Oversikt

Korsika, den franske øya som ligger som en juvel i Middelhavet, tiltrekker seg reisende med sin blendende skjønnhet, unike kultur og varierte landskap.

Som en destinasjon som balanserer mellom det maleriske og det eventyrlige, har Korsika fortryllet besøkende i årevis. Med sine dramatiske fjell, uberørte strender, sjarmerende landsbyer og en rik historie, er Korsika et ekte paradis for de som søker en autentisk og minneverdig reiseopplevelse.

Øyas geografi er en av dens mest iøynefallende trekk, med majestetiske fjell som stiger bratt opp fra det krystallklare havet. Dette skaper et perfekt utgangspunkt for friluftsaktiviteter som fjellturer, terrengsykling og vannsport. Den kjente GR20-stien, som krysser øya fra nord til sør, gir eventyrlystne vandrere muligheten til å oppdage Korsikas imponerende naturskjønnheter.

Korsikas kystlinje er like variert som dens terreng, og byr på alt fra bortgjemte viker med gylne strender til livlige feriebyer med pulserende natteliv. Gamlebyene som Calvi og Bonifacio har en rustikk sjarm og historiske atmosfære som tar besøkende tilbake i tid. Lokalbefolkningens stolthet over sin kultur og tradisjoner gjenspeiles i maten, musikken og arkitekturen, noe som gir reisende muligheten til å fordype seg i den genuine korsikanske livsstilen.

En annen fascinerende aspekt ved Korsika er dens historie, som har blitt formet av en blanding av kulturer og erobringer. Øya har en uavhengighetstradisjon og et eget korsikansk språk som fortsatt er i bruk. Dette gir reisende muligheten til å utforske en unik kulturell mosaikk som farger alt fra lokale festivaler til kunst og håndverk.

Korsika har en sjelden evne til å appellere til reisende med forskjellige interesser. Enten du er en naturfrelst eventyrer, en kulturinteressert utforsker eller bare leter etter et sted å slappe av på vakre strender, så har Korsika noe å tilby. Denne øya har en magnetisk tiltrekningskraft som lokker besøkende tilbake år etter år, og den fortsetter å være en perle i Middelhavet for de som søker en autentisk og minneverdig reiseopplevelse.

Høydepunkter
I hjertet av Middelhavet åpenbarer Korsika seg som en bemerkelsesverdig destinasjon, hvor hvert hjørne av øya avslører en ny dimensjon av rikdom. Med sin mangfoldige historie, varierte landskap og en unik sammensmelting av kulturer, inviterer Korsika til en oppdagelsesreise for alle sanser. Fra majestetiske fjelltopper som rager stolt mot himmelen, til bortgjemte strender som omfavner det krystallklare havet, kan reisende forvente å bli overveldet av et overflødighetshorn av imponerende attraksjoner.

Uansett om du har en eventyrlysten ånd, en nysgjerrighet for kultur eller bare ønsker å oppnå indre ro i naturskjønne omgivelser, vil Korsika tilfredsstille din lengsel. De historiske smugene i gamlebyene og de monumentale festningene som vitner om øyas historie, gir et innblikk i en kultur som har utviklet seg over tid. Korsikansk kultur er like mangfoldig som øyas terreng – fra frodige daler til dramatiske fjell, idylliske kystområder til skjulte perler som bare lokalbefolkningen kjenner til. Korsika er en evig kilde til utforskning og overraskelser.

Her kan du følge de stiene som tidligere oppdagelsesreisende har tatt, tråkke i fotsporene til banebrytende korsikanere og oppdage de unike elementene som definerer denne øya. Enten du ønsker å fordype deg i lokale tradisjoner, vandre langs stiene som snor seg gjennom landskapet eller smake på den autentiske korsikanske maten, har denne destinasjonen noe unikt å tilby. Bli med på en reise gjennom Korsikas mange skatter, og la deg bli fengslet av mangfoldet som denne bemerkelsesverdige øya har å by på.

