Oversikt

Denne franske øya ligger i Middelhavet, ikke langt utenfor Italia. Fjell og skjærgård preger den spesielle øya, til glede for både naturentusiasten og strandløven. Franskmennene kaller den «L’ile de beauté», som betyr skjønnhetens øy. Det er vel på grunn av den karakteristiske naturen, fargene og det klare vannet. Et behagelig klima, fascinerende kultur, gjestfri befolkning, utmerket mat og lokale viner tiltrekker mange besøkende hvert år.

Du vil møte både dramatiske fjellsider og rolige viker med hvite strender, idylliske havnebyer langs kysten, og pittoreske landsbyer i fjellsidene. Det kuperte fjellandskapet inspirerer mange turgåere. Her finner du flere kilometer med naturstier, og følger du en av de mange stiene og avstikkerne, vil du oppleve Korsika på en måte som kun er mulig til fots.

Hvis du har glemt å ta med fjellstøvlene, kan du pakke frem badetøyet og dra til en av de mange strendene. De ligger spredd rundt hele øya, i viker, laguner, langstrakte og korte, finn den folkerike, eller finn din helt egen strand. Mange drar også til Korsika for å dykke i det klare vannet, anbefalte steder er Ajaccio, Bonifacio og Port Vecchio.

Ivrige syklister kommer for å sykle på de mange landeveiene, og en av etappene på Tour de France fant sted her. Fra sykkelen får du en fantastisk utsikt på kjøpet. Til tider er veiene smale og bratte, her bør du ikke være plaget av altfor mye høydeskrekk.

Toget fra Ajaccio til Bastia er et godt alternativ for å oppleve Korsikas indre landskap. Lokaltoget tar med seg både korsikanere og turister på tvers av øya.

Øyas pastellfargede hovedstad er et fint sted å starte reisen. Byene i Korsika er alle verdt å besøke, men den aller flotteste mener mange er den spektakulære klippebyen Bonifacio i sør.

Selv om øya ligger nær Frankrike og Italia, har den beholdt sin særegenhet. Maten du får servert er inspirert både bra Frankrike og Italia. Bedre blir det ikke.

Høydepunkter
Øya har mye å tilby både til den naturglade, til de som liker å utforske bylivet eller en foretrekker en dag på stranda. Korsikas mest berømte innfødte er Napoleon Bonaparte. Han ble født i hovedstaden Ajaccio, som er et supert sted å starte reisen.

 • Ajaccio – Dette er øyas hovedstad og den største byen. Ajaccio er en delikat havneby, malt i lyse pastellfarger og med palmer og brosteinsgater gir den en avslappet middelhavsatmosfære. Byens mest kjente attraksjon er Maison Bonaparte, huset der Napoleon ble født. Ajaccio har en interessant kulturarv som dateres til 1492 da den ble grunnlagt. I gamlebyen er det en livlig havn og en historisk del med små, trange gater. Over hele byen finner du statuer av Napoleon. Restaurantene ligger tett i havnen og i gamlebyen. Glem heller ikke å besøke den idylliske bystranda, gjør som de lokale og dra på strandpiknik.
 • Bonifacio – Denne spektakulær klippebyen er den sørligste byen på Korsika, og den eldste. Den ligger bare 12 km fra Sardinia, 30 minutter med ferge. Høyt over havnen ligger gamlebyen bak gamle murer. For å komme dit må du gå hundrevis av trinn eller hoppe på det lille toget som slynger seg opp klippekanten. Byen kan beskrives som en labyrint av trange smug og små torg og hus. Midt i denne historiske byen finner vi kirken St. Marie-Majeure, bygget på 1200-tallet. Kirken er en viktig attraksjon sammen med kirken St-Dominique.
 • Golfe de Porto – Bukta er så unik, vill og vakker at en har fått plass på UNESCOs liste over verneverdige områder. To sentrale severdigheter er verdt å få med seg. Det første er Calangues de Piana: Høye, bratte klipper på 2-300 meter er imponerende og ved solnedgang skinner rødfargen på fjellet mest intenst. Det andre er Scandola naturreservat. Et landskap med høye tinder og knudrete stein som ble dannet av et vulkanutbrudd for flere millioner år siden. Fargene varierer fra grå til glødene rød, noe som gir en fin kontrast til det koboltblå vannet. Naturreservatet kan du oppleve med en av båtturene dit, eller til fots. Her kan du oppdage strukturer, former og farger du trolig ikke har sett noe annet sted.
 • Strender i nærheten av Porto Vecchio – Noen av Korsikas mest populære strender finner du rundt havnebyen Porto Vecchio. Hit kommer besøkende først og fremst for å nyte naturen og de vakre sandstrendene. Den mest berømte stranden er Plage de Palombaggia, mest kjent for sin brede strand og krystallklare vann. En annen utmerket strand er Plage de Santa Giulia. Begge strendene er i en lagune, lunt og beskyttet og ideell for å bade.
 • Cap Corse – På den nordligste spissen av Korsika finner du Cap Corse-halvøya. Lite, eksklusivt og vakkert. I dette frodige området vokser vinranker, frukt og oliven. En svært populær attraksjon her er den 100 meter lange sandstranden Plage de Farinole Stranden er populær blant surfere på grunn av bølgene. Her kan du leie surfebrett, og kurs tilbys. Her ligger det også en populær strandrestaurant.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for destinasjonen Ajaccio (Korsika)
Varmeste måned: august (23ºC) / Kaldeste måned: februar (9ºC) / Våteste måned: november (39,4 mm)

