Oversikt

Velkommen til India – et land hvor mangfoldet er like storslått som landskapet. La deg inspirere av en destinasjon som er gjennomsyret av mystikk, kultur og historie, og som byr på en opplevelse utenom det vanlige. India er et land som vekker sansene, fanger hjertet og lar deg utforske en verden av farger, smaker og livlige tradisjoner.

Fra de snødekte Himalaya-fjellene i nord til de bølgende sanddynene i ørkenen Thar i vest, og fra de frodige regnskogene i sør til de solfylte strendene langs den endeløse kystlinjen, byr India på en spektakulær naturlig skjønnhet som tar pusten fra deg. Utforsk ikoniske steder som det praktfulle Taj Mahal, et kjærlighetsmonument uten sidestykke, eller dra på en reise gjennom historien i de antikke byene i Rajasthan.
India er også et land med en utrolig rik kulturell arv. La deg fortrylle av den pulserende energien i fargerike festivaler som Holi og Diwali, eller dykk ned i den eldgamle kunsten og håndverket som finnes overalt, fra intrikate tekstiler og vakre smykker til tradisjonelle danser og musikk som får deg til å svinge med i rytmen.
Men India er mer enn bare et land av kontraster og farger. Det er et land som berører sjelen din og får deg til å reflektere over din egen plass i verden. Møt mennesker fra ulike samfunnslag, religioner og kaster, og bli overveldet av deres gjestfrihet og varme. Utforsk de åndelige sentrene som Varanasi og Rishikesh, hvor eldgamle tradisjoner og moderne spiritualitet smelter sammen i en uforklarlig harmoni.

Enten du er ute etter eventyr, opplysning eller en kulinarisk reise, har India noe å tilby deg. Smak på de eksotiske krydderne i autentisk indisk mat, opplev en overnatting i en luksuriøs palasshotell eller dra på safari for å oppleve den majestetiske tigeren i sin naturlige habitat.

Folkemengder i gatene og støy er det mange forbinder med dette landet, men i disse folkemengdene er det mye gjestfrihet og vennlig nysgjerrighet. Ta turen til de fargerike markedene, hvor silke, tepper, skinn og krydder er populært å ta med hjem. På din reise kan du se storslåtte, gamle byggverk og fortryllende landsbyer, men også enorme skyskrapere i glass og betong. Med hinduismen blir dagliglivet preget av deres levemåte og utallige høytider til gudenes og gudinnenes ære. Hvis storbyene blir mye kan du besøke idylliske Goa som har strender som paradis.

India er et reisemål som vil berike deg på alle plan. Utforsk landet med åpne øyne, et åpent hjerte og en nysgjerrighet som du ikke bør holde i sjakk. Oppdag den indiske drømmen, bli inspirert av den rike historien og la deg fortrylle av det utrolige mangfoldet. Velkommen til India, et reisemål som vil forandre deg for alltid.

Høydepunkter
India, et land som er kjent for sine utallige severdigheter som tar deg med på en fantastisk reise gjennom tid, kultur og skjønnhet. Fra majestetiske monumenter til verdensarvsteder, frodige nasjonalparker til gamle templer, byr India på en overflod av opplevelser for enhver reisende.

La deg bli imponert av prakt og romantikk i ikoniske Taj Mahal i Agra, et mesterverk av hvit marmor som er en hyllest til kjærligheten. Utforsk de eldgamle grottetemplene i Ellora og Ajanta, hvor skulpturene og maleriene forteller historien om Indias rike kulturelle arv. Gå på oppdagelsestur i de fargerike basarene i Jaipur, hvor du kan oppleve den levende atmosfæren og finne unike suvenirer.

Ta en båttur langs de hellige elvene Ganges i Varanasi, hvor du kan observere de rituelle seremoniene og bli vitne til den åndelige intensiteten som preger byen. Utforsk den imponerende arkitekturen i hulene i Elephanta Island utenfor Mumbai, eller besøk den gamle byen Hampi med sine forbløffende ruiner fra Vijayanagara-imperiet.

India er også hjemmet til en rekke nasjonalparker og dyrelivsreservater som gir deg muligheten til å oppleve landets rike biologiske mangfold. Dra på en safari i Ranthambore nasjonalpark for å spotte den majestetiske bengalske tigeren, eller besøk Kaziranga nasjonalpark i Assam for å se den truede indiske neshornet i sitt naturlige habitat.

Gjennom hele India finner du også enestående arkitektoniske underverk som Amber Fort i Jaipur, Mysore Palace i Karnataka og Khajuraho-tempelkomplekset i Madhya Pradesh, som alle vil ta deg med tilbake i tid og forundre deg over den utrolige håndverkskunsten som preger disse stedene.
Uansett hvor du reiser i India, vil du bli møtt med et overveldende mangfold av severdigheter som vil ta pusten fra deg. Fra Nord-India til Sør-India, fra ørkenlandskapet i Rajasthan til de frodige bakkene i Kerala, byr India på en visuell fest som vil begeistre deg og etterlate deg med uforglemmelige minner.
Gjør deg klar til å utforske og oppdage India, et land som vil forundre deg med sine fantastiske severdigheter og gi deg en dypere forståelse av dets rike historie og kultur. Velkommen til et land som er fullt av overraskelser og som venter på å bli utforsket.

