Oversikt

Portugal - En Symfoni av Opplevelser i Europas Sørvestlige Hjørne

Portugal er et land som fungerer som en levende tidskapsel, fra de gamle festningene i Porto til de mektige monumentene i Lisboa. Med en historie som går tusener av år tilbake, finner man her en skattkiste av kulturell rikdom. Museene er fullpakket med gjenstander fra oppdagelsesreisende og kunstnere, mens kaféene pulserer med fado-musikk som stammer fra sjelen av det portugisiske folket.

Tenk deg et land hvor solen kysser himmelen over gylne strender, hvor gamle byer gjemmer seg bak en fasade av fargerike fliser, og hvor du hører en melodi av stemmer, bølgeskvulp og strenger av klassiske gitarer. Velkommen til Portugal, et land som er mer enn bare et reisemål; det er en affære mellom historie, kultur, natur og menneskelig gjestfrihet. Dette er et sted hvor hver by og hvert landskap forteller en egen historie, fra Lisboas sydende liv til Portos industrielle sjarm og Algarves solfylte kystlinje.

Portugal har lenge stått i skyggen av sin nabo, Spania, men nå blir dette perlen i Atlanterhavet stadig mer populært for sin unike blanding av gamle og nye verdener. Her kan man nyte det urbane livets gleder og samtidig trekke seg tilbake til landskap som synes uberørt av tidens tann. Dette er landet for de nysgjerrige, de eventyrlystne, og de som ønsker en dypere forståelse av hva det europeiske kontinentet har å by på.

Det Beste fra to verdener: Hvor historie møter moderne livsstil

Portugal er en tidsreise i ett og samme land. Her kan du utforske UNESCO-vernede steder, som Jerónimos-klosteret i Belem eller Tower of Belém, før du nyter en moderne gastronomisk opplevelse på et Michelin-restaurant. Gå fra gamle bydeler med brosteinsbelagte gater til trendy nabolag som LX Factory i Lisboa, hvor gammel industriarkitektur har blitt omdannet til kreative sentre med kunstgallerier, designbutikker og kaffebarer.

 • En Gastronomisk Oase: Fra Bacalhau til portvin
  Matelskere, gled dere. I Portugal finner du alt fra familiedrevne tavernaer til luksuriøse restauranter, men én ting er konstant: en kjærlighet til god mat og gode råvarer. Fersk sjømat er en selvfølge, mens landskapet gir ideelle forhold for en rekke spesialiteter – som saftige oliven og deilige oster. Og ja, vi må ikke glemme portvinen. Med dype røtter i Douro-dalen, gir denne vinregionen deg en smaksopplevelse som definerer Portugal.

 • Eventyret venter: Fra surfing til fotturer
  Portugal har et rikt utvalg av aktiviteter for de eventyrlystne. Surfemekkaet Nazaré tiltrekker seg bølgejegere fra hele verden, mens den rolige Algarvekysten er perfekt for seiling og kajakkpadling. Er du mer interessert i landbaserte aktiviteter, tilbyr Serra da Estrela fjellkjeder som er ideelle for fotturer og til og med skigåing i vintersesongen.

 • Fra spennende byer til fredelige fiskevær og landsbyer
  Portugal har et hjerte like stort som landskapet. Den menneskelige dimensjonen av landet kan kanskje best føles i de små fiskeværene, hvor lokalbefolkningen deler gjerne av sin tid og sine historier. Men du vil også føle det i storbyene, der pulsen er høy, og hvor moderne livsstil lever side om side med gammel tradisjon.

 • Åpne dører og åpne hjerter: Gjestfrihet som en del av kulturen
  En av de mest tiltrekkende aspektene ved Portugal er dets mennesker. Deres evne til å få alle til å føle seg velkomne gjør at besøkende ofte føler en dypere tilknytning til landet. Fra den lille kafeeieren i Porto som serverer deg en "Francesinha" med et smil, til folkene du møter på en lokal fado-klubb i Alfama, gir portugiserne deg følelsen av å høre til, uansett hvor du kommer fra.

Når du har vandret gjennom de forskjellige lagene av det Portugal har å by på, vil du forstå at dette er mer enn et reisemål. Det er en livserfaring som beriker, fortryller og, mest av alt, inviterer til et livslangt forhold. Så hvorfor vente? Portugal er klar til å åpne dørene og ønske deg velkommen til denne enestående symfonien av opplevelser.

