Oversikt

Velkommen til en verden av vakker natur, inspirasjon, variasjon og innbydende strender og sjarmerende landsbyer på Kanariøyene – en favoritt gjennom årtider for reisende fra Skandinavia.

Disse sjarmerende øyene, beliggende utenfor Afrikas nordvestkyst, har lenge vært en magnet for eventyrlystne reisende som søker å oppleve en blendende mosaikk av kultur, landskap og opplevelser. Kanariøyene består av syv unike øyer, hver med sin egen karakteristikk og sjarm, som sammen utgjør et utrolig mangfoldig reisemål.

Enten du er en naturelsker, en eventyrer, en historieentusiast eller en strandbum, så har Kanariøyene noe for enhver smak. Fra den vulkanske skjønnheten på Lanzarote, som er kjent for sine spektakulære landskap og kunstneriske arv, til Tenerifes majestetiske fjelltopp Teide, som rager som Spanias høyeste topp og tiltrekker seg både fotturister og stjernekikkere. Gran Canaria frister med sitt imponerende sanddyne-landskap og pulserende natteliv, mens Fuerteventura lokker med vidstrakte strender som er en lekeplass for vindsurfere.

La Gomera, med sin tåkeomhullede skog og unike språkfløytekommunikasjon, inviterer deg til å utforske det ukjente, mens La Palma, også kjent som "La Isla Bonita", frister med uberørte skoger og stjernespekkede netter. El Hierro, den minste øya, er et dykkerparadis med uberørt marineliv, og til slutt, La Graciosa, den minste bebodde øya, fortryller med sin avslappede atmosfære og uberørte strender.

Det som virkelig skiller Kanariøyene ut som et reisemål, er mangfoldet som de kan tilby. Fra dramatiske landskap til solfylte strender, fra kulturelle skatter til utendørs eventyr, denne øygruppen har alt. Og det beste av alt? med REISEbazaar kan du oppleve Kanariøyene på en måte som tar deg utover de vanlige typiske charterreisene.

Vi tilbyr en reise med varierte aktiviteter og opplevelser som lar deg virkelig fordype deg i den lokale kulturen og naturen, samtidig som du nyter all komforten og bekvemmeligheten du forventer. Så bli med oss på en uforglemmelig reise til Kanariøyene, hvor eventyrene er like varierte som øyene selv, og opplevelsene er skreddersydd for deg.

Kanariøyene og dets øyer
Ta del i oppdagelsen av Kanariøyene – oppdag hva som skjuler seg bak charterfeber reien og bli kjent med en verden av sjarmerende landsbyer, historie og vakker og til tider dramatisk natur. Denne varierte øygruppen, som ligger utenfor Afrikas nordvestkyst, har lenge vært et ettertraktet reisemål for de som søker en mangfoldig kombinasjon av kultur, natur og eventyr. Kanariøyene består av syv distinkte øyer, hver med sin egen unike karakter og sjarm, som sammen utgjør en bemerkelsesverdig mangfoldig destinasjon.

 • Tenerife: den største av Kanariøyene, er kjent for sin varierte skjønnhet. Her kan du oppleve den majestetiske vulkanen Teide som stiger opp fra sentrum av øya og tilbyr spektakulær utsikt fra toppen. Øya er delt i to av en fjellkjede, og den nordlige delen byr på frodig vegetasjon og sjarmerende landsbyer, mens den sørlige delen er kjent for sine livlige strender og turistområder. Hovedstaden Santa Cruz de Tenerife byr på en blanding av moderne arkitektur og historiske bygninger, samt spennende museer og shoppingmuligheter.

 • Gran Canaria: er som et mikrokosmos med sitt varierte landskap. Her finner du alt fra de gylne sanddynene i Maspalomas til det frodige grønne interiøret med pittoreske fjellandsbyer som Teror og Tejeda. Øya har et livlig natteliv og pulserende byer som Las Palmas, samtidig som det er enkelt å finne rolige avkroker for avslapning og refleksjon.

