Vi leter nå etter din drømmereise

Bulgaria utenfor allfarvei og med skjulte hemmeligheter

Devetaki CaveDet er ikke rart at turistene strømmer til Bulgaria. Her kan man oppleve gamle tradisjoner og moderne livsstil. Landet er også kjent for sine lange strender og flere badeland som gjør det til et populært sol og badereisemål.

I Bulgaria finner man også vakker natur og flere nasjonalparker, med blant annet Balkan Mountains og Rodopi Mountains, et paradis for fotturister med masse nydelige områder og steder som man kan utforske. Området er også fint for vinteraktiviteter.  

I tillegg til flott natur frister Bulgaria også med flere UNESCO beskyttede steder, sjarmerende landsbyer, klostre fra middelalderen og fantastiske grotter.

Høydepunkter
 • Melnik – en liten by som er kjent for sin historiske arkitektur. På veien dit fra Sofia bør man besøke Boyana Church en liten middelalder kirke som er kjent for sine fresko malerier. Rila Monastery er et «must-see» og regnes som et av Bulgarias viktigste kulturelle, historiske og arkitektoniske monumenter i Bulgaria. Begge er UNESCO beskyttet.
 • Sofia – Er en rolig by med en blanding fra alle tidene hvor den har vært okkupert av grekere, romere, ottomanene og kommunister. Byen har også flere kirker, katedraler og romerske ruiner som er vel verdt et besøk.
 • Badesteder og fotturer – Hvis man har mer en enn weekend bør en tur til Bulgaria også inneholde et par dagers fottur i de vakre fjellene og kanskje noen dager ved kysten hvis man kommer i sommer halvåret.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Bulgaria (Sofia)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (22ºC), Kaldeste måned: januar (0ºC) / Våteste måned: juni (42.5 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.
Hvordan er været i Bulgaria? Somrene er varme og tørre, mens vintrene er kalde. Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på 28 grader, mens den om vinteren faller til -6 grader.
Best tid å besøke landet?  Den beste tiden å besøke Bulgaria er mai til oktober.
Myntenhet: I Bulgaria brukes det Bulgarsk Lev. Kredit kort kan brukes på hoteller og restauranter, samt i større butikker. Kontanter brukes i drosjer, på markeder og i lokale småbutikker.

Tips: Det begynner å bli mer vanlig å gi tips ettersom flere vestlige turister kommer til Bulgaria.
 • Hoteller – Det er vanlig å gi tips på hoteller, man bør gi 1.50BGN pr koffert til portøren og 1 BGN pr natt til de som ordner rommet.  
 • Restauranter – Hvis ikke tips er inkludert og servicen er god bør man gi 10% i tips, men pass på at pengene går til betjeningen.
 • Taxi – Det er vanlig å gi 10% i tips for en god tur.
Interessante fakta:
 • Bulgaria er det eneste landet i Europa som ikke har endret navn siden det ble grunnlagt, hovedstaden Sofia ble grunnlagt for 7.000 år siden er dermed den neste eldste byen i Europa.
 • Bulgaria ble i 2002 utnevnt til Europas svar på Silicon Valley, på grunn av sine mange teknologiske eksperter.
 • Coca-Cola i Bulgaria har Guinness World Record I største glass flaske, den er laget av 72.933 tom flasker og dekker et område på 250 kvadrat meter.     
Festivaler:
 • Rose Festival (juni) – Den finner sted i byen Kazanlak, festivalen ble først avholdt i 1903. Det er en hyllest til Rosa Damascena, den Bulgarske rosen som gir olje til parfymer over hele verden. På festivalen kan man oppleve ritualene rundt roseplukking, Rose Festival Parade med over 3.000 deltagere, kroning av Rose dronning samt rosemuseum og historiskmuseum.
 • Folklore Festivaler (mai/juli/august) – I disse månedene avholdes det flere Folklore Festivaler rundt om i Bulgaria. Felles for alle er at man kan oppleve folkedans og se de mange flotte folkedraktene. Noen av festivalene er internasjonale med besøk fra hele verden mens noen er med lokale representanter.  
Se vår destinasjonsvideo fra Bulgaria:
Copyright: Ministry of Tourism of the Republic of Bulgaria


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.