En reise gjennom Portugals ikoniske severdigheter

Portugal kan lett betraktes som et levende museum, men det vil ikke gjøre rettferdighet til landets pulserende energi og moderne vibber. Fra nord til sør og øst til vest, er Portugal prikket med utrolige severdigheter som både overrasker og fascinerer. Her finner du alt fra historiske festninger og imponerende naturlandskap til banebrytende arkitektur og religiøse monumenter. Er du klar for en visuell og kulturell fest? La oss utforske noen av Portugals mest ikoniske severdigheter.

 • Tower of Belém - Vakttårnet ved Tajo: Belém-tårnet i Lisboa står som et stolt minnesmerke over Portugals gullalder. Bygget i det 16. århundre som en del av et forsvarssystem for elven Tajo, er dette UNESCO-listede tårnet en kombinasjon av gotiske og ulike arkitektoniske stiler. Den gir en panoramautsikt over elven og er et must for historieinteresserte.
 • Pena Palace - Fargenes slott: I Sintra finner du Pena Palace, et slott så fargerikt og dramatisk at det virker tatt ut av en eventyrbok. Bygget på toppen av en høy klippe, blander Pena Palace elementer av renessanse og maurisk design. Det er et mesterverk av romantisk arkitektur, omgitt av en like imponerende park med eksotiske trær og planter.
 • Porto’s Ribeira - Gamlebyen ved Douro: I Porto er det vanskelig å overse Ribeira, byens historiske distrikt og et annet UNESCO-verdensarvsted. Med sine smale gater, fargerike bygninger og tradisjonelle båter som flyter på Douro-elven, gir Ribeira en unik atmosfære som både er livlig og nostalgisk.
 • Algarvekysten - Hvor land møter hav: I sør ligger Algarve med sine berømte strender og laguner. Dette er ikke bare et sted for soling og bading; klippene og grottene langs kysten gir et dramatisk bakteppe for naturelskere og eventyrere. Spesielt imponerende er Ponta da Piedade, en serie av kalksteinsformasjoner som er formet av tid og tidevann.
 • Batalha-klosteret - En Hyllest til Tapperhet: Batalha-klosteret ble bygget for å feire Portugals seier over Castilla i slaget ved Aljubarrota i 1385. Klosteret er en juvel av gotisk arkitektur og et sted for dyp åndelig refleksjon. De intrikate detaljene i klostrets kapeller og søyler er et testament til tidens kunsthåndverk.
 • Azorene - Europas ukjente paradis: Ikke alle av Portugals severdigheter ligger på fastlandet. Azorene, en gruppe vulkanske øyer i Atlanterhavet, tilbyr en helt annen type opplevelse med sine frodige landskap, kratersjøer og hvalsafari-muligheter. Her finner du naturen i sin råeste form, fra det kjegleformede vulkanske krateret i Sete Cidades til de termiske kildene i Furnas.

Hver av disse stedene representerer en unik fasett av Portugals mangfoldige identitet, og sammen danner de et bilde av et land som er rikt på kultur, historie og naturskjønnhet. Planlegger du en tur til Portugal, bør disse ikoniske stedene definitivt stå på din "må-se"-liste.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Lisboa, Portugal
Måle enheter=
°C og mm/måned. Varmeste måned: august (23°C), Kaldeste måned: januar (11°C) & Våteste måned: desember (52.8 mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
Average temperatures and rainfall in Lisbon, Portugal
Været i Portugal: En Hymne til Middelhavsklimaet med en Atlanterhavsvri
Været i Portugal er like variert som landets landskap og kultur, men det er generelt kjennetegnet av et mildt middelhavsklima med en atlanterhavspåvirkning. Det gir deg gode muligheter for å nyte utendørsaktiviteter året rundt, og her er hva du kan forvente i de forskjellige regionene:
 • Lisboa og Sentral-Portugal: Hovedstaden Lisboa, langs med resten av sentrale Portugal, nyter godt av varme, tørre somre og milde, litt fuktige vintre. Sommermånedene, spesielt juli og august, kan se temperaturer over 30 grader Celsius, mens vintrene sjelden går under 10 grader.
 • Porto og Nord-Portugal: Porto og nordlige deler av Portugal har et litt kjøligere og mer fuktig klima enn resten av landet. Selv om somrene fortsatt er varme og behagelige, kan det forventes mer nedbør gjennom året, spesielt om vinteren.
 • Algarve: Algarvekysten er beryktet for sitt solrike klima. Her er det varmt og tørt i sommerhalvåret, med temperaturer som ofte overstiger 30 grader. Vintrene er milde og med mindre nedbør, noe som gjør Algarve til et attraktivt reisemål også utenom høysesongen.
 • Madeira og Azorene: Disse øygruppene i Atlanterhavet har et subtropisk klima. Madeira har milde temperaturer året rundt, mens Azorene kan være mer uforutsigbare med mulighet for plutselige værskifter. Men generelt har også disse øyene milde vintre og varme somre.
 • Innlandet: Innlandsområdene, som for eksempel Douro-dalen og regioner i nærheten av grensen til Spania, kan oppleve mer ekstreme temperaturer. Her kan sommeren være svært varm, mens vintrene kan bli kjølige, spesielt om natten.