India er berømt for sine utallige fantastiske severdigheter som har en betydelig historisk, kulturell og arkitektonisk betydning. Her er noen av Indias beste og viktigste severdigheter som bør være på reiseruten din:

 • Taj Mahal, Agra: Dette ikoniske kjærlighetsmonumentet er en av verdens mest gjenkjennelige bygninger. Bygget av Mughal-keiseren Shah Jahan til minne om sin avdøde kone, er Taj Mahal enestående med sin blendende hvite marmor, intrikate detaljer og symmetriske hager.
 • Jaipur-palassene, Rajasthan: Den rosa byen Jaipur er kjent for sin overdådige arkitektur og imponerende palasser. Besøk Amer Fort, med sin blendende inngangsport og spektakulære utsikt over byen, og City Palace, et blendende kompleks som inneholder museer og kongelige residenser.
 • Ellora og Ajanta-hulene, Maharashtra: Disse historiske grottetemplene er UNESCOs verdensarvsteder og er mesterverk av indisk steinskulptur og arkitektur. Hulene har fantastiske skulpturer, malerier og utskjæringer som strekker seg over flere århundrer.
 • Varanasi og Ganges-elven, Uttar Pradesh: Varanasi er en av Indias eldste byer og et hellig sted for hinduer. Utforsk de trange gatene, besøk gamle templer og opplev de hellige seremoniene langs bredden av den hellige Ganges-elven ved soloppgang eller solnedgang.
 • Khajuraho-tempelene, Madhya Pradesh: Disse middelaldertemplene er kjent for sine intrikate og erotiske skulpturer. Khajuraho-templekomplekset er et arkitektonisk mesterverk og et vitnesbyrd om Indias rike kulturarv.
 • Hampi-ruinene, Karnataka: Hampi var en gang hovedstaden i det mektige Vijayanagara-imperiet. Ruinene som finnes i dag er et arkeologisk underverk med sine majestetiske templer, palasser, bad og andre strukturer, som alle står i harmoni med det omkringliggende landskapet.
 • Bandavgarh & Kanha nasjonalparker: Disse nasjonalparkene er kjent for sine tigersafari. Utforsk det frodige landskapet og prøv å få et glimt av den majestetiske bengalske tigeren, samt andre dyrearter som leoparder, elefanter og mange fuglearter.
 • Backwaters of Kerala: De naturlige vannveiene i Kerala er en berømt attraksjon. Dra på en båttur gjennom de pittoreske backwaters, omgitt av frodig vegetasjon og tradisjonelle husbåter kalt "kettuvallams". Opplev den rolige og avslappende atmosfæren i denne unike regionen.

India er en mangfoldig nasjon med 28 delstater og 8 unionsterritorier, hver med sin unike kultur, historie og severdigheter. Hver delstat i India bærer sin egen unike kulturelle arv, historie og naturskjønnhet, og tilbyr en rikdom av opplevelser for reisende som ønsker å dykke dypere inn i landets sjel. Enten det er historiske monumenter, frodige landskap, pulserende byer eller livlige kystområder du er ute etter, vil du finne det i en av Indias mange delstater.

Fra Rajasthan i nordvest med sine kongelige palasser og fargerike ørkenbyer til Kerala i sør med sine frodige teplantasjer og båtturer i backwaters, har hver delstat i India noe unikt å tilby. Utforsk de historiske templene i Tamil Nadu, nyt den berømte gatematen i Delhi, og opplev den fredelige buddhistiske arven i Sikkim. Oppdag Madhya Pradeshs imponerende tempelkomplekser og dyrelivsreservater, og besøk Punjab for å oppleve den pulserende kulturen og den tradisjonelle Punjabi-gjestfriheten.

Odisha, Gujarat, Maharashtra, Karnataka, Assam, West Bengal, Meghalaya - hver delstat har sin egen særegne identitet og inviterer deg til å utforske dens skatter. Fra vakre strender langs kysten til majestetiske fjellkjeder, fra livlige byer til rolige landsbyer, vil du finne en uendelig variasjon av landskap, språk, mat, kunstformer og tradisjoner når du reiser gjennom disse delstatene.

Mens hver delstat har sine egne høydepunkter og ikoniske severdigheter, er det den kollektive rikdommen av kulturell arv, historie og naturskjønnhet som gjør India så fascinerende og uimotståelig for reisende. Sett kursen mot Indias delstater og la deg fortrylle av landets mangfoldighet, oppdagelsesmuligheter og uendelige skjønnhet. Velkommen til India, landet med utallige delstater og uendelige eventyr! Her er en kort oversikt over noen av de mest populære delstatene i India og noen av deres bemerkelsesverdige severdigheter:

 • Rajasthan: er kjent for sin rike historie og kongelige arv. Utforsk de majestetiske palassene i Jaipur, inkludert Amber Fort og City Palace. Besøk også Udaipur, kjent som "Venezia i Øst", og oppdag det vakre Lake Palace og det romantiske Jag Mandir-palasset.
 • Kerala: kjent som "Guds eget land", er berømt for sine båtturer i backwaters, frodige teplantasjer og ayurvediske behandlinger. Utforsk de vakre strendene i Kovalam og Varkala, og ta en båttur gjennom de pittoreske backwaters i Alleppey eller Kumarakom.
 • Maharashtra: er hjemmet til det travle finanssentrumet Mumbai og den gamle huletempelene i Ellora og Ajanta, som er UNESCOs verdensarvsteder. Besøk også vakre steder som Pune, Lonavala og Mahabaleshwar.
 • Tamil Nadu: er kjent for sine fantastiske templer og kulturelle skatter. Besøk det verdensberømte Meenakshi-tempelet i Madurai, det majestetiske Brihadeeswarar-tempelet i Thanjavur og det ikoniske Shore Temple i Mahabalipuram.
 • Uttar Pradesh: huser noen av Indias mest ikoniske monumenter, inkludert Taj Mahal i Agra, et av verdens syv underverker. Utforsk også det historiske stedet Fatehpur Sikri og den hellige byen Varanasi langs Ganges-elven.
 • Himachal Pradesh: er et fjellparadis som tiltrekker seg naturelskere og eventyrentusiaster. Opplev den naturlige skjønnheten i Shimla, Manali og Dalhousie, og dra på trekking i de majestetiske Himalaya-fjellene.
 • Karnataka: er kjent for sine historiske steder som Mysore Palace og Hampi-ruinene, et UNESCOs verdensarvsted. Utforsk også den sjarmerende hagebyen Ooty og den pittoreske byen Coorg, som er omgitt av kaffeplantasjer.
 • Goa: er Indias mest populære turistmål kjent for sine vakre strender, livlige fester og portugisiske arv. Slapp av på strendene i Calangute og Anjuna, utforsk det historiske gamle Goa og nyt den avslappede atmosfæren i denne tropiske regionen.

Dette er bare noen få eksempler på de mange delstatene og severdighetene i India. Hver delstat har sin egen unike sjarm og opplevelser å tilby, og det er verdt å utforske landet grundig for å oppdage mangfoldet og rikdommen i Indias kulturarv.

Men India har som sagt 28 delstater og 8 unionsterritorier g her er noen av de øvridge delstatene og områdene som ikke alltid står først på reiseplanene til India, men som allikevel er attraktive på sin gen måte og passer for deg som vil se mer av et kanskje mer autentisk India litt utenfor turistløypene.

 • West Bengal: Her bør du besøke Kolkata, også kjent som "City of Joy". Utforsk det historiske Victoria Memorial, den ikoniske Howrah Bridge og det fredelige Belur Math. Gå også ikke glipp av Darjeeling, kjent for sine teplantasjer og den berømte Darjeeling Himalayan Railway.
 • Punjab: er kjent for sin rike kultur, gjestfrihet og deilig mat. Besøk den gyldne tempelet i Amritsar, det helligste stedet for sikher. Opplev også Bhangra-dans og delta i det fargerike Lohri-festivalen.
 • Assam: er kjent for sin naturlige skjønnhet og rike dyreliv. Besøk Kaziranga nasjonalpark, en verdensarvliste, for å se den truede indiske neshornet. Utforsk også den sjarmerende elvebyen Majuli og besøk gamle templer som Kamakhya-tempelet i Guwahati. Assam er også en yndet destinasjon hvis du vil oppleve et elvecruise i India.
 • Odisha: Her bør du besøke de ikoniske soltempelene i Konark, som er et UNESCOs verdensarvsted. Utforsk også det majestetiske Jagannath-tempelet i Puri og besøk den unike kunstlandsbyen Raghurajpur.
 • Madhya Pradesh: er hjemmet til en rekke historiske og kulturelle skatter. Utforsk det imponerende Khajuraho-tempelet komplekset, UNESCOs verdensarvsted. Besøk også Sanchi Stupa, en buddhistisk helligdom, og Gwalior Fort, en majestetisk festning.
 • Gujarat: byr på en blanding av historiske steder og naturskjønne områder. Besøk den berømte hvite Rann of Kutch-ørkenen, utforsk de gamle steinutskjæringene i Modhera Soltempelet og nyt den sjarmerende gamlebyen i Ahmedabad.
 • Meghalaya: er kjent som "det skye landet" og er berømt for sine frodige daler, fosser og levende grønne landskap. Utforsk de fantastiske levende broene i Cherrapunji, oppdag de kalksteingrottene i Mawsmai og nyt naturens skjønnhet i Shillong.

Hver av disse delstatene har sin egen unike sjarm og tilbyr en rekke kulturelle, historiske og naturlige severdigheter. Utforsk Indias mangfoldige landskap og oppdag de skjulte perlene i hver region.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør i India (New Delhi):
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: Juni (33 ºC), Kaldeste måned: Januar (14 ºC) & Våteste måned: August (142.8 mm avg). 

