilken del av landet du besøker, byen du oppholder deg i, og hvilken livsstil du har. Generelt sett er Irland kjent for å være et relativt dyrt land sammenlignet med gjennomsnittet i Europa. Her er noen generelle betraktninger om kostnadsnivået i ulike aspekter av livet i Irland:

 • Overnatting: Hotellpriser varierer avhengig av beliggenhet og sesong. Store byer som Dublin og Cork kan være spesielt dyre når det gjelder overnatting. I mindre byer og landsbyer vil du generelt finne rimeligere alternativer.
 • Mat og drikke: Å spise ute kan være relativt kostbart i Irland, spesielt i de større byene. Priser på restauranter varierer, men en treretters middag på en gjennomsnittsrestaurant kan ha en prislapp på rundt €30-50 per person. Puber og barer kan også være litt dyre, spesielt i bysentrum. Å handle i matbutikker for selvhusholdning er vanligvis mer kostnadseffektivt.
 • Transport: Offentlig transport i byene kan være rimelig, spesielt med bruken av Leap-kort eller lignende reisekort. Tog- og bussreiser mellom byer kan være noe kostbare, men det er ofte mulig å finne rabatterte billetter hvis du planlegger tidlig. Leiebil kan være en praktisk måte å utforske landet på, men det vil naturligvis legge til ekstra kostnader.
 • Turistattraksjoner: Inngangsbilletter til museer, slott og andre turistattraksjoner varierer, men prisene er vanligvis rimelige sammenlignet med kostnadsnivået i andre europeiske land.
 • Klær og shopping: Klær og shopping kan være relativt dyrt i Irland, spesielt for merkevarer og designerprodukter. Det kan imidlertid være gode tilbud og salg i butikkene i visse perioder.

Selvfølgelig vil dine personlige utgifter avhenge av dine preferanser og reisevaner.

Tips
I Irland er det vanlig å gi tips som en gest for god service. Her er noen retningslinjer for hvor mye man vanligvis gir i tips for ulike tjenester:

 • Restauranter og kafeer: På restauranter og kafeer forventes det vanligvis å gi et tips på rundt 10-15% av regningen. Noen steder legger automatisk til en serviceavgift på regningen, så det er viktig å sjekke dette før du gir ekstra tips.
 • Barer: I barer er det vanlig å gi litt tips til bartendere, spesielt hvis de lager spesielle drinker eller cocktails. Rund opp regningen eller gi en liten sum som takk for servicen.
 • Taxi: For taxitjenester er det vanlig å runde opp regningen eller gi et par euro ekstra som tips, avhengig av hvor langt turen var og hvor fornøyd du er med sjåførens service.
 • Hotell: For hotelltjenester, som portører som hjelper med bagasje eller romservice, er det vanlig å gi et lite tips, vanligvis noen få euro.
 • Frisører og skjønnhetssalonger: Å gi et tips på rundt 10% til frisører eller ansatte i skjønnhetssalonger er vanlig praksis for god service.

Det er viktig å merke seg at tipsing er frivillig, og det forventes ikke at du gir tips hvis du ikke er fornøyd med servicen. Men det er vanlig å gi litt ekstra som en anerkjennelse for god service, spesielt i servicebransjen. Husk også at hvis du betaler med kredittkort, kan det være lurt å gi tips i kontanter, da noen steder kanskje ikke har mulighet til å legge til tips på kortbetalinger.

 

Interessante fakta
Velkommen til en verden av interessante og morsomme fakta om Irland - landet som bærer på en rik kulturarv, fortryllende landskap og en unik sjarm! Enten du allerede har besøkt "den grønne øya" eller drømmer om å utforske den, er det alltid noe nytt å oppdage om dette fascinerende landet.

Uansett om du er fascinert av den gamle keltiske arven, sjarmerende byer, gjestfrie folk eller bare ønsker å utforske den spektakulære naturen, vil Irland alltid by på noe nytt og spennende å oppdage. La oss dykke inn i denne magiske verdenen av interessante og morsomme fakta om Irland, og bli inspirert til å oppleve alt dette fortryllende landet har å tilby.