Så enten du er en soltilbeder, en ivrig surfer, eller bare noen som ønsker å utforske byene uten å bli overveldet av varme eller kulde, har Portugal noe for enhver smak når det kommer til vær. Det er nettopp denne klimatiske mangfoldigheten som gjør Portugal til et ideelt reisemål for mange ulike typer ferier.

Beste tiden å besøke Portugal
Det finnes ikke en "one size fits all"-løsning for når det er best å besøke Portugal, da landet har en rik palett av opplevelser å tilby i ulike sesonger. Her er noen retningslinjer for å hjelpe deg å planlegge reisen:

 • Vår (mars til mai): Våren er en fantastisk tid for å utforske både by og land i Portugal. Været er mildt, trærne blomstrer, og turiststrømmen er enda ikke på sitt høydepunkt. Dette er en utmerket tid for utendørsaktiviteter som fotturer, sykling og sightseeing.
 • Sommer (juni til august): Sommermånedene er høysesong i Portugal. Stranden er hovedattraksjonen, spesielt i Algarve og langs Atlanterhavskysten. Forvent høyere priser og mer folk. Men hvis du er ute etter et pulserende natteliv og et rikt utvalg av sommerfestivaler, er dette tiden å dra.
 • Høst (september til november): Høsten i Portugal er en periode med rik fargeprakt, spesielt i nordlige regioner som Douro-dalen, der vingårdene er i full blomst. Dette er også tiden for vinhøsting, så det er en ideell periode for vinelskere. Været er fortsatt varmt nok for strandbesøk, men uten sommerens intense varme.
 • Vinter (desember til februar): Vintermånedene er lavsesong i Portugal, bortsett fra noen få steder som har vintersport, for eksempel Serra da Estrela. Dette er en god tid for å utforske Portugals byer i et roligere tempo. Lisboa og Porto har fortsatt mye å tilby, inkludert julemarkeder og nyttårsfeiringer. Dette er også en god tid for å utforske Madeira og Azorene, hvor klimaet er mildere.

For å oppsummere, den beste tiden å besøke Portugal avhenger av hva du ønsker å gjøre. Fra kulturelle festivaler og kulinariske oppdagelsesreiser til utendørs eventyr og avslapping ved sjøen, er det alltid en god tid å utforske dette mangfoldige og innbydende landet.                                                                                             

Portugal er en del av Eurosonen, noe som betyr at den offisielle valutaen er euro (€).

FreeCurrencyRates.com

Kontanter eller Kort? Selv om kreditt- og debetkort er mye brukt i Portugal, spesielt i større byer som Lisboa og Porto, er det fortsatt steder, spesielt i landlige områder, der kontanter er konge. Det er derfor lurt å alltid ha litt kontanter tilgjengelig.
Uttak fra Minibanker: Minibanker, kjent som Multibancos, er lett tilgjengelige over hele landet.