Average temperature and rainfall in New Delhi, India

Været i India varierer betydelig avhengig av sesong og geografisk beliggenhet. På grunn av landets store størrelse og forskjellige topografiske trekk kan været variere fra tropiske klimaer til ørkenområder og fjellregioner. Her er en generell oversikt over de forskjellige klimaene i India:

 • Nord-India: opplever vanligvis fire distinkte årstider. Sommeren varer fra april til juni og kan være svært varm, spesielt i områder som Rajasthan og Delhi, hvor temperaturen kan overstige 40°C. Monsunsesongen, som går fra juli til september, bringer regn og kan være ganske intens, spesielt i fjellområdene og kystområdene. Høsten (oktober og november) og våren (februar og mars) er behagelige med mildere temperaturer.
 • Sør-India: har et tropisk klima preget av høye temperaturer og høy luftfuktighet året rundt. Sommeren varer fra mars til mai, og temperaturen kan nå opp mot 35-40°C. Monsunsesongen, som varer fra juni til september, bringer rikelig med nedbør, spesielt langs kystområdene. Vinteren (november til februar) er generelt mild og behagelig.
 • Øst-India: inkludert delstatene West Bengal og Odisha, har et fuktig subtropisk klima med tydelige sesonger. Sommeren (april til juni) kan være varm og fuktig, med temperaturer over 35°C. Monsunsesongen (juni til september) bringer kraftige regnfall. Vinteren (desember til februar) er generelt mild og behagelig.
 • Vest-India: inkludert delstatene Maharashtra og Gujarat, har et varmt og tørt klima. Sommeren (april til juni) kan være svært varm, med temperaturer som kan overstige 40°C i ørkenområdene som Rajasthan. Monsunsesongen (juni til september) bringer regn, spesielt langs kystområdene. Vinteren (november til februar) er mild og behagelig.
  Det er viktig å merke seg at dette er generelle trekk, og det kan være variasjoner innenfor hver region. Før du reiser til India, er det lurt å sjekke værprognoser for de spesifikke stedene du skal besøke, da været kan variere betydelig fra sted til sted.

Beste tiden å besøke India
Den beste tiden for å besøke India avhenger av hvilke områder du planlegger å utforske, samt dine preferanser for vær og aktiviteter. Her er en generell oversikt over de beste tidene å besøke forskjellige deler av landet:

 • Nord-India: Den beste tiden å besøke Nord-India er vanligvis fra oktober til mars. Dette er vinter- og vårsesongen når temperaturene er milde og behagelige. Du kan unngå de intense sommertemperaturene og regnfulle monsunene i denne perioden. Det er en flott tid å besøke populære destinasjoner som Delhi, Rajasthan, Agra og Varanasi.
 • Sør-India: kan besøkes året rundt, men den beste tiden er vanligvis fra november til februar. Dette er vinteren når temperaturene er milde og behagelige. Det er en flott tid å utforske destinasjoner som Kerala, Tamil Nadu og Karnataka, samt nyte de vakre strendene langs Malabarkysten.
 • Øst-India: Den beste tiden å besøke Øst-India, inkludert delstatene West Bengal og Odisha, er vanligvis fra oktober til mars. Dette er den kjøligere og mer behagelige perioden når temperaturene er milde. Du kan unngå de varme sommertemperaturene og den intense monsunsesongen i denne perioden.
 • Vest-India: kan besøkes året rundt, men den beste tiden er vanligvis fra november til februar. Dette er vinteren når temperaturene er milde og behagelige. Du kan unngå de ekstreme sommertemperaturene og den fuktige monsunsesongen i denne perioden. Det er en flott tid å besøke destinasjoner som Goa, Maharashtra og Gujarat.

Husk at klimaet kan variere innenfor hver region, så det er alltid lurt å sjekke værprognosene for spesifikke steder du planlegger å besøke. Hvis du ønsker å oppleve festivaler som Holi eller Diwali, bør du justere reiseplanen din for å besøke under disse tidene. Uansett når du reiser, sørg for å pakke passende klær og beskyttelse mot værforholdene i området du skal besøke.

Penger & Valuta: I India er den offisielle valutaen indiske rupier (INR) = 100 Paise.
Her er noen viktige ting å vite om penger og valuta i India:

 

FreeCurrencyRates.com

Kredittkort og debetkort: De fleste store hoteller, restauranter og butikker i urbane områder godtar internasjonale kredittkort som Visa, Mastercard og American Express.
Kontanter: er fortsatt mye brukt i India, spesielt i mindre byer og landsbyer. Sørg for å ha nok indiske rupier i kontanter når du reiser til avsidesliggende områder eller steder med begrenset tilgang til minibanker. Det anbefales å bære mindre sedler, da det kan være vanskelig å få vekslepenger for større sedler i noen butikker eller småbedrifter.

 

Kostnadsnivå
Kostnadsnivået i India varierer avhengig av destinasjon, by, type overnatting, spisesteder og aktiviteter du velger. Generelt sett er India kjent for å være et rimelig reisemål sammenlignet med mange vestlige land. Her er noen retningslinjer for kostnader i ulike kategorier:

