Vi leter nå etter din drømmereise

Bonaire - Et vilt paradis

Diving BonaireBon Bini - Bonaire, et vilt paradis (primært for dykkere)
Bonaire er en meget liten øy i den vestlige delen av Karibia og nærmeste nabo er Colombia og Venezuela. Bonaires landskap er nesten ørkenaktig og er ikke for alle. Hvis du forventer en tropisk øy med vaiende palmer og bølger som slår svalt mot strandkanten har du valgt komplett feil destinasjon. Dette er en øy for dykkere som ønsker å oppleve livet under vannflaten. Det som gjør Bonaire til en populær destinasjon er da også korallrevene og stort sett hele kysten rundt Bonaire er da også erklært nasjonalpark Dusinvis av registrerte dykkesteder er tilgjengelig, stort sett alle ut fra land og dykking her er kanskje litt annerledes enn man er vant til andre steder.

Fra Bonaires dyp til Bonaires høyeste punkt (Brandaris 241 moh) vil du kunne føle Bonaires magi fra det øyeblikket du lander. Bonaire er laid-back, ingen trafikklys, mas & jag, men kun en rolig og innbydende atmosfære. Kralendijks mange barer og restauranter på strandpromenaden er et perfekt sted å avslutte dagens aktiviteter.

Bonaire tilbyr dykking 24/7, 365 dager i året og på ypperlige rev. Det er offisielt hele 63 dive sites (dykkesteder) registrert i farvannet rundt Bonaire, hvorav 54 er ut fra land (shore diving). Det er registrert hele 350 ulike fiskearter og 57 arter med hard og bløtkoraller.
På overflaten er det fantastisk god windsurfing og kiting i området rundt Lac Bay samt gode padle & kajakk muligheter blant mangrovene. Sykkelstier krysser de grissgrendte åsene på Bonaire og veien rundt Bonaires kyst tar deg via noen av historiske stedene som er minner fra den tiden dette var en del av Holland.

Idag er Bonaire en del av Dutch Caribbean som omfatter øyene Bonaire, Saba, St Maarten & St Eustatius etter at Curaçao og Aruba ble selvstendige utenfor unionen med Holland.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Bonaire (Kralendijk)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (30°C), Kaldeste måned: januar (27°C) & Våteste måned: november (36.6mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Kralendijk, Bonaire
Hvordan er været på Bonaire -
Været og klimaet på Bonaire er ganske konstant grunnet beliggenheten så nær Ekvator. Siden Bonaire ligger såpass langt inn mot Mellom Amerika er den også stort sett utenfor de tradisjonelle orkanbeltet. Været er det man kan kalle tropisk, men varmt og tørt. De laveste temperaturene får du i januar & februar med ned til 25ºC om natten. De varmeste månedene er september & oktober med opptil 31ºC om dagen og 27ºC om natten. Gjennomsnitts nedbør i løpet av året er kun 15 mm og 9 timer med sol hver dag gjør at Bonaire selvsagt er meget populært.
Valuta; Amerikanske dollar (USD) = 100 cents
Natur bevissthet: Naturvern er høyt på Bonaires agenda. Mer enn 20% av det totale arealet på Bonaire og 100% av vannet rundt Bonaire og Klein Bonaire er nasjonalparker og er beskyttet. Nyt Bonaires vakre natur og bli en del av bevaringen.

Husk derfor følgende:
- Spydfiske er forbudt.
- Det er forbudt å fjerne noe fra nasjonalparken.
- Det er forbudt å ta med deg noen sand, skall og / eller koraller, disse blir konfiskert ved avreise.

Hva er Bonaire kjent for? Bonaire er først og fremst et dykkested og spesielt for de som er er interessert i undervannsfoto og makro (små) skapninger under vann. Det finnes noen få strender på Bonaire som er flotte og hovedstaden Kralendijk er småkoselig 
Leiebil eller ikke? Skal du dykke på Bonaire er leiebil nesten obligatorisk og alle våre dykkepakker inkluderer da også leiebil. For mer informasjon se våre dedikerte dykkesider på www.dykkebazaar.no 

Interessante fakta:
 • Langs veiene på Bonaire vil ofte komme over stener som er malt gule! Dette markerer at dette er et offisielt dykkested. Men ikke alltid, siden også kan ebty "ingen adgang" og beskyttet område eller at det er fuglereder på dette stedet - er det forvirrende?
 • Det finnes et eget "sandal tre" på Bonaire som det sies er dekket med mer enn 1250 strand sandaler (men ingen har noensinne regnet på det totale antallet)
 • Under den andre verdenskrig når Nederland var okkupert av Tyskland ble Bonaire lagt under USA og Storbritannia og amerikanske styrker bygget det som idag er Flamingo Airport, Boinaires hovedflyplass.
 • Det finnes over 310 fuglearter registrert på Bonaire hvorav 55 er hekkende lokale arter.
Festivaler på Bonaire: Bonaire er kjent for sin rike kulturelle historie, men er også berømt for sitt kreative kjøkken og selvsagt festivaler og begivenheter (som stort sett alle landene i Karibia).
 • Årlige  Bonaire regatta - båter i alle størrelser og fra en rekke land samler seg i havnen utenfor den idylliske hovedstaden Kralendijk hver oktober måned for den årlige regattaen. I tillegg til seilasene er det selvsagt godt med mat & drikke, dans og underholdning på land.
 • Bonaire karneval - er den største begivenheten på Bonaire i løpet av året og finner sted i uken før påske. Som seg hør og bør er det store fargerike parader gjennom hovedstadens gater og Rincon (den nest største byen på Bonaire) og kulminerer med brenning av King Momo på kvelden askeonsdag.
 • Rev rydding - finner sted hvert kvartal og organiseres av Dive Friends Bonaire, og er en veldedighetsorganisasjon av lokale hvor besøkende kan delta i å rydder opp korallrev og annen søppel. Om kvelden etter at dagen er ferdig arrangeres det fest for deltagerne med mat og drikke.
Sist besøkt av DYKKEbazaar & DIVEPlanet: Vi besøkte Bonaire for en tid tilbake i 2005 og var imponert den gangen over dykkingen. Men siden dette besøket har vi endret litt mening om hva VI synes er den beste dykke destinasjonen i Karibia. Og valget for oss ihvertfall er lett, det må bli Saba eller St Eustatius.

Se vår destinasjons video fra Bonaire


Se vår dykkevideo fra BonaireSøk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.