Vi leter nå etter din drømmereise

Anguilla | det lille ekstra

AnguillaAnguilla er en av det karibiske havets fineste skatter, liten i størrelsen, moderne i stil og med et godt omdømme! Denne praktfulle øy måler kun 91 kvm og er omkranset av 33 uberørte hvite sandstrender og klart turkis-farget vann.

Selv om Anguilla er liten har den en rik og meget variert historie som skriver seg tilbake til tiden før koloniseringen. Anguilla var opprinnelig bosatt av de etniske gruppene Amerindians og Arawaks og man kan fortsatt finne hulemalerier enkelte steder på Anguilla. Anguilla er i dag en magnet for de «rike-og-berømte» og er derfor defensivt ikke en billig destinasjon, men faktisk er det mulig å legge reisen hit uten at det skal sprenge hele feriebudsjettet for «vanlig dødelige», så sant du styrer unna den verste høysesongen.
Med noen av det karibiske havets fineste internasjonale hoteller og luksuriøse spa, samt et beundringsverdig utvalg av villaer, intime hoteller og gjestehus. Anguillas tilbud på overnattingssteder er vanskelig å slå. Når det gjelder mat blir du bortskjemt på Anguilla. Øya har over 100 restauranter som tilbyr både internasjonal og lokal mat. For de energiske er det et vell av sportsaktiviteter både på land og til sjøs, og kulturarv og musikk har en fremtredende plass i øyas mange festivaler og begivenheter

Steder du bør få med deg på Anguilla
Tro de eller ei, men Anguilla har en rekke ganger litt nevnt på en rekke reiselivsprogram som et sted med kanskje noen av verdens vakreste strender. Med sine 33 strender er det mange p velge mellom og alle vil ha sin egen favoritt, men for oss er det ikke tvil;
 • Shoal Bay - denne fantastiske og innbydende stranden er kanskje den mest kjente av de alle på Anguilla. Vannet har den perfekte turkise fargen med rolige bølger, intet cruisebåter eller masseturisme på skue i noen retning, et par lokale barer og boder som selger drikke og lokal mat sammen med deilig reggaemusikk danner det perfekte bakteppet for late dager i Karibia
 • Meads Bay - er en annen favoritt og her finner du noen av de få luksuriøse hotellene på Anguilla og er tilsvarende innbydende men kanskje litt mer kommersiell, men igjen ingen form for masseturisme og vi klarer aldri å bestemme oss hvilken strand vi liker best, men igjen dette er bare 2 av 33 strender som finnes på Anguilla. 
 • Lei en bil,- ette er helt nødvendig for at du skal kunne utforske denne lille perlen. Med kun en hovedvei på langs av den vel 26km lange øya og fartsgrense på maks 50km/t (30 km/t i tettbygd strøk) går det ikke fort. En luten kuriositet er at alle biler er importert fra USA (da med rattet på «norsk side»), men du følger britisk kjøremønster slik at du alltid sitter i «grøftekanten». PS! Du må også få et lokalt førerkort, dette får du sammen med leiebilen og koster USD20

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Anguilla (The Valley)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (29ºC), Kaldeste måned: januar (26ºC) & Våteste måned: oktober (184.0mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in The Valley, Anguilla
Hvordan er været? Anguilla har et varmt og tropisk klima hele året med en noe kjøligere periode mellom desember – mars og en mer fuktig periode i tiden mai – oktober. Som ellers I regionen faller det meste av nedbøren mellom august – November (dette er da også perioden hvor regionen kan treffes av orkaner som dannes ute i Atlanterhavet.
Beste tiden for å besøke Anguilla:  Anguilla har et sub tropisk klima og de varme temperaturene holdes i sjakk pga en konstant bris og fuktighet. Anguilla har faktisk mer enn 3000 timer med sol gjennom året og temperaturen varierer mellom 25-30ºC. Det meste av nedbøren kommer mellom okt - des (og den travleste tiden er mellom des - jan). Den beste tiden å besøke Anguilla er etter vår mening etter at hordene har reis, dvs apr - mai
Myntenhet:  East Caribbean dollar (XCD) = 100 cents
Tips:
som andre steder i Karibia har den amerikanske tips kulturen fått godt fotfeste her også. De fleste hoteller vil legge til loakel skatter og avgifter på all overnatting, noe som ikke alltid reflekteres på hotellets nettside og kan for mange komme som et lite sjokk på slutt regningen. Det er vanlig med 8% Government Tax + 10% service avgift (pr desember 2018)
 • Restauranter: det er vanlig å legge til 10-15% på den totale regningen selv om det faktisk allerede kanskje er inkludert 10% service avgift på regningen
 • Hoteller: Får du hjelp av noen til å bære din bagasje er det vanlig å betale USD1 per kolli
 • Taxi: Vi anbefaler aller våre gjester å ha leiebil, men skal du bruke taxi er det vanlig å gi 10% tips på toppen av avtalt pris / eller hva taksameteret viser.
Morsomme fakta om Anguilla:
Anguilla er kanskje et lite sted, men som alle andre oversjøiske landområder har det en del interessante fakta som gjør et besøk enda bedre.
 1. Anguilla er teknisk sett en del av Storbritannia og en del av deres oversjøiske territorium og med sine 91km² på størrelse med Hvaler kommune.
 2. En annen attraksjon med Anguilla er at der kjemisk fritt for shoppingsentre, cruisebåter, kasinoer og mega hotellkompleks.
 3. Det finnes hele 33 drømmestrender på Anguilla, alle åpne for publikum siden det er forbudt med private strandtomter.
 4. Lyst på et kjapt bryllup? Du trenger kun å ha oppholdt deg 48 timer på Anguilla før du kan få de nødvendige papirene ordnet
Festivaler på Anguilla: dreiser eg stort sett alltid om båter eller musikk og er en integrert del av livet på Anguilla. Moonsplash festivalen er uten tvil den mest populære muskk festivalen på Anguilla og kanskje en av de beste i hele Karibia, men Anguilla har også en mindre sommerfestival som mer eller mindre er et karneval eller god gammeldags sommerfest.
 1. Moonsplash - er organisert av Anguillas egen reggae legende Banbke Banx. Moonsplash finner sted i februar på funky Dune Reserve i Rendevouz Bay. Denne årlige 3 dagers musikk festivalen tiltrekker seg en rekke ulike artister og det er live opptredener hver dag fra en sammensatt scene og det hele er meget uformelt arrangert. Her er det barer laget av drivved, folk som sover i sanden og en lung atnmosfære - et must for deg som vil oppleve en ekte og lokal festival.
 2. Anguilla regatta - finner sted i mai og er et event over 4 dager og inkluderer foruten seiling i verdensklasse også en rekke strandfester. Du kan se regattaen og båtene fra noen av de mange vakre strendene på Anguilla.
 3. Easter Festival del Mar - Anguilla har tradisjonelt alltid hatt en aktiv småbåt fiskerinæring og havet har alltid hatt vært en viktig del av dagliglivet. Denne festivalen (som da finner sted under påske) inkluderer de vanlige strandfestene, svømme og fidske konkurranser, mye mat & drikke er selvfølgelig en viktig del av denne festivalen.

Se vår destinasjons video fra Anguilla


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.