 • Lanzarote: byr på et surrealistisk vulkansk landskap med sitt unike jordsmonn og maleriske kratre. Den berømte kunstneren César Manrique har etterlatt seg sin signatur over hele øya gjennom arkitektoniske elementer og kunstinstallasjoner. Timanfaya nasjonalpark viser det dramatiske vulkanske landskapet på sitt beste. Lanzarote har også vakre strender og er et flott sted for vannaktiviteter som surfing og dykking.

 • Fuerteventura: er en oase for strandelskere og vindsurfere. Øya har et avslappet tempo, og du kan tilbringe dagene med å utforske de endeløse sandstrendene og delta i vannsportaktiviteter. Corralejo er en populær by med vakre strender og god atmosfære. Det indre av øya byr på ørkenlignende landskap og dype raviner.

 • La Palma: kjent som "La Isla Bonita", er en perle for naturelskere. Øya er kjent for sitt rike biologiske mangfold og har flere naturreservater. Den dramatiske Caldera de Taburiente nasjonalpark har bratte klipper og et indre som er som et stort krater. La Palma er også en av de beste stedene i verden for stjerneobservasjon, takket være sin klare himmel og minimale lysforurensning.

 • La Gomera: har et unikt landskap med tåkeskoger og bratte daler. Øya er kjent for sitt silbo-språk, som brukes til kommunikasjon over lange avstander ved hjelp av fløyter. Her kan du vandre i de frodige skogene og utforske de avsidesliggende landsbyene.

 • El Hierro: den minste av Kanariøyene, er et fredelig paradis med vakre naturlandskap. Øya har fått status som UNESCO-biosfærereservat, og har fantastiske dykke- og snorklemuligheter med rike marine liv. El Hierro er det perfekte stedet å koble av og nyte naturen i sin reneste form.

Bli med REISEbazaar og la oss legge opp din skreddersydde reise til Kanariøyene, hvor hver øy byr på en unik opplevelse som venter på å bli utforsket. Uansett om du er ute etter en aktiv ferie fylt med eventyr, ønsker å fordype deg i den lokale kulturen, eller bare drømmer om å slappe av på noen av de vakreste strendene, så har Kanariøyene noe for enhver smak. Fra Tenerifes majestetiske Teide som berører skyene, til Lanzarotes surrealistiske lavaformer, fra Gran Canarias dynamiske kontraster til Fuerteventuras vindfulle kyster, La Palmas naturskjønnhet til La Gomeras mystiske landskap, og El Hierros rolige oase – hver øy gir deg en enestående opplevelse.

Vårt mål for REISEbazaar er å gi deg muligheten til å oppleve Kanariøyene på en dypere og mer autentisk måte enn de tradisjonelle feriene. Våre skreddersydde reiser tar deg utenfor allfarvei og gir deg muligheten til å utforske de skjulte skattene og oppdage de autentiske kulturene som hver øy har å tilby. Fra overnatting i sjarmerende boutiquehoteller til private guidede turer som gir deg innsikt i lokalhistorien og naturen – vi gir deg en opplevelse som er tilpasset dine interesser og ønsker.

Høydepunkter
Utforsk Kanariøyenes varierte skattkiste av fascinerende severdigheter som tar deg med på en reise gjennom historie, kultur og naturlige vidundere. Her er en kort oversikt over noen av de mest imponerende stedene du kan oppleve på denne mangfoldige øygruppen:

 • Teide nasjonalpark, Tenerife: Her kan du beundre majestetiske vulkanske landskap, inkludert den ikoniske Teide-vulkanen, Spanias høyeste fjell. Parken er hjem til unik flora og fauna som har tilpasset seg de utfordrende forholdene i høyden.
 • Roque Nublo, Gran Canaria: Dette bemerkelsesverdige fjellmonumentet gir en fantastisk utsikt fra toppen, og det er et populært sted for fotturister som søker å utforske øyas natur. Klippene er imponerende og gir en følelse av harmoni med omgivelsene.
 • Jameos del Agua, Lanzarote: César Manriques kunstneriske innflytelse skinner gjennom dette unike stedet, hvor naturlige huler er omgjort til en konsertsal og en naturlig lagune. Opplev kunst og natur i perfekt harmoni.
 • Betancuria, Fuerteventura: Denne historiske byen, oppkalt etter øyas erobrer, gir et innblikk i Kanariøyenes historie. Utforsk kirker, museer og tradisjonelle bygninger i en sjarmerende atmosfære.
 • Los Tilos regnskog, La Palma: Dette UNESCO-biosfærereservatet byr på en frodig oase med en rekke plantearter og dyreliv. Utforsk de tåkete skogene og nyt stillheten i naturen.
 • Silbo Gomero, La Gomera: Dette unike fløytespråket ble brukt for kommunikasjon mellom fjerne landsbyer. Opplev det imponerende systemet som ble brukt til å overføre meldinger over lange avstander.
 • Mirador de la Peña, El Hierro: Fra dette utsiktspunktet kan du nyte panoramautsikt over havet og El Hierros dramatiske landskap. Besøk også det innovative besøkssenteret bygget inn i klippene.

Disse utvalgte stedene representerer bare en liten del av den varierte opplevelsen som venter på deg på Kanariøyene. Utforsk historie, nyt kulturelle skatter og forundre deg over naturens skjønnhet mens du utforsker disse imponerende severdighetene. Bli med oss på en reise til Kanariøyene og la deg inspirere av REISEbazaars ekspertise.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Las Palmas, Kanariøyene
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: august (25°C), Kaldeste måned: januar (18°C) & Våteste måned: desember (5.7 mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

 

Average temperatures and rainfall in Las Palmas, Canary Islands

Hvordan er været?
Været på Kanariøyene varierer avhengig av hvilken øy du befinner deg på og hvilken tid på året det er. Generelt sett har Kanariøyene et mildt og behagelig klima, som gjør dem til en populær reisedestinasjon året rundt. Her er en oversikt over klimaet på de ulike øyene:

 

 • Tenerife: har en variert klimasone, med varmere og tørrere vær på sørkysten, og mer nedbør og mildere temperaturer på nordkysten. Generelt sett er temperaturene milde året rundt, med sommertemperaturer som vanligvis ligger rundt 25-30 °C, og vintertemperaturer som sjelden går under 15 °C.
 • Gran Canaria: Som på Tenerife, har Gran Canaria også et variert klima, med varme og tørre forhold i sør og mer nedbør i nord. Sommeren bringer temperaturer rundt 25-30 °C, mens vintrene er milde med temperaturer rundt 18-24 °C.
 • Lanzarote: har et ørkenlignende klima med lav nedbørsmengde. Sommeren kan være varm, med temperaturer rundt 28-32 °C, mens vintrene er milde med temperaturer rundt 18-24 °C.
 • Fuerteventura: deler mye av klimaet med Lanzarote, med varme somre og milde vintre. Sommeren bringer temperaturer rundt 25-30 °C, mens vintrene er behagelige med temperaturer rundt 18-24 °C.
 • La Palma: har et mildt og fuktig klima, spesielt i høyereliggende områder. Sommeren gir temperaturer rundt 20-25 °C, mens vintrene er litt kjøligere med temperaturer rundt 15-20 °C.
 • La Gomera: har et klima som ligner på La Palma, med milde somre og kjølige vintre. Temperaturer om sommeren ligger vanligvis mellom 20-25 °C, mens vintrene har temperaturer rundt 15-20 °C.
 • El Hierro: har et behagelig klima med temperaturer som varierer lite gjennom året. Sommeren bringer temperaturer rundt 20-25 °C, mens vintrene er milde med temperaturer rundt 15-20 °C.