 1. Du vil neppe rekke å se alle slottene i Irland – landet har nemlig mer enn 20 000 slott spredd over den grønne øya!
 2. Selv om engelsk er førstespråket på Irland, snakkes de fremdeles irsk i noen byer på øya. Irsk er et keltisk språk som hovedsakelig snakkes i Irland og Nord-Irland.
 3. Over 30 millioner amerikanere har irsk opphav.
 4. Puben The Brazen Head i Dublin er landets eldste pub og har servert øl siden 1198.
 5. Irland er den tredje største øya i Europa og den tjuende største øya i verden.
 6. Pubenes hovedstad: Irland er kjent for sin rike pubkultur, og hovedstaden Dublin har mer enn 1000 puber! Her kan du oppleve den ekte irske gjestfriheten, delta i tradisjonelle "sessioner" med livlig musikk og nyte en deilig Guinness, som er en av Irlands mest berømte eksportvarer.
 7. Den magiske Blarney Stone: I Blarney Castle i County Cork finner du den berømte Blarney Stone. Legenden sier at den som kysser steinen vil bli velsignet med talegaver og overbevisningsevne. En morsom og unik opplevelse for de som ønsker litt ekstra sjarm i livet sitt!
 8. Verdens eldste bok: Book of Kells er en fantastisk kunstnerisk skatt som inneholder evangeliet i de fire bøkene i Det nye testamentet. Denne eldgamle boken er utrolige 1200 år gammel og er en av de mest elskede skattene fra Irlands rike kulturarv. Den kan bli beundret på Trinity College i Dublin.
 9. Det lille menneskets hjem: Irland er hjemmet til mange fascinerende myter og legender, inkludert troen på leprechauns - små, luringaktige skapninger som ifølge folklore holder skjulte skatter. Det sies at hvis du fanger en leprechaun, vil den tilby deg gull i bytte for friheten sin!
 10. Spektakulære klipper: Cliffs of Moher er en av Irlands mest ikoniske naturlige underverker. Disse majestetiske klippene stiger over 200 meter over Atlanterhavet og gir en spektakulær utsikt over det vakre landskapet.
 11. Et land med sauer: Irland er kjent for sitt rike landskap, og det er faktisk flere sauer enn mennesker i landet! Det er anslått at det er omtrent åtte sauer for hver person i Irland, noe som gjør det til et sant paradis for saueelskere.

Med disse fascinerende fakta er det ikke rart at Irland har blitt en av de mest ettertraktede destinasjonene for reisende fra hele verden. Dette landet med sin rike kultur, fantastiske natur og vennlige mennesker har en unik appell som vil fange hjertet ditt og få deg til å ønske å komme tilbake gang på gang. Så bli med oss på denne spennende reisen gjennom Irlands fakta, og la deg bli inspirert til å oppleve alt dette fantastiske landet har å tilby.

Festivaler
Irene er et festivalelskende folk, og det arrangeres et utall av festivaler i de fleste kategorier på øya. Her finner du festivaler som blant annet omhandler mat, drikke, film, teater, kultur, religion og tradisjonell kultur. Og selvfølgelig et utall av musikkfestivaler hvor de fleste genrer er representert. Å delta på en festival i Irland er også en utmerket måte å komme i kontakt med lokalbefolkningen på.

 • St. Patrick's Festival (17. mars): Den mest berømte av alle irske festivaler, St. Patrick's Day, feirer Irlands skytshelgen, St. Patrick. Dublin er sentrum for feiringen, med parader, konserter, og fyrverkeri, men du vil finne lignende feiringer over hele landet. Det er en ekte folkefest, og du vil bli oppslukt av den grønne feststemningen.
 • Galway International Arts Festival (juli): er en av de mest populære kunst- og kulturfestivalene i Europa. Festivalen byr på et bredt spekter av kunstutstillinger, teaterforestillinger, musikkopptredener, gateunderholdning og mye mer. Byen blir forvandlet til et kunstnerisk mekka, og det er en flott tid å oppleve Galways kreative energi.
 • Cork Jazz Festival (oktober): Dette er Europas eldste jazzfestival og en av de mest prestisjefylte musikkfestivalene i Irland. Jazzmusikere fra hele verden samles i Cork for å levere fantastiske opptredener og skape en unik atmosfære i byen.
 • Lisdoonvarna Matchmaking Festival (september-oktober): Dette er en unik festival hvor folk samles i Lisdoonvarna for å søke etter kjærligheten. Festivalen har en lang tradisjon med matchmaking, og tilbyr musikk, dans, sosiale arrangementer og selvfølgelig muligheten til å møte en potensiell partner.
 • Dublin International Film Festival (februar-mars): Dette er en feiring av verdens filmkunst, og Dublin blir midtpunktet for filmelskere. Festivalen viser et variert utvalg av internasjonale filmer, inkludert premierevisninger, retrospektiver og spesielle gjesteforestillinger.

