Oversikt

Velkommen til Andorra - den skjulte juvelen i hjertet av Pyreneene! Omgitt av majestetiske fjelltopper og pittoreske daler, inviterer dette lille, men fortryllende landet deg til en uforglemmelig reiseopplevelse.

Med sine 468 kvadratkilometer bestående av dype daler, romanske kirker og skyhøye fjelltopper på grensen mellom Frankrike og Spania, er Andorra et av Europas minste land. Andorra er et paradis for naturelskere, eventyrlystne sjeler og kulturarv-entusiaster. Her finner du alt fra de beste skiløypene om vinteren og når snøen smelter forandres det hele til et av Europas beste terreng for fotturer, kom og opplev Andorra. Med sitt uberørte landskap og en rik historie som strekker seg tilbake tusenvis av år, vil Andorra ta deg med på en reise gjennom tid og rom.

For de som lengter etter frisk luft og vakre panoramautsikter, tilbyr Andorra et omfattende nettverk av turstier og fjellstier som snor seg gjennom frodige skoger og fortryllende landskap. Vinteren omdanner landet seg til et vinterparadis, der skikjøring og snøaktiviteter lokker besøkende fra hele verden til sine moderne alpinanlegg.

Men Andorra er så mye mer enn bare et utendørs eventyrland. Dets sjarmerende landsbyer, med brosteinsbelagte gater og tradisjonelle steinhus, gir deg følelsen av å være i en eventyrfortelling. Utforsk det pulserende kulturlivet i hovedstaden Andorra la Vella, hvor moderne shopping, deilige restauranter og historiske monumenter harmonisk møtes.

Ikke glem å oppdage Andorras unike kulturarv - en blanding av spansk, fransk og katalansk innflytelse som skinner gjennom landets språk, mat og tradisjoner. Ta deg tid til å besøke middelalderslott, maleriske kirker og lokale museer som gir innsikt i Andorras fascinerende historie og arv.

Andorra ligger perfekt plassert for deg som elsker natur og opplevelser litt utenfor allfarvei. Andorra er et lite fyrstedømme inneklemt i de massive Pyreneiske alper mellom Frankrike og Spania og er på størrelse med Oslo fylke i utstrekning og her finner du kanskje noen av det beste turterrenget i Europa enten du velger å besøke landet på sommer eller vinter.

Hovedstaden Andorra la Vella har en livlig kunst- og matscene og en mengde tax-free-tilbud, i tillegg til det største spa-komplekset i Europa, og store deler av resten av Andorra består av spredning av perfekte landsbyer og i bakgrunnen en spektakulær utsikt.

Det fortelles at Andorra fikk sin frihet av Karl den store i bytte mot sin innsats i krigen mot Maurerne på 800-tallet. Gjennom århundrer har Andorra vært et fyrstedømme med to statsoverhoder: biskopen av Urgell og Frankrikes statsoverhode. Ordningen ble traktatfestet i 1278 og først i 1993 ble landet en suveren stat etter en avtale med Spania og Frankrike.

Enten du er ute etter eventyr i fjellene, en avslappende ferie i vakre omgivelser eller ønsker å fordype deg i en unik kultur, har Andorra noe å tilby alle reisende. Så, ta fatt på reisen til denne skjulte perlen og la Andorra sjarmere deg med sin skjønnhet, gjestfrihet og sjel. Velkommen til Andorra - et reisemål som vil berøre hjertet ditt og gi deg minner for livet.

Noen av høydepunktene i Andorra
Når du besøker Andorra, vil du oppdage et mangfold av spennende severdigheter og attraksjoner som vil gi deg et variert og minnerikt opphold. Her er noen av de mest bemerkelsesverdige severdighetene du bør oppleve:

 • Casa de la Vall: Dette er en av de mest ikoniske bygningene i Andorra, som også fungerer som landets parlament. Bygget på 1500-tallet, representerer Casa de la Vall den rike historien og kulturen til Andorra. Utforsk dens fascinerende arkitektur og oppdag landets politiske arv.
 • Sant Joan de Caselles: Denne romanske kirken ligger i Canillo-regionen og er kjent for sin fantastiske arkitektur og historiske betydning. Dateres tilbake til 11. århundre, er dette en viktig religiøs og kulturell perle i Andorra.
 • Barri Antic – Gamlebyen: Det vesle Barri Antic, som er påtrengende og delt av Avinguda del Príncep Benlloch), var hjertet til Andorra la Vella tilbake da fyrstedømmets hovedstad ikke var mer enn en landsby. De smale brosteinsbelagte gatene rundt det historiske Casa de la Vall flankeres av flotte steinhus.
 • Museu Nacional de l'Automòbil – Bilmuseet: De som er glade i turtall vil garantert ville ta seg en tur hit. De har 80 veteranbiler og en mengde gamle motorsykler som mange nok kunne ønske å ta en tur i Pyreneene med. De har også over 100 sykler på utstilling. Det ligger 6,5 km nordøst for Andorra la Vella.
 • Plaça del Poble – Folketorget: Dette torget ligger på taket i den moderne regjeringskontorbygningen, og gir fantastisk utsikt over dalen og fjellene. Den er et populært lokalt samlingssted, spesielt om kvelden.
 • Skisesongen: De beste løypene finner du ved Vallnord og det er også her du finner de mer eksklusive skihotellene. Et annet sted (som ofte blir glemt) er Grandvalira med sine noe kortere løyper og passer kanskje bedre for de som ikke er ekstreme. Det er uansett alltid hyggelig å besøke Andorra under julefeiringen som tas veldig høytidelig og mange av restaurantene i Andora La Vella har egne tilstelninger under denne perioden.
 • Vallnord og Grandvalira: For de som elsker vintersport, er skianleggene Vallnord og Grandvalira en drøm som går i oppfyllelse. Utforsk snødekte bakker, gå på ski eller snowboard og nyt den vakre naturen i Pyreneene.
 • Naturlige skatter: Andorra er rikt på naturskjønne steder som er verdt å utforske. Ta en tur til Incles-dalen, et naturlig paradis med frodige enger og majestetiske fjell. Besøk også Sorteny-dalen, et beskyttet naturreservat, for å oppdage det varierte dyrelivet og den frodige vegetasjonen.
 • Ordino: Dette er en sjarmerende liten by som er verdt et besøk. Gå en tur gjennom de pittoreske gatene, besøk Casa d'Areny-Plandolit-museet for å lære mer om Andorras historie, og nyt den avslappede atmosfæren i denne vakre byen.
 • Engolasters Lake: Dette er en vakker innsjø omgitt av fjell og skoger, som tilbyr flotte muligheter for turer og pikniker.
 • Santuario de Meritxell: Dette er et viktig religiøst sted i Andorra, og en nydelig kirke viet til landets skytshelgen, jomfru Meritxell.
 • Andorra la Vella: Hovedstaden i Andorra har moderne shoppingområder, deilige restauranter og et pulserende kulturliv. Utforsk det historiske sentrum og opplev det travle bylivet.

Dette er bare noen få av de mange fantastiske severdighetene som Andorra har å tilby. Uansett hva dine interesser er, vil Andorra sikkert forbløffe deg med sin unike skjønnhet og mangfold.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Andorra La Vella, Andorra
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: juli (23°C), Kaldeste måned: januar (7°C) & Våteste måned: april (34.0 mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Average temperature and rainfall in Andorra La Vella, Andorra

Hvordan er været?
Været i Andorra varierer avhengig av årstiden og geografiske plasseringer i landet. Generelt ligger Andorra i Pyreneene, og klimaet er påvirket av fjellkjedens høyde og posisjon. Her er en oversikt over hva du kan forvente av været i de forskjellige årstidene:

 • Våren (mars til mai): Våren i Andorra er mild og behagelig. Temperaturene begynner å stige, og snøen smelter gradvis fra fjellene. Dette er en flott tid for fotturer og utforske den vakre naturen som våkner til liv med blomstrende blomster og grønne enger.
 • Sommeren (juni til august): Sommeren i Andorra er vanligvis behagelig og varm, spesielt i lavere høyder. Dagtemperaturene kan variere fra 20°C til 30°C, men netter kan være kjølige, spesielt i fjellområdene. Dette er en flott tid for utendørsaktiviteter som fotturer, sykling, og utforske innsjøene og elvene.
 • Høsten (september til november): Høsten bringer vakre farger til Andorra, da løvtrærne skifter farge og landskapet blir gyllent. Temperaturene begynner å avta, spesielt mot slutten av høsten, og du kan oppleve kjøligere vær. Dette er en flott tid for å utforske fjellstiene og nyte den rolige atmosfæren etter sommerens hektiske periode.
 • Vinteren (desember til februar): Andorra er kjent for sine fantastiske skiforhold om vinteren. Temperaturene kan være kalde, spesielt i høyere fjellområder, og snøfall er vanlig. Dette er en populær tid for skisport og snø aktiviteter, og mange turister kommer hit for å nyte vintersportmulighetene.

Det er viktig å merke seg at været i fjellområder kan være uforutsigbart, uansett årstid. Det kan være plutselige temperaturendringer, og det er viktig å kle seg riktig og være forberedt på ulike værforhold når du besøker Andorra.

Den beste tiden å besøke Andorra?
Den beste tiden å besøke Andorra avhenger av dine preferanser og hva du vil oppleve under oppholdet. Her er en oversikt over de forskjellige årstidene og hva de har å tilby:

 • Sommer (juni til august): Sommeren er en flott tid å besøke Andorra for de som liker behagelig og mildt vær. Dagtemperaturene ligger vanligvis mellom 20°C til 30°C i lavere høyder, og det er et ideelt tidspunkt for utendørsaktiviteter som fotturer, sykling, ridning, og terrengsykling. Naturen er vakker med grønne enger, blomstrende blomster og klare innsjøer. Sommeren er også en tid med mange festivaler og kulturelle arrangementer, så du kan oppleve den lokale kulturen på sitt beste.
 • Høst (september til november): Høsten er en magisk tid i Andorra med fargerike løvtrær og en behagelig atmosfære. Temperaturene begynner å avta, spesielt mot slutten av høsten, men dagene er fortsatt behagelige for utendørsaktiviteter. Dette er en flott tid for å gå turer i fjellet og nyte den fredelige atmosfæren etter sommerens travle turistsesong.
 • Vinter (desember til februar): Hvis du er en vinterentusiast og elsker snø og skisport, er vinteren den beste tiden å besøke Andorra. Landet er kjent for sine flotte skianlegg, og fjellene er dekket av snø, noe som gir perfekte forhold for ski og snowboard. Vinteren er også en tid for å nyte varme kilder og spa etter en aktiv dag på skibakkene.
 • Vår (mars til mai): Våren er en flott tid for naturelskere som ønsker å se Andorra våkne til liv etter vinteren. Snøen smelter gradvis, og landskapet blir frodig og grønt. Dette er en flott tid for fotturer, sykkelturer og utforske vakre innsjøer og elver.

Så, den beste tiden å besøke Andorra avhenger av hva du vil oppleve og hva slags aktiviteter du er interessert i. Enten det er vintersport, vandring, kultur, eller avslapning, vil Andorra kunne innfri alle dine ønsker.

Pengene og valutaen i Andorra er euro (EUR); 1 EUR = 100 cents.
Euroen ble innført som offisiell valuta i landet den 1. januar 2002, da Andorra inngikk en monetær avtale med Den europeiske union (EU) som tillot dem å bruke euro som lovlig betalingsmiddel. Før dette brukte Andorra den spanske pesetaen og den franske francen.

FreeCurrencyRates.com

Som en del av eurosonen, aksepteres euroen overalt i Andorra, og du vil ikke ha noen problemer med å bruke den som betalingsmiddel. Banker, minibanker og vekslingskontorer er tilgjengelige i større byer som Andorra la Vella og Escaldes-Engordany.