Vær oppmerksom på at værforholdene kan variere, og det kan være forskjeller i temperaturer og nedbør selv på samme øy, avhengig av hvilken del du befinner deg i. Generelt sett er Kanariøyene et flott sted å besøke hele året, med milde temperaturer og mange solrike dager.

Beste tiden å besøke destinasjonen
Den beste tiden å besøke Kanariøyene avhenger av hva slags opplevelse du søker og hvilke aktiviteter du ønsker å delta i. Generelt sett har Kanariøyene et behagelig klima året rundt, så det er mulig å besøke øyene når som helst. Her er noen betraktninger for ulike tider av året:

 • Vinter (desember - februar): Dette er en populær tid å besøke Kanariøyene for de som ønsker å unnslippe kaldt vær andre steder. Vintrene er milde, med gjennomsnittstemperaturer som ligger mellom 18-25 °C. Dette er også en god tid for fotturer og utforsking, spesielt på øyer som La Palma og Tenerife.
 • Vår (mars - mai): Våren er en flott tid å besøke Kanariøyene når det milde været fortsetter. Naturen blomstrer, og øyene er generelt mindre overfylte enn i vintermånedene. Dette er en god tid for å nyte strendene og utforske øyenes naturlige skjønnhet.
 • Sommer (juni - august): Sommeren er høysesong på Kanariøyene, spesielt for strandferier og vannsportaktiviteter. Temperaturene ligger vanligvis mellom 25-30 °C, og det er minimalt med regn. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være mer folksomt, spesielt på de mest populære turiststedene.
 • Høst (september - november): Høsten er en flott tid for å besøke hvis du vil unngå sommerturistmassene. Temperaturene er fortsatt varme og behagelige, og sjansen for regn øker litt etter sommeren. Dette er også en god tid for å utforske øyene utenfor allfarvei og oppleve mer autentiske opplevelser.

Samlet sett har Kanariøyene et behagelig klima gjennom hele året, så det er ingen dårlig tid å besøke. Det er mer knyttet til dine personlige preferanser når det gjelder vær, aktiviteter og folkemengder.

Myntenhet: Valutaen som brukes på Kanariøyene er euro (EUR). Euroen er den offisielle valutaen i hele Spania, inkludert Kanariøyene.

FreeCurrencyRates.com

Når det gjelder språk, er de offisielle språkene på Kanariøyene spansk (kastiljansk) og silbo, et unikt fløytespråk som tradisjonelt har blitt brukt til kommunikasjon over lange avstander. De fleste mennesker på Kanariøyene snakker også engelsk, spesielt i turistområdene, så det er vanligvis enkelt å kommunisere på engelsk som reisende.

Kostnadsnivå
Kostnadsnivået på Kanariøyene kan variere avhengig av hvilken øy du besøker, hvilken type overnatting du velger, og hva slags aktiviteter og matopplevelser du ønsker. Generelt sett er Kanariøyene kjent for å være en rimeligere destinasjon sammenlignet med mange andre europeiske feriemål. Her er noen indikasjoner på kostnadsnivået:

 • Overnatting: Prisene for overnatting varierer betydelig avhengig av øya, beliggenhet og type overnattingssted. Du kan finne alt fra rimelige vandrerhjem og leiligheter til luksuriøse resorts. Prisene kan også variere i henhold til høysesong og lavsesong.
 • Mat: Matkostnadene varierer avhengig av hvor og hva du spiser. Lokale restauranter og kafeer kan tilby rimelige måltider, spesielt på lunsjtid. På de større turiststedene kan priser være litt høyere, men sammenlignet med mange andre europeiske destinasjoner, er Kanariøyene fortsatt ganske overkommelige.
 • Transport: Offentlig transport på Kanariøyene er vanligvis rimelig, spesielt busser og ferger. Leie av bil kan variere, men det er ofte en praktisk måte å utforske øyene på.
 • Aktiviteter: Prisene for aktiviteter som utflukter, vannsport og kulturelle opplevelser varierer, men det er vanligvis muligheter for ulike budsjetter.
 • Generelle utgifter: Generelt sett kan du forvente at prisnivået på Kanariøyene er rimeligere enn i mange vestlige europeiske land. Det kan variere mellom de forskjellige øyene, med noen øyer som kan være litt dyrere på grunn av høyere turisttrafikk.

Som alltid er det lurt å planlegge budsjettet ditt på forhånd og gjøre undersøkelser for å få en ide om hva slags kostnader du kan forvente basert på dine preferanser og reiseplaner.

Tips
På Kanariøyene er tips ikke nødvendigvis forventet, da de fleste steder inkluderer en serviceavgift i regningen. Likevel er det vanlig å vise takknemlighet for god service ved å gi et lite tips, spesielt hvis du er fornøyd med tjenesten. Her er noen retningslinjer for tips på Kanariøyene:

 • Restauranter: Mange restauranter inkluderer en serviceavgift i regningen, spesielt i turistområder. Hvis dette ikke er tilfelle, er det vanlig å legge igjen et tips på rundt 5-10 % av regningen. Du kan også avrunde beløpet oppover.
 • Kafeer: I mindre kafeer er det vanlig å runde opp beløpet hvis du er fornøyd med servicen.
 • Taxi: Det er vanlig å runde opp beløpet til nærmeste euro eller gi et lite tips, spesielt hvis sjåføren har vært hjelpsom eller vennlig.
 • Hotell: Mange hoteller legger en serviceavgift til på regningen. Hvis det ikke er inkludert, kan du vurdere å gi et lite tips til rengjøringspersonalet og portneren.
 • Turledere og guider: Hvis du deltar i guidede turer eller utflukter, kan du vurdere å gi en liten tips til guiden, spesielt hvis tjenesten har vært ekstraordinær.
 • Barer: I barer er det vanlig å runde opp beløpet til nærmeste euro som en liten takk for servicen.

Husk at tipsing på Kanariøyene, som andre steder, er en måte å vise takknemlighet for god service. Det er imidlertid ikke påkrevd, og det viktigste er å følge lokale skikker og din egen komfortnivå.

Interessante fakta:
Kanariøyene, med sin bemerkelsesverdige variasjon i landskap og kulturelt mangfold, avslører en dypere lag av interessante og engasjerende fakta. Bak den imponerende visuelle appellen, skjuler øygruppen en mengde unike elementer som gir innsikt i dens historie, geografi og lokale skikker. Her er noen av disse fascinerende detaljene som kaster lys på hva som gjør Kanariøyene så unike og minneverdige

 1. Fløytespråk: På øya La Gomera bruker folk et fløytespråk kalt "silbo gomero" for kommunikasjon over lange avstander. Dette tradisjonelle språket er UNESCO-verdensarv og spiller en viktig rolle i øyas kultur.
 2. Måneaktig landskap: Lanzarote har et bemerkelsesverdig landskap som ofte blir sammenlignet med overflaten på månen på grunn av sine vulkanske formasjoner og jordsmonn.
 3. Vulkanisk opprinnelse: Alle Kanariøyene har vulkansk opprinnelse, og noen av disse vulkanene er fortsatt aktive, som Teide på Tenerife, som er Spanias høyeste fjell.
 4. Ørkenstranden: Gran Canaria har en berømt sandstrand som heter Maspalomas, og den er omgitt av sanddyner som gir en ørkenlignende følelse, en unik kontrast til det ellers frodige landskapet på øya.
 5. César Manriques påvirkning: Den berømte kunstneren og arkitekten César Manrique har hatt en enorm innvirkning på Kanariøyenes estetikk. Han jobbet med å integrere kunst og arkitektur i det naturlige landskapet på øyene, og mange av hans verk kan fortsatt besøkes i dag.
 6. En av verdens beste steder for stjerneskuing: La Palma har noen av de klareste nattehimlene i verden og er et paradis for astronomer og stjerneskue-entusiaster.
 7. "Day of the Drums" på La Gomera: Hvert år i slutten av april feirer øya La Gomera "Day of the Drums", en fargerik festival som hedrer øyas kultur og musikalske arv.
 8. Mat og drikke: Kanariøyene er kjent for sin rike gastronomi, inkludert retter som "papas arrugadas" (riderpoteter) servert med mojo-saus, samt lokale oster og fersk sjømat.
 9. Unik dyreliv: På Kanariøyene finnes det flere endemiske arter som ikke finnes andre steder i verden, inkludert spesielle fuglearter som kanarifuglen og blåpetrellen.
 10. Flere mikroklimaer: På grunn av topografien og havstrømmene har hver øy en rekke mikroklimaer, noe som gir variert vegetasjon og ulike naturtyper å utforske.

