Vi leter nå etter din drømmereise

Estland – en herlig blanding av øst & vest.

TallinnLandet er det minste av de Baltiske stater.  I Estland får du en allsidig ferie med mange muligheter. Her er det byer med eventyraktig utseende og for uteliv, kafeer og shopping er det Tallinn som er stedet. Samtidig som landet har fantastiske nasjonalparker som inneholder strender, skyggefulle furuskoger og glitrende innsjøer. Sovjet fortiden og gammel mytologi gir Estland en fascinerende historisk og kulturell blanding.

Det er en glede å sykle på de svingete veiene i det lett kuperte terrenget og flott å gå fotturer i det varierte landskapet, utforske utrolig arkitektur og pittoreske slott som ligger oppe i åsene. Som vinter aktivitet er langrenn en stor attraksjon. For bade- og spalystne er Parnu stedet, her kryr det av spa-anlegg.     

Høydepunkter:
 • Tallinn – Utgangspunktet for de fleste er Tallinn med sin UNESCO listede gamleby. Innrammet av gamle bymurer og helt fri for moderne bygninger er den et «must» på reisen, her er brosteinsbelagte gater og hemmelige trapper. Ikke glem Toompea Castle, Alexander Nevsky Cathedral, Dome Church og St. Nicholas Church.    
 • Lahemaa National Park – Lahemaa betyr “land av bukter». Parken dekker et område på 725 kvadratkilometer, hvor av 251kvadratkilometer vann. Den kan består av uberørte sandstrender, fossefall, bekker og vann, og mose dekket furuskog. Den er et fristed for dyreliv, med 222 fuglearter og 50 pattedyr, inkludert brun bjørn, lynx og ulv. Parken byr også på en rekke kulturelle severdigheter som Palme Manor og den vakre 400 år gamle fiskerlandsbyen Altja.  
 • Tartu – Er hjembyen til det prestisjetunge 17. århundre Universitetet i Tartu. Byen har et rikt kulturtilbud og en ungdommelig buzz. Utforske byens svingete gater og beundre mangfoldig gatekunst. Ikke gå glipp av den ødelagte Tartukatedralen på bakketoppen i Toomemagi parken som har 2 restaurerte tårn med visningsplattformer.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Estland (Tallinn)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (18ºC), Kaldeste måned: februar (-5ºC) / Våteste måned: august (82.2mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015
Tallinn
Hvordan er været i Estland? Tallinn ligger bare cirka 700 kilometer rett øst for Oslo, så derfor er det ikke de store forskjeller hverken i årstider, temperaturer eller nedbør. Man kan besøke Estland året rundt men vintrene kan være svært kalde og snøfylte så derfor foretrekker de aller fleste å besøke landet i sommer månedene selv om disse har mest regn.  
Best tid å besøke landet? mai til september er den beste tiden å reise.
Myntenhet: I Estland brukes det Euro. Kredit kort kan brukes de fleste stedene og nettverket av minibanker er godt utbygd.

Tips: Er en ny skikk i Estland, men det blir mer og mer vanlig. Man bør absolutt ikke gi mer enn 10%. 
 • Hoteller – Det er ikke vanlig å gi tips på hoteller, så det er ikke nødvendig.  
 • Restauranter – det er vanlig å gi 5-10% i tips forutsatt at servicen var bra. Det er ikke vanlig eller forventet å gi tips i barer, men det kan stå en tipsskål på bardisken.
 • Taxi – det er heller ikke vanlig eller forventet å gi tips i taxier, men man kan runde opp til nærmeste hele EUR for å gjøre ting lettere.
Interessante fakta:
 • Estland er hjemlandet til Skype, Hotmail og KaZaA.
 • Landet er det første i verden til å innføre nettbasert avstemming ved politiske valg.
 • Estland er det minst religiøse land i verden med bare 14% som sier de er religiøse.
 • Lake Peipus er Europas største fersk vanns innsjø.
 • Estland er oppkalt etter «Ests» folkeslaget som bodde i regionen i det første århundret.
Festivaler:
 • The Valley Festival – er en boutique festival med musikk av høy kvalitet og kunst. Festivalen finner sted flere steder i verden og i løpet av de 3 dagene den varer kan man oppleve mer enn 60 musikanter og DJs fra hele verden. 
 • Flere musikkfestivaler – det er mange musikkfestivaler i Estland. Alt fra opera, hard rock, elektronika, tradisjonell folkemusikk til Tchaikovsky festival som finner sted i løpet av året de fleste i løpet av sommer månedene.  
Se vår destinasjonsvideo fra Estland:
Copyright: Visit Estonia


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.