 • Overnatting: Prisene for overnatting varierer avhengig av standarden og beliggenheten på overnattingsstedet. Du kan finne alt fra rimelige gjestehus og backpackerherberger til luksuriøse femstjerners hoteller. I populære turistområder og storbyer kan hotellprisene være høyere sammenlignet med mindre byer og landsbyer. Generelt kan du forvente å betale mellom INR 500 til INR 5000+ per natt, avhengig av standard og beliggenhet.
 • Mat: Matprisene i India varierer avhengig av hvor du spiser. Enkle lokale spisesteder og matboder på gaten tilbyr rimelige måltider, og du kan få en solid indisk matopplevelse for under INR 200 per person. I mellomklasse- og finere restauranter kan prisene være høyere, spesielt i storbyer. For en mer omfattende restaurantopplevelse kan prisen variere fra INR 500 til INR 1500 per person, avhengig av stedet og menyen.
 • Transport: Offentlig transport i India, som busser og tog, er generelt rimelig. Prisene for intercity busser og tog avhenger av avstanden og klassen du velger. Taxis og rickshaws er også rimelige, men det anbefales å bruke fastpris eller forhandle prisen på forhånd. Privatbilutleie og flyreiser kan være dyrere avhengig av avstanden og tidspunktet du bestiller.
 • Attraksjoner og aktiviteter: Prisene for inngangsbilletter til turistattraksjoner, nasjonalparker, museer og historiske steder kan variere. Noen attraksjoner har separate priser for indiske statsborgere og utenlandske besøkende. Det er også guider og turguider som kan tilbys mot et gebyr, avhengig av stedet og typen tur.
 • Shopping: Prisene for shopping i India kan variere avhengig av hva du kjøper. Håndverksprodukter, tekstiler, smykker og krydder er populære kjøp i India. Prisene kan variere fra marked til marked, så det er vanlig å prute og forhandle om prisen, spesielt på lokale markeder.
  Husk at dette er generelle retningslinjer, og kostnadsnivået kan variere avhengig av flere faktorer.

Tips
Tips i India kan bli komplisert, fordi landet har ikke noe tradisjon for å gi tips. Men som turist er det forventet av deg å gi tips. Som regel er det faktisk sterkt mislikt å ikke gjøre det på de største turist områdene. Med det sagt så kan du under finne noen retningslinjer som vil hjelpe.

Når du gir tips, er det vanlig å gi det i lokal valuta, det vil si indiske rupier (INR). Det er lurt å ha kontanter tilgjengelig for å gi tips, siden det kan være utfordrende å veksle små beløp tilbake til utenlandsk valuta.

 • Restauranter: Det er vanlig å gi rundt 10% av regningen som tips på restauranter. Hvis det allerede er inkludert et servicegebyr på regningen, er det ikke nødvendig å gi ekstra tips. Noen steder kan også ha en "Tips Box" hvor du kan legge igjen et tipsbeløp.
 • Hoteller: Det er vanlig å gi tips til hotellpersonalet som bærer bagasjen din, rengjør rommet eller gir spesiell service. Du kan gi rundt INR 50 til INR 100 per dag, avhengig av tjenesten og standarden på hotellet.
 • Sjåfører: Hvis du har en privat sjåfør eller bruker drosjetjenester, er det vanlig å gi et tips som en påskjønnelse. Du kan gi rundt INR 50 til INR 100 per dag til sjåføren, avhengig av lengden på turen og tjenesten.
 • Reiseledere og guider: Det anbefales å gi et samlet tips til reiselederen i slutten av rundreisen. Et passende tipsbeløp kan variere avhengig av lengden på turen, gruppestørrelsen og tjenestekvaliteten. Et vanlig tipsbeløp kan være rundt INR 200 til INR 500 per dag per person. Du kan justere dette beløpet basert på din opplevelse og tilfredshet. Gruppens samlede tips: Noen ganger vil reisebyrået foreslå å samle inn et felles tips fra hele gruppen, som deretter blir gitt til reiselederen. Dette er en praktisk tilnærming, spesielt hvis gruppen er stor. Sørg for å klargjøre dette med reisebyrået eller reiselederen på forhånd.

Husk at disse retningslinjene er generelle, og du kan tilpasse tipsbeløpet basert på din egen vurdering og budsjett.

Interessante fakta
Bortsett fra å være et land med en rik kultur, historie og naturlig skjønnhet, er India også kjent for å ha noen interessante og morsomme fakta som vil få deg til å smile og kanskje til og med heve øyenbrynene.

 1. Verdens største demokrati: India er verdens største demokrati med over 1,3 milliarder innbyggere. Valgene i India er kjent for å være massive hendelser, med millioner av velgere som deltar.
 2. Kuhengivenhet: Kyr anses som hellige i hinduismen, og det er faktisk ulovlig å slakte kyr i mange deler av India. Kyr vandrer fritt rundt i gatene og blir ofte sett på som hellige og respekterte dyr.
 3. Verdens største antall jernbanelinjer: Det indiske jernbanenettverket er det største i verden når det gjelder antall linjer. Den indiske jernbanen er også en av verdens største arbeidsgivere. Per 2021 er det anslått at Indian Railways, det nasjonale jernbanesystemet i India, har rundt 1,3 millioner ansatte. Det totale estimerte antallet kilometer med toglinjer i India er rundt 68 155 km. Dette gjør det indiske jernbanenettverket til et av verdens største og mest utviklede jernbanesystemer.
 4. Mangfold av språk: India har et utrolig mangfoldig lingvistisk landskap med over 1 600 offisielt anerkjente språk. Hindi og engelsk er de to offisielle språkene på nasjonalt nivå.
 5. Verdens største filmindustri: India er hjemstedet til Bollywood, verdens største filmindustri som produserer flere filmer hvert år enn Hollywood. Bollywood-filmer er kjent for sin blendende dans, musikk og fargerike scener.
 6. Landet med mest vegetarisk befolkning: India har den høyeste andelen vegetariske innbyggere i verden. Dette skyldes religiøse, kulturelle og etiske overbevisninger som oppfordrer til å unngå å spise kjøtt.
 7. Tempel for en eneste levende gudinne: Innenfor Kamakhya-tempelet i Assam, antas det at gudinnen Kamakhya er levende. Hvert år holdes det en seremoni hvor gudinnens menstruasjonsblod blir samlet inn som hellig velsignelse.
 8. Landet med mest antall postkontorer: India har det største antallet postkontorer i verden. Det er et omfattende nettverk av postkontorer som når ut til selv de mest avsidesliggende områdene i landet.
 9. Verdens største frivillige organisasjon: Akshaya Patra, et non-profit initiativ i India, driver verdens største skolematprogram. De serverer daglig over 1,7 millioner måltider til barn i skoler over hele landet.
 10. Gave til Norge: Den indiske staten Kerala har gitt byen Trondheim i Norge et juletre hvert år siden 1949 som en takk for hjelpen som ble gitt til Kerala under hungersnøden på 1940-tallet.