Kostnadsnivået i Portugal
Portugal, med sin rike kultur, varierte landskap og behagelige klima, er en av Europas mer økonomisk tilgjengelige reisedestinasjoner. Selv om det finnes luksuriøse alternativer for de som ønsker å skjemme seg bort, har Portugal også en overflod av budsjettvennlige alternativer. Her er en rask oversikt:

 • Overnatting: Hotellpriser i Portugal kan variere sterkt avhengig av beliggenhet og sesong. Mens du kan forvente å betale mellom €100 - €200 per natt for et fire- eller femstjerners hotell i Lisboa, er det mulig å finne komfortable vandrerhjem og budsjetthoteller for så lite som €40 - €60 per natt.
 • Mat og drikke: Måltider i Portugal gir god valuta for pengene. En solid lunsj eller middag på en gjennomsnittlig restaurant vil koste deg rundt €10 - €20 per person. Dersom du ønsker å prøve portugisisk vin eller andre lokale drikker, kan du forvente å legge til ytterligere €5 - €10.
 • Transport: Offentlig transport er forholdsvis billig i Portugal. En enkeltbillett for buss eller metro i Lisboa og Porto koster under €2. Taxi og ridesharing-tjenester som Uber er også rimelige sammenlignet med andre vest-europeiske land.
 • Attraksjoner og aktiviteter: Inngangspriser til museer, historiske steder og naturattraksjoner er også ganske overkommelige. For de fleste populære turistattraksjoner, som Belemtårnet i Lisboa eller Livraria Lello i Porto, vil inngangsbilletten være mellom €5 og €15.
 • Shopping: Prisene på klær, suvenirer og andre varer ligger på et moderat nivå. Markeder og lokale butikker tilbyr ofte unike varer til rimelige priser. Men hvis du er på jakt etter luksusvarer fra internasjonale merker, forvent priser i tråd med resten av Vest-Europa.

Det generelle kostnadsnivået i Portugal gjør det til en attraktiv destinasjon for reisende på alle budsjetter. Med litt planlegging er det godt mulig å nyte en rik og variert opplevelse uten å tømme lommeboken. Dette gjør Portugal til en ideell destinasjon for både korte ferier og lengre opphold.

Tips
I Portugal er det ikke obligatorisk å gi tips, men det blir satt pris på som en anerkjennelse av god service. Her er noen generelle retningslinjer for hva som er vanlig å gi i tips for ulike tjenester:

 • Restauranter og kaféer: I mindre restauranter og kaféer er det vanlig å runde opp regningen til nærmeste hele euro eller la noen småmynter ligge igjen. I litt mer formelle spisesteder der servicenivået er høyt, er en tips på 10–15% mer vanlig, men dette er ikke en streng regel.
 • Barer: I barer er det ikke alltid forventet å tipse. Imidlertid er det vanlig å runde opp til nærmeste euro eller la noen mynter ligge igjen hvis du har fått god service.
 • Taxi og transport: For taxitjenester er det vanlig å runde opp til nærmeste hele euro eller la sjåføren beholde småmyntene som vekslepenger. For ridesharing-tjenester som Uber, kan du enten velge å tipse gjennom appen eller gi kontanter direkte til sjåføren.
 • Hotell: For hotelltjenester, som portier eller romservice, er det vanlig å gi et par euro som takk for god service. Hvis du bor på et hotell over flere dager og er fornøyd med renholdet, kan du også vurdere å legge igjen en liten tips til renholdspersonalet.
 • Guidede turer og reiseledere: For guidede turer, spesielt private turer, er det vanlig å gi en tips på 10-20% av totalprisen, avhengig av kvaliteten på tjenesten og din egen tilfredshet.
 • Frisør og spa: For frisør- og spa-tjenester er det vanlig å tipse rundt 10% av totalbeløpet, spesielt hvis du er fornøyd med resultatet og servicen.

Selv om tipsing er frivillig i Portugal, er det en god måte å vise takknemlighet for god service på. Så lenge du følger disse generelle retningslinjene, vil du ikke trå feil.

Interessante fakta
Portugal er kanskje mest kjent for sin seilende historie, sin forkjærlighet for fotball og sin uovertrufne produksjon av portvin, men dette vestlige hjørnet av Europa har mye mer å by på. Fra mysterier rundt verdens eldste bokhandel til en landsby bygget av gigantiske kampesteiner, er Portugal et land som nesten virker skapt for å pirre nysgjerrigheten. Her følger en samling av interessante og morsomme fakta som kanskje vil forandre måten du ser på dette fascinerende landet. Hold deg fast, for denne reisen inn i Portugals ukjente terrenget kan gi deg et helt nytt perspektiv!