De fleste større hoteller, restauranter, butikker og turistattraksjoner godtar også kredittkort som Visa og MasterCard. Det kan likevel være lurt å ha litt kontanter tilgjengelig, spesielt hvis du planlegger å besøke mindre butikker eller spise på mindre lokale restauranter.
Det er viktig å merke seg at Andorra har en avgiftsfri handelspolitikk, noe som gjør det til en populær destinasjon for shopping.

Kostnadsnivå i Andorra:
Kostnadsnivået i Andorra kan variere avhengig av hva du sammenligner det med og hvilken sesong du besøker landet. Generelt sett er Andorra kjent for å være et gunstig reisemål når det gjelder priser sammenlignet med mange andre europeiske land. Imidlertid er det noen faktorer som kan påvirke kostnader og utgifter under oppholdet:

 • Overnatting: Hotellpriser kan variere avhengig av beliggenhet, fasiliteter og sesong. Generelt sett kan du finne rimelige hotellalternativer, spesielt utenfor høysesongen. Leiligheter og vandrerhjem kan også være mer økonomiske alternativer for overnatting.
 • Mat og drikke: Prisene på restauranter og matvarer er vanligvis rimelige i Andorra, spesielt sammenlignet med andre europeiske land. Du kan finne lokale kafeer, barer og restauranter som tilbyr deilige måltider til overkommelige priser.
 • Shopping: Andorra er kjent for sitt avgiftsfrie shoppingmiljø, noe som gjør det til et attraktivt reisemål for shopping. Du kan finne gode tilbud på klær, elektronikk, parfymer og andre varer.
 • Aktiviteter og attraksjoner: Mange av de naturlige attraksjonene og utendørsaktivitetene i Andorra er gratis eller har en lav inngangsbillett. Skisport og vintersportaktiviteter kan imidlertid være mer kostbare, spesielt under høysesongen.
 • Transport: Offentlig transport i Andorra er rimelig, og det er enkelt å bevege seg rundt i landet. Taxi- og bilutleiepriser kan variere, så det er lurt å sammenligne priser før du tar en beslutning.

Generelt sett, selv om kostnadsnivået i Andorra er relativt lavt, er det viktig å huske at priser kan variere avhengig av din personlige reiseplan og preferanser. For å få mest mulig ut av budsjettet ditt, kan det være lurt å planlegge på forhånd og sammenligne priser på forskjellige tjenester og aktiviteter.

Tips
I Andorra er det ikke vanlig å gi tips i samme grad som i noen andre land. Likevel er det ikke uvanlig å runde opp beløpet eller legge igjen et lite beløp i tips som en gest for god service. Her er noen tips om tipsing i Andorra:

 • Restauranter: I restauranter er det vanlig å runde opp regningen til nærmeste euro eller legge igjen rundt 5% til 10% av regningsbeløpet som tips hvis du er fornøyd med tjenesten. Men vær oppmerksom på at tips ofte allerede er inkludert i regningen som "servicio" (service charge), så dobbeltsjekk før du legger til ekstra tips.
 • Kafeer og barer: På kafeer og barer kan du runde opp regningen til nærmeste euro som en liten gest for god service. Men tipping er ikke påkrevd eller forventet.
 • Hoteller: På hoteller kan du gi noen euro i tips til portører eller romservice hvis du ønsker det, men dette er ikke obligatorisk.
 • Taxi: Runding opp beløpet til nærmeste euro er vanlig praksis i taxier som en høflighetsgest.
 • Turguider og sjåfører: Hvis du har hatt en flott opplevelse med en turguide eller sjåfør, kan du vurdere å gi et lite tips som en takk.

Det er viktig å merke seg at tipsing i Andorra er mer en ekstra takk for god service enn en forventet praksis. Servitører, servitriser og andre tjenesteleverandører tjener vanligvis en anstendig lønn, og det forventes ikke at tips skal kompensere for lav lønn slik det noen ganger kan være i land hvor tips er en stor del av inntektene. Så hvis du føler at du har fått utmerket service, kan du gi et lite tips som en gest av takknemlighet, men det er helt valgfritt.

Interessante fakta
Andorra, dette fjellrike fyrstedømmet, omgitt av de majestetiske Pyreneene, skjuler en rik historie, en unik kultur og overraskende fascinerende fakta:

 1. Lite men godt: Andorra er verdens 16. Minste nasjon, hele 468km² og er dermed på størrelse med Oslo fylke.
 2. 3. Språk: Andorra er det eneste landet i verden hvor katalansk er det offisielle språket
 3. 2 prinser & 1 land! Det er tydeligvis mye å holde styr på i Andorra siden landet har 2 fyrster som deler på jobben (men ingen av de er faktisk fra Andorra). Den ene prinser er presidenten i Frankrike og den andre er biskopen av Urgell. Stilingen er kun konstitusjonell (samme som for Norge) og har ingen reell makt og kun den ene er da en valgt stilling (presidenten av Frankrike) og den andre er utnevnt av Paven.
 4. Et fredelig sted: Andorra har faktisk aldri vært i krig for nærmere 1000 år. Teknisk sett erklærte Andorra krig mot Tyskland under 1. verdenskrig men dette ble glemt under fredsavtalen i Versailles og dette ble ikke oppdaget før i 1957.
 5. Høyeste hovedstad: Andorra har Europas høyest beliggende hovedstad, La Vella (1 023moh) og er faktisk den 10- høyest beliggende byen i Europa med et innbyggertall på rundt 10 000 (2019).
 6. På egne ben: Andorra er ikke medlem av hverken EU, EFTA eller Eurozone selv om de kan utstede sine egne EURO mynter. Andorra er i stedet en egen avtale med EU hvor de er pålagt å følge EUs lover og regler for industri (men ikke for jordbruk). Andorra er også ikke med i Schengen avtalen siden ankomst til Andorra er kun via Spania eller Frankrike gjør at landet allikevel må forholde seg til dette lovverket.
 7. Uavhengighet og statsledelse: Andorra er en av verdens eldste demokratier og har hatt en uavhengig eksistens i over 700 år. Landet er et fyrstedømme med to fyrster som statsoverhoder - en katolsk biskop fra Urgell i Spania og presidenten i Frankrike. Dette unike politiske systemet kalles Co-Principality.
 8. Skatteparadis: Andorra er kjent for sin lave skattesats, noe som gjør det til et populært reisemål for shopping og investering. Landet har en lang historie som et skatteparadis, selv om det har gjort betydelige skattereformer for å tilpasse seg internasjonale standarder.
 9. Skisport: Andorra er et populært reisemål for vintersportentusiaster. Landet har flotte skianlegg i Pyreneene og er spesielt kjent for sine gode skiforhold om vinteren.
 10. Fravær av militæret: Andorra er et av få land i verden som ikke har et eget militær. Landet er kjent for sin nøytralitet og er medlem av FN, men har ingen militære styrker.

Disse er noen av de interessante faktaene som gjør Andorra til en unik og fascinerende destinasjon å utforske og oppleve.

Festivaler
Andorra er kanskje et lite sted, men de vet veldig godt hvordan man skal feire og her finner du nok av gode grunner til å delta på en og annen lokal festival. Her finner du alt fra skifestivaler til musikkfestivaler, det er til og med Engelsen egen klovnefestival. Under finner du en liten oversikt over noen av de viktigste festlighetene som finner sted i Andorra gjennom året.

 • Our Lady of Meritxell Day: dette er kanskje den viktigste av alle feiringer i Andorra gjennom året og har funnet sted hvert år den 8. september siden 1873. Denne dagen holdes alle butikker og kontorer stengt og «alle» setter kursen mot Meritxell kirken for å delta i kirkemessen. Etter seremonien er det et fakkeltog i tillegg til konserter og andre tilstelninger.
 • Andorra Jazz festival: avholdes i juli måned i Escaldes-Engordany og tiltrekker seg kjente jazzmusikere fra hele verden og tidligere år har bla. Chano Dominguez, John Scofield og Madeleine Peyroux opptrådt på denne feiringen.
 • Horizon Festival: er Andorras største skifestival og finner sted normalt i mars hvert eneste år. Dette er en festival med full musikk, live band, DJs, gatemat og energifylte aktiviteter. Dette er festivalen for alle som liker elektronisk musikk sammen med fartsfylte dager i skiløypene og heftig after-ski.
 • Den internasjonale kvinnelige klovnefestivalen: Andorra er et av få land som avholder en egen klovnefestival kun for kvinner. Denne festivalen tiltrekker seg da selvsagt klovner og komikere fra hele verden som opptrer og underholder under denne festivalen som finner sted i mai.