 • Ajaccio: Dette er øyas hovedstad og den største byen. Ajaccio er en delikat havneby, malt i lyse pastellfarger og med palmer og brosteinsgater gir den en avslappet middelhavsatmosfære. Byens mest kjente attraksjon er Maison Bonaparte, huset der Napoleon ble født. Ajaccio har en interessant kulturarv som dateres til 1492 da den ble grunnlagt. I gamlebyen er det en livlig havn og en historisk del med små, trange gater. Over hele byen finner du statuer av Napoleon. Restaurantene ligger tett i havnen og i gamlebyen. Glem heller ikke å besøke den idylliske bystranda, gjør som de lokale og dra på strandpiknik.
 • Bonifacio: Denne spektakulær klippebyen er den sørligste byen på Korsika, og den eldste. Den ligger bare 12 km fra Sardinia, 30 minutter med ferge. Høyt over havnen ligger gamlebyen bak gamle murer. For å komme dit må du gå hundrevis av trinn eller hoppe på det lille toget som slynger seg opp klippekanten. Byen kan beskrives som en labyrint av trange smug og små torg og hus. Midt i denne historiske byen finner vi kirken St. Marie-Majeure, bygget på 1200-tallet. Kirken er en viktig attraksjon sammen med kirken St-Dominique.
 • Golfe de Porto: Bukta er så unik, vill og vakker at en har fått plass på UNESCOs liste over verneverdige områder. To sentrale severdigheter er verdt å få med seg. Det første er Calangues de Piana: Høye, bratte klipper på 2-300 meter er imponerende og ved solnedgang skinner rødfargen på fjellet mest intenst. Det andre er Scandola naturreservat. Et landskap med høye tinder og knudrete stein som ble dannet av et vulkanutbrudd for flere millioner år siden. Fargene varierer fra grå til glødene rød, noe som gir en fin kontrast til det koboltblå vannet. Naturreservatet kan du oppleve med en av båtturene dit, eller til fots. Her kan du oppdage strukturer, former og farger du trolig ikke har sett noe annet sted.
 • Strender i nærheten av Porto Vecchio: Noen av Korsikas mest populære strender finner du rundt havnebyen Porto Vecchio. Hit kommer besøkende først og fremst for å nyte naturen og de vakre sandstrendene. Den mest berømte stranden er Plage de Palombaggia, mest kjent for sin brede strand og krystallklare vann. En annen utmerket strand er Plage de Santa Giulia. Begge strendene er i en lagune, lunt og beskyttet og ideell for å bade.
 • Cap Corse: På den nordligste spissen av Korsika finner du Cap Corse-halvøya. Lite, eksklusivt og vakkert. I dette frodige området vokser vinranker, frukt og oliven. En svært populær attraksjon her er den 100 meter lange sandstranden Plage de Farinole Stranden er populær blant surfere på grunn av bølgene. Her kan du leie surfebrett, og kurs tilbys. Her ligger det også en populær strandrestaurant.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for destinasjonen Ajaccio, Korsika
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: august (23ºC), Kaldeste måned: februar (9ºC) & Våteste måned: november (39,4 mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Average temperatures and rainfall in Ajaccio, Corsica

Hvordan er været?
Korsika nyter et middelhavsklima som gir behagelige temperaturer og solfylte dager gjennom store deler av året. Været kan variere noe avhengig av sesongen, men generelt sett kan du forvente mildt til varmt vær og relativt lite nedbør.

 • Våren (mars til mai): Våren på Korsika er en flott tid å besøke øya, da temperaturene begynner å stige og naturen våkner til liv. Dagtemperaturene ligger vanligvis mellom 15°C og 20°C, og det er mindre nedbør enn om vinteren. Dette er en ideell tid for vandreturer og utforsking av øyas naturlige skjønnhet.
 • Sommeren (juni til august): Sommeren er høysesongen på Korsika, med varme temperaturer og mye solskinn. Dagtemperaturene kan nå opp mot 30°C eller mer, spesielt i juli og august. Dette er den perfekte tiden for å nyte øyas strender og vannaktiviteter. Sjøtemperaturen er behagelig for bading, og de lange dagene gir god tid til å utforske både kystområder og innlandet.
 • Høsten (september til november): Høsten på Korsika er igjen en flott tid å besøke, da temperaturene er litt lavere enn om sommeren, men fortsatt behagelige. Dagtemperaturene ligger vanligvis mellom 20°C og 25°C i september, men synker gradvis utover i høsten. Dette er også innhøstingstid, så du kan nyte deilige lokale råvarer og korsikansk mat.
 • Vinteren (desember til februar): Vinteren på Korsika er mild sammenlignet med mange andre steder, selv om fjellområdene kan oppleve snøfall. Dagtemperaturene ligger vanligvis mellom 10°C og 15°C, men det kan være kaldere om natten. Dette er en roligere tid på øya, men fortsatt egnet for vandreturer og utforskning, spesielt i de lavere regionene.