Disse faktaene er bare en smak av Kanariøyenes mangfoldige og fascinerende kultur, natur og historie.

Festivaler:
Kanariøyene er ikke bare et reisemål for sol og strand, men også en kulturell smeltedigel som feirer sin rike arv gjennom livlige festivaler og fargerike begivenheter. Hver øy har sine egne unike tradisjoner og feiringer som gir reisende en sjanse til å fordype seg i lokal kultur og feire sammen med de innfødte. Her er en oversikt over noen av de mest populære festivalene på Kanariøyene og når de finner sted:

 • Karneval i Santa Cruz de Tenerife (februar/mars): Dette er en av de største karnevalene i verden, kjent for sine fargerike parader, fantasifulle kostymer og livlige gatefester. Det feires med dans, musikk og moro i gatene.
 • Karneval i Las Palmas de Gran Canaria (februar/mars): Denne karnevalsfeiringen konkurrerer i størrelse og entusiasme med Santa Cruz de Tenerife. Her kan du forvente spektakulære kostymer, danseshow og festligheter.
 • Fiesta de la Cruz på La Palma (3. mai): Dette er en religiøs feiring som inkluderer dekorasjon av kors med blomster og fargerike mønstre. Det er også en del av kulturen å lage en spesiell rett kalt "papas con mojo" for å feire dagen.
 • Corpus Christi på Gran Canaria (juni): Denne religiøse feiringen involverer vakre blomsterarrangementer som dekorerer gatene. Spesielt bemerkelsesverdig er de intrikate blomster-teppene som pryder hovedgatene.
 • Fiestas de San Juan på Gran Canaria (23. juni): Feiringen av San Juan inkluderer store bål, dans og nattlige strandfester for å feire sommersolverv. Det er en livlig og magisk natt hvor folk hopper over bålene for å rense seg selv og feire begynnelsen av sommeren.
 • Fiesta de Nuestra Señora de Candelaria på Tenerife (14. og 15. august): Dette er en av de viktigste religiøse festivalene på Kanariøyene, dedikert til jomfru Candelaria, øyas skytshelgen. Festivalen inkluderer en stor prosesjon, musikk og folkedans.
 • Fiesta de la Rama på La Gomera (4. august): Dette er en unik fest som involverer en prosesjon der folk bærer grener i hendene mens de danser gjennom gatene. Det feires for å bringe regn til øya.

Disse festivalene gir deg en unik mulighet til å oppleve den lokale kulturen, musikken, dansen og den livlige atmosfæren på Kanariøyene.