Sommerfestivalen: Selv om det er sommer er det alltid tid for en feiring. La Vella Festa Major finner sted den første helgen i august og er Andorras største festival som avholdes om sommeren. Her kan du oppleve alt fra gateparader, konserter og tradisjonell folkedans, sirkus g bøttevis av mat. Mange av landets mindre landsbyer avholder også mer lokale tilstelninger i denne periode

Matkultur i Andorra
Matkulturen i Andorra er en herlig blanding av katalanske, spanske og franske påvirkninger, som gjenspeiler landets unike geografiske plassering og historie. Den andorranske maten er en velsmakende kombinasjon av rustikk fjellmat og delikate smaker som gjør den til en kulinarisk opplevelse for besøkende.

 • Katalansk mat: Katalansk mat har en fremtredende rolle i Andorra, da katalansk er et av de offisielle språkene i landet. Du vil finne mange tradisjonelle katalanske retter som "Escudella i carn d'olla," en deilig kjøttsuppe, "Trinxat," en rett laget av poteter, kål og bacon, og "Cargols a la llauna," grillede snegler med krydret saus.
 • Lokale produkter: Andorra har mange lokale produkter som er verdt å prøve. Blant de mest kjente er "Trumfets," en type kjeks med mandel- og sjokoladesmak, og "Coca," en kake laget av olivenolje, sukker og appelsinblomstvann.
 • Oster og charcuterie: Andorra er kjent for sine deilige oster og charcuterie, som inkluderer forskjellige typer pølser og skinke. "Trumfets" og "Tupi" er to av de mest kjente ostene i landet.
 • Fjellmat: På grunn av sin beliggenhet i Pyreneene, har Andorra en rik tradisjon for fjellmat. Lam, viltkjøtt og sauer er populære ingredienser i mange retter.
 • Fersk fisk: Selv om Andorra ikke har en kystlinje, er det fortsatt mulig å nyte fersk fisk, spesielt takket være nærliggende naboland som Spania.
 • Vin og brennevin: Andorra produserer også sine egne viner og brennevin, selv om landet ikke er kjent som en stor vinprodusent. Prøv gjerne lokale viner og brandy for å få et glimt av Andorras alkoholkultur.
 • Internasjonale retter: På grunn av sin internasjonale turisme og kosmopolitiske atmosfære, vil du også finne et bredt utvalg av internasjonale restauranter som tilbyr alt fra italiensk til asiatisk mat.
  Når du besøker Andorra, er det en flott mulighet til å utforske og nyte landets varierte matkultur.

Utforsk lokale restauranter, spisesteder og markeder for å smake på autentiske andorranske retter og oppleve de deilige smakene som dette lille landet har å tilby.

Hvor er det best å stå på ski?
Andorra er kjent for sine flotte skianlegg og er et populært reisemål for vintersportentusiaster. Landet har flere gode skistedene som tilbyr varierte løyper og moderne fasiliteter. Her er noen av de beste skistedene for alpint i Andorra:

 • Grandvalira: er det største skianlegget i Andorra og et av de største i Sør-Europa. Det ligger i de østlige delene av landet og består av flere skianlegg som Soldeu, Pas de la Casa, El Tarter og Canillo. Grandvalira tilbyr over 200 kilometer med løyper og er ideelt for skiløpere i alle ferdighetsnivåer. Anlegget har moderne fasiliteter, inkludert gode skiheiser og varierte restauranter og kafeer.
 • Vallnord: er et annet populært skianlegg i Andorra og ligger i de nordvestlige delene av landet. Det består av tre skianlegg: Arinsal, Pal, og Ordino-Arcalis. Vallnord tilbyr omtrent 100 kilometer med løyper, og det er et flott sted for både nybegynnere og erfarne skiløpere. Anlegget har også snowpark, halfpipe og langrennsløyper.
 • Pas de la Casa-Grau Roig: Dette skianlegget er en del av Grandvalira og ligger i den østlige delen av Andorra. Det er spesielt kjent for sitt pulserende natteliv og mange festlige arrangementer. Pas de la Casa-Grau Roig tilbyr varierte løyper og har mange aktiviteter for hele familien, inkludert barneparker og barnevennlige områder.
 • Soldeu-El Tarter: Også en del av Grandvalira, Soldeu-El Tarter er et flott alternativ for familier og nybegynnere. Det har brede løyper og rolige områder for å lære seg skikjøring. I tillegg til alpint skikjøring, tilbyr Soldeu-El Tarter også hundekjøring, snøscooterutleie og snowpark.
 • Arcalis: Dette skianlegget ligger i Vallnord-regionen og er kjent for sitt fantastiske naturlandskap og utfordrende løyper. Arcalis er ideelt for erfarne skiløpere og frikjørere som ønsker å utforske uberørt terreng og puddersnø.

Uansett hvilket skianlegg du velger i Andorra, vil du bli møtt med vakre fjellandskap, godt preparerte løyper og en fantastisk vintersportopplevelse. Det er verdt å merke seg at vintersesongen vanligvis varer fra desember til april, men værforholdene kan variere, så det er alltid lurt å sjekke snøforholdene før du reiser.

Populære fotturer i Andorra
Andorra er virkelig et flott sted for fotturer, med sitt vakre fjellandskap og en rekke turstier som passer for alle nivåer av fotturister. Her er fem av de beste fotturene i Andorra, sammen med det beste tiden å gå dem og deres omtrentlige lengde:

 • Coma Pedrosa:
  Beste tid: juni til september (sommer og tidlig høst) når snøen har smeltet.
  Lengde: Ca. 15 km tur-retur.
  Coma Pedrosa er Andorras høyeste fjell, og turen tar deg gjennom fantastiske fjellandskap og alpine enger. Det er en utfordrende tur, så det er viktig å være i god form og ha riktig utstyr.
 • Valle del Madriu-Perafita-Claror:
  Beste tid: juli til september (sommer) når været er varmt og stabilt.
  Lengde: Avhenger av hvilken del av dalen du velger å utforske, men det er mange ruter av varierende lengde og vanskelighetsgrad.
  Valle del Madriu-Perafita-Claror er en UNESCO-verdensarvliste og tilbyr fantastiske naturlige landskap og urørt natur. Det er flere turstier som tar deg gjennom dalen, og du kan velge ruten som passer best for deg.
 • Iron Route (Ruta del Ferro):
  Beste tid: mai til oktober, når stiene er åpne og det er mindre snø.
  Lengde: Ca. 7 km tur-retur (enveisalternativer er også tilgjengelige).
  Iron Route er en historisk tursti som tar deg gjennom gamle jerngruver og gir deg et innblikk i Andorras industrielle arv. Turen er moderat utfordrende og gir flott utsikt over landskapet.
 • Siscaró Lakes (Estanys de Siscaró):
  Beste tid: juli til september (sommer) når snøen har smeltet.
  Lengde: Ca. 11 km tur-retur.
  Siscaró Lakes-turen tar deg til to vakre innsjøer omgitt av majestetiske fjelltopper. Det er en middels vanskelig tur som gir flott utsikt over de omkringliggende Pyreneene.
 • Incles Valley (Val d'Incles):
  Beste tid: juni til september (sommer og tidlig høst) når stiene er tilgjengelige.
  Lengde: Ca. 5 km tur-retur.
  Incles Valley er en nydelig tursti som tar deg gjennom frodige enger, elver og vakre naturskjønne omgivelser. Turen er enkel og passer for familier og fotturister på alle nivåer.

Merk at værforholdene i fjellet kan være uforutsigbare, så det er alltid lurt å sjekke værmeldingen og forholdene før du drar på fottur. Vær også forberedt med riktig utstyr, mat og vann for en trygg og hyggelig opplevelse.

 

Se våre reiser til dette reisemålet