 1. Årstider i minutter: Portugal er kjent for sitt varierende klima, spesielt i nord. Det er et lokalt ordtak i Porto som sier, "Vier estações num dia," som betyr "fire årstider på en dag."
 2. En Nasjonalsang for Fado: Fado er Portugals egen musikksjanger, og det er så inngrodd i kulturen at det faktisk finnes en nasjonalsang for det. Den heter "A Portuguesa."
 3. Korkens hjemland: Over halvparten av verdens korkproduksjon kommer fra Portugal. Landet er også den største eksportøren av kork i verden.
 4. Den grønne suppen: En av Portugals mest ikoniske retter er Caldo Verde, en grønn suppe som består av poteter, pølse og kål. Det er nesten en nasjonal skatt!
 5. Verdens eldste grenser: Portugal har Europas eldste fastlagte grenser, i hovedsak uforandret siden 1297.
 6. En egen tidssone: Selv om Portugal ligger i samme lengdegrad som Storbritannia, opererer det på kontinentaltid. Det er faktisk en kontinuerlig debatt i landet om de bør bytte til britisk tid.
 7. Ørken i Europa: Kurioziteten Dunas de São Jacinto er en av Europas få sanddyneområder, som gir en ørkenlignende følelse i hjertet av Europa.
 8. Surfeparadis: Portugal er kjent for noen av de høyeste bølgene i verden for surfing, spesielt i Nazaré, hvor bølger kan nå høyder på opptil 30 meter!
 9. Tilnavnet "Landet av Saudade": Saudade er et portugisisk ord som ikke har en direkte oversettelse i andre språk. Det beskriver en dyp, melankolsk lengsel eller nostalgi.
 10. Den første fargesekvensfilmen: Den portugisiske filmen "A Severa" fra 1931 er kjent for å være den første filmen i verden som brukte en form for fargesekvens.

Disse faktaene gir bare et lite glimt inn i hvor unikt og fascinerende Portugal er. Hver av disse punktene kan være en inngangsport til dypere forståelse og utforskning av portugisisk kultur, historie og dagligliv.

Portugals festivaler: En feiring av kultur, kunst og samhørighet
Festivaler i Portugal er ikke bare arrangementer; de er eksplosjoner av farge, musikk og kultur som får hjertet til å slå litt fortere. Fra de flamboyante karnevalene som byr på en tropisk atmosfære midt i vintermånedene, til de tradisjonelle religiøse prosesjonene som tilbyr et dypt innblikk i landets åndelighet, har Portugal en festival for alle. Disse begivenhetene er nøkkelopplevelser for å forstå den portugisiske sjelen i all sin mangfoldighet. Hvis du er nysgjerrig på når og hvor du kan delta i disse fargerike feiringene, har vi satt sammen en liten liste over noen av de mest bemerkelsesverdige.

 • Karneval i Torres Vedras (februar eller mars): Dette er Portugals svar på Rios berømte karneval. Det finner sted i byen Torres Vedras og er kjent for sine fargerike parader, samba-musikk og overdådige kostymer. Det er en av de mest autentiske karnevalene i Portugal, med en unik lokal atmosfære.
 • Festa de São João i Porto (23. Juni): Denne festivalen i Porto markerer sommersolverv og er en hyllest til St. John. Festivalen inkluderer en rekke aktiviteter fra fyrverkeri til folkedans, og det er vanlig å se folk gå rundt med plastikkhammere, slående vennlig på hodet til forbipasserende som en del av feiringen.
 • Fado Festivaler (hele året): Fado, Portugals egen musikksjanger, har flere festivaler dedikert til den over hele landet. Spesielt i byene Lisboa og Porto, kan du finne intime konserter og forestillinger som lar deg oppleve denne musikkens sjelrørende kvaliteter.
 • Romería de Nossa Senhora d'Agonia i Viana do Castelo (august): Denne er en av Portugals mest fremtredende religiøse festivaler. Den er kjent for sine fargerike prosesjoner, tradisjonelle kostymer og folkedans. Festivalen er en feiring av Jomfru Maria og tiltrekker tusenvis av pilegrimer hvert år.
 • Rock in Rio: Rock in Rio Lisboa har vært en tilbakevendende musikkfestival i Portugal. Den er en del av den større Rock in Rio-festivalserien, som startet i Rio de Janeiro, Brasil, i 1985. Festivalen har vokst til å bli en av de mest kjente i verden, med avleggere i flere byer, inkludert Lisboa. Rock in Rio Lisboa ble første gang arrangert i 2004 og har siden den gang blitt en av Europas største musikkfestivaler. Den tiltrekker seg et stort antall internasjonale og lokale artister innen en rekke sjangre, fra rock og pop til elektronisk musikk og mer. Festivalen finner vanligvis sted annethvert år i Lisboa og har blitt holdt i Parque da Bela Vista, en stor offentlig park. Det er vanligvis planlagt for sent vår eller tidlig sommer, og kan vare i flere dager..

Hver av disse festivalene tilbyr en unik innsikt i forskjellige aspekter av portugisisk kultur, fra musikk og dans til religion og folkelig samhørighet. De gir en utmerket mulighet til å fordype seg i landets rike kulturarv.

Mat & drikkekultur i Portugal: En kulinarisk reise gjennom smaker og tradisjoner
Portugal kan beskrives som et land der mat og drikke er mye mer enn bare næring; de er en feiring av livet selv. Fra de sprudlende fiskebryggene i nord til de sydende grytene med lam i sør, representerer det portugisiske kjøkkenet en rik blanding av historiske påvirkninger, lokale råvarer og en dyp forståelse for hvordan mat kan bringe folk sammen. Her er det vanlig å bruke tiden godt ved bordet, nyte samtaler og langsomt nyte hver bit og slurk. Dette er et land hvor hver region har sin egen stolte kulinariske identitet, en arv som er dypt forankret i kultur, historie og lokalsamfunn.

De mest kjente og populære rettene:

 • Bacalhau à Brás: En oppfinnsom bruk av klippfisk (tørket og saltet torsk), blandet med potetstrimler, egg og løk.
 • Caldo Verde: En enkel, men mettende grønn suppe laget av potet, pølse og grønnkål.
 • Francesinha: Spesiell for Porto, denne "lille franske" sandwichen er en saftig blanding av flere typer kjøtt, dekket med ost og druknet i en rik tomatsaus.
 • Arroz de Pato: En dekadent risrett laget med and, ofte servert med et lag av chorizo på toppen for ekstra smak.
 • Pastéis de Nata: Disse små kremete eggekake tartene er så populære at de har gått fra lokal delikatesse i Lisboa til internasjonal fenomen.

Populære drikker:

 • Portvin: En søt, ofte rød, vin som er kjent over hele verden, hovedsakelig produsert i Douro-dalen.
 • Vinho Verde: En unik grønn vin som er lett, litt sprudlende og perfekt for varme dager.
 • Ginja: En kirsebærlikør som vanligvis nytes som en digestif eller i en liten sjokoladekopp.
 • Aguardente: En sterk portugisisk brennevin laget fra druer, ofte brukt som en base for andre drikker eller som en digestif.
 • Super Bock og Sagres: Disse to merkene av øl er nasjonale favoritter og lett tilgjengelige over hele landet.

Gjennom sin mat og drikke inviterer Portugal deg til å delta i en lang og variert kulinarisk tradisjon, en som reflekterer landets mangfoldige landskap, rike historie og inkluderende kultur.

Portugals strender: Fra bortgjemte bukter til surfe paradis
Hvis du trodde at Portugals tiltrekningskraft bare lå i dens rike historie, fargerike kultur og velsmakende mat, da har du ikke opplevd landets utrolige kystlinje. Portugals strender er som en levende palett av muligheter, fra Algarves gylne bukter til de ville, bølgende havene som gjør landets nordlige kyst til et surfe-mekka. Her kan du finne alt fra brede, folksomme sandbanker til intime, nesten utilgjengelige klippebukter. Det er en verden av blåtoner som venter på å utforskes, enten du er en vannsportsentusiast, soltilbeder, eller bare noen som vil føle sanden mellom tærne mens du nyter en god bok. Portugals strender tilbyr en maritim oase for enhver smak.

 • Praia da Marinha, Algarve: Kjent for sine karakteristiske kalksteinsklipper og krystallklart vann, er Praia da Marinha et yndet sted for snorkling og fotografering. Det er en rolig og avslappet atmosfære her, noe som gjør det til et perfekt sted for en dag med avkobling.
 • Praia do Camilo, Lagos: Dette er en annen perle i Algarve-regionen. Du må gå ned en lang trapp for å komme til denne bortgjemte bukten, men innsatsen er vel verdt det. Den gylne sanden, omgitt av imponerende klippeformasjoner, gir en nesten eventyraktig setting.
 • Praia de Odeceixe, Alentejo: Dette er en fantastisk strand for de som liker å surfe. Den ligger ved grensen mellom Algarve og Alentejo og har et bredt utvalg av vannaktiviteter. Elven Seixe munner ut her, noe som gir en unik kombinasjon av elv- og havlandskap.
 • Praia de Miramar, Porto: Nær byen Porto, er Praia de Miramar kjent for sin lille kapell, Capela do Senhor da Pedra, som sitter på en klippe i havet. Dette er en vidstrakt strand som er mindre overfylt enn mange andre, og gir muligheter for lange turer langs kysten.
 • Praia da Adraga, Sintra: En av de mest fotogene strendene i Portugal, Praia da Adraga ligger i nærheten av den vakre Sintra-fjellkjeden. Stranden er omgitt av imponerende klipper og har en rå, uforstyrret skjønnhet som er spesielt populær blant lokalbefolkningen.

Hver av disse strendene har sin egen unike sjarm og karakter, og tilbyr et mangfold av aktiviteter og naturopplevelser. De gir en fantastisk bakgrunn for å nyte Portugals varierte maritime skjønnhet.

På sporet av kulinariske høydepunkt og portvin: et reiseforslag

 • Dag 1: Ankomst i Lisboa
  Aktiviteter: Ankomst og innsjekking på hotellet.
  Mat og drikke: Middag på en tradisjonell fado-restaurant der du kan smake på lokale delikatesser som bacalhau (klippfisk) og pastéis de nata.

 • Dag 2: Lisboa til Sintra
  Aktiviteter: Dagsutflukt til Sintra.
  Mat og drikke: Smak på den berømte "Travesseiros" i Sintra før du reiser tilbake til Lisboa for en kveld med vinbarhopping.
  Om Sintra: En kort togtur fra Lisboa, Sintra er kjent for sin romantiske arkitektur inkludert det fargerike Palácio da Pena og Quinta da Regaleira. Det er også berømt for sin unike bakverk, spesielt "travesseiros", en søt puff pastry.

 • Dag 3: Lisboa til Porto
  Aktiviteter: Ta toget til Porto, sightseeing i byen.
  Mat og drikke: Prøv en "Francesinha" i en av Portos tradisjonelle tavernaer.
  Om Porto: Portos historiske sentrum er en UNESCOs verdensarvsted, og byen er selvfølgelig kjent for portvin. Ribeira, den gamle bydelen, har sjarmerende middelalderske gater og et pulserende natteliv.

 • Dag 4: Porto og Douro-dalen
  Aktiviteter: Dagsutflukt til Douro-dalen med båttur og vingårdbesøk.
  Mat og drikke: Vinsmaking i Douro, inkludert den berømte portvinen.
  Om Douro-dalen: Dette er hjertet av Portugals vinfremstilling, spesielt kjent for sin portvin. Landskapet er preget av terrasserte vingårder som strekker seg langs Douro-elven. Det er et perfekt sted for vinsmaking og naturskjønne båtturer.

 • Dag 5: Porto til Coimbra
  Aktiviteter: Ta toget til Coimbra, byvandring.
  Mat og drikke: Prøv "Leitão à Bairrada", en lokal spesialitet.
  Om Coimbra: Kjent for sin gamle universitet, Coimbra kombinerer akademisk stolthet med en rik musikalsk tradisjon. Byen har en rekke små kafeer og tavernaer der du kan smake på lokale spesialiteter som "Leitão à Bairrada" (grillet smågris).

 • Dag 6: Coimbra til Óbidos
  Aktiviteter: Reis til den vakre, middelalderske byen Óbidos.
  Mat og drikke: Smak på "Ginjinha", et kirsebærlikør, i en sjokoladekopp.
  Om Obidos: Denne middelalderske byen er som å trå inn i en tidsmaskin, med sine brosteinsbelagte gater og imponerende slott. Det er også kjent for "Ginjinha", en kirsebærlikør som ofte serveres i en sjokoladekopp.

 • Dag 7: Óbidos til Lisboa og avreise
  Aktiviteter: Tilbake til Lisboa for siste innkjøp eller sightseeing før avreise.
  Mat og drikke: Siste sjanse til å nyte en bedårende portugisisk matopplevelse.

Hver av disse byene og regionene tilbyr en unik del av Portugals rike kulinariske og kulturelle landskap. Kombinert gir de deg en bred palett av erfaringer og smaker, noe som gjør din 7-dagers rundreise til en uforglemmelig opplevelse.

Se våre reiser til dette reisemålet