Matkulturen på Kanariøyene
På Kanariøyene går reisen gjennom smakene – en opplevelse som gir en dyp forståelse av øyenes kultur og historie. Mat og drikkekultur på Kanariøyene er en feiring av autentisk smak og lokale råvarer. Med en blanding av tradisjonelle kanariske retter og påvirkninger fra spansk og latinamerikansk mat, tar øyene deg med på en kulinarisk reise som er like variert som landskapet rundt. Her er en oversikt over noen av de mest kjente og populære rettene og drikkene du bør utforske:

 • Papas Arrugadas: Dette er en signaturrettsrett på Kanariøyene. Det er små, rynkede poteter som kokes med mye salt og serveres med deilige mojo-sauser. Mojos kommer i forskjellige varianter – rød og grønn – og gir en eksplosjon av smak til retten.
 • Gofio: er en tradisjonell kanarisk ingrediens laget av ristet korn (vanligvis mais eller hvete). Det brukes i en rekke retter, som supper og desserter, og gir en unik smak og tekstur.
 • Ropa Vieja: Denne smakfulle gryteretten består av langtidskokt oksekjøtt sammen med grønnsaker som poteter og kikerter. Ropa Vieja er en hjørnestein i Kanariøyenes kjøkken og tilbyr en rik blanding av smaker.
 • Conejo en Salmorejo: Dette er en kanarisk kaningryte, med kanin som marineres i krydret saus før det blir stekt. Resultatet er en rett med en intens smak og mørt kjøtt.
 • Bienmesabe: er en tradisjonell dessert laget av mandler, sukker og egg. Den er søt, rik og tilbyr en behagelig kontrast til de andre smakene på øya.
 • Mojo: Mojo-sauser er et viktig element i Kanariøyenes matkultur. Den grønne mojo er laget med koriander, olivenolje, hvitløk, eddik og salt, mens den røde mojo er laget med paprika og chili. Disse sausene brukes som tilbehør til mange retter.
 • Pescado a la Sal: Dette er en enkel og deilig rett som består av fersk fisk som er tilberedt i havsalt. Resultatet er saftig og smakfullt fiskekjøtt.
 • Kanarisk ost: Kanariøyene er kjent for sin utmerkede ost, inkludert variasjoner som Queso de Flor, en myk og kremaktig ost, og Queso de Guía, en fastere ost med sterk smak.
 • Drikker: Prøv også lokale drikker som "Ron Miel," en honningrom, samt "Cerveza Tropical," et kanarisk øl.

Mat og drikkekultur på Kanariøyene er en viktig del av opplevelsen, og det er en mulighet til å utforske de autentiske smakene som definerer denne unike øygruppen.

Hvilke aktiviteter finnes det å gjøre på Kanariøyene?
Kanariøyene tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter for besøkende. Enten du er interessert i natur, kultur, vannsport eller avslapning, er det noe for enhver smak.

For de som elsker naturen, er det mange flotte fotturer og naturskjønne områder å utforske. Øyene har flere nasjonalparker, som Teide nasjonalpark på Tenerife, hvor du kan bestige Spanias høyeste fjell. Det er også mange vakre strender og kystområder å nyte, perfekt for soling, svømming eller vannaktiviteter som snorkling og dykking.

Kanariøyene har også en rik kultur og historie å utforske. Besøkende kan oppleve gamle landsbyer og byer med vakre arkitektoniske perler, som de tradisjonelle kanariske husene. Det er også flere museer og kunstgallerier som viser regionens historie og kunstneriske arv.

For de som er glad i vannsport, er Kanariøyene et paradis. Du kan prøve deg på aktiviteter som surfing, windsurfing, kitesurfing og seiling. Øyene er kjent forsine gode vindforhold og er et populært reisemål for vannsportentusiaster.

Hvis du derimot ønsker å slappe av og nyte deilig mat og drikke, kan du besøke lokale restauranter og kafeer for å smake på de autentiske kanariske rettene. Du kan også ta en tur til en av øygruppens mange vingårder for å prøve lokal vin og lære om vinproduksjonen på Kanariøyene.

Kanariøyene tilbyr også et bredt utvalg av utendørsaktiviteter som golf, tennis, sykling og hesteridning. Det finnes flere golfbaner av høy kvalitet, vakre sykkelstier og muligheter for rideturer i naturen.

