Vi leter nå etter din drømmereise

Moldova en uoppdaget perle i Europa

MoldovaMoldova ligger mellom Romania og Ukraina, og er et perfekt reisemål for de som er lei av turistflokker og ønsker en ferie utenom det vanlige. Et besøk til landet bør inkludere noen dager i hovedstaden Chisinau. Til tross for jordskjelv og andre verdenskrig har byen flere arkitektoniske perler og er overraskende grønn og fredfull. Central Market må besøkes, markedet åpnet i 1825 og har siden vært et samlingspunkt i byen.

Når man kommer ut av byen ligger klostre, slott og vingårder med vinranker så langt øye kan se.
Moldova er verdens kjent for sin vinproduksjon. Cricova har verdens største vinsamling som er dokumentert i Guinness rekordbok.
Orheiul Vechi er Moldovas viktigste historiske sted, klosteret ligger i naturskjønne omgivelser på en klippekant over elven Raut.
Legg også inn et besøk til Transnistria, en selverklært republikk, kanskje et av Øst-Europas merkeligste steder.

En ferie til Moldova tilbyr den perfekte kombinasjon av landlige og urbane opplevelser.  

Høydepunkter
 • Chisinau – besøk The Arc Triomphe, katedralen er konvertert tilbake til et hellig sted etter løsrivelsen fra Sovjet. Utforsk Rose Valley, en ni hektar stor park med ikke mindre enn 3 store innsjøer. Utenfor byen kan man besøke Milestii Mici Winery, som er så stor at man kjører buss i den underjordiske vinkjelleren.
 • Orheiul Vechi – er et unikt konsept og Moldovas viktigste historiske sted. Stedet er kjent for sitt grottekloster men her finner man også festninger og flere ruiner som stammer helt tilbake til oldtiden.
 • Transnistria – en reise til Moldova er ikke fullendt hvis man ikke har besøkt denne lille rare staten i Øst-Europa. Den lille landstripen er en selverklært republikk og veldig Russland vennlig. Her finner man blant annet flere statuer av Lenin.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Moldova (Chisinau)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (23ºC), Kaldeste måned: januar (-2ºC) / Våteste måned: juni (24.8mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.

Hvordan er været i Moldova? Klimaet i Moldova er relativt mildt om vinteren og varmt om sommeren.
Best tid å besøke landet? Er fra slutten av april til begynnelsen av juni samt slutten av august til midt i oktober, da er det behagelige temperaturer men det vil være en del nedbør.
Myntenhet: I Moldova brukes det moldovsk Leu (MDL). Kredit kort kan brukes i hovedstaden her finnes også noen minibanker. Det anbefales å ha kontanter i tillegg, enten i Euro eller lokal valuta når man skal utenfor hovedstaden.

Tips: Det er etter hvert blitt vanlig å gi tips i Moldova. 
 • Hoteller – Det er ikke nødvendig. 
 • Restauranter – Her er det forventet at man gir 5-10% i tips, også selv om det ofte er inkludert et servicetillegg i regningen.
 • Barer – Også her er det forventet at man gir 5-10% i tips.
 • Taxi – I taxier er det ikke nødvendig men kan man gjerne påskjønne god service.
Interessante fakta:
 • Landet er det minst besøkte i Europa.
 • Moldova er hjemsted for rundt 300 fuglearter.
 • Verdens største grotte er i Criva, Moldova.
 • Befolkningen er 2 språklige og i mange tilfelle 3 språklige.
Festivaler:
 • Martisor Music Festival (mars) – Denne festivalen har funnet sted i over 50 år. Her kan man oppleve klassisk musikk, folklore, moderne og tradisjonell dans, faktisk alle former for musikk og dans kan man forvente seg på flere av de store scenene i landet.
 • National Wine Day (første helg i oktober) – Dette er en hyllest til vin produksjonen i Moldova. Turister kan oppleve vinsmaking, besøk i vinkjellere og underjordiske gallerier. Samtidig som man kan oppleve konserter med folkemusikk og moderne musikk. 
 • Night of Museums (14-15 mai) – Dette er en av de mest unike festivalene i Moldova og er kjent over hele verden. Museene er åpne frem til kl22 og er gjort om til scener og tilbyr forskjellig slags underholdning som høytlesing, smaksprøver, teater og danse oppvisninger, i tillegg til kaffe og kunst vernisage på noen museer. 
Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.