Average min and max temperatures in Ajaccio, Corsica

Hvordan er været på Korsika? - Korsika har middelhavsklima, med meget milde vintrer i lavlandet. Årlig middeltemperatur er 17-18 grader, og nedbørmengden rikelig, men med stor variasjon med høyden over havet.

Beste tiden å besøke Korsika: Kan besøkes hele året, men det er spesialt hektisk i august. 

Myntenhet: Valutaen på Korsika er euro = 100 centes.
Internasjonale kredittkort brukes overalt. Det finnes også minibanker i alle byer.

FreeCurrencyRates.com

Tips:

 • Taxi – Sjåfører vil forvente omtrent 10 % tips.
 • Restauranter – Tips er inkludert, men rund gjerne av oppover ytterligere 5-10 % hvis du er fornøyd.
 • Hoteller – For hjelp med bagasjen kan du gi 1 euro i tips. Om man er fornøyd, kan man gi renholder 1-2 euro per natt.

Interessante fakta:

 • Napoleon Bonaparte ble født på Korsika, i hovedstaden Ajaccio.
 • Øya er fjellrik med mer enn 20 topper over 2000 m. Den høyeste er Monte Cinto på 2 700 m.
 • Avstanden til det italienske fastlandet er 80 km, fra Sardinia skilles øya av Bonifaciostredet, som på det smaleste er 12 km.
 • Korsika har tidligere tilhørt bystaten Genova, som solgte øya til Frankrike i 1768 for å betale ned gjeld.

Festivaler:
Her har du virkelig mulighet til å oppleve øyas tradisjoner gjennom en av de mange festivalene. Gjennom året feires religion, mat, musikk og kulturhistorie. Arrangementene er ofte organisert av lokale håndverkere og matprodusenter, og har temaer som ost, vin, oliven, håndverk, dyrehold, kunst, musikk og havet.  

 • Feiring av korsikansk ost (mai) – Den første helgen i mai drar mange av Korsikas innbyggere til den lille byen Venaco for å stille ut, kjøpe og selge et stort utvalg av oster produsert på øya.
 • Smak på de lokale vinene (juli) – Vinprodusenter fra alle regioner på Korsika samles i byen Luri for å sammenlikne vinene sine, og invitere publikum til å smake på produktene deres. Arrangementet ønsker å sette fremheve Korsikas viner og den stadig bedre kvaliteten.
 • Olivenfestivalen (juli) – Den årlige festivalen i Montegrosso har rundt seksti utstillere som viser frem kunsten å produsere olivenolje med høy standard. Flere tusen besøker denne festivalen hvert år.
 • Musikkfestivaler (juli) – Hvis du er glad i musikk, er det et variert utvalg å finne rundt omkring på øya. For eksempel Korsikas gitarfestival i Patrimono. Den tiltrekker seg ofte store internasjonale artister. Musikkfestivalen på Moriani Plage er en gratis friluftsfestival som kun har kvinnelige artister. I Bastia og Erbalunga kan du gå på pianofestival. Det er en klassisk musikkfestival med vekt på konserter for piano. Her spiller anerkjente pianister fra hele verden. Saint Florenten livlig by som hver sommer arrangerer latinamerikansk musikkfestival. Dette er en populær festival som tiltrekker seg mange besøkende.
 • Filmfestival (juli/august) – I den lille landsbyen Lama kan du få med deg en ukelang festival som viser både mainstream- og nisjefilmer på mange språk.
 • Napoleons bursdag (august) – Den 15. august ble Napoleon født på denne øya, og korsikanere feirer Napoleons bursdag med parader som har militærtema, teaterforestillinger og fyrverkeri.
 • Feiring av jomfru Maria (september) – I en liten landsby, Casamacciolo, har det i mer enn fem hundre år blitt holdt en markering til ære for jomfru Maria. Dette er dermed en av øyas eldste festivaler. Denne religiøse festivalen feires med messer og tradisjonell sang.

Se våre reiser til dette reisemålet