Husk at været kan variere fra år til år, og det kan være lurt å sjekke lokale værmeldinger før du reiser for å være forberedt på forholdene du kan forvente under oppholdet ditt på Korsika.

Beste tiden å besøke Korsika
Den beste tiden å besøke Korsika avhenger av hva slags opplevelse du søker og hvilke aktiviteter du planlegger å gjøre. Her er en oversikt over de ulike årstidene og hva de har å tilby:

 • Vår (mars til mai): Dette regnes ofte som en av de beste tidene å besøke Korsika. Våren bringer milde temperaturer, blomstrende natur og mindre folkemengder sammen. Dette er ideelt for vandringer og utendørs aktiviteter, da temperaturene vanligvis ligger mellom 15°C og 20°C. Landskapet er grønt og frodig etter vinteren, og du kan unngå den intense sommervarmen.
 • Sommer (juni til august): Sommeren er høysesongen på Korsika, spesielt i juli og august. Dagtemperaturene kan nå opp til 30°C eller mer, og dette er den beste tiden for bading, soling på strendene og vannsport. Du vil oppleve en livlig atmosfære, med mange arrangementer og aktiviteter. Men vær oppmerksom på at dette også er den mest travle tiden, og prisene på overnatting kan være høyere.
 • Høst (september til november): Høsten er en flott tid å besøke for de som ønsker å unngå sommerens folkemengder, men fortsatt nyte varme temperaturer. September kan være spesielt behagelig, med dagtemperaturer rundt 20°C til 25°C. Dette er også høstingstid, så du kan smake på deilige lokale produkter. Høsten er også en god tid for vandring og utendørs aktiviteter.
 • Vinter (desember til februar): Selv om vinteren kan være mild på Korsika sammenlignet med mange andre steder, er det likevel ikke den mest populære tiden å besøke, spesielt for strand- og badeferier. Fjellområdene kan oppleve snøfall, noe som gir muligheter for vintersport. Hvis du ønsker å oppleve en roligere side av øya og liker kjøligere temperaturer, kan vinteren være en interessant tid å utforske de lokale kulturelle aspektene.

Generelt sett vil våren og høsten gi deg et godt balansert klima, mindre folkemengder og en mulighet til å utforske både kulturelle og naturlige aspekter av Korsika. Men den beste tiden for deg avhenger av dine preferanser og hva slags opplevelse du ønsker å ha på øya.

Myntenhet: På Korsika brukes euro (€) som valuta, akkurat som i resten av Frankrike. Euro er den offisielle valutaen og aksepteres overalt på øya. Du vil finne minibanker (ATM-er) i de fleste byene og tettsteder, hvor du kan ta ut kontanter med debet- eller kredittkort. De større byene vil også ha valutavekslingskontor

FreeCurrencyRates.com

Kostnadsnivå
Kostnadsnivået på Korsika kan variere avhengig av hvilken type reisestil du velger, hvor du bor, spiser og hvilke aktiviteter du deltar i. Generelt sett kan Korsika være litt dyrere enn mange andre reisemål i Middelhavet, spesielt i høysesongen. Her er noen omtrentlige priser for forskjellige elementer:

 • Overnatting: Hotellprisene kan variere mye avhengig av sted, sesong og kvalitet. For en enkel, budsjettvennlig innkvartering kan du forvente å betale rundt 40-80 euro per natt. Luksushoteller kan koste mye mer, spesielt i populære turistområder.
 • Mat: Måltider på restauranter varierer, men en enkel lunsj på en kafé eller en rask matbutikk kan koste deg rundt 10-20 euro. Middager på gjennomsnittlige restauranter kan koste 20-40 euro eller mer, avhengig av menyen og drikkevarene.
 • Transport: Leiebilpriser kan variere, men for en rimelig leiebil kan du forvente å betale rundt 30-50 euro per dag, avhengig av biltype og selskap. Drivstoffpriser er omtrent på nivå med gjennomsnittet i Europa.
 • Aktiviteter og attraksjoner: Inngangsbilletter til museer, historiske steder og andre attraksjoner kan variere, men en generell inngangsbillett kan koste rundt 5-10 euro.
 • Alkohol og drikkevarer: Prisene på alkohol kan variere. En øl eller et glass vin på en restaurant kan koste rundt 4-8 euro.

