Oversikt

Moldova ligger mellom Romania og Ukraina, og er et perfekt reisemål for de som er lei av turistflokker og ønsker en ferie utenom det vanlige. Et besøk til landet bør inkludere noen dager i hovedstaden Chisinau. Til tross for jordskjelv og andre verdenskrig har byen flere arkitektoniske perler og er overraskende grønn og fredfull. Central Market må besøkes, markedet åpnet i 1825 og har siden vært et samlingspunkt i byen.

Når man kommer ut av byen ligger klostre, slott og vingårder med vinranker så langt øye kan se.
Moldova er verdens kjent for sin vinproduksjon. Cricova har verdens største vinsamling som er dokumentert i Guinness rekordbok.
Orheiul Vechi er Moldovas viktigste historiske sted, klosteret ligger i naturskjønne omgivelser på en klippekant over elven Raut.

Legg også inn et besøk til Transnistria, en selverklært republikk, kanskje et av Øst-Europas merkeligste steder.

En ferie til Moldova tilbyr den perfekte kombinasjon av landlige og urbane opplevelser.  

Høydepunkter

 • Chisinau – besøk The Arc Triomphe, katedralen er konvertert tilbake til et hellig sted etter løsrivelsen fra Sovjet. Utforsk Rose Valley, en ni hektar stor park med ikke mindre enn 3 store innsjøer. Utenfor byen kan man besøke Milestii Mici Winery, som er så stor at man kjører buss i den underjordiske vinkjelleren.
 • Orheiul Vechi – er et unikt konsept og Moldovas viktigste historiske sted. Stedet er kjent for sitt grottekloster men her finner man også festninger og flere ruiner som stammer helt tilbake til oldtiden.
 • Transnistria – en reise til Moldova er ikke fullendt hvis man ikke har besøkt denne lille rare staten i Øst-Europa. Den lille landstripen er en selverklært republikk og veldig Russland vennlig. Her finner man blant annet flere statuer av Lenin.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Moldova (Chisinau)

Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (23ºC), Kaldeste måned: januar (-2ºC) / Våteste måned: juni (24.8mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.
 
Hvordan er været i Moldova? Klimaet i Moldova er relativt mildt om vinteren og varmt om sommeren.
Best tiden å besøke landet: Er fra slutten av april til begynnelsen av juni samt slutten av august til midt i oktober, da er det behagelige temperaturer men det vil være en del nedbør.
Myntenhet: I Moldova brukes det moldovsk Leu (MDL). Kredit kort kan brukes i hovedstaden her finnes også noen minibanker. Det anbefales å ha kontanter i tillegg, enten i Euro eller lokal valuta når man skal utenfor hovedstaden.

Tips: Det er etter hvert blitt vanlig å gi tips i Moldova. 
 • Hoteller – Det er ikke nødvendig. 
 • Restauranter – Her er det forventet at man gir 5-10% i tips, også selv om det ofte er inkludert et servicetillegg i regningen.
 • Barer – Også her er det forventet at man gir 5-10% i tips.
 • Taxi – I taxier er det ikke nødvendig men kan man gjerne påskjønne god service.
Interessante fakta:
 • Landet er det minst besøkte i Europa.
 • Moldova er hjemsted for rundt 300 fuglearter.
 • Verdens største grotte er i Criva, Moldova.
 • Befolkningen er 2 språklige og i mange tilfelle 3 språklige.
Festivaler:
 • Martisor Music Festival (mars) – Denne festivalen har funnet sted i over 50 år. Her kan man oppleve klassisk musikk, folklore, moderne og tradisjonell dans, faktisk alle former for musikk og dans kan man forvente seg på flere av de store scenene i landet.
 • National Wine Day (første helg i oktober) – Dette er en hyllest til vin produksjonen i Moldova. Turister kan oppleve vinsmaking, besøk i vinkjellere og underjordiske gallerier. Samtidig som man kan oppleve konserter med folkemusikk og moderne musikk. 
 • Night of Museums (14-15 mai) – Dette er en av de mest unike festivalene i Moldova og er kjent over hele verden. Museene er åpne frem til kl22 og er gjort om til scener og tilbyr forskjellig slags underholdning som høytlesing, smaksprøver, teater og danse oppvisninger, i tillegg til kaffe og kunst vernisage på noen museer. 

 


 

 

Se våre reiser til dette reisemålet