Disse festivalene er bare noen få eksempler på det mangfoldige utvalget av begivenheter som finner sted i Irland. Uansett når du besøker landet, vil du sannsynligvis finne en spennende festival som gir deg en dypere forståelse av Irlands kultur, kunst og tradisjoner. Så bli med oss og opplev den sprudlende og levende atmosfæren som disse festivalene bringer til Irland.

Matkultur og drikkekultur i Irland
Velkommen til en smakfull opplevelse av mat- og drikkekulturen i Irland! Dette landet er kjent for sin unike kulinariske arv, hvor gamle tradisjoner møter moderne kreasjoner. Irland tilbyr et utvalg av velsmakende retter og forfriskende drikker som vil få dine smaksløker til å danse av glede.

 • Irish Stew: En klassiker i irsk matkultur, Irish Stew er en hjertevarmende gryterett laget med mørt lam, poteter, gulrøtter, løk og urter. Denne rustikke retten er perfekt for å takle Irlands ofte kjølige og fuktige vær.
 • Boxty: Dette er en tradisjonell pannekakerett laget med en blanding av poteter, mel og melk. Boxty kan være fylt med alt fra kjøtt til grønnsaker og serveres ofte som en del av et irsk frokostmåltid.
 • Soda Bread: Irlands kjæreste brød er soda bread, som er et enkelt brød som ikke inneholder gjær. Det er vanligvis bakt med natron, kulturmelk og hvetemel, og det serveres ofte med smør, syltetøy eller som en side til supper og gryteretter.
 • Coddle: Dette er en tradisjonell Dublin-stuing laget med pølser, bacon, poteter og løk. Det er en rustikk og smakfull rett som varmer kropp og sjel.
 • Guinness: Dette mørke og fyldige ølet er en av Irlands mest kjente eksportvarer. Guinness er brygget i Dublin og har en unik smak som tiltrekker ølentusiaster fra hele verden.
 • Irish Coffee: En perfekt kombinasjon av varm kaffe, irsk whiskey, brunt sukker og pisket krem, Irish Coffee er den ideelle avslutningen på et godt måltid eller en varmende drikk på en kjølig dag.
 • Poitín: Dette er en irsk sprit som har en lang historie og er en av de eldste brennevinstypene i verden. Poitín er vanligvis sterk, og det finnes mange lokale varianter rundt om i landet.

Mat- og drikkekulturen i Irland reflekterer landets sjel, historie og varme gjestfrihet. Enten du utforsker tradisjonelle retter eller nyt eksklusive delikatesser, vil Irlands kulinariske verden sørge for en minneverdig smaksopplevelse. Så la oss ta en munnfull av Irlands gastronomiske skatter og forstå hvorfor dette landet har en uimotståelig appel for mat- og drikkeentusiaster over hele verden.

Irland er mer enn en weekendtur til Dublin, her er forslag på 7 og 14-netter rundtur med leiebil

 • 7-dagers rundreise:
  • Dag 1: Ankomst til Dublin - Utforsk Dublin's historiske severdigheter, som Dublin Castle, Trinity College (hvor du kan se Book of Kells) og St. Patrick's Cathedral. Overnatting i Dublin.
  • Dag 2: Kilkenny - Kjør til den sjarmerende byen Kilkenny, kjent for sitt slott, Kilkenny Castle, og middelalderske gater. Besøk også Smithwick's Brewery for en smak av lokal øl. Overnatting i Kilkenny.
  • Dag 3: Waterford - Fortsett til Waterford, Irlands eldste by, kjent for sin rike vikinghistorie og Waterford Crystal. Utforsk byens historiske kvarter og besøk Waterford Crystal Visitor Center. Overnatting i Waterford.
  • Dag 4: Cork - Kjør til Cork, hvor du kan besøke den berømte Blarney Castle og kysse Blarney Stone for å få talegaver. Utforsk også den livlige byen Cork og nyt den lokale atmosfæren. Overnatting i Cork.
  • Dag 5: Ring of Kerry - Ta en vakker kjøretur langs Ring of Kerry, en naturskjønn rute som tilbyr fantastisk utsikt over fjell, innsjøer og kystlandskap. Stopp på pittoreske landsbyer som Killarney og Kenmare. Overnatting i Killarney.
  • Dag 6: Galway - Kjør nordover til Galway, en livlig kulturbys med masse sjarm. Utforsk Galways historiske sentrum og nyt den tradisjonelle musikken i en av byens mange puber. Overnatting i Galway.
  • Dag 7: Cliffs of Moher og tilbake til Dublin - Ta en avstikker til de majestetiske Cliffs of Moher før du returnerer til Dublin for avreise. Du kan stoppe på vei for å nyte en siste kveld i Dublin's pulserende pubscene. Overnatting i Dublin.

 • 14-dagers rundreise:
  Den utvidede 14-dagers rundreisen legger til flere destinasjoner og mer tid til å utforske hvert sted grundig.
  • Dag 8-9: Derry og Giants Causeway - Kjør nordover til Derry, en by med en rik historie og godt bevarte bymurer. Utforsk også det spektakulære UNESCOs verdensarvliste Giants Causeway. Overnatting i Derry.
  • Dag 10-11: Belfast og Antrim Coast - Fortsett til Belfast, hovedstaden i Nord-Irland, kjent for sin maritime historie og politiske historie. Utforsk Titanic Belfast og nyt den voksende restaurant- og kulturscenen. Deretter kjører du langs den vakre Antrim-kysten og besøker steder som Carrick-a-Rede Rope Bridge og Dunluce Castle. Overnatting i Belfast.
  • Dag 12-13: Sligo og Donegal - Kjør vestover til Sligo, hvor du kan utforske det vakre landskapet som inspirerte poeten W.B. Yeats. Deretter fortsetter du til det uberørte Donegal, kjent for sine spektakulære fjell og kystlinje. Utforsk Slieve League-klippene og Glenveagh National Park. Overnatting i Sligo og Donegal.
  • Dag 14: Tilbake til Dublin - Kjør tilbake til Dublin for avreise, og nyt en siste kveld i byens livlige puber. Overnatting i Dublin.

På denne utvidede rundreisen vil du kunne oppleve en enda dypere forståelse av Irlands rike kultur og historie, samtidig som du får sjansen til å nyte den legendariske gjestfriheten på noen av landets mest berømte puber. Så grip rattet og la deg bli fortryllet av den unike skjønnheten og sjarmen Irland har å tilby.

Irland er en pubkultur
Irland er kjent for sin rike pubkultur, og det er mange ikoniske puber som er verdt å besøke for å få en autentisk irsk opplevelse. Her er noen av de mest kjente og ikoniske pubene i Irland:

 • The Brazen Head, Dublin: Dette er en av Dublins eldste puber og har en historie som strekker seg tilbake til 1198. Puben er kjent for sitt rustikke interiør og tradisjonelle irske retter, i tillegg til live musikk og en varm atmosfære.
 • The Temple Bar, Dublin: Beliggende i Dublin's Temple Bar-distrikt, er dette en av byens mest berømte puber. Det er et populært sted både for turister og lokalbefolkningen, med levende musikk, god mat og et bredt utvalg av drikkevarer.
 • John Kavanagh, Dublin (kjent som The Gravediggers): Dette er en annen historisk pub i Dublin, som har vært i drift siden 1833. Puben har beholdt mye av sin gamle sjarm og er kjent for sine utmerkede Guinness-skjenkere.
 • Sean's Bar, Athlone: Dette er hevdet å være Irlands eldste pub, etablert i år 900 e.Kr. Puben har en rik historie og har bevart mye av sin gamle karakter.
 • The Long Hall, Dublin: Dette er en annen flott pub i Dublin som har vært i drift i mer enn 250 år. Puben er kjent for sitt fantastiske interiør og sin elegante atmosfære.
 • Tigh Neachtain, Galway: Dette er en av Galways mest kjente puber og ligger i hjertet av byen. Puben er et populært møtested for både lokalbefolkningen og turister, og har ofte live musikk og en koselig atmosfære.
 • Dick Mack's, Dingle: Denne sjarmerende puben ligger i den vakre byen Dingle på Irlands vestkyst. Den har et tradisjonelt irsk preg og er kjent for sitt gode utvalg av irske whiskeyer.

Disse pubene er bare noen få eksempler på de mange flotte pubene som finnes rundt om i Irland. Uansett hvor du reiser i landet, vil du finne en varm og vennlig atmosfære på de lokale pubene, der du kan nyte tradisjonell irsk musikk, slå av en prat med lokalbefolkningen og oppleve den ekte irske gjestfriheten.

Se våre reiser til dette reisemålet