Husk at disse prisene er omtrentlige og kan variere avhengig av faktorer som sesong, sted og personlige preferanser. Høyere turisttrafikk i sommermånedene kan også påvirke prisene. Hvis du ønsker å holde kostnadene nede, kan det være lurt å vurdere alternativer som selvbetjent overnatting, pikniklunsjer og å utforske mindre kjente områder.

Tips
På Korsika er det ikke vanlig å gi tips i samme grad som det er i noen andre land, som for eksempel USA. Likevel er det en gest som kan bli verdsatt, spesielt hvis du har mottatt god service. Her er noen retningslinjer for å gi tips på Korsika:

 • Restauranter: I mange restauranter er servicen allerede inkludert i regningen som "service compris." Dette betyr at du ikke trenger å gi ytterligere tips. Men hvis du er spesielt fornøyd med servicen, kan du runde opp regningen eller legge igjen et lite beløp som ekstra takk.
 • Kafeer og barer: Rund opp beløpet til nærmeste euro når du betaler for kaffe, drinker eller enkle måltider. Mens det ikke forventes, blir små beløp som dette ofte verdsatt som en gest.
 • Hoteller: I mange hoteller er en skatt per person per natt inkludert i prisen, kalt "taxe de séjour." Dette går vanligvis til byen eller regionen. Du trenger ikke å gi ekstra tips til hotellpersonalet, men du kan legge igjen en liten sum for husholdningspersonalet hvis du ønsker.
 • Turer og guider: Hvis du deltar i guidede turer, kan du vurdere å gi en liten tips til guiden hvis du er fornøyd med tjenesten. Dette er spesielt vanlig hvis turen er lang eller spesielt informativ.
 • Sjåfører: Hvis du bruker drosjer eller private sjåførtjenester, er det vanlig å runde opp beløpet til nærmeste euro som en takk for tjenesten.

Det er viktig å merke seg at mens tips ikke forventes på Korsika, blir det ofte satt pris på som en gest for god service. Hvor mye du velger å gi i tips er opp til deg og din vurdering av servicen du har mottatt.

Interessante fakta
Korsika, en glitrende juvel i Middelhavet, avslører et spekter av fascinerende og underholdende fakta som gir innsikt i øyas rike historie, kultur og naturlige prakt. Med en blanding av unik arv, sjarmerende landsbyer og egenartet livsstil, presenterer Korsika en sammensmeltning av oppdagelser som tar besøkende med på en uforglemmelig reise gjennom historie og geografi.

 1. Napoleon Bonaparte: Den berømte franske keiseren Napoleon Bonaparte ble født på Korsika i byen Ajaccio i 1769. Huset der han ble født, kjent som Maison Bonaparte, er nå et museum som gir et innblikk i hans tidlige liv.
 2. Språk: Mens fransk er det offisielle språket på Korsika, har øya også sitt eget korsikanske språk, som fortsatt er i bruk blant lokalbefolkningen. Dette språket bærer spor av italiensk påvirkning på grunn av Korsikas historie.
 3. GR20-stien: Korsika er hjem til en av de mest utfordrende lange fjellvandringene i Europa, kjent som GR20-stien. Den krysser øya fra nord til sør og byr på enestående naturskjønnhet og utfordrende terreng for eventyrlystne vandrere.
 4. Øyas form: Korsika har ofte blitt sammenlignet med en "flott" (løve) på grunn av sin karakteristiske form. Denne likheten har ført til at øya noen ganger blir referert til som "L'Île de Beauté", eller "Skjønnhetens Øy".
 5. Kulturell Uavhengighet: Korsika har en lang historie med ønske om uavhengighet fra Frankrike. Øya har opplevd en rekke opprør og kamper for autonomi gjennom årene.
 6. Vannaktiviteter: Med sine krystallklare farvann og varierte kystlinje er Korsika et flott sted for vannsport. Dykking, snorkling, seiling og kajakkpadling er populære aktiviteter langs øyas strender.
 7. Korsikansk Mat: Korsikansk mat er en smakfull blanding av franske og italienske påvirkninger. Lokale spesialiteter inkluderer charcuterie (skinke og pølse), ost som brocciu, og retter med fersk fisk og sjømat.
 8. Festivaler: Øya er kjent for sine livlige festivaler og arrangementer som feires med sang, dans, mat og drikke. Under slike festivaler kan du få en ekte smak av den lokale kulturen.
 9. Gamlebyer: Korsika har en rekke sjarmerende gamlebyer, inkludert Bonifacio, som balanserer på kanten av klippene, og Sartène, som er kjent for sin særegne korsikanske atmosfære.
 10. Vilt landskap: Korsika er en fjelløy med et dramatisk landskap. De skarpe toppene i fjellkjeden gir fantastiske panoramautsikter, mens innsjøer som Lac de Melo og Lac de Capitello gir muligheter for naturskjønne turer.

