Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Barbados

BarbadosOmkranset av hvite strender, safirblått hav og fargerike korallrev! Barbados er det klassiske bildet av en Karibisk øy. Men Barbados er ikke akkurat ukjent...Her kan du møte mange celebriteter som bl.a Wayne Rooney, Rihanna og mange andre. Førstegangsreisende til Barbados skal være unnskyldt hvis det første de gjør etter ankomst er å stupe ut i det inn ydende vannet, men Barbados har i tillegg til sine mange strender også gode surfestrender (både windsurfing & kiting) og selvsagt et hopetall med golfbaner.

Selve innlandet på Barbados er ikke så veldig spennende, men det er fortsatt mye å utforske. Den beste måten å få et innblikk i Barbados rike historie er enten å leie en motorsykkel eller en bil og utforske dette på egenhånd. Barbados er verdenskjent for sin lokale rom og du finner en rekke rom fabrikker omkring i innlandet. Hovedstaden Bridgetown er oppført på UNESCOs verdensarv liste siden 2012.

Hvor er den beste stranden på Barbados?
  • Vestkysten - er ofte referert til som “Platinum kysten” og er kjent for sitt klare og varme vann med bølger som ruller langsom inn over den gyldne sanden. Denne delen av Barbados er perfekt for med f.eks. små barn eller en romantisk «get away»
    Du finner en rekke storslagne strender langs denne kysten så det kan være vanskelig å velge og hvem er egentlig den beste? Velg mellom Brandons, Batts Rock, Fitts Village, Paynes Bay, Sandy Lane og Folkestone Park i St. James distriktet eller Mullins Bay og Heywoods i St. Peter distriktet. Dette er bare noen få utvalgte av de beste og mest populære strendene i disse 2 områdene.
  • Sørkysten av Barbados er en merkelig blanding av Karibiske og Atlanterhavet. Denne delen av Barbados er nok mer livlig enn vestkysten men fortsatt roligere enn østkysten og nordkysten av Barbados. Denne delen av Barbados kan tilby noe for enhver, rolige bukter, snorkelling og tidevanns basseng og på den sørligste delen er det flotte forhold for windsurfing. Av strendene på sørkysten kan du sjekke ut disse; Belar Bay, 
  • Østkysten av Barbados er hvor Atlanterhavets enorme bølger skyller inn, noe som gjør denne siden av Barbados mer egnet for fotturer og surfing langs kysten enn bading. Men du kan gjøre mange andre aktivister som f.eks. å ri på hester langs stranden. Helt sør finner du vakre bukter og noen av de mer populære er Tent Bay (hvor du også finner det meget kjente Atlantis Hotel). Martins Bay (kjent for sine gode sjømat), Skeete’s Bay & Bath Beach er noen av de beste for en dag ut på stranden.
  • nordkysten av Barbados stiger klipper or korallrev rett ut av havet og strekker seg 30m eller mer opp av vannet. Men selv her finner du beskyttede bukter. 

 
Hvordan er været på Barbados?
Gjennomsnittstemperatur
Average min and max temperatures in Saint Lawrence, Barbados

Gjennomsnitt nedbør
Average precipitation (rain/snow) in Saint Lawrence, Barbados

Nyttige fakta om Barbados:
Hvordan er været i Barbados? Klimaet på Barbados er normalt sett sol og varme med kun korte intense regnskyll etterfulgt av solskinn. Sommertemperaturene kan komme opp i 32ºC, mens vintertemperaturene ligger på rundt 28ºC. Men det blir aldri for varmt siden du stort sett hele tiden har en vind som kommer fra Atlanterhavet som holder dagtemperaturene på et behagelig nivå. Orkansesongen er som ellers i Karibia fra midten av juni til midten av november. 
Når det er det best å besøke landet?; midten av november til midten av juni
Myntenhet; Barbados dollar (BBD) = 100 cents
Festivaler: Innbyggerne på Barbados er et lykkelig folkeslag! Her omfavner man livet med uovertruffen kraft og vitalitet, i tråd med landets fargerike karibiske arv. Barbadians har ulik smak, men felles for de alle er at de elsker å ha det moro. Det er derfor ingen stor overraskelse at festival kulturen lever strekt blant folk og den sosiale kalender gjennom året er fullt av ulike festivaler og det er vanskelig å velge ut et par av disse, men sjekk hele kalenderen her - klikk her

  • Crop Over festivalen (midten av juli – 1. uke i august) – Gikk du glipp av Trinidads karneval? Da bør du vurdere å få med deg denne orgien av Bajan kultur. Selve festivalen stammer fra det 18.århundre, etter at siste innhøsting av sukkerrør var ferdig og ble tilbørlig feiret. Crop Over er i dag en festival drevet av ville rom fester som kulminerer i Kadooment Day med en eksplosjon av farger og parader ned Spring Garden Highway.
  • Reggae festival (april) – parties, cruises, shows og andre events markerer denne musikk uken i april som utgjør Barbados Reggae Festival. Uten tvil en største reggae festivalen utenfor Jamaica i Karibia og tiltrekker seg selvsagt en imponerende liste av musikere fra hele regionen og musikk industrien samt internasjonale stjerner. Reggae parties, cruises
  • Barbados mat & rom festival (nov) – er alltid en magnet for besøkende fra hele verden. Festivalen finner sted hver november og har blitt et mekka for lokale kokker med både lokal og internasjonal anerkjennelse. Festivalgjengere kan nyte godt av hva Barbados har å tilby og delta i matlagings demonstrasjoner av noen av verdens ledende kokker som Anne Burrell, Tyler Florence og Marcus Samuelsson. Men om ikke det var bok med bare mat, er det også mulighet til å smake store deler av spekteret av fantastisk rom som produseres på Barbados

Se vår destinasjons video fra Barbados


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet