Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Aruba

Aruba Plam BeachAruba er alle amerikaneres favoritt i Karibia og er også den mest turifiserte øya i den sørlige delen av Karibia. Hva som trekker så mange besøkende er ganske innlysende: milevis med pudderhvite sandstrender, et godt utvalg av «all-inclusive» hoteller, og et postkort by av en hovedstad, Oranjestadt, som vanligvis er fylt til randen av besøkende fra de mange cruise skipene som ankommer Aruba (så best å beske byen på ettermiddagen!). Aruba er best egnet til moro, strender og gambling.

De fleste av strendene er på Arubas sørkyst. Reiser du på nordsiden møter du et vilt landskap og røffe klipper – perfekt for de som ønsker muligheten til en fottur eller sykkeltur og ridning.
Aruba er også en OK dykke destinasjon og det klare vannet som Karibia er kjent for svikter ikke på Arubas korallrev. En konstant vind gjør også at Aruba er et populært sted for de som liker kiting og windsurfing.

Så hvis du drømmer om å ligge på en strand eller kombinere det med litt fysisk aktivitet er det klart at Aruba er en sikker vinner, eller som Arubas turistmyndigheter mener «One Happy Island»

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Aruba (Oranjestad)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (30°C), Kaldeste måned: januar (27°C) & Våteste måned: november (35.3mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Oranjestadt, Aruba
Beste tiden for å besøke Aruba: Aruba er en forholdsvis flat øy og som sagt kjent for sine lange hvite sandstrender på nordsiden av øya. Aruba har et tropisk (men tørt klima) som kjøles ned konstant av vider fra Atlanterhavet. Dette gjør at temperaturen stort sett holder seg på 27C hele året. Desember–april: er høysesong og det kan være vanskelig å finne hoteller og prisene er på sitt høyeste. Januar & februar: er karnevals tid på Aruba, det største "happening"som finner sted i løpet av året - bli med på en måned med party, musikk, kostymer og parader. September-desember: selv om Aruba er utenfor orkanbeltet vil Aruba fortsatt noen ganger føle ettervirkninger etter stormer i det nordlige Karibia

Myntenhet:
Arubansk florin (eller USD) = 100 cents

Tips: Som alle de andre øyene i Karibia er det forventet at man gir tips en rekke steder og følgende anbefalinger kan brukes på Aruba:
 • Restauranter - De fleste spisesteder på Aruba har allerede 10-15% service charge inkludert på regningen og du trenger egentlig ikke gi noe ytterligere utover dette.
 • Taxi & transport - De fleste taxire har ikke taksameter så alle priser avtales på forhånd, men de er alle statlig regulerte g alle biler skal ha et pris ark synlig i bilene (alle taxier skal ha bilskilt som begynner med TX). Men som mange andre steder er de vanlig at man også i tillegg gir tips hvis du er fornøyd, 10-15% er normalen for dette. PÅ weekender og helligdager er det dessuten forventet at du gir USD1-3 uavhengig av hva annet du gir som tips.
 • Hoteller - Det blir automatisk lagt til 10-20%  på overnatting hvis du ikke bestiller via en reiseoperatør, så sjekk dette hvis du bestiller selv på nettet. Det er også vanligvis en ekstra "energi" avgift som må betales lokalt ved utsjekk. Trenger du hjelp til å bære bagasjen er det vanlig å betale USD2 per enhet for dette.
Interessante fakta:
 • Aruba har et av de mest etnisk varierte sammensetning i verden!
 • Aruba er kjent som det beste stedet i Karibia hvis du vil dykke etter vrak.
 • 20% av Arubas territorium er satt av til beskyttet nasjonalpark
 • Aruba er den øya i Karibia med flest soldager
Festivaler:
Alle som besøker Aruba vil enten ha muligheten til å være tilstede på et sportsarrangement eller en kulturell "happening" som feirer Arubas meget flerkulturelle innbyggere. Det årlige karnevalet er selvsagt det største trekkplasteretr hos du vil få med deg en opplevelse for livet.
 • Karnevals paraden - Dette er den største kulturelle happening på Aruba og går over flere uker med parader og finner sted ()selvsagt) i høytiden under februar måned. Aruba er et lite sted, men det meste skjer i og rundt hovedstaden Oranjestadt. Selve hovedparaden finner sted den siste dagen og avsluttes med at en kopi av King Momo blir satt i flammer. Det kan være ekstremt vanskelig å finne overnatting på Aruba i denne perioden så her br du bestille tidlig.
 • Hi-Winds Amateur World Challenge - Dette er en av verdens beste windsurfing konkurranser og tiltrekker seg da også noen av de beste utøverne fra hele verden. Dette finner sted i juni & juli og avholdes på Hadicurari Beach, ved siden av Palm Beach.
 • Bon Bini Festival - er ikke så lett å unngå siden den feires ukentlig! Musikk og dans er gjerne kjennetegnet til de fleste av bøyene i Karibia og Aruba er intet unntak. Denne festivalen finner sted hver tirsdag (uavhengig av om solen skinner eller regnet spruter) på Fort Zoutman fra 18:30 - 20:30 og her kan du høre lokal musikk, smake på lokale matretter og treffe lokale kunstnere for å få oppleve litt av Arubas kreative innbyggere

Se vår video fra Aruba
Copyright: Aruba Tourism Authority


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.