Disse faktaene gir bare en liten smakebit av hva Korsika har å tilby. Øya er full av overraskelser og opplevelser for reisende som er villige til å utforske dens unike karakter.

Festivaler
Her har du virkelig mulighet til å oppleve øyas tradisjoner gjennom en av de mange festivalene. Gjennom året feires religion, mat, musikk og kulturhistorie. Arrangementene er ofte organisert av lokale håndverkere og matprodusenter, og har temaer som ost, vin, oliven, håndverk, dyrehold, kunst, musikk og havet.

 • Feiring av korsikansk ost (mai): Den første helgen i mai drar mange av Korsikas innbyggere til den lille byen Venaco for å stille ut, kjøpe og selge et stort utvalg av oster produsert på øya.
 • Smak på de lokale vinene (juli): Vinprodusenter fra alle regioner på Korsika samles i byen Luri for å sammenlikne vinene sine, og invitere publikum til å smake på produktene deres. Arrangementet ønsker å sette fremheve Korsikas viner og den stadig bedre kvaliteten.
 • Olivenfestivalen (juli): Den årlige festivalen i Montegrosso har rundt seksti utstillere som viser frem kunsten å produsere olivenolje med høy standard. Flere tusen besøker denne festivalen hvert år.
 • Musikkfestivaler (juli): Hvis du er glad i musikk, er det et variert utvalg å finne rundt omkring på øya. For eksempel Korsikas gitarfestival i Patrimono. Den tiltrekker seg ofte store internasjonale artister. Musikkfestivalen på Moriani Plage er en gratis friluftsfestival som kun har kvinnelige artister. I Bastia og Erbalunga kan du gå på pianofestival. Det er en klassisk musikkfestival med vekt på konserter for piano. Her spiller anerkjente pianister fra hele verden. Saint Florent en livlig by som hver sommer arrangerer latinamerikansk musikkfestival. Dette er en populær festival som tiltrekker seg mange besøkende.
 • Filmfestival (juli/august): I den lille landsbyen Lama kan du få med deg en ukelang festival som viser både mainstream- og nisjefilmer på mange språk.
 • Napoleons bursdag (august): Den 15. august ble Napoleon født på denne øya, og korsikanere feirer Napoleons bursdag med parader som har militærtema, teaterforestillinger og fyrverkeri.
 • Feiring av jomfru Maria (september): I en liten landsby, Casamacciolo, har det i mer enn fem hundre år blitt holdt en markering til ære for jomfru Maria. Dette er dermed en av øyas eldste festivaler. Denne religiøse festivalen feires med messer og tradisjonell sang.

Leiebil på Korsika
Leiebil er den beste måten å oppleve Korsika! Øya er relativt liten, med en omkrets på ca. 1000 kilometer, og en leiebil gir deg friheten til å utforske øya i ditt eget tempo. REISEbazaar kan gi deg meget gunstige priser på leiebiler eller det det finnes flere bilutleiefirmaer både på flyplasser og i byene på Korsika, og du kan enkelt bestille en leiebil på forhånd for å sikre deg en bil som passer dine behov.

Det er imidlertid viktig å merke seg at veiene på Korsika kan være smale og svingete, spesielt i fjellområdene. Det er derfor viktig å være forsiktig og ha erfaring med å kjøre i slike forhold. Det kan også være lurt å leie en bil med god motorstyrke, da noen av veiene kan være ganske bratte.

Korsika har en vakker og variert natur, og å kjøre rundt øya gir deg muligheten til å oppleve alt fra kystlandskap med krystallklart vann til majestetiske fjellandskap og pittoreske landsbyer. Noen av de mest populære rutealternativene inkluderer en tur langsden spektakulære kystveien Route des Cretes, som gir deg fantastisk utsikt over Middelhavet, eller en tur gjennom det vakre fjellområdet Les Calanches de Piana.