Uansett hva du velger å gjøre på Kanariøyene, vil du garantert finne en aktivitet som passer dine interesser og ønsker. Øygruppen er kjent for sitt varierte utvalg av aktiviteter og er et ideelt reisemål for de som ønsker en aktiv og spennende ferie. Kanariøyene er en populær destinasjon for reiselystne mennesker som ønsker å oppleve en blanding av natur, kultur, vannsport og avslapning. Øygruppen tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter som passer enhver smak og interesse.

For de som elsker naturen, er Kanariøyene et paradis med vakre naturreservater og nasjonalparker. En av de mest kjente er Teide nasjonalpark på Tenerife, hvor du kan bestige Spanias høyeste fjell, Mount Teide. Parken byr på imponerende vulkanske landskap og spektakulær utsikt. Andre øyer som Gran Canaria og La Gomera har også flotte fotturer og naturlige attraksjoner å utforske.

Kanariøyene er også kjent for sine vakre strender og kystområder. Her kan du nyte sol og varmt vann, eller prøve deg på vannaktiviteter som snorkling, dykking, surfing, windsurfing og kitesurfing. Øyene har gode vindforhold og er et populært reisemål for vannsportentusiaster.

For de som er interessert i kultur og historie, har Kanariøyenemye å tilby. Øyene har en rik historie og kulturarv, med flere historiske byer og landsbyer som er verdt å besøke. Du kan utforske gamle slott, kirker og museer for å lære mer om regionens historie og tradisjoner. Det er også flere kunstgallerier og kunstneriske senter som viser frem regionens kunstneriske arv.

Hvis du er ute etter en kulinarisk opplevelse, vil Kanariøyene ikke skuffe. Øyene er kjent for sin gode mat og drikke, med mange lokale restauranter og kafeer som tilbyr autentiske kanariske retter. Du kan prøve alt fra fersk sjømat til tradisjonelle kjøttretter, samt smake på de lokale vinene som produseres på øyene. Du kan også besøke en av øygruppens mange vingårder for å lære mer om vinproduksjonen og smake på de forskjellige vinene.

Kanariøyene tilbyr også et bredt utvalg av utendørsaktiviteter for de som elsker å være aktive. Du kan spille golf på en av øygruppens mange golfbaner, spille tennis på enav øygruppens tennisbaner, eller prøve deg på vannsport som seiling, jetski og fiske. Det er også muligheter for terrengsykling, ridning og paragliding. Uansett hvilken aktivitet du velger, vil du bli imponert over den vakre naturen og det behagelige klimaet som Kanariøyene har å tilby.

For de som ønsker avslapning og velvære, er Kanariøyene et ideelt reisemål. Øyene har et stort utvalg av spa- og wellness-sentre hvor du kan nyte massasje, ansiktsbehandlinger og andre avslappende behandlinger. Du kan også slappe av på en av øygruppens mange strender eller ta en svømmetur i et av de mange bassengene på hotellene. Uansett hva du velger, vil du føle deg avslappet og revitalisert.

Kanariøyene er også kjent for sitt pulserende natteliv. Her finner du et bredt utvalg av restauranter, barer og klubber hvor du kan danse og feste til langt på natt. Du kan også oppleve live musikk og underholdning på forskjellige steder rundt øyene. Uansett hva du er ute etter, vil Kanariøyene ha noe å tilby.

For å oppsummere, Kanariøyene er et fantastisk reisemål for reiselystne mennesker. Med gode vindforhold for kitesurfing, rik kultur og historie, deilig mat og drikke, et bredt utvalg av utendørsaktiviteter, avslappende spa- og wellness-sentre og et pulserende natteliv, er det noe for enhver smak på disse øyene. Uansett hva du velger å gjøre, vil du oppleve den vakre naturen og det behagelige klimaet som Kanariøyene har å tilby.

 

Se våre reiser til dette reisemålet