Disse morsomme og interessante faktaene gir deg et innblikk i Indias unike kultur, tradisjoner og landets imponerende størrelse. Det er alltid mer å oppdage og lære om dette fantastiske landet!

Festivaler
Velkommen til en verden av farger, lys og jubelrop! India er kjent for sin rike kulturelle arv og en rekke livlige festivaler som feires med stor entusiasme og glede. Disse festivalene er en feiring av landets mangfold, tradisjoner, religioner og samfunn. Fra fargerike prosesjoner til dans, musikk, kunst og kulinariske herligheter, tar festivalene i India deg med på en reise gjennom en verden av unike og uforglemmelige opplevelser.

 • Diwali (Deepavali): er en av de mest populære festivalene i India og feires vanligvis mellom oktober og november. Denne femdagersfesten er en hyllest til seieren av godt over ondt og markerer gjenkomsten av Lord Rama etter 14 års eksil. Festivalen er preget av dekorasjon av hjem med lys, lyslykter og stearinlys. Folk deler søtsaker og gaver, og det holdes fyrverkeri for å feire gleden og håpet som lys bringer inn i livet.
 • Holi: er en fargerik festival som feires i begynnelsen av våren, vanligvis i mars. Festivalen er kjent som "festivalen med farger" eller "festivalen med kjærlighet". Den feires ved at folk spruter og kaster farget pulver og vann på hverandre. Det er en tid for å feire fellesskapet, forsoning og glede, og mange deltar i dans og musikk mens de feirer denne livlige festivalen.
 • Navratri og Durga Puja: Navratri er en ni dager lang festival dedikert til gudinnen Durga. Festivalen finner sted i september eller oktober. Under Navratri feires gudinnens forskjellige manifestasjoner gjennom dans og tilbedelse. Det er også en tid for tradisjonelle danser som Garba og Dandiya. Høydepunktet er Durga Puja, spesielt feiret i delstaten West Bengal, der store statuer av gudinnen Durga og hennes fire barn blir beundret og tilbedt.
 • Eid: er en viktig muslimsk festival som feires over hele India etter slutten av fastemåneden Ramadan. Denne festivalen markerer avslutningen av fasten og er en tid for bønn, glede og samvær med familie og venner. Eid al-Fitr, også kjent som "Suikerfeestet", feires med bønn i moskeer, utveksling av gaver og deling av festlige måltider.
 • Ganesh Chaturthi: er en hyllest til Ganesha, elefantguden og skaperen av hinduismens hindernisovervinning. Festivalen finner sted vanligvis i august eller september og varer i 10 dager. Det er en tid for å ære, tilbe og invitere Lord Ganesha inn i hjemmet eller i samfunnet gjennom installasjonen av statuer. Feiringen inkluderer bønn, ritualer, musikk, dans og prosesjoner før statuen til Ganesha blir nedsenket i vann, også kjent som "Visarjan".

Disse festivalene er høydepunkter i India og gir en fantastisk mulighet til å oppleve landets kulturelle mangfold og rike tradisjoner. Hver festival har sine unike skikker, seremonier og glede, og gir besøkende en dypere forståelse av Indias fargerike og livlige kultur.

Matkultur
Matkulturen i India er mangfoldig, smakfull og kjent for sin bruk av krydder, aromaer og unike smakskombinasjoner. Med en rik historie og forskjellige regionale kjøkken tilbyr India et bredt utvalg av retter som vil friste enhver smaksløk. Her er noen av de mest kjente rettene fra det indiske kjøkkenet:

 • Butter chicken: er en populær nordindisk rett som består av mørt kyllingkjøtt tilberedt i en rik og kremet tomatsaus med smør og krydder. Det serveres ofte med naan (indisk brød) eller ris.
 • Biryani: er en duftende risrett som er laget med saftig kjøtt (vanligvis lam, kylling eller sjømat), blandet med krydder, aromatiske basmatiris, nøtter og rosiner. Det finnes forskjellige varianter av biryani i ulike regioner i India.
 • Samosa: er en populær indisk snacksrett. Den består av en fritert deigfylt med en blanding av poteter, erter, krydder og urter. Samosa serveres vanligvis med chutneys (sauser) og er en favoritt ved gatekjøkken og festlige anledninger.
 • Masala dosa: er en sørlig indisk spesialitet som er laget av en tynn, sprø og fermentert ris- og linsepannekake fylt med en krydret potetblanding. Den serveres vanligvis med sambar (en linsebasert suppe) og chutneys.
 • Rogan josh: er en autentisk kashmirisk kjøttrett, vanligvis tilberedt med lam eller geit, kokt i en fyldig saus med en blanding av yoghurt, krydder og safran. Denne retten er kjent for sin rike smak og mørt kjøtt.
 • Chole bhature: er en populær nordindisk rett som består av krydrede kikerter (chole) servert med en fritert brød (bhatura). Det er en hjertelig og smakfull kombinasjon som ofte spises til frokost eller lunsj.
 • Paneer tikka: er en vegetarisk rett som er laget av marinert og grillet ost (paneer) sammen med grønnsaker. Det er en populær rett i tandoor-stil som har en deilig og røykfylt smak.
 • Gulab jamun: er en klassisk indisk dessert som er laget av myke melbolle, stekt og deretter suget i en søt sirup med rosenvann og kardemomme. Den serveres vanligvis varm og er en favoritt ved festivaler og spesielle anledninger.

Disse rettene er bare et glimt av det varierte indiske kjøkkenet. Fra krydret nordindisk mat til sørlige dosaer, sjarmerende gatemat og rikholdige desserter, vil matopplevelsen i India definitivt være en reise i seg selv.

Hvor finner du de beste strendene?
Langs den utrolige kystlinjen til India finner du en rekke fantastiske strender som lokker sol- og sandelskere fra hele verden. Fra det populære ferieparadiset Goa til de eksotiske øyene i Andaman- og Nikobarøyene, har India et mangfold av strender som tilbyr en perfekt kombinasjon av avslapning, naturlig skjønnhet og eventyr. La oss utforske noen av de beste strendene i India og det beste tidspunktet å besøke dem.

 • Goa: er et av de mest berømte stranddestinasjonene i India, og dens ikoniske strender tiltrekker seg både innenlandske og internasjonale reisende. Calangute Beach er kjent for sin pulserende atmosfære og vannsportsaktiviteter, mens Baga Beach er populær blant festglade besøkende. Anjuna Beach er kjent for sine berømte hippiefester og marked, mens Vagator Beach er kjent for sin dramatiske klippeutsikt. Det beste tidspunktet å besøke Goa er fra november til mars, når været er behagelig og festsesongen er i full gang.
 • Kerala: Den vakre delstaten Kerala har en rekke strender langs kysten. Kovalam Beach, nær Thiruvananthapuram, er en av de mest kjente strendene i India og tilbyr fantastiske solnedganger og luksuriøse resorts. Varkala Beach, med sine dramatiske klipper og helbredende mineralrike kilder, er også en favoritt blant besøkende. Marari Beach, nær Alleppey, er kjent for sin uberørte skjønnhet og avslappende atmosfære. Det beste tidspunktet å besøke Kerala-strendene er fra oktober til mars, når været er mildt og solrikt.
 • Andaman- og Nikobarøyene: De pittoreske Andaman- og Nikobarøyene er kjent for sine uberørte strender og krystallklart vann. Radhanagar Beach på Havelock Island er en av de vakreste strendene i Asia og er omgitt av frodig grønt landskap. Elephanta Beach, også på Havelock Island, er kjent for sitt fantastiske undervannsliv og vannsportaktiviteter. Det beste tidspunktet å besøke Andaman- og Nikobarøyene er fra november til april, når været er varmt og solfylt.
 • Gokarna: i delstaten Karnataka, er et annet populært strandmål i India. Omkranset av frodige åser og med en avslappet atmosfære, er Kudle Beach, Om Beach og Paradise Beach noen av de mest kjente strendene i området. Gokarna er også kjent for sine vakre templer og pilgrimssteder. Det beste tidspunktet å besøke Gokarna er fra november til februar, når temperaturene er milde.
 • Pondicherry: Den tidligere franske kolonien Pondicherry har også en rekke vakre strender. Paradise Beach er en uberørt strand med hvit sand og turkist vann, mens Promenade Beach er kjent for sin naturskjønne promenade og fantastiske solnedganger. Auroville Beach er populær blant de som søker ro og stillhet. Det beste tidspunktet å besøke Pondicherry-strendene er fra november til februar, når det er kjøligere og behageligere.

Dette er bare noen av de mange populære stranddestinasjonene i India hvir du kan skappe av etter kanskje noen hektiske uker med opplevelser andre steder i India.

Reiseforslag for India
India er massivt og med så mange severdigheter kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Det er fort gjort å glemme avstander og logistikk i en reiseplanlegging og India kan være komplisert og tidkrevende. Heldigvis har India et enormt jernbanenettverk og vi anbefaler alle som skal til India at man prøver minst èn strekning, Indian Railways er limet som binder dette kontinentet sammen og gir et fantastisk innblikk inn i det indiske samfunnet.

Her er 2 reiseforslag som vi kan anbefale som et utgangspunkt. I tillegg har der selvsagt noen av de beste stedene for å dra på tiger-safari som en estra bonus du kan legge på disse reiseforslagene (etter vår mening enten i Kanha eller Bhandavgarh).

 • 7-dagers reiserute:
  • Dag 1-2: Delhi og Agra
   Start reisen i Delhi, hovedstaden i India. Utforsk de historiske og kulturelle landemerkene som Red Fort, Jama Masjid og India Gate. Deretter kan du ta en tur til Agra og besøke den ikoniske Taj Mahal, et av verdens mest kjente kjærlighetsmonumenter. Ta også en tur til Agra Fort for å oppleve den rike historien til Mughal-riket.
  • Dag 3-4: Jaipur
   Reis til Jaipur, også kjent som "Den rosa byen". Utforsk den imponerende Amber Fort, besøk det vakre Hawa Mahal (Palasset med de tusen vinduer) og utforsk det livlige markedet i gamlebyen.
  • Dag 5-6: Udaipur
   Fly til Udaipur, en av Indias vakreste byer som er kjent for sine innsjøer og palasser. Ta en båttur på den romantiske innsjøen Pichola og besøk det fantastiske City Palace-komplekset. Utforsk også Saheliyon-ki-Bari, et vakkert hageanlegg, og nyt solnedgangen ved Monsoon Palace.
  • Dag 7: Mumbai
   Avslutt reisen i Mumbai, Indias finansielle hovedstad. Besøk ikoniske landemerker som Gateway of India, Marine Drive og Elephanta Caves.Utforsk også byens pulserende gatemat, natteliv og shoppingmuligheter.
 • 14-dagers reiserute:
  • Dag 1-2: Delhi og Agra (som beskrevet i 7-dagers reiseruten)
  • Dag 3-4: Jaipur (som beskrevet i 7-dagers reiseruten)
  • Dag 5-6: Udaipur (som beskrevet i 7-dagers reiseruten)
  • Dag 7-9: Kerala Backwaters og Munnar
   Fly til Kochi og nyt båttur på de pittoreske Kerala Backwaters. Opplev det unike økosystemet, besøk lokale landsbyer og nyt den rolige atmosfæren. Deretter kan du reise til Munnar, en fjellby kjent for sine teplantasjer og naturskjønne skjønnhet. Utforsk teplantasjene, besøk lokale te-museer og nyt den friske fjelluften.
  • Dag 10-12: Varanasi og Khajuraho
   Fly til Varanasi, en av de eldste byene i verden og et hellig sted for hinduene. Opplev den spirituelle atmosfæren ved elvebredden av elven Ganges, delta i morgenritualene og ta en båttur langs elven. Deretter kan du besøke Khajuraho og beundre de berømte Khajuraho-tempelene, kjent for sine intrikate skulpturer og erotiske kunstverk.
  • Dag 13-14: Goa
   Fly til Goa og nyt avslapning på de berømte strendene som Calangute, Baga eller Anjuna. Utforsk også det portugisiske arven, de fargerike markedene og den pulserende nattelivet i Goa.
   Disse reiserutene gir deg en god smak av Indias mangfoldige kultur, historie og naturlig skjønnhet. Du kan tilpasse dem etter dine preferanser og interesser, og legge til eller fjerne destinasjoner basert på tiden du har til rådighet. Husk å planlegge nøye, ta hensyn til reisetider og sikre at du har nok tid til å utforske hvert sted grundig.

India = reiser med tog!
Togreiser i India er en av de mest populære og unike måtene å utforske landet på. Det indiske jernbanenettverket er det største i verden når det gjelder antall linjer og passasjerer som transporteres daglig. Her er noen viktige ting å vite om togreiser i India.

 • Jernbanenettverket: Indian Railways er ansvarlig for driften av det indiske jernbanenettverket, som spenner over hele landet og forbinder selv de mest avsidesliggende stedene. Du kan velge mellom ulike typer tog, inkludert lokale tog, ekspress- og hurtigtog, avhengig av reisemål og budsjett.
 • Bestilling av billetter: Det anbefales sterkt å bestille togreiser i India på forhånd, spesielt for populære ruter og klasser. Du kan bestille billetter online på Indian Railways offisielle nettside, gjennom mobilapplikasjoner eller på jernbanestasjonene. Vær oppmerksom på at det kan være stor etterspørsel etter billetter i populære sesonger, så det er lurt å planlegge i god tid.
 • Klasser og fasiliteter: Indian Railways tilbyr ulike klasser av reise, fra økonomiklasse til luksuriøse sovevogner. AC-klasser er populære fordi de gir komfortabel air condition og sengeplass. Tog kan ha spisestuer, toaletter og te-/kaffestasjoner om bord. Noen lengre ruter har også spesielle turisttog med fasiliteter som restauranter og underholdning.
 • Togreiseopplevelse: Togreiser i India gir en autentisk opplevelse av landets kultur og levemåte. Du vil få muligheten til å beundre det vakre landskapet, samhandle med lokalbefolkningen og oppleve den pulserende atmosfæren om bord. Det er også en flott mulighet til å smake på forskjellige matretter fra forskjellige regioner som tilbys av togets serveringspersonale.
 • Sikkerhet og komfort: Det er viktig å være oppmerksom på sikkerheten og ta nødvendige forholdsregler under togreiser i India. Hold en øye med bagasjen din, sørg for at den er trygt låst og hold den nær deg. Ta med deg tilstrekkelig med mat og drikke for lengre reiser, spesielt hvis du ikke har bestilt mat om bord. Vær også oppmerksom på at toalettforholdene kan variere, så det kan være lurt å ha med egne toalettsaker.

Togreiser i India gir deg muligheten til å se landsbygda, oppleve den lokale kulturen og nyte den vakre utsikten underveis. Det er en unik og minneverdig opplevelse som er verdt å utforske når du besøker India.

Se våre reiser til dette reisemålet