Hvor mange dager bør jeg planlegge å bli i Korsika?
Hvor mange dager du bør planlegge å bli i Korsika, avhenger av hva du ønsker å oppleve og utforske på øya. Korsika er en destinasjon som tilbyr et bredt spekter av aktiviteter og severdigheter, fra vakre strender til pittoreske fjellandskap og sjarmerende landsbyer.

For å få mest mulig ut av ditt opphold, anbefales det å tilbringe minst en uke på øya. Dette gir deg nok tid til å besøke de mest populære severdighetene og delta i eventuelle festivaler eller arrangementer som kan være pågående.

Start ditt opphold i hovedstaden Ajaccio, hvor du kan utforske historiske steder som Maison Bonaparte og Cathédrale Notre-Dame-de-l'Assomption. Deretter kan du fortsette til de vakre strendene i Porto-Vecchio og Bonifacio, som begge tilbyr krystallklart vann og nydelige sandstrender.

For de som er interessert i fjellturer og naturopplevelser, bør du sette av tid til å besøke Parc Naturel Régional de Corse, hvor du kan vandre langs spektakulære stier og beundre deg over den fantastiske utsikten. En annen must-see severdighet er byen Corte, som ligger midt på øya og er omgitt av fjell. Her kan du besøke det imponerende Citadellet og den vakre gamlebyen.

Foreslått reiserute Korsika rundt

  • Dag 1-2: Bastia
   Bastia er en livlig havneby som byr på en blanding av korsikansk sjarm og italiensk påvirkning. Utforsk den gamle havnen, hvor fargerike bygninger og lokale kafeer skaper en sjarmerende atmosfære. Citadelle de Bastia er en imponerende festning som gir flott utsikt over byen. Besøk også Saint-Jean-Baptiste-katedralen, en vakker kirke med en imponerende fasade og et indre fylt med historie.
   Hva bør du gjøre? Dagstur til Cap Corse-halvøya for vakre kystlandskap og landsbyer.
   Avstand til neste stopp: Ca. 100 km / 2 timer.

  • Dag 3-4: Calvi - Kjør til Calvi, en sjarmerende kystby med en flott strand.
   Calvi, med sin lange sandstrand og azurblått hav, er et paradis for soltilbedere. Byen har også en pittoresk gamleby, dominert av Citadelle de Calvi. Ta en spasertur langs brosteinsbelagte gater, nyt lokal mat på en av restaurantene og beundre utsikten over havnen. Dersom du ønsker litt eventyr, kan du vurdere å vandre den nærliggende GR20-stien, som starter i Calvi.
   Hva bør du gjøre? Utforsk Citadelle de Calvi og Saint-Jean-Baptiste-kirken. Nyt avslappende tid på stranden og utforsk gamlebyen. Drikk i den pittoreske marinaen.
   Avstand til neste stopp: Ca. 170 km / 3 timer.

  • Dag 5-6: Porto og Piana: Kjør til Porto og opplev den vakre Porto Gulf.
   Porto er kjent for sin naturskjønne bukt og spektakulære fjellandskap. Utforsk Calanche de Piana, en UNESCO-verdensarvsted kjent for sine røde granittklipper som stuper ned i det turkise havet. Ta en båttur til Scandola naturreservat for å se den imponerende kystlinjen og det rike dyrelivet. Porto er også et flott utgangspunkt for turer i det omkringliggende landskapet.
   Hva bør du få med deg? Utforsk Calanche de Piana, imponerende røde klipper, besøk Scandola naturreservat med båttur.
   Avstand til neste stopp: Ca. 90 km / 2 timer.

  • Dag 7-8: Ajaccio - Kjør til Ajaccio, fødestedet til Napoleon Bonaparte.
   Fødestedet til Napoleon Bonaparte, Ajaccio, har en rik historie og en blendende strandpromenade. Besøk Maison Bonaparte, der Napoleon ble født, og utforsk byens historiske sentrum med sine kafeer og butikker. Ta en spasertur langs havnepromenaden og nyt utsikten over det glitrende Middelhavet. Sanguinaires-øyene, kjent for sine vakre solnedganger, er en kort kjøretur unna.
   Hva bør du få med deg? Utforsk Maison Bonaparte og historiske steder, nyt shopping og matopplevelser i byen, besøk Sanguinaires-øyene for spektakulære solnedganger.
   Avstand til neste stopp: Ca. 140 km / 2,5 timer.

