Oversikt

Det er ikke rart at turistene strømmer til Bulgaria. Her kan man oppleve gamle tradisjoner og moderne livsstil. Landet er også kjent for sine lange strender og flere badeland som gjør det til et populært sol og badereisemål.
I Bulgaria finner man også vakker natur og flere nasjonalparker, med blant annet Balkan Mountains og Rodopi Mountains, et paradis for fotturister med masse nydelige områder og steder som man kan utforske. Området er også fint for vinteraktiviteter.  
I tillegg til flott natur frister Bulgaria også med flere UNESCO beskyttede steder, sjarmerende landsbyer, klostre fra middelalderen og fantastiske grotter.

Høydepunkter

 • Melnik – en liten by som er kjent for sin historiske arkitektur. På veien dit fra Sofia bør man besøke Boyana Church en liten middelalder kirke som er kjent for sine fresko malerier. Rila Monastery er et «must-see» og regnes som et av Bulgarias viktigste kulturelle, historiske og arkitektoniske monumenter i Bulgaria. Begge er UNESCO beskyttet.
 • Sofia – Er en rolig by med en blanding fra alle tidene hvor den har vært okkupert av grekere, romere, ottomanene og kommunister. Byen har også flere kirker, katedraler og romerske ruiner som er vel verdt et besøk.
 • Badesteder og fotturer – Hvis man har mer en enn weekend bør en tur til Bulgaria også inneholde et par dagers fottur i de vakre fjellene og kanskje noen dager ved kysten hvis man kommer i sommer halvåret.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Bulgaria (Sofia)

Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (22ºC), Kaldeste måned: januar (0ºC) / Våteste måned: juni (42.5 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.

Hvordan er været i Bulgaria? Somrene er varme og tørre, mens vintrene er kalde. Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på 28 grader, mens den om vinteren faller til -6 grader.

Best tid å besøke landet?  Den beste tiden å besøke Bulgaria er mai til oktober.

Myntenhet: I Bulgaria brukes det Bulgarsk Lev. Kredit kort kan brukes på hoteller og restauranter, samt i større butikker. Kontanter brukes i drosjer, på markeder og i lokale småbutikker.
Tips: Det begynner å bli mer vanlig å gi tips ettersom flere vestlige turister kommer til Bulgaria.
 • Hoteller – Det er vanlig å gi tips på hoteller, man bør gi 1.50BGN pr koffert til portøren og 1 BGN pr natt til de som ordner rommet.  
 • Restauranter – Hvis ikke tips er inkludert og servicen er god bør man gi 10% i tips, men pass på at pengene går til betjeningen.
 • Taxi – Det er vanlig å gi 10% i tips for en god tur.
Interessante fakta:
 • Bulgaria er det eneste landet i Europa som ikke har endret navn siden det ble grunnlagt, hovedstaden Sofia ble grunnlagt for 7.000 år siden er dermed den neste eldste byen i Europa.
 • Bulgaria ble i 2002 utnevnt til Europas svar på Silicon Valley, på grunn av sine mange teknologiske eksperter.
 • Coca-Cola i Bulgaria har Guinness World Record I største glass flaske, den er laget av 72.933 tom flasker og dekker et område på 250 kvadrat meter.     
Festivaler:
 • Rose Festival (juni) – Den finner sted i byen Kazanlak, festivalen ble først avholdt i 1903. Det er en hyllest til Rosa Damascena, den Bulgarske rosen som gir olje til parfymer over hele verden. På festivalen kan man oppleve ritualene rundt roseplukking, Rose Festival Parade med over 3.000 deltagere, kroning av Rose dronning samt rosemuseum og historiskmuseum.
 • Folklore Festivaler (mai/juli/august) – I disse månedene avholdes det flere Folklore Festivaler rundt om i Bulgaria. Felles for alle er at man kan oppleve folkedans og se de mange flotte folkedraktene. Noen av festivalene er internasjonale med besøk fra hele verden mens noen er med lokale representanter.  

Se vår destinasjonsvideo fra Bulgaria:

Se våre reiser til dette reisemålet