  • Dag 9-10: Sartène og Bonifacio - Kjør til Sartène, en pittoresk landsby med historisk sjarm.
   Sartène er en sjarmerende landsby med en atmosfære som tar deg tilbake i tid. Utforsk de brosteinsbelagte gatene, beundre de gamle husene og nyt den lokale atmosfæren. Bonifacio, på den sørlige spissen av Korsika, er kjent for sine klippeformasjoner og den gamle byen som ligger på kanten av klippene. Ta en båttur for å se de imponerende kalksteinsklippene og besøk L'Escalier du Roi d'Aragon, en bratt trapp hugget inn i klippene.
   Hva bør du få med deg? Utforsk smale gater, kirker og lokale butikker, fortsett til Bonifacio, en imponerende klippeby ved sjøen, utforsk den gamle bydelen og ta en båttur til grotter.
   Avstand til neste stopp: Ca. 60 km / 1,5 timer.

  • Dag 11-12: Porto-Vecchio og Palombaggia - Kjør til Porto-Vecchio, en populær badeby.
   Porto-Vecchio er en livlig ferieby kjent for sin imponerende festning og vakre strender. Ta deg tid til å utforske gamlebyen med sine brosteinsbelagte gater og butikker. Palombaggia-stranden, med sin gyldne sand og klart vann, er et flott sted å slappe av. Området rundt Porto-Vecchio har også vakre naturskjønne stier, inkludert fjellområdet Bavella, som er flott for vandring.
   Hva bør du få med deg? Slapp av på Palombaggia-stranden med krystallklart vann, utforsk gamlebyen i Porto-Vecchio, ta en dagstur til Bavella-fjellene for spektakulær natur.
   Avstand til neste stopp: Ca. 30 km / 40 minutter.

  • Dag 13-14: Corte og Restonica-dalen - Kjør til Corte, en historisk by omgitt av fjell.
   Corte, omgitt av fjell, var en gang Korsikas hovedstad. Utforsk Citadelle og Museum of Corsica for å lære mer om øyas historie og kultur. Restonica-dalen, med sine turstier, innsjøer og fosser, er et flott sted for utendørs aktiviteter. Ta en tur til innsjøen Melo for å nyte naturen og frisk luft før du avslutter reisen.
   Hva bør du få med deg? Besøk Citadellet og Museum of Corsica, utforsk Restonica-dalen med flotte turstier og fosser, nyt panoramautsikten over fjellene.
   Avstand til Bastia: Ca. 70 km / 1,5 timer.
   Husk at dette er bare en reiserute og at du kan tilpasse den etter dine preferanser og interesser. Korsika har så mye å tilby, fra naturskjønne områder til kulturelle perler, så nyt den unike opplevelsen av denne fantastiske øya.

Mat og drikkekultur
På den pittoreske øya Korsika, omgitt av det krystallklare Middelhavet, utfolder det seg en autentisk mat- og drikkekultur som bærer preg av øyas unike historie og geografi. Korsikansk mat er en kjærlighetsfull hyllest til naturen og kulturen som har formet denne fortryllende øya. Med røtter i både fransk og italiensk gastronomi, tilbyr Korsika en smaksopplevelse som er like variert som landskapet selv. Her feirer man lokale råvarer, tradisjonelle retter og delikate viner som et uttrykk for en levesett som er både lidenskapelig og innholdsrik.
Her er noen av de mest kjente og populære rettene og drikkene som er karakteristiske for Korsikansk mat- og drikkekultur:

 • Fiadone: Denne deilige desserten er en type ostekake laget med korsikansk brocciu, en fersk ost laget av sauemelk. Fiadone har en unik smak og tekstur som er en feiring av øyas lokale råvarer.
 • Coppa: Dette er en tørket og krydret svinekjøtt, vanligvis laget av nakke- eller skulderdelen av grisen. Coppa er en populær delikatesse som blir tynne skiver og servert som forrett eller i sandwicher.
 • Figatellu: Dette er en type krydret pølse laget av lever og svinekjøtt. Figatellu grilles eller stekes og har en intens smak som er typisk for Korsikansk mat.
 • Canistrelli: Disse kakede småkakene er en populær snack på øya. De kommer i forskjellige smaker, inkludert anis, sitron, mandel og kastanje, og er perfekte å nyte med en kopp kaffe.
 • Brocciu: Denne friske osten er en nøkkelingrediens i mange korsikanske retter. Den brukes i alt fra paier og pastaretter til desserter som fiadone.
 • Polenta: eller "polenta à la châtaigne", er en korsikansk spesialitet laget av kastanjemel. Den serveres ofte som tilbehør til forskjellige retter.
 • Pietra: Denne korsikanske ølen er laget med kastanjemel og gir en unik smak som er karakteristisk for øya. Pietra er en populær drikk blant både lokalbefolkningen og besøkende.
 • Muscat de Cap Corse: Dette er en søt, aromatisk hvitvin som er produsert på Korsika. Muscat de Cap Corse er en flott måte å avslutte et måltid på.
 • Cervione Kastanjer: Kastanjer er en viktig del av korsikansk matkultur, og byen Cervione er kjent for å være hjertet av kastanjeindustrien. Kastanjer brukes i en rekke retter og produkter, inkludert mel, puré, kaker og mer.
 • Korsikansk Honning: Øyas varierte landskap gir en rik variasjon av blomster og planter, som igjen påvirker smaken av korsikansk honning. Denne honningen er en skatt som er elsket både lokalt og globalt.

Korsikansk mat- og drikkekultur inviterer deg til å oppdage smakene av øya gjennom autentiske opplevelser og nytelser. Enten du utforsker de lokale markedene, nyter en tradisjonell korsikansk måltid eller deler en flaske korsikansk vin med venner, er du vitne til en kultur som feirer livet og naturens gaver på en helt spesiell måte.

Korsika er kjent for sine mange vakre strender og her er våre favoritter
Øyas strender ligger som perler på en snor, er blant de vakreste i hele Middelhavet og tiltrekker seg reisende fra fjern og nær. Med krystallklart vann, gylden sand og en atmosfære av ro og avslapning, inviterer Korsikas strender deg til å fordype deg i naturens skjønnhet og oppleve den avslappede livsstilen som øya har å tilby. Enten du drømmer om å lene deg tilbake i solen, ta en forfriskende dukkert i det turkise havet eller utforske det undervannslivet med snorkel, finner du paradiset du søker etter langs Korsikas varierte kyst.

 • Palombaggia: Kanskje den mest ikoniske stranden på Korsika, Palombaggia, lokker med gylden sand, turkist vann og pittoreske klipper. Denne stranden er ideell for soling, svømming og vannsport.
 • Santa Giulia: En annen perle med hvit sand og lavt, klart vann, Santa Giulia er kjent for sine roligere bølger og familievennlige atmosfære. Det er et flott sted for bading og snorkling.
 • Rondinara: Formet som en naturlig bukt, har Rondinara en halvmåneformet strand med krystallklart vann og omgivelser som virker som tatt rett ut fra et postkort.
 • Saleccia: Dette er en uberørt og avsidesliggende strand som kan nås til fots eller med båt. Med sitt uberørte utseende og turkise vann er Saleccia et paradis for naturelskere.
 • Loto og Fangu: Loto og Fangu er to flotte strender som ligger i nærheten av hverandre. Loto har en vakker bukt, mens Fangu er kjent for sin lange sandstrand og skogkledde omgivelser.
 • Ostriconi: Denne stranden har en majestetisk beliggenhet omgitt av natur. Med gylden sand og en elv som renner ut i havet, er Ostriconi et flott sted for både avslapning og piknik.
 • Pinarello: En annen skjønnhet med en avslappet atmosfære, Pinarello-stranden er omgitt av furuskog og har krystallklart vann. Den er også populær blant seilere og vindsurfere.
 • Tamaricciu: Ligger i nærheten av Palombaggia, er Tamaricciu en mindre overfylt strand med myk sand og turkist vann. Den rolige atmosfæren gjør den til et flott sted for en avslappende dag.
 • Cupabia: En vakker strand med en naturlig bukt og omgitt av grønne åser. Cupabia-stranden er ideell for en rolig dag med soling og bading.
 • Arone: Ligger på den vestlige kysten, er Arone en annen av Korsikas skjulte skatter. Den er omgitt av vakre klipper og krystallklart vann, perfekt for å slappe av.

Hver av disse strendene har sitt eget unike preg og er verdt et besøk for å oppleve Korsikas naturlige skjønnhet på sitt beste. Husk å respektere miljøet og følge lokale regler når du besøker disse vakre stedene.

Se våre reiser til dette reisemålet